War Thunder: Air Forces
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A múltkor néztem egy dokumentum filmet a tube-n egy veteránnal. Elmondása szerint, mikor közel ért a bombázóhoz becsukta a szemét és lõtt. Utána kinyitotta és megkönnyebbülten vette tudomásul, hogy "Élek! Még mindig élek!" 😊
A gond ott van, hogy ez a game még inkább a légiharcra koncentrál. A bomberek szinte szerep nélküliek, a vadászok nincsenek belekényszerítve, hogy kísérjék õket. Elég okos irányba kezdték fejleszteni a játékot az eventekkel. Jó felé haladnak, de nincs kiemelt fontossága eddig az event mapokon sem a stratégiai bombázásnak azon túl, hogy a bomber jól jár. Szisztematikusan haladnak ahogy a kapacitás engedi, árkád módban már van egy térkép tesztelésre új fajtájú bombázandó objektumokkal.
A legnagyobb hajtó erõ akkor lesz, mikor a tankos részt össze eresztik egy eventen a repülõgépekkel. Egész más lesz a szitu mikor a tankokat vagy egyebet védõ mobil légvédelmi ágyúkat emberek kezelik és nem ai.
A gond ott van, hogy ez a game még inkább a légiharcra koncentrál. A bomberek szinte szerep nélküliek, a vadászok nincsenek belekényszerítve, hogy kísérjék õket. Elég okos irányba kezdték fejleszteni a játékot az eventekkel. Jó felé haladnak, de nincs kiemelt fontossága eddig az event mapokon sem a stratégiai bombázásnak azon túl, hogy a bomber jól jár. Szisztematikusan haladnak ahogy a kapacitás engedi, árkád módban már van egy térkép tesztelésre új fajtájú bombázandó objektumokkal.
A legnagyobb hajtó erõ akkor lesz, mikor a tankos részt össze eresztik egy eventen a repülõgépekkel. Egész más lesz a szitu mikor a tankokat vagy egyebet védõ mobil légvédelmi ágyúkat emberek kezelik és nem ai.
És volt hogy még azt is túlélte egy B-17-es... ide oda amúgy a vadászpilóták is hullottak mint a szar... háború az ilyen... csak zavart hogy meg se tudom karcolni a támadó vadászokat... ennyi. Most még B-25j van, állítólag a B-17-es már jobb lesz... meg várom azt a gyáros bombázósdit is... az már jobb lesz.
Van egy dokumentumfilm, the deadliest day of luftwaffe talán a címe, szerintem arra gondol. A németek úgy szedték le az ellenséges bombázókat, hogy belerepültek, 60 lõszerrel indultak el, esélyük nem lett volna. Többnyire a farok részt próbálták meg megcélozni, mert ha azt széttörték, akkor irányíthatatlan lett a gép, és úgy csinálták, hogy ütközés után ejtõernyõztek egyet.
A német vadászok (ha ezt hoztad fel példának) nem azért repültek bele a bomberekbe mert nem tudták volna lelõni õket,hanem mert nem volt idejük elbíbelõdni velük a védõ kíséret miatt.Persze egy B17 nem volt kis falat de egy BF amibe már 30 as volt azért könnyedén le tudta vakarni,de ha nem is esett le ,ha hazaért ment a roncstelepre a fél legénység meg a temetõbe. Egy FW rõl meg ne is beszéljünk abba meg volt olyan tûzerõ hogy ihaj.
Ha érdekel tudok keresni neked videókat,képeket mit csináltak egy bombázóval.
Jut eszembe! Amikor vadászfedezet nélkül küldték Németország fölé a bombázókat ,volt olyan veszteségük,hogy elgondolkodtak a bombázások abbahagyásán. Kicsit olvass utána,nem gyerekjáték volt az,hiába repültek "dobozban".
Ha érdekel tudok keresni neked videókat,képeket mit csináltak egy bombázóval.
Jut eszembe! Amikor vadászfedezet nélkül küldték Németország fölé a bombázókat ,volt olyan veszteségük,hogy elgondolkodtak a bombázások abbahagyásán. Kicsit olvass utána,nem gyerekjáték volt az,hiába repültek "dobozban".
