War Thunder: Air Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pedig érdemes elmondani, amikor arról esik szó, hogy a németek mennyivel elõrébb jártak a technológiában másoknál, hogy a szövetséges jetek is bevethetõ állapotban voltak már a háború végére. Így ha egy kicsit tovább tart a háború, a németek elõnye bizony elolvad jet téren.

"ha legalább fél évvel tovább tart a háború európában" - ez eléggé nagy HA 😄

Ez így van, de én azt vetettem fel, hogy ha legalább fél évvel tovább tart a háború európában, akkor a britek és az amcsik is csatasorba állítják a saját jetjeiket a Me-262esek ellen.

A Nene hajtómû átadásának ügye meg hát, a háború utáni zseniális brit munkáspárti kormány tette ugye.

[NST]Cifu
Szolgálatban volt, de nem volt se kellõen megbízható, se feltétlen szükség rá. Éppen ezért az F.1-eseket a V-1-esek vadászatára használták leginkább. Aztán egy rajt Belgiumba telepítettek, hátha sikerül a odacsalni a német jet-eket.

A brit Meteorok nem repülhettek a németek által uralt terület fölé, annyira féltették attól, hogy a technológia idegen kézbe (és itt nem csak a németek, de a szovjetek is játszottak!) kerüljön.

Az pedig már a történelem fricskája, hogy nem sokkal késõbb a britek önként és dalolva adták át a Nene hajtómûvet nekik...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Nem értem. Ha 44 közepén már szolgálatba állt, és a P-80 is európában volt már 45 közepén, akkor fél évvel késõbb, 45 végén nem tudták volna a Meteort és a P-80ast frontszolgálatban használni a szövetségesek, felváltva vele a propellereseket, legalább olyan számban mint amennyi Me-262 szolgálatban volt? Dehogynem.

[NST]Cifu
még úgy is hogy ma már tudjuk, a szövetségesek is frontszolgálatba tudták volna helyezni a saját jetjeiket max fél éven belül

1944 Július 19.-én állt szolgálatba a Gloster Meteor F.1, és Január 20.-án az F.3, szóval azért túlzásokba ne essünk.

szóltam elõre 😄
amúgy van nála furcsább gép a G5N 😄

azzal csak nagy magasságban lehet fordulni de ott is néha mûvel furcsa dolgokat 😄
1000 alatt meg hûû..xD
Hát én ezt az A-26ost végleg leteszem. Én ennyire bugos repülési modellû bombázót még nem láttam a játékban. Elkezdek vele alacsonyan lfinoman fordulni, erre elkezd olyan vadul bólogatni hogy beleáll a földbe. <#idiota>

Pluskast
Érdekes módon amikor meg én megyek vele csak magas amcsi vagy ruszki jetet ad, és ha mig 15-el Sabre-el vagy F9F-el akarok menni akkor minimum kétszer kell újra bejelentkeznem a csatára mert mind a 2 esetben lejár a 10 perc várakozási idõ. Akkor nem lehet, hogy valami itt nincs rendben? Esetleg változtatni kellene néhány dolgon?

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Coral Springs
Én is szívok, amikor a játék bebasz a német oldalra 3-4db Me 163 -at a Bf 109 -ek mellé, nálunk meg az egyetlen jet egy F-80 C dísznek. Letoltam jó néhány hasonló csatát, nekem ez már bõven elég a véleménynyilvánításhoz. Hogy szívnak õk is ? Nagyon sajnálom.

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

Pluskast
Nagyon sajnálom de ebben a témában nincs igazad. Rengeteget repültem 163-al. Azért mert berak 1-2 motorost attól még nem lesz helyzeti elõnye amikor a többi 6-7 gép mig-15 vagy Sabre vagy F9F. Amúgy meg tényleg csak ajánlani tudom. Húzd ki nézd meg és utána alkoss véleményt. Nyilván egy propelleressel szemben elõnyben van, csak éppen az mm nem úgy rakja össze, hogy 7 propelleres és 3 jet hanem 8 jet és 2 propelleres. Abban a felállásban meg szív. Egyébként meg csak rá kell nézni, hogy hányan tolják vele. Ha annyira hû de jó lenne akkor a szövi jeteknek nem szó szerint 20 percet kellene várniuk egy csatára.

