38447
  • sulouos
    Ilyen vastagságú fa is fog hajlani, hacsak nem külön valami keményfából csinálod. A baumaxban lehet kapni ilyen bútorhoz való "csapnak való" fa dolgokat, kb. 1 méteres hosszal, változó vastagsággal, elmehetnél oda körülnézni. Régen nyilakat csináltam belőlük, de azt nem bírja, de joy nyélnek szerintem jó lesz.
  • twi452
    Le kell majd csavarozni azzal a kettővel és akkor nyugton marad :)
    Gyorsan összeforrasztom, hogy legyenek gombok aztán kész a prototípus de egyre jobban piszkálja az agyam, hogy fából legyen a rúd mert azért amikor a végén koppan akkor elkezd picit hajlani a plexi és az nem lesz kényelmes :D

persze repülés közben lehet nem is húzom majd koppig..majd kiderül :)

• twi452
    jaa :)

valamit majd igen fogok alá összerakni mert ez így azért rövid a földtől, legalábbis nekem :) teljesen lecsavarva a húzóerőt vissza sem húzza középre úgyhogy azzal be lehet lőni, hogy ne boruljon

az egyik oldalt könnyen le tudom rögzíteni két helyen ahol a gázkarnak van a két rögzítőcsavarja
    szerintem az is megtartaná simán mert elég jól a talp kialakítása amúgy is de itt még nagyon nem tartok :D
  • Torzonborz
    Talapzatot arra értettem hogy magát a joy-t rácsavarozod e vmi fa deszka talpra ? Most íróasztalon stabilan áll a rövid erőkar miatt . Gondolom padlóra teszed majd le , nem fog elmászni a 40 centis kar mozgatásnál a mostanival ? Vagy a lábaddal fogod le ? :)

Az ötlet egyébként jó , ezen filóztam én is csak sima pvc csövem van itthon. :(
  • twi452
    egyszerű
    az alapállapotban a kezem kb max 5 centit mozdul el a joy-al
    meghosszabbítva ennek a többszörösét lehet elérni most kb olyan 20 centit fog kitérni fent ha sikerül összerakni :D

és ott lesz a lábad között mint a repülőknél..xD
  • bgabor
    A hoszabb kar miatt jóval kevésbé is ki tudod téríteni, mint a rövidet, így elvileg precízebben tudod irányítani a repülőt. Egy normál joysticot nem tudsz mondjuk 3 fokkal kitéríteni, ezt igen.
  • twi452
    ez merev extrudált plexi cső
    sajnos a 2 milis oldalfalút elhasználtam anno ez most másfeles és csak 40 centi hosszú összesen, nem hajlik annyira :)

a talapzathoz nem nyúltam, az marad elég masszív az és azon finoman tudom gyárilag is állítani a rugóerőt

egyelőre most bilincseket vadászok, hogy rá tudjam fogni az eredeti csonkra

de lehet később csinálok fából egy darabot amit rá tudok húzni a régire pontosan és abba ezt a hosszabbítást..
    vagy esztergálok egy egész darabot és akkor nem lesz plexi cső benne..:D
    még képlékeny a dolog csak ez volt itthon és egész jól passzolt a fejhez úgyhogy kipróbáltam :)
  • Susarc
    miért jobb ez a nagyon hosszú botkormány?
  • Torzonborz
    Milyen műanyag csövet használsz majd a hosszabbításhoz ? Akármilyen nem jó mert 1 méteres karnál a sima pvc könnyen elhajolhat. Talapzatot csinálsz a joy-nak ?
  • twi452
    alakul..:)
  • Coral Springs
    Vidd be tesztrepülésbe, próbáld ki.
  • schossow
    A ruszki P39-k1 nem hullik szét 750 km/h sebesség környékén?
  • gezu1025
    A 262 ténylegesen vadászgépnek készült, ami már 42 nyarán repült! Ha mindenki a projekt mögött állt volna, 43 tavaszán lett is volna pár belőle.

