War Thunder: Air Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Animefox
Annyira nevetek hogy 2 tierrel ezelõtt az Aircobrával meccsenként 5-6 gépet leszedtem most meg már ott tartok hogy ujjongok ha hébe-hóba lelövök 1 gépet...

Hálás köszönet a segítségedért!

Remélem, hogy ezek után már jobban fog menni. A Ju 88 és az olasz társára hárulna a legénység felhúzása: A JU 88 R-el sikerült 8-as repair-ig eljutni, mire kifullozódott - az olasz vadászok közben félig sem jutottak a fejlõdésben.

...

A bombák, ha találnak és elpusztítják a célpontot, akkor visszahozzák az árukat:
- a T0-ás, amcsi vadászok is keresnek azzal, ha a 2db, 50 fontosukkal kiütnek egy könnyû lõállást
- A Ju 87 R 1k+ bruttó bevételt könyvelhet el, ha az 1000 Kg-os bombája kiüt egy könnyûcirkálót, de még a rombolóknál is pluszos marad (csak találjon és pusztítson)

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

Animefox
Kipróbálom akkor, már csak azt nem tudom megéri e vinni magammal bombát, mennyire hátráltatja a gépet...

a célkereszt közepébe fog esni a weapon maintance skill befolyásolja a szórását a bombáknak de én még igazából nem vettem nagyon észre nagy változást pedig dobáltam mostanában igen sokat skilles legénységgel is és tök alappal is

itt egy kép amin talán egyszerûbb elmagyarázni, hogy mi az a többi cucc amit látsz még bomber nézetben

tulajdonképpen ugyanaz mint amit HUD nézetben is látsz és azért van bombanézetben is, hogy tudd épp mit csinál a géped, merre repül, dõl stb

persze egerezésnél bekapcsolt stabilizátorral ennek nincs túl sok jelentõsége mert kihozza neked egyenesbe magától, persze itt sem árt ha közben manõverezel, hogy lásd mi a helyzet 😊

WT wiki
a d corsair-en 400 egy szett bomba vagyis a 2x1000 fontos

és igen fizetni kell, ahogy a nem default lõszerövekért is amiket elhasználsz csata közben, így reload-oljatok arcade-ban..azt mind-mind vonja le 😊
persze kb 1-2 hit és vissza is jött az ára 😄
Bombázó nézetben hova fognak esni a bombák? Teljesen középre, vagy "alatta", az oldalra mozgó célgömbre? Esetleg, máshova?

Kissé kellemetlen, hogy néha az egész "tár" kevés egy közepes tank elpusztításához...
A tutorial-ban meg csak a gombot kell nyomni, ott semmi nem derül ki ebbõl. 😞

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

[NST]Cifu
Õõõõ... nem tudom pontosan, Corsair-em nincs, de nagyságrendileg a Bf-109 Frizt-re ennyibe kerül kifejleszteni a bombatartót, maga egy bombacsomag 30 lion.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Animefox
Most nézem hogy a bombákért most már fizetni kell? Csak mert van Corsairre pakolható olyan bomba aminek feltöltése 4500 lion, de hát én még egy nyertes csata után se nyerek ennyit akkor hogy fizessem ki?

Fenrir
Ez azért kicsit így túl egyszerûen van megfogalmazva.

Ezt most nem neked írom, csak úgy általánosan, hátha valakinek infó:

A repülõgépet 3 tengely mentén lehet vezetni:

A roll, vagyis dõlést a csûrõkkel (aileron-nal) lehet végrehajtani. Ilyenkor a gép bedõl ezen a tengely mentén és elkezd egy fordulót. Ha ilyenkor nem korrigálnak közbe az oldalkormánnyal (rudder) és a magasságival (elevator) akkor a forduló koordinálatlan lesz és a gép kezd lecsúszni, magasságot veszít. Ez nagyon sok vadászgépnél a játékban meg is figyelhetõ, a fordulókban magasságot veszítenek mert lecsúsznak.

A pitch, vagyis bólintás a magassági kormánnyal (elevator) a vízszintes vezérsíkon jön létre. Ilyenkor a gép fel-le irányba mozdul, tehát emelkedik vagy süllyed.

A yaw, vagyis elfordulás pedig a függõleges vezérsíkon, az oldalkormánnyal (rudder)-ral jön létre. Ilyenkor a gép orrát lehet jobbra-balra állítani vízszintes repülésnél, a gép nem dõl be ilyenkor.

