War Thunder: Air Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pár meccsel ezelõtt is üldöztem egy bombázót. csak egyenesen repült. lehet afk volt vagy nemtom... bauval lõttem mint a barom már vagy 2 perce lõttem kisebb megszakításokkal, de sok találattal... azt még a végén utolért egy vadász és én zuhantam. szal nemértem. amikor vki szembe repül velem lövöm és semmi baja nem lesz. kiírja hogy találat de semmi több....
Értem én hogy gyakorlás. próbálkozok. de kicsit irritáló. fõleg hogy régen rengeteget il2-õztem
bardocz
Hát gyakorlás. Gondolom fõleg kanyarodás közben szednek le így, akkor a legnagyobb a rálátás a pilótafülkére.
Csak az az érdekes hogy rohadt sok ilyen egylõvéses killt kapok én meg bevihetek akárhány találatot alig lövök le valakit :S
bardocz
Milyen érdekes, hogy egy papír vastagságú fémlemezt átvisz a 20mm-es fémgolyó, és eltalálja a pilótát, de tényleg😄
Fenrir
Szép killek, mondjuk tegyük hozzá, hogy baromi jó leosztást kaptál: csupa Catalina, Su2 meg Buffalo az ellenfélnél 😊

Nekem amilyen mákom van mindig inkább feljebb rak be.

Ettõl függetlenül 17 kill az 17 kill, gratulálok 😊

A halál csupán a kezdet...

ja nem rossz 😊
de az árkád rendesen fel tudja cseszni az ember idegeit
sok öngyilkos szemtõl szembe jövõ állattal.. ha jól akarsz játszani és ki akarsz térni 100% hogy te szívod meg mert hányja az idióta a golyókat mindenfelé és tuti, hogy valamit feketére lõ a gépeden azzal az egy találattal amit bevisz miközben rángatja az egeret, hogy kövesse a karikát aztán onnantól vége, megfordul és reszeltek neked

Fenrir
És ez még csak a MarkVI. A Mark X-en a tûzerõsséget kb háromszorozd meg 😊

Ott már tényleg teljesen felesleges akár csak rövid sorozatokat is lõni, kis pöttyögtetéssel bármit leszedsz.

A halál csupán a kezdet...

Sziasztok! Hogyan lehet kilõni valaki pilótáját? Mert engem 10 lelövésbõl kb 7szer úgy lõnek le.... érdekes :S
Nem rossz.De hihetetlenûl erõs a beau.Nekem pár napja van csak meg,de eszméletlen.

😊
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

pár mp múlva vége is lett a körnek..😊
wow az igen, szép lottónyeremény 😊

én mindjárt feldobok egy fun videót beaufighterrõl 😄
kezdek visszarázódni ebbe az õrületbe.. csak már nagyon unom is az árkádot 😄
Ez lemaradt. [/url][/img]

Hmmm...

külsõben baromi zavaró, legalábbis nekem az 😊 nem is a nézegetésnél hanem elõre nézésnél, hogy egy kicsit is mozgolódik az egész kép és már az be tud zavarni 😊

belsõnél nagyon jól használható, HUD nézetben is
[NST]Cifu
Külsõ nézetben is jelentõs elõny, hogy bármikor hátra tudsz nézni, merre néz éppen a téged üldözõ ellen, hogy ennek tudatában manõverez, nem értem, miért gondolod azt, hogy csak belsõ nézetben van elõnye...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Helyesbítenék: cockpitben van jelentõsége 😊 Ha valaki önszopató módon hb-n repül úgy, nagyon sokat kompenzál az önként vállalt hátrányból 😊
[NST]Cifu
Angolban flap, magyarban ívelõlap v. fékszárny (vannak viták, hogy az ívelõlap csak az egyik fékszárny fajta, a wikipédián is így szerepel).

Röviden a szárny kilépõélén lévõ mozgatható segédszárnyról beszélünk, amely nagyobb felhajtóerõt képes generálni több-kevesebb légellenállás árán.

Her Laca
A Tr és a hotas rendszerek meg a pedál valóban nem csodaszerek de!!! Idõt takarítanak meg. Nem keveset. És néha a tized másodperc is számít .

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Her Laca
A G940 nagyon jó, de van vele egy bibi . A gázkarban levõ vezetékek rövidek és egy idõ után megtörnek .Ez eddig mindenkinél elõjött .A javítása azaz a kábelek cseréje a megoldás. Amúgy nagyon jó hall szenzoros minden piti benne, pontos, csak bosszantó, hogy ennyi pénzért még mókolni is kell vele.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Jól beszéltél! ÁMEN! xD xD
Megyek és szétgyakok valakit SC-ben. 😄

Amúgy köszike a tippet. Majd megpróbálom holnap belõni, hátha kicsit lomhább lesz tõle. 😊
numpad???
hat switch, vayg x52-õn az mini mouse, de voltak/vannak akik másik kézzel egereztek
nem arról megy a vita, hogy jobb-e (mert jobb), hanem hogy ne túlozzuk el, jobban nem repülsz tõle...

