War Thunder: Air Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Btw errõl jut eszembe, iszonyat jó pedállal játszani, mikor már megszokta az ember. A joy-al íven lehet tartani a gépet. A célkeresztet pedig az ellenfél szárfesztávjára lehet finoman igazítani a pedállal, miközben a joy-al folyamatosan pályát lehet korrigálni. Az orsózás sebességébe is jól be lehet taposni. A 3D egy szükségmegoldás, soha nem fogja igazán helyettesíteni a ruddert.
Ahaha 154 wolf streamjét nézem és épp seggbe lõtte egy PUMA a G10-esét P63-al 😊)))
Félre érted, nem azzal van a baj, hogy nincs ikon. Hanem, hogy fura a grafikus engine. Nincs méretarányos átmenet, mint CloD-ban.

Jól elboldogulok ikonok nélkül, de ennek az ára az elõzõ kommentben van, hogy "ocsmánnyá" kell butítani egy baromi jó grafikájú gamet.
Her Laca
Glo-nak van igazsága abban amit mond a láthatóságról.
Ha a kezdetektõl fogva ikonok nélkül játszik az ember ,egyszerûen rááll a szeme ,hogy meglássa a kis pontokat is ,no meg elõbb utóbb a sziluett alapján (de még az se kell sokszor) azt is megmondja milyen gép az ami a távolban van.Akik megszokják az ikonokat ,azok mindig az ikont keresik (ez nem az õ hibájuk,nem is kevesebbek ettõl) egyszerûen ilyen ez.
Én sose játszottam ikonos szerveren,vagyis nagy néha még annó IL2 ben ,na engem is összezavart a dolog nem kellett 10 perc hozzá,hogy rászokjon a szemem,és én is az ikont kerestem.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Jah, azt csak akkor nem lehet látni, ha pont szembe süt a nap. Ezt mondom, nagyon ellentmondásos, hogy messzirõl kiválóan lehet látni a pontokat közelharcban pedig nem. Csak olyan rommá butított graffal, amivel játszom. Egy olyan árkád szimben, ahol a közelharc, egymás kerülgetése, kicselezése a lényeg. Jó lenne fullra húzott graffal tolni, mint a HB-t.
Torzonborz
Mondjuk az tény hogy hatásos ez a beállítás mert tényleg már az ellenséges reptér felett lehet látni a pöttyöket fõleg tiszta idõben.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Fenrir
No igen, de ha nagyon alacsonyról dobod, pl A-20-ból akkor megeshet, hogy 0-ás késleltetésnél lerobbantod saját magadat, oda pont jó ha be van állítva valami.

A halál csupán a kezdet...

Én nullával dobálom, mert ha teszel rá késleltetést, akkor elgurul a földön. Tehát nem az van, hogy becsapódik ahová céloztál, és a beállított idõ múlva robban, hanem becsapódás útán gurul a földön amíg le nem jár a késleltetés. Namost ez itt, ahol a bombáknak gyakorlatilag nincs területsebzése nem megengedhetõ. Pl: keresztbe átrepülsz a földút felett(tudom, nem ez az ideális oldási profil, de megesik), rádobod egy tankra, és a késleltés miatt tíz méterrel arrébb a bozótban robban. 😄

Fenrir
A bombákat milyen élesítési idõvel érdemes hajigálni? Eddig fél másodpercen volt, de visszaraktam 0-ra, ha úgyis magasból dobom akkor legalább kontaktról durranjon.

A halál csupán a kezdet...

Azért hajigáltam mellé a bombákat.

"Its up to you what matters more. Your part in the play... ...or the play itself."

Hát ha még bombacélzó célkereszt is lenne rajta...

bardocz
Japán gépeket néha még egy hõlégballon is lehagyja 😄D
Ja, ezt elfelejtettem: semmi modul nem volt rajta, és otthagyta vízszintesen a Zerokat.

"Its up to you what matters more. Your part in the play... ...or the play itself."

Ez az A-20G tényleg egy reménytelenül OP dolog. Bementem vele HB-ra úgy, hogy alig mentem elõtte egyáltalán bombázóval ott. Berakott a japók ellen Peleliura... Az odaúton 3 Zero is rám akaszkodott, mindhárom otthagyott 1-2 találatom után. A bombáimat mérnöki pontossággal lehelyeztem az egyik nehézcirkáló mellé, aztán megláttam egy Ki-49-est, végigvertem a hátán, kigyulladt, gondoltam lezuhan (nem tette). Ezután a partraszálló egységek után vetettem magam, amikor jött hátulról még egy Zero. Õ nem hagyott ott, itt-ott kipirult a gépem, neki viszont odalett a pilótája. A partraszálló egységek és a parton levõ teherautók közül kilõttem 13 db-ot, mire elfogyott a lõszerem, és az utolsó Zero lövései nyomán leállt az egyik motorom is. Mivel hordozón landolni oda való géppel se tudok biztosan, nem hogy egy bombázóval, letettem a gépet a szigeten levõ reptérre, és kiszálltam belõle... A japóknak 2 Ki-49-esük maradt a végére, semmit se csináltak a csata folyamán. Már csak az a baj, hogy nem szeretek amerikaiakkal repkedni 😄

