38447
  • Omrega
    Hangulatos lehetne, hogyha az olyan gépeken mint pld.: ki45, ki49 ahol a hátsó lövész ablakát csak akció közelében ( ellenfél 3km-en belül ) nyitná ki, egyébként zárva lenne - persze szépen animálva.

• oOBALAOo
    ma már a 3. fatal error-os leállás volt nekem!!!persze mindhárpm egy 30 perces RB végén....ez normális dolog, vagy a gépemben van a hiba????
  • Amaymon
    A tierjében elég erős a rászerelt 20mm-es, mondhatni atomjaira szedi amit eltalál. Viszonylag gyors, nehezen lehet elé kerülni, a tailgunnere nem a legjobb, de veszélyes a sebessége miatt. És a legfontosabb RB-s tényező, hogy atomstabilan repül.
  • sulouos
    Láttam már minden videóját (még a planetside-osokat is), az érdekelt volna, hogy FRB-n miért olyan előnyös.
  • bgabor
    Egyik kedvenc low tier gépem, jó lenne ha lenne belőle erősebb motorú verzió a játékban.
  • Amaymon
    Az egyik GrmlZ video bemutatja a Bf110 előnyét-hátrányát a fenti link gyűjteményben. Annál jobban nem lehet leírni.
  • Omrega
    A Bf110-et már az AB-ban is kedveltem. Nem is értem miért nincs belőle több verzió. De most kipróbáltam a Hardest Day-ban, és sikerült lelőni vele 2 spitfire-t, egy harmadik meg belém jött, a csatát sajnos elvesztettük, de végig életben maradtam, igaz akkor már csak mint billegő kacsa 1 motorral.
  • sulouos
    Amúgy azt a Bf-110-et szokták repülni FRB-n, és nagyon eredményesek vele. Van ennek valami különleges oka, vagy csak profi volt az a 3-4 ember, akit láttam benne?
  • sulouos
    HB-t repülök most csak, az RB-t szüneteltetni kell, hogy nem a webkamera driver vagy a FT NoIR miatt kékhalálozik-e a gépem.
  • Amaymon
    Annak gépnek a legkisebbek közt van látótere hátrafelé. Nem tudom mennyi pontosan, de ha látja biztosan rálő, amennyiben nem KO-k a lövészek a túlterheléstől.
  • Indi69
    bf 110-ben a lövész miért nem lövi az enemit,hogy rohadna meg a gyökér aija
  • Amaymon
    HB vagy RB? Mert mindkettőt tolod, ha jól tudom.
  • bgabor
    Nem is kell. Benyomod a combat flapset, rárepülsz az első marhára aki leáll fordulóharcozni veled, belemész a hátsójába, ledurrantod és mész a következő ilyen marhára. Csak az ágyúlőszert kell beosztani. A sikerélmény garantált.
  • bgabor
    Ha te írtad akkor gratula, marha jó összefoglaló. :D
  • Amaymon
    Sky Duel mapon mentem. Spit IX-el. Nekem támadt egy Zero, nem bírtam ofc lerázni, a társam lőtte ki mögülem. Eltalálta valószínű csak gun-al a vezérsíkom, nem lett nagy baja a gépnek kicsit labilisan ment. Abban a pillanatban megláttam egy nagyobb gépet (pontosan nem tudtam beazonosítani messziről miféle) a Duel mapon. Ok gondoltam GO! Szerzek egy pontot a rammer achinak :) Határozott szándékkal neki akartam menni, mert troll aki oda bejön tailgunnerrel. Egyszerűen nem sikerült belemenni, pedig próbáltam.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Pár találatot bekaptam látszik ahogy inog a gép tőle mikor körbe fordulom, és küzdök rendesen az íven tartásért. A replay sajátossága, hogy természetesen az utolsó sorozatnál a bal szárnyát megcsapta a spitem attól fordul le balra. Normál esetben nem megyek neki ennyire hátulról. Sőt elkerülöm őket messzire lőszer takarékosság miatt. Fightereket könnyebb leszedni. Most az lebegett a szemem előtt, hogy lerammoljam bármibe kerül.

Erősebb gun-al szerelt gép kinyírt volna. Általában fordítva történne a dolog én zuhanok a másik továbbmegy.

• sulouos
    Hülyének fogsz nézni, de a Zerokat képtelen vagyok eredményesen vezetni. Nem lehet vele gyorsan menni! :D
  • Renegade
    ej, de rég volt :)
  • Dragunow
    bocs a link lemaradt.

http://www.twitch.tv/volfram42
  • bgabor
    Pedig nagyon érdemes, még mindig a legtöbb sikerélményt adó nemzet HBn a Zerok és a Shiden Kaiok miatt. :)
  • Amaymon
    "Hát ez a Hardest Day event, még mindig egy kalap sz*r. Egyszerűen a németeknek semmi esélye nincs."