Pluskast
Valóban. A bevett taktia 163-al a játékban, hogy magasra felmész és onnan alig vagy egyáltalán nem használod a hajtómûvet. Így viszont a sebességed semmivé foszlik. A szövi és ruszki jetek taktikája az, hogy megvárjak türelmesen míg kifogy a naftád. Utána már nyert ügyük van.

Coral Springs
Ahogy engem is amikor Bearcat -el repülök. Ez van. Szívesebben repülnék helyette azzal a Me 163 -al, amerikai ágon.

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

Inkább a magányos Jetek, mint a Squadban levõ BEarcatek, én aszondom 😊

Azt a 6 percet meg ki lehet bõvíteni siklással. A 163 egy "glider" volt.

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

Pluskast
Azért játszhatnál valamennyit a németekkel esetleg el is juthatnál az me 163-ig és akkor nem mondanál ilyesmit. Számtalanszor összerak mig 15-el vagy F9F pantherral.

Coral Springs
Az meg már egyéni észjárás kérdése, ki hogy küszöböli ki a hátrányokat.

Coral Springs
Örülj neki hogy csak 6 perces az üzemanyag. Ha több lenne akkor a gép Rank 20 -as lenne minimum, azt mehetnél a MiG-15 / F-86 páros ellen. Így viszont freekill propelleresek, és kezdetleges jet -ek ellen mehetsz, akiknek max annyi az esélyük hogy bujkálnak 6 percig.

Ami nem is meglepõ, hiszen bõ tíz-tizenöt év volt a különbség az évjáratuk között. De akkor ezt jelenítsék is meg valahogy, és fair, nem fair, menjenek a német jetek a késõi szövetséges propelleresek ellen. Mert annak semmi értelme nincs, hogy koreában szolgált Sabrek meg MiG-15ök ellen mennek. Ne játszanak velük együtt, legyen tier eltérés. Valahogyan azért jelenítsük már meg a tech treen is, hogy a háború alatt mégiscsak a németek vetettek be egyedül jeteket.(még úgy is hogy ma már tudjuk, a szövetségesek is frontszolgálatba tudták volna helyezni a saját jetjeiket max fél éven belül)

Uhh...eléggé horror tud lenni az MM.Tegnap felmentem egy kicsit játszani este 9-10 között.Fw190-a5-tel mentem.Összerakott HB-n D13-mas fókákkal meg g10 és k-s 109-el.Itt már gondoltam hogy nem lesz egyszerû.Ellenfélnek berakta a tier 16-os (nem biztos) f8f-et és p51d mustangokat! 😊 Csak úgy lestem! 😊 Szépen emelkedek,5600 méteren vagyok.Felnézek és látom hogy 3 F8F és 3 spitfire (nem tudom hanyas) olyan 3km-el felettem van! 😊 Persze semmi esélyem nem volt...A vége felé 6-an voltak rajtam.Ha fõ idõben sem mûködik az MM,akkor mikor.Egyébként német ágon lvl 12-es vagyok csak.

Pluskast
Az is fog maradni. A baj az, hogy a német jetek hajtómûve egyszerûen nem produkált annyi tolóerõt mint a mig-15, Sabre, F9F stb. Ergo soha nem lesznek egy szinten. Még a Hg 2-3 sem és a Horten sem. Én amúgy amondó vagyok, hogy nem kell papír alapú német jet. Vigyék le a tiert és szeparálják el õket az ötvenes évek típusaitól.

tuti hatásosabb volt mint az én bombázgatási kísérleteim..😄

24 bombával sikerült kidobnom 9 földit vegyesen amit tudtam nem válogat az ember ugye 😄
Na így tán már megy..

a repülõ tehén legelés..