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

Nem az én dolgom átgondolni. Arra vannak a fejelsztõk. 😛
Szerintem nem véletlen hogy sem itt, sem a hivatalos fórumon nem támogatta senki sem ezt a felvetésedet. Nincsen rendesen átgondolva.

IL-2 Sturmovik-ban is próbálkoztunk mindennes, a config fájlt meg a DX fájlt rommá módosítottuk. Aztán mégis 640x480-ban lehetett legjobban látni az ellenséget 😊))

Akkor neked maradna a HB. De akinek nem fun 5 percig tepülni - mert valjuk be mi abban a fun? - annak ott lenne amit én mondok.
Tegnap mentem vagy 2-3 HB-t belõtteme egy 240 km/h emelkedést majd le tálcára és 5 percig nezetem mire a gép kb középpen volt meg megfelelõ megasságban. Hát... ez hol fun? Értitek.
Nem a HB helyett értem hanem mellette. Egy AB és HB közti játékmód
Jah, az fain lesz, bár nagy bomber kötelékek így se lesznek sajnos.

Ez tényleg jó hír, a mezei bombázóknak most szinte csak a bunkerek adnak célpontot.

Az igazi durva beállításokat a RU fórumon lehet találni, ide mindenki behány valamit ami szerinte jó (nincs azonos setup), de a ténylegesen mûködõ az a pl. a JG klán által postolt szarrá nerfelt grafika. Nem találom hirtelen a linket.
Animefox
Heheheheheh, ez tetszett. <#taps>

Most olvasom hogy az új peccsben végre kapunk statégiai célokat(gyár, kikötõ,város) a bombázóknak. Végre vége a B-17essel mélyrepülésben történõ tankkergetésnek.

Gyerekek ebben a játékban nincs lehetetlen. Egy Ki-10-el (reserve gép, kétfedeles) leszedtem egy Hurricane-t... O.o
Animefox
Lassan nem látom értelmét eleve az AB-nek... Ha játszok benne az csak a pénzgyûjtés miatt lesz és csak top géppel teszem mint például a KinCobra, vagy nemtom milyen lesz a P38... Egyszerûen az amerikai gépek jórésze használhatatlan AB-ben...

Régi filmet? 😊 Nem tudom, nekem ugyanolyan jó (vagy ugyanolyan rossz, én sose nyomtam UltraHigh beállításon).
A PostFX ezen beállításának lényege amúgy annyi, hogy egy nagyon vékony fehér kontrasztot ad a gépnek, ami földháttérben is kivehetõvé teszi õket. Bár Bulge mapon lehet nem nagyon számít, de fehér festése meg kevés gépnek van 😊

Torzonborz
Hinnye, kipróbáltam ezt a beállítást de no...hát ez most mi ? 😄
Mintha egy régi filmet nézne az ember , elég zavaró.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

A tudás hatalom.

Torzonborz
köszi ezt meglesem . 😊

de ha valami gáz akkor ez az. iszonyatosan rühellem amikor ingame beállításokkal ilyen elõnyre lehet szert tenni.

Ezt tudom ajánlani 😊

http://forum.warthunder.com/index.php?/topic/28020-graphics-tweaks-for-improved-visibility/

Nem kell lehúzni a grafikát, ez csak egy tweak, hogy jobban láss.

A kis kék pötty csak egy példa. Én sem várom el, csak legyen megoldás. Akár hogyan is próbálod megmagyarázni, igenis agyonbutított grafikával lehet csak FRB-n menni különben elveszted közelharcban az ellenfelet és nem azért mert vak vagy.
Ez a HB, csak cockpittal, joystickal és TS-el 😊))
(na jó, az FM/DM nem ugyanaz)

Torzonborz
"Amúgy a LOD-ot csak a vakok fikázzák."

Az ilyen kinyilatkoztatásokkal azért kicsit finomabban ha lehetne...

Qrávra nem vagyok vak de max grafikán baszottul nem lehet megtalálni a a gépeket.