A halál csupán a kezdet...

Coral Springs
Mindig van mit tenni, amit ne az ellenfeledtõl várjál el, hanem saját magadtól. Azt viszont tartsd észben, hogy a head on a legutolsó a lehetõségek eszköztárában. Sosem biztos hogy vagy olyan jó célzásban hogy ezt sikerre vigyed, és a fegyverzeted se lehet mindig megfelelõen erõs. A tapasztalt pilóta a vele szembejövõ gépet kimanõverezi, és megpróbál az ellenfél hátába kerülni. Persze számos kérdés felmerül evégett, hogy kell egyáltalán kimanõverezni, mi van ha az ellenfél jobban fordul, de talán a legértelmesebb kérdés az lenne, hogy lehet alapjában véve megelõzni a head on -t ?! Biztos vagyok benne, hogy van néhány tutorial a youtube -on, ami kitér ezekre is. Persze ez amolyan Arcade -ra vonatkozó témakör, Historical -ban az ellenfél leleplezõdése után (elõtt) már el kell kezdeni leagyalni a forgatókönyvet, míg Arcade -ban ráér gondolkozni.

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

Véletlen*

Meg nem vagyok egy rammolós típus, de amikor szembõl jön felém az enemy akkor nincs mit tenni... de persze befordítja a gépet, nem hogy elkerülné a rammolást, úgy meg a szárnya belém megy és mind a kettõnknek annyi. De az hogy féletlen <#idiota> belerepülök szárnnyal egy bomberbe és neki persze semmi baja, az azért fura... Most meg egy CCCP nevû klán emberei egy csatában gyilkolásznak és az összes gépemet õk lövik le, na jókvan már...

De repülõk ellen már többet ér nem?

Teljsen pályafüggõ. Még másfél napig van prémiumom, amit ki kell használnom, így tegnap megvettem a B-17et. Elsõ repülés: Korea, ahol ugye egy nagy nehézkes bombázónak nemigen van célpont, pláne nem az alap 250kg-os bombákkal. Rárepültem a tankkonvojra jó alacsonyan, hogy ugye legalább esélyem legyen eltalálni a tankokat, és három kill után lelõttek az AAA teherautók. A kis gépágyúikkal, egy B-17et. Na mondom köszi, tényleg milyen erõs monstrumok ezek...

A Pilot killekbõl meg elegem van...

Ahogy itt olvasgatok, úgy nézem, hogy a B-17 széria jó? Mert nagyon még nem találkoztam velük, de sokan írják, hogy elég erõs monstrumok, most már biztos belekezdek az ágba <#szeret>

Hát akkor Catalinázzál, és ne is menj tovább a játékban. Eskü.

Torzonborz
A-20 hulladék ? <#nevetes1>
ööö hát most inkább nem mondok semmit mást.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

profilodban a skin fülön meg tudod nézni mindegyikre, hogy milyen messze vagy még tõle h megkapd
csaba90
másik kérdésem 😄
Van külömbség a BF 109 F-4 és a BF 109 F-4/trop között?
vagy csak a skin a játékban a külömbség...
valamint, a 200 goldos skineket pl a 109 F-hez kb mikor "kapom" meg? vagy mit kell tennem hogy feloldják? 200 goldos vásárláson kívül, esetleg van valami elõnézeti mód? hogy mégis ne vaktába válogassak ha úgy van?
mert a Decals-nál ugye meg tudom nézni mindet ilyen elõnézetben....

Csaby

csaba90
Hali!
Köszi, írtam is nekik, még nem jött válasz.
Viszont olvastam a gyakori kérdéseknél, hogy elõfordul amikor elutasítja a WT a tranzakciót valami banki hiba, az összeget levonja, de a gold nem kerül jóváírásra, és képesek azt odaírni, hogy majd jóváírásra kerül a számlámra pár hét múlva 😮
pár hét? addig nem kapok semmit és ülnek a pénzemen... :S
nem tudom mit csinálnak ezek de a WG-nél soha nem volt ilyen probléma.
Nektek elõfordult már ilyen? kb mennyi idõ múlva küldték vissza?

