War Thunder: Air Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ezeken a mapokon elég jól lehet látni, de nagyon meg kell tweakelni a grafikát, hogy látszódjon a pötty. Egyébként esélytelen hogy kiszúrja, a lopakodót fentrõl.

Sokan arról panaszkodnak a fórumon, hogy túl messzirõl látszik a pont, de közelrõl pedig nem arányos a gép mérete és ha egyszer elveszik szinte lehetetlen kis távon belül azonnal megtalálni. Bár egy arcade szimnél szerintem a pontok látása nem probléma, inkább a közeli gép mérete szorulna javításra.
Új peccs:

Carrier landing fixed (It should work correctly now)
Visual errors in plane models, cockpits and damaged plane components fixed for the following aircrafts: Spitfire ( all modifications), Ar-2, Pe-2. La-7(😎-20, F8F, F9F, P-26 ( all modifications), P-36 ( all modifications), Blenheim Mk.IV, Ju87 ( all modifications), Fw.190 ( all modifications), Beaufighter ( all modifications), BTD-1
FM fixed for P-26, P-38, P-47 - all modifications
AI take off fixed (They should no longer roll to the side of the airfield and/or crash)
A Chat channel has been added for FRB
Externally carried pods are now spent correctly after plane is destroyed
Stars and moon are visible in bad weather conditions above the clouds
Some minor balance fixes of ground units in most missions
After a successful reload on an aircraft carrier, the aircraft is set to the starting point at the back of the carrier so that it can take off a lot more easily
Accuracy for the following MGs has been fixed (increased)
Ho 103
Breda SAFAT 12,7 mm
Breda SAFAT 7,7 mm Browning 303
Browning M2
Browning M3
Repair costs changed according to new statistical data. Most changes are minor, overall costs became a bit lower
B-24D is rank 15 now (1 Rank lower) A-26 is rank 15 now (1 Rank lower), BF.109F.4 is rank 8 now (1 rank higher),Tu-2/late is rank 15 now (1 Rank lower), Lancaster Mk.III is rank 15 now (1 Rank lower)

Kiemelném, hogy a német F4-es tierje egyet emelkedett.. Valszeg a "történelmi hûség" miatti okfejtõ, tényekkel és specifikációkkal alátámasztott jogos követelés az oka, és nem az, hogy a történelemben is gennyesre lõttek vele minden gépet ami ellenségesnek tûnt. <#falbav>

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

Ezért marha jó ez az új "külsõ" map.
Második monitorra kirakom, hamarabb rájövök, vajon kinek a légvédelme lövöldözhet ott 😊
Ezért jobb az FRB mint a HB. HB-n 8km magasról is megmondod, hogy mi megy alattad ezer méteren. FRB-n meg rácsapsz valamire, kiderül h saját, felhúzod, aztán lecsapsz valami másra 😊 De ott is látni a pöttyöket sok km magasról, csak azt nem tudod hogy épp mi, ha nem lövi a légvédelem.

azt tudom, de az a repülõgép irányítására vonatkozik és nem a turet irányítására...
Itt is kb 1-2 ezer az FRB-s magassági fölény. A messerek max olyan 3km-ig mennek a lassabb gépek pedig hozzávetõleg 1km-en lopakodnak a map széle fele, hogy ne buktassa le õket a légvédelem.

Messze nincs az, hogy 6-7 km magasról kispotolom a sérült gépet vagy épp a lent kolbászoló gépeket és B00m.
beállitásoknál van tudod.egy igen/ nem lehetöség van.
Van hát, csak Susarc-nak ez még úgy fest új volt 😊)

Amayon: Dehogynem, simán 1-2ezres magassági fölénybõl csapkodtunk mi is il2-ben. Az hogy vak és nem lát már ne az én bajom legyen 😊 A HB-ban pont ez a szar, hogy ott nicns meg a meglepetés ereje, mert kiírja hogy hol az enemy, könnyen megkülönböztethetõ 5km-rõl az újonnan odaérkezõ is. Eleve ez a Zoom rendszer is hülyeség amúgy 😊

HElló! az lenne a kérdésem, hogy: a gunner inverz x,y tengelyét miképpen lehet kikpcsolni lehet kikapcsolni
Jaja, HB-n is van pöttyvadászat 😊 Emlékszem, egyszer sicily-n mit kerestem az utolsó bombert, amíg fel nem tûnt, hogy a pöttynek látszó enemy observerek négyen vannak 😊
"Vagy az az egetrengetõ dolog áll fent, hogy a német ipar olyan gépeket tudott a pilóták alá tenni amik szétgyalázták az ellenséges gépeket 43 közepéig, fõleg emelkedésben 😊 És aki magasabban volt az nyert, erre alapult a szintén németek által kifejlesztett BnZ taktika."

