War Thunder: Air Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem igazán ez a fórum témája, és nem is kötözködni akarok, de Schlieffen és a blitzkrieg köszönõviszonyban sem voltak egymással, lévén majdnem 30 évnyi idõrés, és a fényévnyi távolság a haditerv (Schlieffen) és a hadmûveletek megvívásának módszere (Blitzkrieg) között.
én meg komolyan is mondtam 😊
olyan mint a lottosorsolás, ha szerencséd van bármilyen kör után jöhet jutalom
De most tényleg komolyan kérdeztem.
Ilyet még nem láttam és jól jönne... 😄
a két szép szememért kaptam kb
mint mindenki más 😄
Ezt meg hogy?
Mire járt az a 150k?
Kellemes 😊)

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

Biztos vagyok benne hogy hamarosan nerfelik az emelkedõképességét, olyan, mint a múltkori peccs kijövetlekor a La-5/7 volt.

na ilyet se kaptam még eddig csak max 5 ezret 😄
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Természetesen az mkIX-rõl beszélek.
Egyszerüen unom, nem tudok mit csinálni egy turn fighterrel ami ~26 m/s el emelkedik. Faszomkivan. Egyszerûen bassza meg. Simán beteszi t8 mellé, azt az OP fost, és közöm nincs hozzá, megérteném mert tier elõnye van, de mással nincs gondom. Inkább jöjjön 2 p51, mint az a tetves fos.
igen ezt látom és nem is költekezek belõle mondjük matricákra. de tegnap azért váltottam 10 aranyért +XP-t mert vettem egy német h-11 fejlesztett vadászt és arra pakoltam egy kicsit mert egy darabig csak ez lesz a "csapásmérõ" gépem.(jó ne röhögjetek ki, tudom hogy vannak jobbak is, de ezzel elég jól repülök)
na volt egy kellemes arcade köröm a jól bevált orosz yer 2 es bombázóimmal. 27 földi célpont pilbox ok 3 féle tank.
40k lion és 35k xp prém nélkül. A szerelés még 8k se volt szóval jobba tetszik az economy mint ami régen volt.
Egy nagy bajom van elég sokszor szaggat a játék. Levettem min re a grafikát pedig régen max közeliben is ment. Ez kicist bosszant de sebaj.
Az arany sasok számát csak pénzel, illetve ritkán vannak eventek, amivel lehet szerezni. Emiatt semmikéépen se költsd el, amíg nem ismered jobban a játékot, hogy mire érné meg.

Sast csak venni lehet 😊

Amúgy sas csak a prémium acchoz meg a prémium gépekhez kell, vagy ha elõbb akarod megvenni a fejlesztéseket mint járna. Másra nem.

hali. free bétás vagyok. van 270 arany sasom. a sasok számát mivel növelhetjük a játékban (valós pénz nélkül)? mert ezüst oroszlánt kapunk dögivel, de azt nem látom hogy mondjuk 10K ezüstért vehetnék pl. 10 arany sast.
El tudod képzelni, ha egy Schlieffen a bliztkrieg terv kiötlõje vagy egy Rommel kvalitású lett volna a fõvezér?
És pl Hess en nevettem hatalmasat. Az az idióta az asztrológisa sugallatára ejtõernyõvel leugrott skócia fölött, hogy majd Õ teremt békét.
Az idiótája a haláláig fogságba került.
Ilyen barmokkal nem is lehet háborút nyerni szerencsére.
Teljesen egyetértek.
A neten olvastam valahol egy hipotézist, miszerint ha 1939-1940nyara között megölték volna Hitlert, akkor a németek az európai háborút biztosan megnyerik. Az Usa kérdéses hiszen nagyon távoli, tenger védi óriási terület.

De fordítsuk meg a kérdést. Ha Daladair és Chamberlain nem lett volna ennyire fatökû és felismerik a veszélyt és 1937ben összeállnak sztálinnal az európai háború 1939ben véget is tért volna. 1937ben még lehetett volna tenni ez ellen.
Így van. De ki az az idióta aki egy durva háború legelején elüldözi a legjobb tudósainak egy komoly részét faji/vallási alapon, hogy aztán azok az ellenséghez vigyék a tudásukat? Mondom én, halálra volt ítélve az egész német vállalkozás a kezdetektõl.