Csaby

Normális igen, hivatalosan is átkeresztelték attacker gépnek így lekerült róla a bombázó kereszt.
Megpróbáltam az A-20-t. Az elsõ mozdulat az volt, hogy földet fogtam. A második meg, hogy vizet. Hulladék egy gép. Eskü, hogy a Catalina jobban bírja a manõvereket.
Lehet, hogy normális, de HB-ban nem láttam az A-20-nak a bombázó keresztjét. Ez normális?
Bár figyelni kell, mert az elsõ kettõt egyszerre dobja a szentem. 😊
Ráadásul loopingolva jól fordul, a 4 bomba meg jó pillboxok ellen.
Torzonborz
Akkor ott az A-20 ahogy stork13 is írta. Igaz az inkább attacker gép de annak - is - nagyon jó. A 6x50es géppuskával a puha földi célokat szépen ki lehet szedni plusz még az ellenséges bombereket is lehet vele kóstolgatni , vadászok elõl el tudsz vele pucolni ha meg valamelyik olyan õrült hogy eléd kerül akkor annak tuti reszeltek.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Nincsen más. 😞 Olyan lassan gyûlik az Xp. 😞 A B-25J-1-t várom már, de még kell 1 szint. Sajnos Én képtelem vagyok repülni vadásszal. IL-2-ben is próbáltam, de a bombázók maradtak.
Ez van.
persze a sima kocsikat, légvédelmet és artykat szokták kigéppuskázni a vadászok ha olyanjuk van
gyakorlatilag kb semmi xp, pénz nem jár értük max ha ilyen 30 darabot kiszed valaki de sok értelme nincs mert közben az ellenséges vadászokkal eggyel kevesebb gép jut ugye mert õ odalent farmolgat 😊

bombázóval meg nem érdemes ilyesmiket lövöldözni ha van zsírosabb célpont is 😊
Ezek szerint megint Én vagyok a hülye. 😞 Ez így nem fair. Nekem sohasenem sincsen igazam. 😄
Akkor hogy szed ki többet mint Én? Lehet, hogy az AAA-t öli le és annyi. Nagyon forrófejû vagyok úgy érzem és nem gondolkodok. 😞

Jahhh! A rudder akkor a Függõleges vezérsík. Akkor oke. Én azt hittem, hogy a 3 db-on kívül van még valami. 😛

Her Laca: Köszike az infót! 😊 Átnyálazom, mert lehet okosodom. Max nem értem meg. 😄
SBD, TBF is nagyságrendekkel jobbak. Az A-20 pedig maga a mennyország hozzá képest. 😊
Torzonborz
jó tanács : hagyd a picsába már azt a catalinát és használj egy normális bombázót . B-25-el földközelben is tudsz bombázni , nem is akkor nagy böszme bálna a védelme is nagyon jó.

nagyon dolgozik a légvédelem midwayen.(hogy r.hadna meg)
ez jó, nekem is tetszik. sok kérdésem lett volna de elég könnyen megoldottad, köszi!!! 😊

Her Laca

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

[NST]Cifu
A Rudder az oldalkormány magyarul, ezzel tudsz a Z tengely körül fordulni (érthetõbben: bal-jobbra fordulni), ugyanakkor a repülõgépeknél a fizika miatt a gépek fordulásához inkább a csûrõkormányok (Alieron) használatosak, amik az X tengely körüli elfordulást teszik lehetõvé (ie.: bal-jobbra döntesz). A harmadik vezérsík a magassági kormány (elevator), amivel az Y tengely körül tudod fordítani a gépet, érthetõbben ezzel lehet a bólintó mozgást elérni.

A bombázók értelme a "vastag" célok leküzdése, már egy medium tankot se nagyon lõnek ki a vadászok, oda már bomba vagy rakéta kell, ugyanez igaz a nagyobb hajókra (Destroyer, Heavy Cruiser, Battleship), illetve a Pillbox-okra. Ilyenkor egyébként ha géppuskával / gépágyúval lõsz rájuk, AB-n ki is írja, hogy csak bombákkal vagy rakétákkal tudod elpusztítani.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

light pillbox-ot, pillbox-ot, hajókat, tankokat nem tudnak kiszedni a vadászok csak bombával lehet
és ezek hozzák a legtöbb xp-t bombázóként
pénzt meg a cargo ship-ek hozzák nagyon jól velük, arra elég egy 50 kilós bomba is 😊

a rudder az oldalkormány a függõleges vezérsíkon
bardocz
Rudder a függõleges vezérsík, ami hátul van, és riszálja tõle a gép a seggét 😄D
Az meg hogy húz valamerre a gép teljesen normális.
Már rég kérdezni akartam, hogy mi az a Ruder??! 😄 ( mint mondtam hülye vagyok a repülõkhöz ) Van a szárny amivel fordul jobbra meg balra. Van a vízszintes/függõleges vezérsík, de mi az a ruder? Valahol láttam az opciókban, de már nem találom. 😛