Ez magyarázatra szorul, majd holnap 😄
Addigra lehet valaki lecsapja.
Animefox
Nem az az ívelõlap aminek a kiengedésekor elõ ugrik a testbõl egy lap és segít kisebb ívben fordulni? Zeronál jelent meg elõször ez asszem...

Nyilván csak FRB módban van jelentõsége, ott viszont igenis brutálisan könnyebb fejjel követni a célpontot mint az egeret, hot switchet utánahúzogatni miközben irányítod a gépet. Ugye FRB-n nincs célpontkijelölés és követés.

Trackir határozottan elõrelépés és elõny (én nem tudnám numpadról nyomkodni hova nézzek éppen), a pedálos példád határeset. Szerintem hosszas gyakorlás után szintén elõny.
bardocz
Nekem a behangolása után pont sokkal könnyebb lett freetrack-kal, mint nélküle.
én is ezt gondoltam, amíg nem vettem egyet
szerintem sokkal árnyaltabb a különbség, de fõleg a war thunder szintjén, például az nem egy természetes dolog, hogy te oldalra fordítod a fejed, de közben elõre felé nézel és arra próbálsz fókuszálni

én arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy bár a trackIR (vagy akár a pedál) élményileg és játék technikai szempontból is elõre lépés, de azért nem kell misztifikálni a dolgokat, mint hogy brutálisan könnyebb...

"Hát azért a TrackIR nem picit ad hozzá ahhoz, hogy képed legyen a környezetedrõl, brutálisan könnyebb és gyorsabb körülnézni vele, mint nélküle..."

Stílusa válogatja, NM-ek és a JGxc2death nem használ trackert, igaz 90%-ban BnZ géppel mennek, és úgy mozognak, hogy a számukra kedvezõ irányba essen mindig a célgép. Elég abszurd, de az X52 throttle kar-ba beépített mouse-al és/vagy elõre predefiniált numerikus billentyûzettel nézelõdnek. Szerintem az nagyobb önszopatás, mint pár nap alatt megtanulni a trackert.
[NST]Cifu
Hát inkább legalacsonyabb tiernél fordul elõ ilyesmi, legalábbis az én szerény tapasztalatom szerint.

Animefox
Ívelõlap nincs minden gépen úgy tudom.... nem?

Aha. Mondjuk FRB-n labdába nem rúgsz TrackIR nélkül.

Animefox
Okézsoké, megpróbálom.... köszke, tuti nem lesz egyszerû az elején fõleg egér bill kombóval...

Lehet találni kompromisszumot a multiplier és a sensitivity közt, de szerintem soha nem lesz tökéletes. A joy azért jobb a kontrollernél, mert sokkal nagyobb a kar, amit mozgatsz és nagy kitérésre finoman mozdul a gép. Hasonló a gond a 3D joy-al. A botkormány kitérítési sugara viszonylag nagy (roll, pitch), nem mm-en múlik, mint gamepadnál. Az oldalkormány határ szöge ezzel ellentétben jóval limitáltabb, a pedálhoz képest. A fel-le, jobbra-balra rángatás a stabil pozíción tartást bezavarja 3D-nél.

Hátrány a pedálnál, hogy megosztja a figyelmet, egy új bonyolítási faktor, amit Rue East említ, de egy HC SC játékosnál gondot jelent a figyelem elosztása? 😊 Az a vérünkben van. 😊
Rendben. És ezt a G-940-t sem ajánlod, ha még is joy-t vennék? Nem vagyok pro és azért most nem adnák ki ennyi pénzt, de ha mégis oda fajulna a dolog. Akkor se vegyek ilyen G-940-t?

Amayom: Igen. Hirtelen engedem vissza és akkor leng be meg minden. Amíg tartom addig tökéletesen a célon van. A baj ezzel az, hogy az ellenség ugye nem várja meg még így lelövöm, hanem folyamatosan manõverezik. 😄 Ezt a visszaengedést nem lehet valahogy érzékenységi csúszkával állítani? Mert jó lenne, ha be lehetne állítani és akkor, ha hirtelen engedem is vissza akkor sincsen gond, mert a gép magának finoman engedné alapállásba.
Tudom, hogy önmagában a pedáltól nem fogok jobban repülni. Azt is meg kell tanulni, mint a joy-t. De több mint 200 RB-s airkill után, nem találom elég pontosnak a 3D-s irányítást. Az ilyen 1000-es nagyságrendtõl még messze vagyok, és friss hús vagyok RB terén, de képes vagyok eldönteni mi javíthat a pontosságomon. A 3D joy szó szerint nyakatekert bizonyos manõvereknél. Kifejezetten megkedveltem RB-n a turnfighter gépeket. Sokszor csinálom azt, hogy orsózva rázuhanok az ellenfélre 2-3-at lövök, vissza fel és újra, majd ismét rázuhanás. Ehhez pedig kell a pontos oldalkormány, mert annak a segítségével tudok irányt korrigálni és gyorsabban fordulni.