Magát a sugárhajtómûvet és a sugárhajtású repülõgépet nem a németek találták fel, már jóval a háború elõtt több nemzet foglalkozott vele, egymástól teljesen függetlenül, ahogyan a radarral is.
Egyszerûen a németeké lett az elsõ harcban bevetett sugárhajtású vadászgép, de nekik is azért, mert már szorult a hurok, és egy kiforratlan, félkész gépet küldtek a harctérre. Egyébként az angoloknak(Gloster Meteor) és az amerikaiaknak (P-80) is megvolt már az elsõ sugárhajtású vadászgépük 44 végére, csak õk nem tolták ki a félkész cuccot a frontvonalra, mert a légifölény teljesen az övék volt, és nem voltak rászorulva. Pontosan tudták, hogy a németek szarrá bombázva, benzin és pilótahiányban már nem sokáig tartanak ki. Egyébként a háború utolsó napjaira mindkét angolszáz típus megérkezett az európai hadszíntérre tesztrepülésre. Ha tovább is tart a háború európában, ezeknek fel lett volna futtatva a gyártása, és 45 végére a németek a sugárhajtású technológiában lévõ lépéselõnyüket elvesztették volna.

Éppen Hitler miatt volt garantált a kudarcuk. Egy olyan rendszerben, ahol minden (katonai, fejlesztési, gazdasági) döntést egy semmihez se értõ laikus festõ hoz meg, halálra volt ítélve az egész vállalkozás a kezdetektõl. Olyan nincsen, hogy egy laikus egy személyben hozza a fontos kérdésekben megváltoztathatatlan döntéseket, aki nem hallgat semmire és senkire, úgy hogy közben legtöbbször nem is érti, mirõl dönt.
Így nem lehet egy háborút megnyerni, de még egy céget irányítani sem.

Adolf Galland a könyében(104 légigyõzelmem) több fejezetben pontosan leírja, hogyan szabotálta el Hitler személyesen a Me-262 szolgálatba állítását több mint másfél évvel. Egyszerûen kitalálta, hogy bombázóvá fogják alakítani az arra amúgy szerkezetileg teljesen alkalmatlan, vadászgépnek tervezett konstruckiót, és kész. Még azt is megtiltotta, hogy vadászgépnek NEVEZZE valaki a Me-262-est. Mindezt úgy hogy a szövetségesek már javában bombázták a német városokat.

Más fontos fegyverek, mint az Stg-44 gépkarabély és a Párduc harckocsi elkészülését és gyártását szintén elhúzta és gátolta.(ez utóbbit azért mer õ a monumentális nehéztankok rajogója volt, ami annyira halott koncepció volt, ami el is tûnt a hábirú után, és megint csak nem hallgatott holmi harckocsizó tábornokokra a kérdésben)

Egy komplett idióta volt na, aki nem értett semmihez a politikán és a tömegek fanatizálásán kívül, és soha nem hallgatott nálánál okosabb/tájékozottabb emberekre bármilyen kérdésben.(ugye, ahogy tartja a mondás, a bölcs ember tudja azt, hogy mi az amit nem tud, amihez nem ért. Hát õ nem volt bölcs). Eleve kódolva volt a kurdarc az egészbe, nem lehetett volna megnyerni. Onnantól biztosan nem, hogy az USÁval és a ruszkikkal is összerúgta a port.

A tervezését.
Tervezni sok mindent lehet.
És ne feledd a zsidóüldöztetések miatt 1933-1939 között a háború elõtt rengeteg német tudós ment angliába és amerikába.
Tervekkel a fejükben.
Én egy könyvben azt olvastam, hogy az Amcsik már 1939-ben elkezdték a sugárhajtású repülõk tervezését. Én ezt valahogy nem tudom elképzelni. A Németek találtál fel akkor is!

Én úgy vagyok vele, hogy amit maga után húz kis pötty, oda kell célozni, nekem úgy szokott összejönni.