De kétlem, hogy bármit is értek volna annyira sok technikai probléma volt a projekt körül. Persze tanulópénznek kiválló lett volna, és akkor már 44 végén 45 tavaszán jöhettek volna a kifinomultabb darabok.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

na ki tud ennél több volnát leírni 2 mondatban ?:D
  • bgabor
    Nem, vadászgép volt a 262, az Agyalágyult meg gyorsbombázógépnek akarta megcsináltatni, mert a haditechnikához sem értett jobban mint bármi máshoz.
    A gyorsbombázó mizéria úgy másfél évvel késleltette a 262 programot, elitézve az egyetlen eszközt, ami elűzhette volna a bombázókat németország egéről.
  • BaleniX
    Hitler bá meg vadásznak akarta őket rendbeállítani
  • Glo
    Jók voltak a 262-esek a P51 ellen, nem is harc közben vesztek oda, hanem mikor behalt a hajtómű, vagy épp felszálltak/leszálltak.
  • sulouos
    És a 262-esek nem a vadászok ellen lettek csinálva.
  • BaleniX
    Érdekes látvány lehetett a háború végén amikor már Mustangok kergetőztek az Me262-esekkel :-D
    Csak a Mustangok többen voltak :-(
  • vajakos21
    Most meg jet event van....
  • schossow
    A Ki-102-vel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Manőverezés, emelkedés, irányíthatóság a sima A6M-hez képest. Most értem el a 10. japán szintet, lehet beruházok rá.
  • Amaymon
    "Bár FRB-n a károsodás jelentősen befolyásolja a további játékélményt ;)"

Az biztos, tegnap 3-at mentem összesen prém spit IX-el. Annyira KO voltam, hogy 2x kilőttek, szégyenszemre messzerek. 3-adjára a beültem 4 WZ klános b-17 mögé kísérőnek, hátha akad valami, akik kibombázták az ellenfelet egy húzóra, így lett egy nulla killes napom. Mérnem hétvégén van ilyen event :(
  • Amaymon
    Nem a hosszú bot miatt tud leszállni wolfi, hanem a rudder pedál!

3D-s joy-al lehetetlen állandóan befeszíteni, közben a stick-et mozgatni.
  • Amaymon
    "és így értelem szerűen teljes kitérésnél a kezed nem kb 4-5 centit mozdul el mint gyári állapotban hanem akár 15-20at is"

Nekem a kitéréssel nincs gond, bőven elég a ~9 centi sugarú kör. Főleg mióta eszembe jutott egy régi szimes posztja itt a topikban, hogy a rugóerőt pántokkal csökkentette, amiről aztán képet linkeltél.
  • Glo
    Amit a 20mm stealth hispano eltalál azzal nem élmény :D
  • twi452
    Csak javítja a játékélményt :)
    Milyen izgalmas már egy haldokló géppel hazavánszorogni és lerakni viszonylag épségben :D

Persze szólni kell a többieknek az elején, hogy csak félig lőjenek le ne teljesen :D
  • Glo
    Hja, FRB-n is egy 3-4 találat hispanóból leszólítja a 410-est is.
    Bár FRB-n a károsodás jelentősen befolyásolja a további játékélményt ;)
  • Amaymon
    "13 as Spit IX a 240 db 2x20 milisivél mit akar HB ban?"

Az HB-n kb. 3 gépre elég párat mellélőve egy felszállással. Kell annál több? Vb-től felfelé pontos célzással 2-4 sorozatnyi telitalálatos köpet elég lehet fighter ellen, de az ritka.
  • Glo
    B24 nem olyan nagy fun amúgy. A japánoknak nem lelőni kell, hanem megvárni míg lezuhan magától. 3000m alatt egy partra vetett hal. Lassú, nem emelkedik, és 80%-on is túlhevül a motorja. Leszállni nincs hova, szóval halott ügy.

Na jó a japán reptérre le lehet, de az már nem kis trollkodás.