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Biztos jó ez az event, kár hogy napok óta nem tudok bejutni az arcadba
Nahát igen az nem lenne rossz... csak hát az ember összevissza ér rá játszani... de idõnként össze lehetne hozni.
De azért a bomberen a géppityuk nem dísznek voltak ott azt ne feledd, ja és egyetlen vadászgép is simán elintézett egy bombázót? A valóságban egyszerre több vadászgép támadt....
Ha annyira hatékonyak a vadászok akkor a háború végén nem kellett volna bele repülniük a gépekbe aztán kiugrani az ütközés után (ezvalamiféle kamikaze volt csak nem volt kötelezõ meghalni, volt ejtõernyõ)
Na szóval egy kis sorozat a valóságban azért nem volt elég ahhoz hogy a bombázó hirtelen zuhanni kezdjen...
De azért a bomberen a géppityuk nem dísznek voltak ott azt ne feledd, ja és egyetlen vadászgép is simán elintézett egy bombázót? A valóságban egyszerre több vadászgép támadt....
Ha annyira hatékonyak a vadászok akkor a háború végén nem kellett volna bele repülniük a gépekbe aztán kiugrani az ütközés után (ezvalamiféle kamikaze volt csak nem volt kötelezõ meghalni, volt ejtõernyõ)
Na szóval egy kis sorozat a valóságban azért nem volt elég ahhoz hogy a bombázó hirtelen zuhanni kezdjen...
No figyeljen mesterem.
A bomberek a valóságban is védtelenek voltak vadászfedezet nélkül. Ha rájuk találtak akkor azoknak sanyi volt. Ez tény. A játékban is kiszolgáltatottak. Ha nincs kíséreted ( és az se mindegy kik kísérnek) akkor csodára ne számíts. Azért ez a játék is a csapatmunkáról kéne ,hogy szóljon ,nem a killekrõl. Mikor mi warokat játszottunk,és bombereket kísértünk csak z volt a fontos,hogy õk épségben eljussanak a ccélig meg vissza,ha csak távol tudtuk tartani a vadászokat tõlük az bõven elég volt,nem mentünk üldözni gépeket .
Mért nem álltok össze mint a ge.is bugyi és mentek csapatként,vagytok itt elegen akik játszanak,TS az van minden adott,hogy jót és sikeresen játsszatok😊
A bomberek a valóságban is védtelenek voltak vadászfedezet nélkül. Ha rájuk találtak akkor azoknak sanyi volt. Ez tény. A játékban is kiszolgáltatottak. Ha nincs kíséreted ( és az se mindegy kik kísérnek) akkor csodára ne számíts. Azért ez a játék is a csapatmunkáról kéne ,hogy szóljon ,nem a killekrõl. Mikor mi warokat játszottunk,és bombereket kísértünk csak z volt a fontos,hogy õk épségben eljussanak a ccélig meg vissza,ha csak távol tudtuk tartani a vadászokat tõlük az bõven elég volt,nem mentünk üldözni gépeket .
Mért nem álltok össze mint a ge.is bugyi és mentek csapatként,vagytok itt elegen akik játszanak,TS az van minden adott,hogy jót és sikeresen játsszatok😊
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Még hagyján, de hogy még ennek tetejére védtelen is vagyok az már elszomorító. Nem elég hogy egy csomó idõ mire eljutok a célig, (szerencse hogy nem kell felszállni is a kifutóról a többiekkel együtt) aztán mire eljutok, bamm... pedig lenne idõ kilõni csak amikor hátrafelé lövök leír a lövedék valami ívet... valahogy olyan félkör irányba szórásba lõ a torony, érdekes a front géppuska bír egyenesen lõni pedig szembe szél fúj... no mindegy csak ezen csiszolhatnának még. Na a fák magasságáról meg annyit hogy a saját bombám repesze felcsapja a hasam, sokszor attól sebesülök meg, de ha magasabbra megyek egy picit már nem talál be a bomba...
Szóóóóóval lehet betartom a javaslatodat...
Szóóóóóval lehet betartom a javaslatodat...