Kérlek szépen azért mert a 30 as évek elejétõl készültek a háborúra.
Míg az Usa Brit Orosz nemzetek nem. Így nem is tûnt fontosnak a hadifejlesztés.
Amúgy ha akit nem nevezünk nevén bácsi nem vét pár alapvetõ hibát a németek megnyerik a háborút. Az európait mindenképp.
Viszont akkor az Amcsik úgy 1946 körül tuti atombombát dobtak volna európára ha csak addig nem lett volna a németeknek is.
Csak abba gondolj bele ha 1941 re terv szerint elkészült volna a ME262 es szerinted a spitfire és a hurricane gépeknek mennyi esélyük lett volna?
Tyû, látom megint megy a szalonhaditechnika fejtegetés.

Csak a tisztánlátás kedvéért, az AK-47et nem német fegyverbõl(Stg.44) másolták, teljesen más a kettõ belsõ szerkezete. Ahogy a B2 bombázónak sincsen a világon semmi köze a Go-229hez. Attól hogy két dolog hasonlóan néz ki, még nem másolata az egyik a másiknak.

Az a célkereszt része, semmire.

idegen dns-t nyomattak generációkon keresztül beléjük aztán szuperokos mutánsok lettek...
😄
Pedig ezutóbbira kíváncsi lennék 😊

sõt az AK 47-et is német fegyverrõl másolták....sõt a 2. VH végefelé hajtóvadászat folyt a német tervezõ mérnökök begyûjtésére orosz illetve amerikai részrõl....akiket befogtak himihumi "büntetést" kaptak aztán halálukig vígan dúsgazdagon éltek...abba most nem mennék bele,hogy miért pont CSAK a németek jártak +50 évvel az összes többi nemzet elõtt abban az idõben....

Azok nem radarvezérlésû rakéták voltak mondjuk, hanem il2-ben is egérrel kellett rajta tartani az ellenségen 😊 Ellenséges bombázókötelékek ellen hatékony volt 😊) Itt is kb erre lenne jó, mert manõverezõ légiharcra minden, csak nem jó 😊)

Azt mondták lesz TA 183 irányitott rakétákkal csak addig nem teszik be amig a Mig29 es fm je el nem készül.Szeretnének történelmileg hiteles ellenfelet berakni neki....
Az kimaradt, hogy az egyik teszrepülés alkalmával a ho/go 229 szimulált egy dogfight-ot (fingom sincs hogyan irjam magyaru' ilyen késõn már) egy me262 ellen és minden tekintetben megverte. Ennek ellenére a tervezett tech treet nézve, a heavy fighter ágra kerül majd a kicsike.
Hivatalosan nem, de elég csak 2 képet megnézni a gépekrõl. Az épen marad 1 teszt darabot az amcsik vitték haza a háború után.....

Nemrég pedig teszteltek egy modellt az NGC kamerái elõtt amit a Northrop épített a lehetõ leghûbbre. Tesztelték a lopakodóképességet. Bf 109 esetén radaron való észlelés után 41 perc volt reagálni. A ho/go 229 esetén pedig 13 perc. Szóval valamit tényleg tudott a cucc. Pár "elvi" mûszaki adatot is tudni mint 2x30mm, 1000 km/h, 15000m max magasság. De tényleg kiváncsi vagyok a lopakodással mihez kezdenek, majd gazsiék. Ha tippelnem kéne, semmire. <#eplus2> Nemrég néztem errõl a repcsirõl egy dokumentum filmet, röviden annyit mondott róla, olyan ~40 évvel járt bármi elõtt, a maga (lopakodó) kategóriájában.

Ideteszek egy linket, hátha érdekel valakit, hogy mennyire is hordták szét ami maradt a németek után. Érdekes. Õ volt a vezetõ kutató az A4-es rakéta fejlesztésekor, amit késõbb a hadsereg átnevezett V2-re... Majd a háború végével az elsõ amerikai rakéták atyja, majd az elsõ amerikai mûhold fõ tevezõje, aztán a Voyager–1 ûrszonda fõ alakja. Röviden a wikipedia szerint: "Az Egyesült Államokban õt tartják az ûrprogram hõsének."
http://hu.wikipedia.org/wiki/Wernher_von_Braun
Áh nem, biztos csak véletlen hasonlít, semmi közük egymáshoz, különben megírta volna a Pravda <#nyes>

Coral Springs
Mintha olvastam / láttam volna valahol hogy tervezésnél alapul vették a német verziót, de majd valami guru biztos megmondja.