A headtrack-et is egészen megszoktam már, pedig az nem hétköznapi kontroller, néha a videokat nézve önkéntelen fordítanám a fejem 😄
Nekem a pedál is kis gyakorlással jól jönne.
[NST]Cifu
Hát azért a TrackIR nem picit ad hozzá ahhoz, hogy képed legyen a környezetedrõl, brutálisan könnyebb és gyorsabb körülnézni vele, mint nélküle...

óriási tévedés
se a pedáltól, se mondjuk a trackir-tõl nem fogsz jobban repülni, persze amíg nem veszel egyet és próbálod ki magad, addig nem hiszed el, de pl a pedál már egy másik szint, nem csak a kéz, hanem a lábad koordinációjára is szükséged van
ezek nem csoda szerek, inkább az élmény fokozására vannak

Her Laca
Mán hogyne lehetne. De olcsóbb ha kintrõl megrendeled,vagy a hardveraprón nézegess . Van aki megveszi ezeket a cuccokat ,2X kipróbálja (túl bonyolult neki )és felteszi a szekrény tetejére,majd eladja egy év múlva féláron😊 Mondhatni új. Tudod milyen sokan vannak így😊

bardocz
Nekem gyanús, hogy ch joystick van néhány caterpilalr gépben, nagyon nagyon hasonlítanak az ipari joystickjaik. Ezek a ch cuccok nem túl olcsók 😊 De a felsõ kategória az mindig ilyen 😄
Az a baj itthon nem lehet kapni sehol sem pedált, mindenhol csak rendelésre. Akkor már inkább idehozatom EU-n belülrõl, a típust nem döntöttem még el.
Her Laca
A saitek cuccok jók ,a pedálok is. Aránylag megfizethetõk.
A G 940 es cucc az azért kuriózum mert FFB -s. Más nem gyárt ilyen kombót.
Nagyon nagy ha érzed az erõket . Nekem is csak azért van ez.De a Joy ok legje jelenleg ez! ,hozzá egy CH pedál ,csak ez sem FFB-s. Ha az lenne már ilyet használnék. Na meg ha nem a WWII lenne a kedvencem,mert a modern gépeknél ugye az nem kell😊

bardocz
Saiteknek van pedálja. Ha joyból a legjobbak, akkor lehet ebbõl is.
Az igazi precíz megoldást épp linkelte Laca: pedál.

(Én is be akarok egyet szerezni, de nem tudom milyet.)
A belengést valószínû az okozza, hogy valószínûleg "elengeded" a joy-t és az oldalkormány visszavágódik egyenesbe. Ha finoman teszed vissza nem leng be.
Her Laca
Kell legyen a beállításaiknál valami deed zone vagy ilyesmi,ahol meg lehetne adni ,hogy ne legyen annyira ideges a joy. Érzékenységet kisebbre venni. Meg kell nézni miket lehet állítgatni .

Her Laca
Nem ,nem biztos,hogy rossz a joyod ,de az lesz😊 Ez a biztos.
Az ,hogy ha visszaengeded és beleng valószínû a program hibája.
Lehet biztos finomítani rajta a beállításoknál.
Én egy ilyet használok ergó minden irányítási opciót rendeltetésszerûen mûködtetek😊

Sziasztok,

Aki joy-al játszik.Milyen érzékenyre raktátok a beállításotokat?Semmit nem tudok követni a célkeresztel. 😞 Manõvereknéll nagyon jól jön,de iszonyat pontatlan vagyok.Még az egyenes vonalon elöttem repülõ gépet sem tudom becélözni rendesen.

Egyébként ha már HB csatát akarsz gyakorolni, miért nem egy alapból jó géppel próbálkozol. Pl:A Me-109F tökéletes a feladatra, én azt javasolnám. Remek gép, jó emelkedéssel, jó fegyverzettel, sok lõszerrel. A Bf-110el pedig profiként sem mindig könnyû repülni.

Köszönöm szépen! 😊

Szóval akkor a joy a rossz. 😞 Amúgy Te használod egyáltalán a Yaw-t? Vagy neked hogy vagy mire van állítva? Adj már kis tippet. Te nagy szakija vagy a repcsiknek. 😊 Vagy Te mikor követsz egy ellenséget használod egyáltalán a yaw-ot? Mert nézegetem a videókat, de szinte mindenki csak a szárnyal fordul a gép után.
Her Laca
No ha senki😊 A Logi joy ok (kivéve a G940 et de az is hibás csak meg lehet tajkolni) szarok. Amivel meg te rendelkezel az hírhedten szar. Annó nekem 1 azaz egy hét után már pontatlan volt,kicseréltettem 4 x de azok is,én akivel beszéltem és ilyet vett az mind kidobta nagyon gyorsan.
Ha joyt akarsz és megfizethetõt akkor csakis saitek. A lóóógi kormányt ,egeret,billt ,tud csinálni de joy-t azt nem.

Vagy kicseréled a potikat benne ,ez még megoldás lehet.
De ha jót akarsz akkor nézz egy ilyet valahol a vaterán kicsi pénzért odaadják és örök élet meg egy nap ,no meg halál pontos.
Persze van még alternatíva,de ott már húzósabb összegekrõl van szó.