LOD = a távolság arányában mennyire látható egy gép szabadszemmel, milyen arányos, hogy olvad bele környezetbe stb. WT-ben a hasonló játékokkal szemben fordított arányosság van, ráadásul ez egy árkád játék. Nagyon gyors a közelharc, extrém fontos lenne hogy láss. Itt észreveszed nagyon messzirõl a pixelnyi pontokat, de közvetlen közelrõl simán úgy hogy az orrod elõtt van a gép eltûnik. Grafikai bug szerintem az eredetileg konzolos motor miatt.
BoS = Battle of Stalingrad
Egyetértek, a jelölés és kamerakövetés hiánya riasztja el a legtöbb embert az FRB-tõl. Persze sokkal intelligensebben is meg lehetne oldani mint most HB-n, hogy ha a társam látja, akkor én is látom 24 km-rõl is.

Amúgy a LOD-ot csak a vakok fikázzák. Én már akkor látom az ellenséget mikor felszáll. Gép sziluett is sztem idõben kirajzolódik, csak ugye fel kéne ismerni õket, és nem a kis kék pöttyre várni FRB-n, hogy saját-e vagy ellenség..

Ezért lesznek ezek eventek, mert nem lesz kötelezõ velük menni. Lesz rá egy külön gomb, ha részt akarsz venni benne, de nem kötelezõ, a sima játékmód megmarad.

Az éjszakai küldiket nem tervezik visszarakni? Hatalmas volt nem láttam a talajt csak onnan tudtam hol vagyok, hogy lezuhant gépek égõ roncsait figyeltem 😄
"Lesznek ilyen eventek, hogy AB mapokon lehet majd FRB repmodellel nyomulni"

Attól az isten mentsen meg, hogy 10 km-rõl pontosan lássam milyen gép van ott vagy 30km-rõl ha ott egy társ. 😊
Mi az a LOD és mi az a BOS?

Nem én FRB-t akarok normális LOD-al. Pinned topic WT fórumon, mert valós probléma. Persze néhány akadékoskodó ott is van. De az abnormális, hogy lowend graffal kell játszani, mikor maxon is mehetne, amennyiben bele nyúlnának vagy foglalkoznának vele. Ha nem változtatnak az egyre csökkenõ HC réteg abban a pillanatban, ahogy megjelenik a BoS el fog tûnni.
Lesznek ilyen eventek, hogy AB mapokon lehet majd FRB repmodellel nyomulni, vagy simán az AB lesz respawn nélkül, vagy korlátozott (történelmi) géptípusokkal lehet csak belépni a csatába.

Itt van róla bõvebben szó angolul:

http://forum.warthunder.com/index.php?/topic/64457-developers-diaries-events-mode/

Na persze nem csak ezek lesznek benne, ez csak egy lehetõség-lista.

Hogy lennének monopolok? Azért mégis csak ott a World of Warplanes, ami ha másra nem, hát arra alkalmas hogy elmodnhassuk, van konkurenciája a repülõs résznek.

De ha kijönnek a tankok és a hajók (meg a konkurenciánál a World of Warships) akkor a rivalizálás sokkal kiélezettebb lesz.

f24sg
Nem lehet véletlen, hogy ua. baklövéseket elkövetik, az "elrettentõ" példa és milliárdnyi fórum-post ellenére.
Ugyanolyan monopolnak tekintik magukat repcsik terén, mint a WoT a tankokkal. És ezért megtehetik ugyanazokat a hülyeségeket.

Nyilván vannak hibáik, de én azt látom hogy a War Thunder a legrosszabb pillanatában is profibb, minõségibb cucc mint a WoT fénykorában volt.

Szóval én nem aggódom emiatt.

Ne ássuk már el elõre, nem muszáj nekik is elrontani a játékot csak azért, mert egy másik orosz bagázs megtette.

f24sg
Hát nem tudom, Téged ezek az "átgondolt" akciók / patch elõtti döntések nem aggasztanak? Nem ismerõsek valahonnan?

Ha így megy tovább, lesz egy rövid 15 perces hírnevük, aztán lehet választani graf. alapján, melyik parasztvakítással szarjuk el az idõt.
Én inkább egy spéci RB módot látnék szívesen, elég lenne 1-1.5 km-en belül egy valamilyen jelölés, hogy az ott az enemy. Ha már nem tudnak annyira bele nyúlni az enginbe. Gyakorlatilag az egész motor alapjait úja kellene írni, hogy távolság arányosak legyenek a gépek. Mivel azt kétlem, hogy meg tudják oldani az egyetlen lehetõség, hogy jelöljenek. Nem ördögtõl való a dolog RoF-ba is jelölnek és IL2 CloD elõtti részében is jelölik a gépeket.