Egy kis hangulat keltõ😊
tetves mig-15öt majdnem fél órán át kergettük hárman...😄
Aztán kifogyott a szemétláda és leszállt így sikerült csak lelõni 😄
Erre az eventre se megyek többet az tuti 😊 Sõt jettel se biztos, hogy megyek többet..rázkódik az egész kabin folyamatosan..nem nekem találták ki 😄
annyi jó van benne, hogy lehet követni a csíkot amit húznak a jetek 😄

Aztán kifogyott a szemétláda és leszállt így sikerült csak lelõni 😄
Erre az eventre se megyek többet az tuti 😊 Sõt jettel se biztos, hogy megyek többet..rázkódik az egész kabin folyamatosan..nem nekem találták ki 😄
annyi jó van benne, hogy lehet követni a csíkot amit húznak a jetek 😄
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Szinte bármelyik modellen állítható a tension erõssége, amiket néztem márkától független. És fékezni is lehet velük jobb-bal keréken külön-külön.
A csúszkálással nem lenne gond, mert szõnyegen lenne. A mostani pedálommal az a baj, hogy egyrészt nem tudom repülõshöz használni, másrészt a féket 35 kilóval kell nyomni a satuhoz, és emiatt elkezd felborulni.
Egy középkategóriás saitek pro rudder-t. (Külföldrõl hozattam be.)
Le lehet ragasztani a parkettára vagy tépõzárat rátenni, hogy a szõnyeg fogja, gyári csomagolással hozzá adják.
Le lehet ragasztani a parkettára vagy tépõzárat rátenni, hogy a szõnyeg fogja, gyári csomagolással hozzá adják.
Sose volt 50 fps..em....ja de.. a hangárban..egyszer...
Milyet vettél? Én is gondolkozok, bár irgalmatlan szívás lenne, mert a mostani pedálomra rá van rakva 5 kiló súly, enélkül fékezésnél billegne.
Azon a gépen, ami neki van. Lebutított low graffal, nem lenne szabad 50 fps-re leesni. Lehet a streamelés lassítja be.
Laca kezdem megszokni a pedált, thy hogy javasoltad. Ha Rue East-re hallgatok nem szerzek be egyet:
Nagyon megdobja a teljesítményt a 3D-s csirkenyak tekerõhöz képest, de sokat kell még gyakorolni vele. 😊
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nagyon megdobja a teljesítményt a 3D-s csirkenyak tekerõhöz képest, de sokat kell még gyakorolni vele. 😊
Na mikor neki nagyon szar volt az fps-e akkor kétszer annyi volt mint nekem...
"barkácsmester" 154_wolf épp stream-el szóval aki akar az tud ellene játszani frb-ben 😄 vagy csak nézni 😊
http://www.twitch.tv/154_wolf
http://www.twitch.tv/154_wolf
😊
ne menjünk bele,hogy melyik nemzet EGY dimenziója létezik csak ha szenvedésrõl van szó! és mindenkinek õket kell sajnálnia és bûnhûdnie 48 generáció múlva is!
Ne offoljunk ide ezzel, körbe tudnám tekerni az egydimenziós ideológiátok a lábatok körül úgy hogy elbotlotok benne, de nem ide illik.
Ebben igazad van.
(Bár elképzelem, mi lenne ha németországban valaki hõsöknek merné nevezni az egyik SS páncéloshadosztályt mondjuk a normandiai helytállásukért.) <#nyes>#nyes>
(Bár elképzelem, mi lenne ha németországban valaki hõsöknek merné nevezni az egyik SS páncéloshadosztályt mondjuk a normandiai helytállásukért.) <#nyes>#nyes>
Hát ez az amit az oroszok a mai napig nem hajlandóak tudomásulvenni.
a vörös hadsereg+sztálin sacc/kb 3x annyi embert ölt meg mint a németek...GG
Ez sem fehér és fekete.
A Szovjetek irdatlan árat fizettek az szabadságukért,és a nemzetük szemében igenis hõsök azok az emberek. Hagyjuk azt,hogy miket mûveltek európában,ez vele jár a háborúkkal. Egy hadsereg sem szentekbõl áll,és bizony az állandó vérontás ,a halállal nap mint nap találkozás kiöl az emberekbõl mindennemû jó érzést. Vagyis a többségbõl.