Ha IMG tag-ek közé rakod a .jpg végût (a második fentrõl), akkor egybõl képként jelenik meg. - Cifu
viszont minden gyerekbetegségével együtt bitang jó gép lehetett az ME-262, mármint én annak tudom be, hogy 1:5 volt a gyõzelmi aránya, ami elég tisztességesnek tûnik egy bukott légterû, "minden hiányban" szenvedõ országban

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

szétkaszáltuk az enemit most 3 an keresünk1 bombázót negyed órája....aki valahol 23000 méteren nyomorékoskodik 0 killel uccsó enemiként....

[NST]Cifu
Most már ott van a banner alatt a link, a WT(G) témát akkor folytassuk ott... illetve én itt most visszavonulót fújok az ágyam irányába. 😄

Teljesen jogos, de ilyen dolgot szimulálni, még ha lehet is, hülyeség lenne. Pláne annak fényében, hogy azok a gépek amik a német és fõleg a japán ágon a többi JET ellen lesznek engedve, a legtöbb esetben csak papíron léteztek.

Ha pedig a t34-es rádiójánál tartunk, akkor robbanjon le 5km-enként minden tiger/tiger2. Egyszerüen egy szórakozást célzó játékban ilyet nem lehet megtenni.
[NST]Cifu
Ezt tekintsük úgy, hogy eddig van 1 olyan szavazat, hogy éles szeparálódás kell a WT(G) és WT(A) - majd a WT(N) között? 😄

Mindjárt berakom a banner alá linkbe, oszt jó lesz. 😊

[NST]Cifu
Akkor az Arado bombázót fel se hozd, a hivatalos fórumban az a példaképe az értelmetlen gépnek. 😊

Igen, ezek a dolgok olyan problémák, amivel nehéz mit kezdeni.Csak gondolj bele, hogy 1944-es gépek ellen mit arathatna, ha a jelenlegi azonos két oldali létszámmal épül fel az MM. Hogy oldod meg, hogy a Me-163 ne legyen túl erõs?

Hajaj én érdekesnek találom a WWii stuffokat, de tényleg topik szeparáció kell a kis ízelítõ, demo után. No Offense. Jó amiket egymás körbeszaglászása közben írtok. 😄
[NST]Cifu
Ha csak a technikai szakadékot nézed igazad van, de itt erõforrás és megbízhatósági szakadék is volt. Ne feledd, hogy ekkor már régóta a szövetségesek uralták a légteret Európa felett, és ott volt a Meteor is a briteknél... csak éppen annyira megbízhatatlan volt, hogy a britek inkább csak második vonalban tartották, és még azt is megtehették, hogy egy baleset után ideiglenes repülési tilalmat vezessenek be rá.

A németeknek ilyen luxusra nem volt lehetõségük, de a feljegyzések szerint is sok Me-262-es egyszerûen azért veszett oda, mert a pilóták kiképzésére nem volt rendesen lehetõség, és a gép hajtómûveinek minõsége katasztrofális volt.

Ez egyébként a WT(G) esetében is elõkerült egy FAQ-ban, hogy beleszámolják-e azt a játékba, hogy a 1944 második felétõl a német harcjármûvek páncélzata egyre romló minõségû lett az ötvözõanyagok hiánya miatt. Persze ilyenkor mellé lehet tenni, hogy oké, de akkor a T-34/76-osoknál meg legyen benne az, hogy a raj felszereltsége: rajparancsnok: 1x T-34 rádió adó/vevõvel, mellett meg: 2x T-34 rádió vevõvel. Ugyanis ez volt a bevett felszerelés...

nem,nem! én nem akarok properrelesek ellen menni jettel! ,de mivel ez egy játék és nem a történelem ésszerûen is belõhetnék a MM-et...

bejössz a me163-al...3-4 perc miree a csatatérre érsz normális magasságban marad 3 percnyi üzemanyagod olyan gépeek ellen akiknek még van 30-40-50 percnyi a tankban.....csinálsz 3-4 rácsapást és halott vagy....na eennek aztán mi az értelme úgy mégis???