Na de biztos nem dupla km magasról zuhantak le az ellenfélre. RB-n pont ezért nem annyira OP a BnZ, bár ott is kemények a 109-ek. Mert nem látja hova essen le. Vagy a kabintól, vagy a szemétõl. HB egyszerûen elfajult az emelkedési versengés. Ott egy jól BnZ-zõ fazon ellen csak a szerencse menthet meg. Sosem tudhatod mennyire jó lövõ, hogy tud utánad korrigálni vagy csak szerencsés. Mindig az van elõnyben, aki támad.
Õk nem az ikonokra mentek, hanem kiszúrták a pöttyödet a felhõben, és kikövetkeztették hogy csak Te lehetsz az 😊

Rád mentek, és a megadott távolságban gondolom kiírta h Te vagy, gyorsan le is nyomtak..

én olyanokat nem értek,hogy 900-as crew skill-el ACE pilótával az adott géptípuson "lopakodok" a 3500on lévõ szûrke felhõben /szemmel semmit nem lehet látni egyik irányba se.../az uccsó három B17 felé erre mikor már majdnem odaérek szó szerint a semmibõl 1km-re fullra mögöttem optimális lõpozícióban megjelenik 2 vadász és bambambam leszednek....kérdésem: hogyhogy láttak? mikor én senkit nem láttam percekig? az én álcám nem mûködik? õk rohadtul láttak már percek óta,mert a legoptimálisabb helyzetben voltak mögöttem ergó nem csak véletlen eléjük vezettem a masinát....

Szerezd meg az N1K-t, akkor Tied lesz a világ 😊

Jelen pillanatban,egyik nemzetet sem érzem,hogy túlerõben lenne.Minden nemzetnek megvan a gyengéje és az erõssége.A németek magasságfölénye miatt reklamálni érzésem szerint olyan,mintha egy amerikai géppel fordulózni akarnál egy zero ellen és utána azért reklamálsz,hogy miért forulnak ilyen jól és OP-ok,meg nerfeljék õket.Õk abban jók.Viszont gyengék és nincs sebességük,se emelkedésük(Tier 8-ig,eddig van csak meg a japán ág.)

Lehet, hogy az. Sajnos az emberek azonban nem így mükõdnek, hanem úgy ahogy leírtad. Ugyanis ez a normális reakció.
Ugyanmár. Az artyk szétgyilkolták a heavy tankokat és a lassú TD-ket, esélytelen volt játszani velük, ezt mindenki tudja, aki játszott tier8-10ben heavyt vagy TD-t. Egy Maussal/E-100al stb addig éltél, amíg valaki fel nem spottolt, és már kaptad is az 4-5 arty lövedéket, 2000 sebzéssel darabját. Kinyírta a játékot, a WG két év alatt jött rá hogy javítani kéne. Most a TD a sok? Lehet, de azok ellen legalább tudunk védekezni heavy/med tankokkal. Arty ellen semmit se lehet.
Elég sokat WoToztam mostanság, senkit se hallottam akik visszasírták volna az artykat, maximum maguk az artysok, dehát õk amúgy is a retardált réteg a játékban.

"A németek a WT arty-k? Ezt se hallottam még ebben az összefüggésben 😊)"

Szerintem nem ezt mondtam. Egy hasonlat akart lenni arra, hogy ha valami túl erõs egy játékban, akkor arra nem az a normális reakció, hogy akkor játszon mindenki azzal. Ez ostobaság.

Vagy az az egetrengetõ dolog áll fent, hogy a német ipar olyan gépeket tudott a pilóták alá tenni amik szétgyalázták az ellenséges gépeket 43 közepéig, fõleg emelkedésben 😊 És aki magasabban volt az nyert, erre alapult a szintén németek által kifejlesztett BnZ taktika.

Az, hogy az amcsik nem voltak rászorulva arra, hogy a német gépek magassági fölénye ellen fejlesszenek jobban emelkedõ gépeket az már csak a történelem miatt alakult így.