Az,hogy a hõsiességet emelik ki és nem a negatívumokat ,teljesen érthetõ
A Szovjetek irdatlan árat fizettek az szabadságukért,és a nemzetük szemében igenis hõsök azok az emberek. Hagyjuk azt,hogy miket mûveltek európában,ez vele jár a háborúkkal. Egy hadsereg sem szentekbõl áll,és bizony az állandó vérontás ,a halállal nap mint nap találkozás kiöl az emberekbõl mindennemû jó érzést. Vagyis a többségbõl.
Az,hogy a hõsiességet emelik ki és nem a negatívumokat ,teljesen érthetõ
Érdekes dolog ez ,hogy a neten játszva valóban elõfordul,hogy a tengely oldallal repülõket jelzõkkel illetik. (bár ez azért ritka ,de elõfordul)
Én is voltam már minden ,csak fehér ember nem sok esetben😊 egyesek szerint,pedig én elég udvarias szoktam lenni .Legtöbbször a véletlenül odacsapódó ismeretlenek aggatnak jelzõket amúgy.
Egyszer hosszasan beszélgettem egy francia gyerekkel,miért is repülöm a német gépeket.Nagy nehezen azért megértette,hogy nem azért mert én helyeslem ami akkor történt,hanem mert a példaképeim (azért akad bõven a magyar pilóták között) messzerekkel repültek,és csak ezért .
Én is voltam már minden ,csak fehér ember nem sok esetben😊 egyesek szerint,pedig én elég udvarias szoktam lenni .Legtöbbször a véletlenül odacsapódó ismeretlenek aggatnak jelzõket amúgy.
Egyszer hosszasan beszélgettem egy francia gyerekkel,miért is repülöm a német gépeket.Nagy nehezen azért megértette,hogy nem azért mert én helyeslem ami akkor történt,hanem mert a példaképeim (azért akad bõven a magyar pilóták között) messzerekkel repültek,és csak ezért .
Tudod nemrégiben megjelent a Company of Heroes 2 nevû taktikai RTS játék, amit azóta az orosz nacionalisták követelésére már nem árulnak (!) a FÁK területén. Pusztán annyi volt a bûne hogy a hadjárat részében realisztikusan ábrázolta a szovjetek világháborús rémtetteit(semmi olyan nem volt amit ne láthattunk már máshol is).
Ennek alkalmából a játék steam fórumán és más helyeken is volt alkalmam sok oroszzal elbeszélgetni a témában, akik többek között Göbbelsi náci propagandának (!) nevezték a kanadai fejlesztõk és japán kiadó által kiadott játékot. Az is kiderült, hogy él a fejükben egy idillikus kép az elõdeik háborús cselekedeteirõl amit államilag támogatott vadiúj propagandafilmekkel (pl: A Breszti Erõd) is erõsítenek, ami miatt finoman szólva másképpen tekintenek a hõs vörös hadseregre mint bárki más a bolygón oroszország határain kívül. Van egy komoly réteg ma oroszországban aki kis túlzással visszasírja a Stálini idõket. Szóval vérostobának nevezni a többségüket(ahogy mondtam) egyáltalán nem túlzás.
Ez a réteg kapásból nácizik bárkit aki a valósággal és érvekkel próbál elõhozakodni.
Tekintve hogy a War Thunderben sajnos az EU szerver is hemzseg az oroszoktól, ezért könnyen lehet hogy sulous kollégát is egy ilyen zseni nácizta le, miután az amerikai gépével leszedte az égrõl az illetõt.
Na, mostmár érted az asszociációmat?
De még mindig nem értem hogyan jön ide a nacionalizmus, amirõl te beszéltél.
Ennek alkalmából a játék steam fórumán és más helyeken is volt alkalmam sok oroszzal elbeszélgetni a témában, akik többek között Göbbelsi náci propagandának (!) nevezték a kanadai fejlesztõk és japán kiadó által kiadott játékot. Az is kiderült, hogy él a fejükben egy idillikus kép az elõdeik háborús cselekedeteirõl amit államilag támogatott vadiúj propagandafilmekkel (pl: A Breszti Erõd) is erõsítenek, ami miatt finoman szólva másképpen tekintenek a hõs vörös hadseregre mint bárki más a bolygón oroszország határain kívül. Van egy komoly réteg ma oroszországban aki kis túlzással visszasírja a Stálini idõket. Szóval vérostobának nevezni a többségüket(ahogy mondtam) egyáltalán nem túlzás.