Amúgy az normális, hogy HB a Catalina lefele akar esni mindig? A Joy-al úgy kell folyamatosan ellentartani és már lehal a kezem. Mentem egy FRB-t ott meg nem csak lefele akart esni, hanem közben még jobbra is fordult. Úgy állítottam be a faroklapátot, hogy ellentartson. Ezek a dolgok normálisak? ( Vagy a joy-om szar? Persze nem nagy mértékben, de ha elengedem akkor szépen elkezd süllyedni a gép. )

A FRB izgalmas. Catalina-val 3400 m-rõl semmit nem láttam. Azt sem tudtam kit bombázok. 😄 😄 Annyit tudtam, hogy megszállnak minket és kész. Szal a parton láttam pár hajót és megszórtam. 😄

Amúgy vicces ez a vadászgép vs bombázó. Szerintem ez egy nagy fenéje a játéknak. Egy Ki-61-es 10-11 ground unitot szedett le. Én a Catalina-val még a célra fordultam. Ha minden bombám betalál akkor 8 célt tudok szétszedni. Mire visszamegyek. Illetve újra célra fordulok gyakorlatilag a vadászok leölnek mindet. Kérdem Én akkor mi a csecs értelme van a bombázóknak. A mozgó célpontokra nem jók ( vagyis nehezen, de el lehet õket csípni ), de az AAA-t, Light tankot, pillbox-ot, meg a többi földi egységet a vadász kiszedi. Nem értem akkor minek a bombázó. Gyakorlatilag az Én nézetembõl semmi értelme.
Nem értem mért nem tesznek bele olyan földi célokat amiben egy vadészgép nem tud kárt tenni. Raktárak, gyárak, hidak, vasúti csomópontok, különbözõ erõdítmények stb stb. Ezekre lenne haszna a bombázónak, de így jelen pillanatban nem az igazi. Persze tudok dobálni, de nagyon sokszor van olyan, hogy pl HB el sem érem a célt mire vége van. Az elég fusztráló.
Coral Springs
Szépen kihalásztad a pilótát. <#eljen>

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

bardocz
Ilyenkor lehet a legjobb az lenne, hogy elrántani valamelyik irányba rudderral rásegítve, miközben húzom fel, de ilyenkor sose jut eszembe 😄DD
így is lehet fogalmazni 😄

lebillent a dög Mitchell mert ellõtem a farokrészt és ez pont annyira zavart be, hogy nem tudtam most inkább merre..
és a reakcióidõ egy kicsit túl hosszú lett már a végére és végül csak fogtam a fejem xD
Torzonborz
nos végül is japó...szóval a biztos kamikaze módszert választottad 😄

ez van amikor már zsebben a kill és nem tudsz dönteni h lefelé vagy felfelé menekülj..😞
hát így nyomom én...xD
úgyhogy aki megfogadja a tanácsaimat az magára vessen 😄
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
f24sg
A valósgában ebbõl persze drámai mészárlás lenne GER részrõl, de itt helyette turret háború van.
f24sg
A HB csaták most arról szólnak, hogy 10db B17 vs 10db Fw+Me.
Merhogy szerintük a B17 most jó lett...
MIVAN?
bardocz
Ez engem is zavar, jó lenne, ha két ágyút külön lehetne használni.
Kicsi a tûzgyorsasága, ráadásul egy gombon van a 20mm essel.Jó lenne ha megoldanák a különvételét. Had lõjek ár amikor én akarok.
senkit nem találok el ezzel a rohadt 37essel...bakker ekkora láma vagyok 😄

peshkákat szanaszét lõttem de semmi...röhögnek csak
HB-n régen ultimate OP volt a japó, de RB-n olyan a B-X, mint egy sziklafal. Teljesen más az erõviszony, tökéletes példa a stuka ág. Lassú, de kiemelkedõen jó turnfighter és könnyedén lenyom a tailgunerrel egy LA-t, ha sokáig totojázik. Amennyiben pedig elé sodródik a stukának az ráránt és kampec.
Magas szintre tehenet nem raj be...ugyhogy nem kérd3s.
Jò lenne erre a mapra az 50 es:-)
17 eseket békén kell hagyni.AA leszedi ha jól megy.Irt van böven.Engem is jòpárszor leszedett..Én élvezem a japóat.Ritkán van frb-n