38447
  • sulouos
    Egyébként marha érdekes a youtube előzményeket hónapokra visszamenőleg megnézni, találtam pár videót amit elindítottam hogy "na ezt majd holnap megnézem, csak legyen meg az előzmények között", aztán most bukkanok rájuk.
  • bgabor
    Jól látszik a videón hogy az alsó lövésztorony nem tüzel, a föld felé néznek a csövei (ahogy az orr alatt lévő lövésztorony csövei is). Amit látunk, az nem egy támadás, hanem egy kegyelemdöfés egy már magát védeni képtelen, de még repülő bombázónak.
  • sulouos
    Nem ismerjük a felső és alsó lövegtornyok holttereit, de gyanítom hogy nem viccből ültettek be még egy embert a gép farkába, hanem azért, hogy a felső és alsó lövészeknek ne kelljen a hátsó vezérsíkok kerülgetésével pöcsölni, mint mondjuk a német vagy szovjet bombázókon.
  • bardocz
    Na ez jogos.
  • Glo
    Tegyük hozzá, hogy a valóságban az a pilóta aki elnézte, hogy merről kell egy bombert támadni.. nos annak a guncam videószalagja elégett a gépével együtt :)
  • bgabor
    Aha. Vonjunk már le messzemenő következtetéseket egyetlen videóból, aminek a körülményeit nem ismerjük, mert az annyira bölcs dolog!
    (netán a fölső és alsó lövész már halott/sebesült, mert ez a sokadik rácsapás a gépre, elfogyott a lőszer, elromlott a toronymozgató mechhanika mert elszállt az elektromos rendszer stb, soroljam még a lehetőségeket hogy miért nem tüzelnek?)

Szerintem gondold át mégegyszer. Egyébként az egész B-17/B-24/Liberator/Reisan/Shinzan stb. úgy van megtervezve hogy ne legyenek holtterek a gép körül, ezért átfedik egymást a lövészek tűzzónái.

Tehát támadó gépként tutira nem fogsz tudni magadnak holtteret csinálni, hogy aztán onnan támadhasd a hajtóműveket, amerről a legsérülékenyebbek(hátulról, hiszen nem mozognak oldalirányban, könnyű lövés)
  • bardocz
    Najó, most a játékról, vagy valóságról van szó? :D
    Mert a 2. vh-s felvételben szépen beálltak hátra a németek, és szétkapták. A játék. Nos igen, az más, faroklövészes gépek mögé nem szívesen megyek.
  • sulouos
    Megtaláltam azt a videót, amelyikre gondoltam!

• Glo
    A videón az ai lövészek tüzeltek :)))
  • bardocz
    A videó nem ezt mutatja.
  • bgabor
    Ezt azért nem hiszem, mert a B-17/B-24eseken konkrétan három lövész néz hátrafelé, a faroklövészen kívül még a fölső és az alsó lövésztorony is. Hiába lősz ki egyet, marad még kettő. Ráadásul ha beállnak a bombázó mögé kilövöldözni holmi lövészeket, akkor három darab duplacsövű .50-es fog rájuk lőni folyamatosan. Gyakorlatilag szitává lövik ha akár csak egy pillanatra is beáll a bombázó mögé. A vadászgép motorjának meg szemből elég egy-két golyó, és hamar leáll.
  • bardocz
    :'DDDD
  • sulouos
    Tudom, tapasztaltam :D
  • Glo
    A játékban 2:03-nál már nem élnél :))
  • twi452
    Meg is kellett örökítenem, szegények azt se tudták merre lőjenek úgy kapkodtak :D
  • sulouos
    02:00-nál kezdődik az említett rész.

• darki81
    igen, jobban átgondolva a dolgokat valószínűbb hogy úgy lesz ahogy te mondod, pedig milyen jó lett volna :)
  • sulouos
    A németek eredetileg sokszor "csináltak" holtteret az amerikás bombázóknak, beálltak mögé, egy rövid sorozattal kilőtték a faroklövészt, aztán a holttérben maradva szépen végigmentek 2-3-4 motoron. Van is egy ilyen gun camera footage videó, mindjárt megkeresem.
  • Amaymon
    "és hogy mikor kell használni?"