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

Valszeg, ahogy a Ta183-ról a Mig15-öt 😊

Nekem a Ta183 kell, azokkal az X4-es irányítható rakétákkal 😄

Coral Springs
A Ho 229 nagyon bejön, nem errõl másolták a B-2 -t ?

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

Külömbözõ youtubos csatornákat nézegetve a Jet sorrend nagyjából tényleg belõhetõ, még ugyis, hogy a játékban 1-et se láttam egyenlõre. Az amcsi meg az orosz van elöl ez nem is kérdés. Aztán ezek után kapar az angol meg a német.

A japán tényleg nincs sehol, de ha beteszik a gépeket, amik a release tech tree tervekben vannak, akkor az lesz az igazán érdekes. 😛 Egy csomó repcsi még hiányzik ahogy látom, közöttük jópár igencsak érdekes forma.

Japán cucc. J7W2.

Német Jet. Bv.215

http://www.ffscale.co.uk/planpics/bv215d.jpg

Másik német. Ta 183

http://www.hyperscale.com/features/2001/images/ta183bg_28.JPG

És végül a kedvencem go.229. Azért itt, érdekel, hogyan modelezzik/oldják meg a kezdetleges lopakodó képességet.

http://fc09.deviantart.net/fs70/f/2012/254/1/2/horten_ho_229_by_3d4d-d5eejo1.jpg
Coral Springs
Más. Holnap véget ér az e-heti képverseny, kíváncsi vagyok hogy a Mustang megkocogtatja-e a dobogót. Eddig 5db like -ot kapott.

Coral Springs
Itt nem az aktuális gép a lényeg, hanem hogy Tier 0 -tól Tier 20 -ig, a szövetségesekkel idióták játszanak. Két Arcade zúzás közt belépnek HB -ra, azt meg van baszva az összesnek az agya. Miért tudnak például a germánok egyszemélyes hadseregként mûködni ? Õk is idióták, de legalább értenek a dolgukhoz. Szövetséges oldalon meg egy player -re jut kb három enemy.

Az oroszokat azért le szokták verni, de a Mig15-ök ellen elég esélytelenek, ahogy a németek is. Jeteknél a sorrend sztem: Orosz, USA, Német, Angol. A japókról ne beszéljünk 😊

Az mutatja azt, hogy fizikailag merre halad a géped, a gép állásszögétõl függetlenül. Attól, hogy pl tök vízszintesben vagy még enyhén süllyedni fogsz.

én csapatjátéktól függetlenül is gyengének érzem õket, középmezõnyben talán a leggyengébbek.

tudok bombázni legalább is össze szokott jönni, de ezt már korábban is kérdeztem de választ nem kaptam rá, a képbõl kiderül a kérdésem.
http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_8_17_9galyzfyax.jpg

Coral Springs
Egyértelmû miért szopóág HB -n az USA. Azt hittem hogy a géppark a legfõbb gond, de nem. <#levele> Elõbb ketten harcoltunk három MiG-9 és két MiG-15 ellen, a team többi tagja mindeközben tudja a jó franc merre verte a faszát. Lelõttem az egyik MiG-9 -et, ettõl függetlenül nem sok esélyünk volt. Elkezdtem ezért szitkozódni a chat -en, erre reagált az egyik majom hogy õ elég szarul tolja, õ igazából Arcade -ot szokott játszani. Akkor mi a faszért nem megy vissza Arcade -ba, és foglalja ott a kibaszott helyet ?! Tele van már a tököm azzal, hogy mindig a selejt szarok közé válogat be a játék. Majdnem minden nemzet játékosainál látok valamiféle csapatjátékot, az USA az egyetlen ahol 2-3 ember megy a túlerõ ellen. Vicc.

HB-n próbáld ki az E messzert, nagyon ütõs a kicsike 😊

Kicsi a tüzgyorsasága de legalább szépen repül.A B0-t hb n vittem párszor de csak idegesitett.
bardocz
Eddig azzal is mentem, de azzal a célzás nehézkesebb. Felszállásnál amúgy nekem nincsen gondom, eddig egyedül az amcsi gépek voltak azok, amivel tényleg meg kellett küzdenem.
A0 át próbáld ki.teljesen más.Nem esik át.