[NST]Cifu
Ez is olyan dolog, amit már anno a WoT-nál is kitárgyaltunk 1000 éve. 😊

A fõ probléma az, hogy nem azonos "évjáratú" gépeket akaszt össze, hanem kb. azonos képességûeket. Ha dátum alapján lenne a sorrend, akkor nehéz lenne élvezetes játékot összehozni, lévén valahogy akkor is ki kéne egyensúlyozni a játékot.

Elhiszem, hogy jobban tetszene, ha a Me-262 és a Me-163 csak az 1944/45-ös gépek ellen menne, de akkor cserébe egy német játékosra jusson 10 szövetséges?

Abszolút. 😄 pl. ez is csak növeli a szakadékot.

A maga "nevetséges" teljesítményével. (go 229 néven, a tevezett tech tree tartalmazza ezt a gépet, ezek a feltételezett történelmi adatai: )

Performance
Maximum speed: 977km/h (607 mph) at 12,000 metres (39,000 ft)
Service ceiling: 16,000 m (52,000 ft)
Rate of climb: 22 m/s (4,330 ft/min)

Armament
Guns: 4 × 30 mm MK 108 cannon
Rockets: R4M rockets
Bombs: 2 × 500 kilograms (1,100 lb) bombs

Remek, akkor ezt megbeszéltük. A wot bizony egy kupac szar. Itt most azon vitatkozunk, hogy mekkora. <#unalmas>
[NST]Cifu
gezu1025: Ezért írtam amit írtam. Eléggé szánalmas, hogy a tank legfelsõ 2cm-ét (kémlelõt, parancsnoki kupolát, hívjuk ahogy akarjuk) lövi az ember 2 percig, majd elfogy a "misztikus" HP-ja és felrobban. Hol a realitás?

Sehol, ez nem a realitásról szól, egy átmenet a realitás és az arcade között. Nem azt állítottam, hogy reális...

Kezdeném úgy, hogy több, mint 6k csatám van wotba. Kis online statisztika nézés után neked ~2500.

Értem, ha az e-peen mérés a mindened, akkor hozzátenném, hogy nekem még volt ~3k csatám a bétában a wipe elõtt. A láthatósági rendszert (még a revampolt elõttit) úgy próbáltuk a US (akkor még nem volt külön EU) béta fórumban kifejteni - aminek az lett a vége, hogy ideiglenes bant kaptunk, mert a játék fájlaiba kezdtünk el információ után turkálni. Akkor így kvittek vagyunk, vagy még ez sem számít?

És mindenféle sértés nélkül, (statisztika szerint) te az átlagos játékos kategóriába tartozol (bár sokat javultál az utolsó 500 csata alatt) én meg a jó kategóriába. zzel csak azt akarom mondani, hogy én sokkal jobban, mélyebben átlátom a wotot, még úgy is, hogy fél éve nem toltam.

Szóval a te szavad akkor többet számít, mint az enyém? Sértés nélkül, természetesen...

Az a 200mm orr páncél vicces, mert alul jó az 80-nak is amit pz4-el átlövök.

Ismered a Ferdinand páncélkialakítását? Akkor tudod, hogy az upper glacis és a felépítmény 200mm-es, a lower glacis meg hulldown-ban lehet tartani.

Mellesleg te anno játszottál akkor, amikor még a régi t9-es IS4-benn volt?

Képzeld, már akkor is, amikor nem volt a játékban a JSz-4-es...

túl nagy a technikai szakadék....