Én általában addig használom, amíg harcközeli helyzetbe nem kerülök. A trimelés hatása sebesség függő. Durván oda lehet verni szerintem a gépet miatta, harcban már leveszem és inkább pedálozok a szélsőséges sebesség viszonyok miatt.
  • twi452
    Az 100%, hogy nem így lesz :)
    Eddig is 400-at lehetett mindig ilyennél szerezni ha jól rémlik csak nem úgy volt, hogy x után 400at kaptál hanem szét volt darabolva az összeg.
    Első győztes kör 50 aztán utána 100 és ha mindent megcsináltál akkor azzal együtt jött össze összesen a 400 arany :)
  • darki81
    köszi a választ! viszont szerintem minden győzelemnél írják a 400 sast :)
    lemegy 25 kör, és ha abból csak 10 win az is 4000 gold :P
    (de szép is lenne) :)
    Jó lenne ha megvehetném a B-25j-30 bombázót :P
  • vajakos21
    bennt kell maradni,mert már odafigyelnek erre is.
  • vajakos21
    Főleg hogy sokan beállnak a seggébe. A 2 db 20mmes meg gyenge főleg hogy lőszer sincs sok.( Amúgy hol van viszonylagos holttere? ) Mondjuk 2 már leesett tőlem....vannak csodák. Egy le volt sebezve, a másik meg szemből alulról
  • twi452
    a 2 zerot igen..:D nem sokáig húzták :) egy zero elmenekült az első rácsapása után mert kapott a nyakába szeretet az megmenekült :)

a másik 3 az ai kamikaze kill :) úgy kezdtem a kört, hogy befordultam közéjük a formációba és hagytam, hogy boogie-zanak a lövészek :D

Kár, hogy ők is amint közel érsz szétrebbennek úgyhogy csak 3 jött össze :)

más:
    Szóval harmadikán lesz egy atomnagy stresszteszt megint :D Kell is a tankok miatt :P
  • bardocz
    Pff, legalább mind a seggedbe ment, és úgy kaptad le őket? :DD
  • twi452
    eddig mindig úgy volt, hogy x csatát kellett megnyerni és akkor megkaptad a jutalmad

itt még nem tudjuk a részleteket, hogy mit kell teljesíteni de nem kell hozzá prémium meg semmi ilyesmi

valószínűleg nyerj x csatát és megkapod
  • darki81
    bocs ha hülyeséget kérdezek, de vasárnap 16 és 20 között az is kap winenként 400 aranysast akinek nincs prémiuma?

na meg szerintetek bent kell maradni a kör végéig hogy felírja a goldot?
  • twi452
    na ez a Liberator tényleg a trollkirály frb-ben xD
    5x-ös szorzó ide vagy oda :D
  • Paladin
    Én vagyok az utolsó, aki le akarna beszélni joystickról, de tudd, hogy HB-n nagy hátrány, főleg, h a cockipthez is ragaszkodik az ember.
    Nem arról van szó, h nem lehet úgy játszani (én nem is csinálnám másképp), de nagy kudarctűrő képesség kell hozzá, főleg, ha különösebben ügyes sem vagy, mint pl. én :)
  • Torzonborz
    Állítsd be a bill.-t is irányításra ( csűrőlapok ) és a kettőt használd együtt ha dogfigt van. Pontos célzásánl meg csak az egeret használd zoom-al.
  • WinT
    Na most mentem pár kört mouse aimmel és tök jó így irányítani a gépet, egészen addig amíg harcra nem kerül a sor. De amint forogni kell valaki után teljesen elveszítem a kontrollt. Marad a sima billentyűzet, de azzal meg képtelenség precízen célozni. :(
  • Torzonborz
    Én csak azért javaslom ezt hogy kiderüljön melyik játék mód az ami hosszabb távon le tud kötni. Ha AB-ban maradsz akkor oda tényleg felesleges a joy mert a bill/egér párossal a legtöbb ember jobban teljesít. HB módban már érdemes joyon filózni.
    Szerintem. :)
  • twi452
    szánj rá időt :) élvezetes tud lenni egér+bill kombó

és még mindig jobb annál mintha veszel egy joy-t aztán sokat szívsz vele és félrerakod :)
    Mert ilyen elő-előfordul, nálam legalábbis be szokott csapni ilyesmi amikor próbálok historical-ra menni joy-al :D

Oda valami szuper zen idegállapot kéne, hogy legyen türelmem "beletanulni" :)
  • WinT
    Idegenkedem nagyon ettől a mouse aimtől egy repülős stuffban, de megfontolom.
    Köszönöm a válaszokat mindenkinek! ;)
  • Paladin
    Tényleg, felületesen olvastam :)
  • Torzonborz
    Szerintem először tolj le pár száz csatát AB/HB módban mouse aim-el ( mellé használd a billentyűzetet is ! ) aztán ha úgy érzed minden okés és esetleg lépnél tovább FRB-re akkor válts joy-ra.
  • vajakos21
    Extreme 3 at viszek.(kár hogy sok a postaköltség mert x52 nagyon jò áron van ebayen...vagy ha postával is megérné azt nem küldi hun.ba)
  • twi452
    tudom azért mondtam a joy-os részét :D
  • Paladin
    Hotas X inkább 13-15. Azért nem is ajánlottam :)
  • vajakos21
    Iwo jima:-) szeressük.Ha megvam a b24 korlát akkor hozható.(és meglesz ma a shiden kai....amit tesztre tudok csak használni mert se event se rb japó nincs)