Ugyanakkor megy a sírás a túl nagyot sebzõ/nagy számú TD-k miatt és nerfet kiálltanak. Aztán a következõ kaszt lesz OP és így tovább. Sokan már most szeretnének vissza egy kis arty buffot és nem csak az artysták közül.
Nem azért játszanak többen mert nincs arty. Eddig max nem játszottak nagy tierben akik nem szerették õket. Még nem hallottam egy embertõl sem, hogy azért ment/jött vissza játszani, mert nincsenek arty-k.
A játék hibái megmaradtak, csak most mások a farkasok. 😄

Egy játékban az enberek 90%-a MINDIG arra törekszik ami OP, mert ugye szeretünk nyerni és ezzel több esélyünk van rá.
Az, hogy a Gaijin hogyan, milyen taktika szerint balanszolja a játékot patch-rõl patch-re nem tudhatjuk. Õk tudják mert megvan a sok statisztika és látják, hogy mit és merre csavarjanak. Nem hiszem, hogy ad-hoc hoznának döntéseket vagy direkt szívatnának egyes nemzetet vagy gépet, kasztot a játékban.
Lehet, hogy a német gépek repülésébõl többen vesznek goldot pölö és ez jó nekik. Ki tudja?! ?D
A németek a WT arty-k? Ezt se hallottam még ebben az összefüggésben 😊)

Mindenki azzal játszik amivel szeret. Ha valaki csak nyerni szeret akkor mindig az OP gépekkel fog menni, mindegy melyik nemzeté. Vannak nemzet függõk (pl csak némettel megy sok magyar, érthetõ okoból, de pl az oroszok tuti nem mennek velük).. meg vannak sokan mások, akik más módon választanak gépet. De hogy minek sírni ríni egyfolytában...

Stop being pussy 😊)

Nana.
Ha komoly egyensúlytalanság van egy játékban, akkor arra nem az a megoldás, hogy játszon mindenki az OP gépekkel. Ne essünk bele ebbe a hibába. A World of Tanksban is sokan évekig reklamáltunk az artyik miatt, és az ostoba artisok erre azt mondták, hogy játszunk mi is artykkal.
Eltelt két év, és most úgy lenerfelték az artykat, hogy gyakorlatilag nincsenek már jelen, és láss csodát, sokan újra játszani kezdtek a játékkal, mert az a játék legkomolyabb hibáját javították ki ezzel.

Hmmm, arra még nem gondoltál, hogy a sok sírás helyett esetleg nekiállj német gépekkel repülni vagy a germánfóbiád tiltja az ilyet?! <#idiota>
És? Õk is folyamatosan emelkedtek, csak õk nagyobb m/s értékkel tudnak. Hogy Te közben merre kódorogsz az magánügy 😊

De most látom csak, hogy nem az elõtted, hanem a radaron a mögötted levõket kell nézni 😊)

Coral Springs
Egyszerûen értem, nincs benne semmi bonyolult. Kerülõvel emelkedtem a tenger felett, majd 4km -en elindultam a szárazföld belseje felé. A naptól nem láttam túl sokat, azt egyszer csak megjelent vagy 5 germán felettem. Pár napja vonzom a sok buzit, nincsenek véletlenek.

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

Hogy érted, hogy betalált? Odamentek alacsonyan egybõl, míg Te emelkedtél. Persze, hogy hamarabb odaérnek 😊 Viszont utána 99% hogy meg is halnak.

A 2. képedet sem értem. A Corsair nem emel olyan übertáposan, mint az elõzõ peccsben, mert visszavették a szárnyfelület miatti ellenállás hibáiból eredõ felhajtóerõ pluszt. A Me109-esek meg világ életükben az emelkedõképességükrõl voltak híresek, ne csodálkozz már, ha leemelnek mint a szél 😊

2. kép.Jó lett.

Coral Springs
Mondom én hogy valami nem stimmel. <#smile> Még a frontvonalig se jutottam el, de már betalált az egész germán team az olasz szarjaikkal. lol

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Ez meg egy Tier 7 -es életkép.

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

2. kép.
20 k dodoval 1 meccs alatt negvan rb-n is.Az én idegrendszerem nem bìrja már a hb-t.
Vesztes meccsre kaptam 22-t.A ruszkik ellen is jó a dodó.:-)
A 25% ot azért rendesen kihasználtam.
Azért hogy valakinek nincs 6 k-ja repairra...Az meg is érdemli
Tegnap este egy igen érdekes dologban volt részem:

Bementem hentelni a Do217-el HB-ra az event miatt, gondoltam az a 10 kill nem nagy ügy. Le is vertem annak rendje és módja szerint Sicily térképen egy Spitet meg egy Beau-t, mikor is a srác elkezdett oltárian anyázni, hogy ez most neki 6 óra egyhelyben tipródás lesz. Mondtam neki h a Beau ismereteim szerint kb 5k lionért javítható azonnal. Aszonta neki nincs annyija, most várhat egy csomót <#wow1>

Adtam neki pár tippet, hogy menjen árkádba bomberrel, vagy T1-es i-153-al és keressen 5-6 légigyõzelemmel egy Beau javításra valót, de aszonta õ nem megy be azokkal szarokkal 😄

Aztán még privátban is megtalált mikor kiléptem, de mondtam neki h keresse fel a barátnõjét, vagy az orvosát, vagy ami épp elérhetõ.. Ennyiben maradtunk 😊

Lacáéknak szerintem majd a WorldWar része lesz érdekes, a hatalmas térképekkel meg a több haderõnemi csatákkal 😊

Sztem a 2. a jobb.