Ezt a kérdést én is feltettem magamnak, aztán megtaláltam ezt az oldalt. A tervezett tech treek. A nagyobb német/japán jetek még várnak a sorukra. De még minden nemzettel van meló.
milyen agyatlan barom rakott bee 1955 ben is használt jeetekeet 1943-44-es technika eelleen? totál értelmeetleeen német jeettel menni.....

Akkora off lett ez a wot szidás, hogy spoiler közé is be kell raknom. <#banplz>

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Kezdeném úgy, hogy több, mint 6k csatám van wotba. Kis online statisztika nézés után neked ~2500. És mindenféle sértés nélkül, (statisztika szerint) te az átlagos játékos kategóriába tartozol (bár sokat javultál az utolsó 500 csata alatt) én meg a jó kategóriába. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy én sokkal jobban, mélyebben átlátom a wotot, még úgy is, hogy fél éve nem toltam.

Beleolvastam a cikkbe, és megakadtam a ferdinandos résznél. Az a 200mm orr páncél vicces, mert alul jó az 80-nak is amit pz4-el átlövök. Nesze balansz. A Tiger 2 tényleg gyakran kerül t10-be 150k játékos között... De mindenkit szopat az mm ami egy fos.

TD-k messze túl nagyot sebeznek, nem kelett volna a t10-es TD-ket betenni.

A fejlesztõk régóta szarnak a modellezésre, fognak egy tankot és rátesznek egy másik tornyot és kész.

És a weak spotok is kurva érdekesek. Valahogy MINDIG kevesebb kerül belõle arra ami orosz. Az is7-nek SOKKAL hatékonyabb páncélzata van mint a Mausnak és gyorsabb, jobb a tûzgyorsasága, kisebb stb.

Mellesleg te anno játszottál akkor, amikor még a régi t9-es IS4-benn volt? 180-as orr és oldal páncéllal, amin a t10-es skuló képes volt 3szor egymásután 0-át sebezni, miközben a kellemes hang közölte, hogy "great shot"? És ez a random 0 dmg átütõ sebzés most is megvan minden tank esetében. (ami orosz ott ennek az esélye 20%/lövés, ami más ott 5%/lövés)

Hibák javítása helyett nonstop új tankokat spamelnek szétkurva a balansz maradékát.

Hú de felbasztam magam.

xD xD 10/20-as beszólás! xD

Cifu: Nem azt szeretném, hogy a képen látható szinten kimodellezzék a célzórendszert. Annyit szeretnék, hogy a mostani nyomorúságos célkereszten legyen keresztbe meg hosszába strigula. Ami mondjuk 0-5-ig tartana és 0.5-el növekedne. Ennyi szeretnék. Az nagyon sokat segítene ( nekem ) a szórásban.
5000 méterre nem megyek fel, de csinálok neked egy videót, ahogy leszórom 4000 méterrõl a mozgó célt. Rendicsek? 😄
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A Wot-hoz annyit, hogy a cikked majd elolvasom. Most késõ van már hozzá. 😄 Viszont tudnék veled vitatkozni a nagyszerû fizikán meg modellezésen. Az, hogy a kémlelõ nyílást telibe lövöm és nem sérül meg. Az elég vicc kategória. Vagy kémlelõ nyílás megint csak telibe, de azt mondja lepattan. -.-" Ez aztán a fizika. T29-es tankkal mentem. Kb 800-900 csata. Akár hányszor kidugtam a tornyot. Engem mindig sebeztek. Én meg pattogtam mindenrõl. Én, ha a csillag kereket lõttem akkor sem sebeztem. Bezzeg mikor az enyémet lõtték akkor Én kaptam becsülettel. Legnagyobb momentum. Hátulról. Full síkban voltunk. Nem tudom milyen tank állt elõttem, de beleküldtem a T29-el és erre lepattan. o.O
Szóval a WoT nagyszerû fizikáját meg miegyebet Én nem tudom hova tenni. Semmire való használhatatlan vacak meg parasztvakítás. Mert akkora mázli faktor van benne, hogy az iszonyat. A T29-es tank 50 m-rõl mellélõtt egy velem szembelévõ tanknak. A tank közepe volt becélozva a hasa alja. És erre balra mellé lõtt! Pfff
Meg még egy utcsó dolog. Mikor állsz és a tankot lövöd ami 25 méterre van tõled. majd egyszer csak egy 40 tonnás dög 25 m-rõl eltûnik elõled. Vagy az mi már, mikor a tank 50 m-el elõtted jelenik meg. Szóval no comment.
A #19693-nak igazat adok ebben.
Én inkább azt mondanám, hogy elég összetett a WoT sebzésmodellje. Jónak nem azért nevezném, mert ugye 30%-os random faktorral dolgozik a sebésnél és a páncélátütésnél is. Ez túl nagy érték, és erõsen a véletlenen múlik a játékmenet sokszor a képességek helyett. Plusz ugye a rendszer tele van régóta ki nem javított hibákkal mint a nem sebzõ lõszer, a furán pattanó lõszer stb(múltkor valaki lepattant a T-54em seggérõl). És hát ugye ahogy mondtad, életerõ alapú a rendszer, ami azért borzasztóan kiábrándító a haditechnika fanoknak. <#smile>