Ez a réteg kapásból nácizik bárkit aki a valósággal és érvekkel próbál elõhozakodni.
Tekintve hogy a War Thunderben sajnos az EU szerver is hemzseg az oroszoktól, ezért könnyen lehet hogy sulous kollégát is egy ilyen zseni nácizta le, miután az amerikai gépével leszedte az égrõl az illetõt.
Na, mostmár érted az asszociációmat?
De még mindig nem értem hogyan jön ide a nacionalizmus, amirõl te beszéltél.
Te _vérostobázod_ õket, az alapján a szûk metszet alapján, amit a médiumok a fejedbe tömtek és a saját sztereotípiád kialakított. Vállald a véleményed, amit leírsz. Mi hunok még annyira sem tudunk integrálódni a nyugat értékrendjéhez, mint a franciák vagy a keményfejû angolok. Soulos egy szóval sem mondta, hogy ruszki volt (éppen lehetett). Viszont kapásból kétség nélkül arra asszociáltál, elõre gondolkodás nélkül determináltad magadban. Személyeskedés off.
Én azt javasolnám hogy pihentesd a nehézbombázókat amíg nem hoznak be több HB térképre területi célokat, amiket nagy magasságból lehet bombázni. Most kísérleteznek vele. Addig amíg ez nem lesz, csak a Pillboxok, Light pillboxok és hajók a lehetséges célpontok egy ilyen gépnek, azokat is megalázó módon a fák magasságából kell dobni hogy találat legyen, ez inkább a könnyû/közepes bombázók asztala, mint a B-25 vagy a Tu-2. A néhymotoros nehézbombázóknak nagy magasságból kéne területcélokat bombázni, amik nincsenek még jelenleg.
Nem tudok elképzelni viccesebbet mint amikor egy lassú, batárnagy B-17 vagy B-24 húsz méter magasan kacsázik meg forgolódik hogy a folyamatosan mozgó és irányt változtató tankokat egyenként kiszedegesse.
Nem tudok elképzelni viccesebbet mint amikor egy lassú, batárnagy B-17 vagy B-24 húsz méter magasan kacsázik meg forgolódik hogy a folyamatosan mozgó és irányt változtató tankokat egyenként kiszedegesse.
??? <#conf>#conf>
Amit én képviselek? Hát lol.
Elõször is nem nekem volt ilyen élményem, hogy lenáciztak, hanem sulous-nak. Nem is rólam volt szó. Másodszor, ha az oroszok szép számú háborús bûnét kritizálja valaki, az mégis mióta nacionalista?? Tudod egyáltalán mit jelent ez a szó? És hogy szerinted a nacionalizmustól nincs messze a nácizmus? Lol, tudják ezt a keményen nacionalista franciák vagy amerikaiak?
Én olyan nagyon vagyok nacionalista, hogy ha lehetne, holnap elcserélném a magyar állampolgárságomat egy angolra, amerikaira, új zélandira, ausztrálra de még akár franciára is. Vagy akármelyik normális nyugateurópai nemzetére. Nem éppen az a kifejezett turbómagyar szemléletmód, ugye?
Egyszóval nem tudom mit szívsz, de jóféle anyag lehet.
Amit én képviselek? Hát lol.
Elõször is nem nekem volt ilyen élményem, hogy lenáciztak, hanem sulous-nak. Nem is rólam volt szó. Másodszor, ha az oroszok szép számú háborús bûnét kritizálja valaki, az mégis mióta nacionalista?? Tudod egyáltalán mit jelent ez a szó? És hogy szerinted a nacionalizmustól nincs messze a nácizmus? Lol, tudják ezt a keményen nacionalista franciák vagy amerikaiak?