Bombázni meg alacsonyról kell vele, vannak nagy pillboxok meg kicsik is egy csoportban. Custom battle-n meg lehet nézni mi hol tenyészik a szigeten. A puha célokra meg tényleg gunnerekkel kell menni.
  • twi452
    Gyerekek.. a hotax x joy része tökéletes moddingalap :)

4 csavarral ketté lehet szedni a markolat részt, úgyhogy nem kell az egészet atomjaira szedni, a talpazat simán hagyható egyben.
    Ami viszont a legjobb, hogy tökéletesen meg lehet hosszabbítani a bot részt mert lényegében a markolat csak rá van húzva egy műanyag "botra" aztán összecsavarozva a markolatot egybefogja az egészet.

Nos egyedül 9 vezetéket kell meghosszabbítani és akár méter hosszú (á la Wolf alumínium joy-a :D ) botot is rá lehet húzni a műanyagra a tetejét pedig be kell faragni olyan méretűre mint az eredetit és simán rá lehet rakni az eredeti markolatot :)

és így értelem szerűen teljes kitérésnél a kezed nem kb 4-5 centit mozdul el mint gyári állapotban hanem akár 15-20at is
    azért úgy már finomabban lehet működni :)

persze a gari ugrik mert a vezetékeket el kell vágni, hogy meg tudd hosszabbítani
    legalábbis a tetején ahova rá vannak forrasztva még egy adag takonnyal oda is ragasztották úgyhogy azt macerás leszedni :)
  • Susarc
    igen fullos....,de meguntam hogy nyomorék oroszokkal játsszak! bementem EU szerverre lőttem 5-öt és senki nem viselkedett furcsán!
  • Torzonborz
    Fullos a Yak-7-ed ? Mert ha a tiéd nem az övé meg az volt akkor annyit még pluszban kibírhat.
  • Susarc
    találós kérdés: ha 750 el zuhanok és egy Yak7 jön utánnam 400 méterre és közben lő akkor nemkéne 3 fele esnie? mert épp most mentem be orosz Yak7-el és nekem 685 nél már szétrázta a fenekem és leszakadt a szárnyam egyenes repülésnél....akkor most ez hogyisvan?

* előző postomban is Yak7 az akrobatika /speed és emelkedés rekorder nem la
  • Susarc
    sokra mentem vele btw:P 7000en méteren csócsűltem kiszúrt egy la7 majd 3k körűlről FELJÖTT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 3 km re volt tőlem mikor elkezdtem emelkedni....mire felértem 8-8,5-re már ott volt a fenekemben 1.30 km-re! majd végigkergetett 9000 méterig nemtudtam lerázni:S nem támadtam meg,mert kiváncsi volta tudja-e tartani az iramot....hát tudta! nem mertem ráfordulni,mert előnyben volt így szégyenszemre kibekkeltem a meccs végét menkülésben 9-10000 méteren....végig mögöttem volt ja és egy rank 8-as gyerek vezette akinek gondolom biztos 950-es ACE pilótája volt mint nekem:))
    Oroszok elmehetnek a rákba ,de komolyan
  • Susarc
    LOLOL

• Susarc
    ezdehülye:) gyerek beírja felszállás után: ne aggódjatok Oroszok 32 darab nemzetközi segélycsomag van a bombázómban amit most odaadok nektek,mert tudom,hogy rászorultok:))
  • Susarc
    jaaaa thx:P még csak tier 2 nél járok vele lehet azért furcsa:) a prémium azt tudom,hogy nagyon büntet azzal szoktam a napi szorzót elsőre kiütni:)

• gstup
    A 13-nak azaz fm-je mint a prémnek.
  • bgabor
    A prém 11-es amcsi Spitfire azonos az angolok 13-as Spitfirejével. Ez tuti, mindkettőt repülöm.
  • Susarc
    vávává!

van a Prémium 11-es amcsiknak a Spit Mk IX
    aztán ugyanez angoloknak 10-es a Spit F Mk IX
    és a 13-as Spit Lf Mk IX

sztem te a prémiumra gondoltál én meg a 13-es gépre:)
    vagy mind a háromnak ugyanaz a FM-je csak más tierben?:P
  • Coral Springs
    Én aztán nem idegeskedek miattuk, az csak nekem jó ha valaki ennyit tud.