Tisztában vagyok mindennel a wottal kapcsolatban. Ezért írtam amit írtam. Eléggé szánalmas, hogy a tank legfelsõ 2cm-ét (kémlelõt, parancsnoki kupolát, hívjuk ahogy akarjuk) lövi az ember 2 percig, majd elfogy a "misztikus" HP-ja és felrobban. Hol a realitás?

A páncél modellezése is egy kalap szar. A Mausom-at a lánctalp fölött simán átlövik, kis átütéssel is. Akkora RANDOM effekt van a játékban, mind sebzés, mind átütést illetõen ami egyszerûen sok. Követhetetlen. Patton 240 és 480 között sebez. Mi?! Minek ebbe ekkora random?!

A balansz egy vicc. De hadd ne fejtsem ki ezt 2,5 oldalban, hidd el menne, érvekkel.
A japò vadászokon megmaradt.Ugyanazt használom lassan egy éve minden gép jobb szárnyán....persze nem ez a legnagyobb problémám csak érdekes :-)

A feltöltö linket köszi.Majd tesztelem
WT egyetlen hibája. Nincs értelme a magas tiernek. Tele nyomták jettel. Minek? (Max funolni) Egyszerûen élvezetesebb tier 5-15 közötti gépekkel menni (GER, RU-val maxos vagyok). Hétvégente persze én is beizzítom a prémet, havonta pár 100Ft. Sehol sincs a havidíjas MMOkhoz.
[NST]Cifu
De az adott decal-nál nincs ott, hogy nem kerülhet japán gépekre?

[NST]Cifu
Én most az Imgurl.com-ot szoktam használni...

Minden nemzetnél fennt van csak a japó bomberekröl tünt el..
[NST]Cifu
Lehet tévedek, de a legutóbbi patch óta észrevettem, hogy a decal-oknál van nemzeti limit. Vagyis meg van határozva, hogy mely decalokat mely nemzet gépeire lehet tenni.

A képen látható két repülõ tehén leszállt az út mellé majd lemészárolta az arra haladó konvojt...(senki nem ment rájuk csak a végén egy I16...hiba volt

.hu/view/130826/Screenshot175148_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

kepfeltoltes...az eleje
Honnan enged képet rakni?
[NST]Cifu
...értelmesebb sebzésmodell...

Tisztában vagy azzal, hogy mûködik a WoT sebzésmodelje? Ebben kifejtettem kicsit bõvebben, hidd el, elég jó a WoT sebzésmodellje, persze azt figyelembe véve, hogy HP alapú...