Én olyan nagyon vagyok nacionalista, hogy ha lehetne, holnap elcserélném a magyar állampolgárságomat egy angolra, amerikaira, új zélandira, ausztrálra de még akár franciára is. Vagy akármelyik normális nyugateurópai nemzetére. Nem éppen az a kifejezett turbómagyar szemléletmód, ugye?
Egyszóval nem tudom mit szívsz, de jóféle anyag lehet.
Nincs messze a nácizmustól az a fajta nacionalista szemléletmód, amit képviselsz. A hozzáállásod alapján még igazuk is lehet...
Lehet hogy csak oroszokkal találkoztál, náluk mindenki náci, aki nem szereti az oroszokat vagy elõdeik háborús cselekedeteit kritizálja. 99%-uk vérostoba népség.
Nahát, ide is kezdenek beszivárogni a vérpistike tagozat kiscsoportosai, már le is lettem nácizva, pedig kivételesen amcsikkal voltam 😄
"Its up to you what matters more. Your part in the play... ...or the play itself."
Nekem is, éppen lenne hozzá Mig, de jet-et nem repülök elvbõl.
Korea FRB event...kimarad
Egyszerûen skacok az ég adta világon senkit nem tudok leszedni a toronyból.... pedig gyorsan V-re váltok és már messzirõl elkezdem a lövést, vagy épp hogy bevárom és közelrõl sózok oda, de sehogyse jön össze... elhiszem hogy a B17 jobb de ott is ugyanez a szutyok torony van, alig hiszem el hogy ott másabb lenne a szitu..
Van valakinek valamilyen bombázó stratégiája? Bármerre megyek mindig engem szúrnak ki, ha elöl megyek ha hátul kullogok, ha hatalmas kerülõvel megyek ha így, ha repülõgép fedezettel... Ráadásul a B-25J géppuskája képtelen megvédeni magát 😞 V-vel gyorsan váltok de alig sebez és pikka pakk leszed a Me410 mert ugye az ellenség más gépet nem ismer, ja meg a Me109G...
nemtom mondjatok már valami jót... mit csinálok rosszul..
nemtom mondjatok már valami jót... mit csinálok rosszul..
Ah vége az eventnek pedig ez a Málta jó volt, bár a Dover is bejött, mint map.
Nem mákfaktor az, épp ez a baj, hogy HB, AB miatt túl erõs a bomber gunnere. Bár lehet a valóságban is az volt, és azért paráztak a fighterek a bombertõl.
vagy eltalálnak vagy nem, még maxos rangon is! néha még a tüzelés megkezdése is nehezükre esik a gunnereknek...rohadt nagy random és mákfaktor az egész gunner mizéria😛
http://www.historyofwar.org/articles/weapons_P-40_american_service.html
Tutira nem a játék miatt van.
Ráadásul távolság fv.-e is. FRB-n 250-300m-es targeting distance-nál szinte észrevehetetlen. ~500m és felette kezd el jelentkezni a spread.
A célzás pontosságát azzal tudod javítani, ha jobb technológiájú fegyvert veszel a gépre. Nincs szignifikáns különbség szerintem, de nem árt ha pár m-el pontosabb. Itt a játékosnak kell jól célozni nem a gépnek. Pár m-es spread nem árt, annyi a valóságban is volt és néha pont az segít a találatban mikor megszórod. Még mindig only fighterrõl beszélek.
Sziasztok.
A játék okozhat egy olyan problémát,hogy a windows nem indul el tõle?
Tegnap még repkedtem,ma kapcsolnám be a laptopot,és hiba.. :o
Vissza kellett állitsam egy korábbi mentésre..
A játék okozhat egy olyan problémát,hogy a windows nem indul el tõle?
Tegnap még repkedtem,ma kapcsolnám be a laptopot,és hiba.. :o
Vissza kellett állitsam egy korábbi mentésre..
Kamion szív, kamion lélek, kamionos leszek amíg élek. http://neverwinter.picturepush.com/---Kicsim Szeretlek!--
Semennyire nincs értelme fighteren, max az attacker gépeken.
Együléses vadászgépen, amin egy darab gunner nem ül, nincs értelme. Olyan gépen kell feljelszteni, amin gunnerek vannak, mégpedig egynél több.