Coral Springs
Szerintetek melyiket toljam be screenshot of the week -nek ?

"Olyan bonyolult felszállni ebben a játékban? Akkora kihívás? Mert akkor azonnal kipróbálom😊"

Nem egy fanatikus szimesnek való, az FRB árkádosított, nem szimulátor. Relatív pörgésre, gyors meccsekre van kalibrálva.

Élesben nincs aktiválva még a szim jellegû beállítások jó része, bár benne van a játékban. Cserébe rendkívül fluid a grafika és óriási (lesz) a gépválaszték.
"Hogy a faszba kellene ezzel repülni?"

HB-n nehezen :o
Coral Springs
Leírom mi a helyzet jelenleg az amerikai ágon. Alsó szinteken az F2A-3 és a P-36 nagyon jó gép, remekül lehet velük kompenzálni az ezen a szinten op oroszokat. Majd a P-40 jön a sorban, neki gyakorlatilag nincsen ellenfele a szintjén, csak ajánlani tudom. Ezután következik a középmezõny, ami gyakorlatilag halott, esetleg a Corsair -el lehet még valamit alkotni mindaddig, amíg nem a németekkel, vagy épp a japánokkal találod szembe magad. Esetleg meglehet próbálni még a Mustang -ot is, de a saját szintjén ez még az oroszok ellen is húzós vállalkozás. Végül pedig magas szinteken az F8F egy kiváló gép, viszont sûrûn kerül be jetek ellen, így mindjárt nem olyan jó választás.

Ám ezek kizárólag Historical -ra értendõ információk, Arcade és a Full Real már egy másik világ.

bardocz
Azt elõbb meg kell csinálni tréningben, és eleve csak utána mehetsz csatába.
Rátolod a farokra a trimmet és semmi bajod nem lesz. Ja, meg 250 alatt ne tépd be oldalra, mint sokan 😊)

Her Laca
Olyan bonyolult felszállni ebben a játékban?
Akkora kihívás? Mert akkor azonnal kipróbálom😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Úgy legyen. <#eljen>

Willenbrock
Pár évig toltam az Il-2-t realistic beállításokkal,ezért bízok benne,hogy ezzel is elboldogulok.

Mert ugyanúgy fog beleállni a fölbe felszálláskor, mint bárki más. <#smile>
Persze õ tudja.

bardocz
Ha eddig is szimulátorozott mással, akkor miért ne.
Csak arcadeban, földi célpont támadásra jó momentál. Vadászgépként mind a Hellcat, mind a Wildcatek használhatatlanok jelenleg.

Velem van a baj vagy az F6F Hellcat egy kupac szart se ér? Nem gyorsul, nem emelkedik, 400 alatt nem fordul, és nem is megy annyival. Ráadásul azonnal elveszít MINDEN energiát egy fordulóval. Hogy a faszba kellene ezzel repülni?
Torzonborz
Akkor elõször inkább HB ajánlott hogy szokd a dolgokat , könnyebb mint FRB de azért komolyabb mint AB.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Én is mazochista vagyok, de azért HB-n kezdtem, bár ott önszopatás a joy és a cockpit. Viszont nem kell a 'gyerekmóddal' nyüglõdni 😉

Viszont nem volt probléma felhúzni a rankokat, elsõ-második nap kb (igaz, a tréningekért kapott sasokat xp konvertálásra használva, és soook játékkal) olyan négyes rankot elértem két nemzetnél.
(Persze crewra költeni jobb lett volna, de így hamarabb jutottam el olyan gépekhez, amivel már élveztem).
tökéletes példa ez a shot,hogy a reward rendszer undoritóan gusztustalanul keveset ad....

Willenbrock
Hello!

Kösz,majd kipróbálom elõbb utóbb.

Coral Springs
Ezzel az ég világon semmi probléma nincsen, ma sem egy Me 163 -at lõttem le. Én inkább arra fektettem a hangsúlyt, hogy a legdurvább ellenfelek mindig nekem jutnak, mindeközben a team pedig sehol sincs. A saját jetek félnek bemenni harcolni, mindig azok szopnak akik propelleres géppel vannak. Az is elõfordult már hogy egyszerre 3 jettel fordulóztam, mindeközben a saját jetek lõtték az AI -kat. Szerinted ?