Az a vicces, hogy RB-n pont fordítva van, hogy az angoloknak nincs esélye. Illetve van csak kicsi.
  • vass17
    Igen, jó, de azért nem op. Amit nagyon utálok ellenfélként az N1K, már ideje lenne valamit kezdeni vele, mert gyakorlatilag érinthetetlen....
  • Dragunow
    Sziasztok!

PUMA TV ON!
  • sulouos
    Arra nem is gondoltam, hogy orosz ellen is mennek. Nem sokat játszok japót, na :D
  • bgabor
    Lol. Vagy megtanulod rendesen, profi módjára beosztani a lőszert. Tier6os Spitfire IIb-ben és a tier7es japán Zeroban pontosan ugyanennyi van.

Amikor ugyanez a pálya Battle of Britain címen megy akkor meg a németek nyernek meg minden egyes meccset, mert a levegőből kezdenek és sokkal jobban emelkednek mint a britek. Mégsem vinnyogunk miatta.
    Németekkel játszva amúgy sem szép vinnyogni, így hogy minden térképen legalább 3000 méter magasságelőnyük van.
  • bgabor
    Cserébe au orosz Yak-3Pk szét szívatják mert jobban emelkednek és fordulnak nála, valamint zuhanásban is tartják vele a lépést. Valóban a japán FW-190 a legjobbprémiumgép jelenleg, de oroszok ellen játszva már nem a régi az übertáp Yak-3P miatt.
  • sulouos
    Vagy bemész az E-1-el, és 5 ellenséget is szétversz a 3000 lőszerből. :)
  • voros12
    Hát ez a Hardest Day event, még mindig egy kalap sz*r. Egyszerűen a németeknek semmi esélye nincs. Nem elég hogy 10v15-ben van a csata, ami azért van mert huu de OP-k a németek. Csak amikor E-3-al repül az ember aminek nem sok ammo-ja van, kifogy és vége a csatának, mert semmit nem tudsz tenni.
  • sulouos
    Azért ez a japán Fw nagyon-nagyon kellemetlen meglepetés tud lenni az amerikásoknak HB-n, akik arra számítanak, hogy 600-nál minden egyben maradt vadász régen lefordult róluk, az a sz*r meg csak jön és jön... :D Szerencsére a lőszere is bőven elég szinte bármire, úgyhogy a leszálláson se kell sokat agyalni.
  • vass17
    De, hogy a D520-ra reagáljak, nem rossz gép a maga szintjén, csak a cannon lőszermennyiség kb semmire sem elég és elég lassú is maga a gép. Amúgy stabil, precízen irányítható és jól fordul.
  • vass17
    Rossz helyen nézed, át kell váltani a tech tree-ben historical-ra.

Japánoknál az FW-190 nagyon jó vétel, az amcsi Spitfire sajnos már nem megvehető, a brit Typhoont pedig most nem tudom, hogy éppen mivel lehet megvenni, nekem ezek a kedvenceim. Aranyért mindenképpen a japán FW-re szavaznék.

Példa:

• Coral Springs
    Amúgy meg nem veri senki a statisztikájára, a #26913 -ban jómadár úgy gondolta hogy majd megmondja a frankót, én meg megmutattam neki hol a helye. Nekem ne mondja meg senki hogy és hol játsszak, én azt tudom nagyon jól, nem kell hozzá segítség. Részemről a témát lezártam.
  • sulouos
    Tök jó, bőven a sárga tetején vagyok :D

Nem a gold ammora gondoltam a magas effiseknél, hanem hogy sikerült már azért bukni csatát, mert az übergigamega profi csapattárs nem vette észre, hogy a tankok amikre ő vár, velem szemben gyülekeznek, csak éppen nincsenek spotolva. Inkább cinikusan elküldött a francba az 1100-as effimmel együtt, hogy én ne magyarázzak neki, majd ő tudja. Lerohantak engem is meg őt is. És ez nem az én, vagy a csapat, vagy akár a játék hülyesége volt, hanem a magát nagyra tartó, fényesre nyalt seggű profié.
  • Coral Springs
    Van erre egy jó kis írás, hagy idézzem:

"A effikből is le lehet venni szépen mindent:

Aki szuperzöld vagy lila, (+1500eff), azok általában arra mennek, és azt csinálják amit kell, nem fognak hit nélkül elhalni, visszajönnek bázist védeni ha úgy alakul, függetlenek a lemming rasstól, néha a sírból is visszahoznak csatát.
    Aki sima zöld (1200-1500eff), azok rendelkeznek ugyanezen skillekkel, de ebben abban még vannak hiányosságok, valamint a csatákat se tudják nagyobb hátrányból, vagy egálból egymaguk eldönteni, kell melléjük csapat is. De ha van akkor azért darálnak.
    A sárgák(900-1200eff) azok általánosságban tisztában vannak mit hogy kéne, és meg is próbálják azt tenni, aztán vagy sikerül vagy nem. De ott már erősödik a lemming érzés, azért le kell írni általában nagy faszságot nem csinálnak.
    A pirosak (600-900eff) a lemmingek. Igazából csak jó esetben lemmingek, és legalább a pálya feléig elmegy nyolcadmagával, hogy ott aztán 2 light tank feltartsa őket, és onnantól se a bázist nem húzzák be, se a foglalást nem jönnek vissza lelőni. Rosszabb esetben basecampel top tier tankkal, vagy meddel, esetleg hegyet mászik Maussal. Taktikázásra totál alkalmatlanok, nem érdemes bármiben számítani rájuk, pirosak között úgy kell játszani mintha egyedül lennénk.
    A szuperpirosak (0-600eff) a botok. Teljesen függetlenek mindenféle ingertől, nyomja a gombot, és amerre áll arra lő. Két fő fajtája van: Az egyik aki beleszarik ha felvillan 8 piros a jobb oldalon, ő nyugodtan lekempel a pálya másik sarkában a top tankjában és semmerre nem megy, illetve a cicák, akik mint a fonalgombolyag után, úgy mennek a piros pontokra a térképen. Mindig arra amerre éppen felvillan egy. Taktikai érzékük totálisan 0, nagyobb heringnél simán belelő a társba is majd sryzik, ha úgy van a tanktól függetlenül basecampelnek bármiben ülve, vagy elsőként elhullanak a faszba.

Hogyan látják ezt a 600 effisek:

1800+ csak gold ammos csaló köcsög noobok.. (goldal nekem is menne hah ledarálnámmindet:P)
    1500+ eff és stat vadász noobok akik erre verik magukat gold ammo és fraglopkodás nélkül nem menne nekik...
    1200+ noobs! meg kell mondanom nekik, hogy mit csináljanak de nem hallgatnak rám és a pályán olyan helyeken harcolnak amiket nem is ismerek!! a bázist meg csak én védem persze ki másra hárulna a neheze!!
    900+ na ők tudnak! nem használnak gold ammot és hallgatnak rám elég gyakran, ha elindulok egy irányba és mutatom nekik az utat jönnek velem segíteni (a többi magas eff-ű statvadász balfasz miatt kapunk ki akik elmennek a másik irányba ketten pff...:D)
    600+ ők az igazi csapattársak szépen beállnak velem egy bozótba a bázistól 30 méterre és szétszedjük aki arra jön! ha nem lennének a gold ammos köcsögök akkor minden csatát nyernénk!"

Igaz a WoT -ból van, de a lényegét a WT -re is lehet értelmezni. Amit pedig leírtál az egy alapos ellentmondás, egy kis irigységbe körítve, főleg ha magamból indulok ki. Én többet teszek hozzá (AB / HB) általában egy csatához, mint a team többsége együttvéve. Az más kérdés hogy én nem állok be abba a "bozótba", hanem ésszel játszok.
  • Susarc
    jaja most nézem:)

meg néztem pár mig-es videót ez a srác nem is nagyon húzza neki az ívet:P
  • sulouos
    Akkor nézd meg megint, mert van jópár olyan gép.
  • sulouos
    Lábban van mérve.
  • Susarc
    LOL

2:00 nál 375 méteren van majd 5:00 nél már 22.000 méteren!:D az 122m/s climbrate:D miért nem vágják ezeket a Migeket meg hidegháborús angol/usa gépeket valami saját tierbe??

• Amaymon
    Amit akartam még írni, az oké, hogy vannak "vak foltjai" a B-X-nek. Viszont az ai, akkor is lő ha te épp takarásban vagy. Nagyon ritka az az eset, hogy 30-mm el szemből pofán lövöd a bombert és leesik. Amint túl sodródsz már köpi is rád a meggymagokat és szinte nem tudsz mit csinálni, mert az egeret ergo végtelen sebességgel utánad rántja. Abban lehet az egyetlen bizalom, hogy mouse-al nem tud célozni, benézi a zoomolást vagy valamit elcsesz. 70-80%-os esélyt adok annak, ha valaki bomberre támad RB-n az minimum egy olyan karcolást kap, ami ellehetetleníti a további játékát, és a fighter mindenképp csak rosszul jöhet ki belőle. Ezért a hasonlat.

Egy újbóli kör megtételéhez baromi sok idő kell és addigra már kiszúrják, hogy egy vagy két vadász van a bomber mögött. Akkor meg azért ússza meg. Talán még együtt lehet élni a bomberek iszonyatos erős gunnereivel, amikor csak hátra lő. De mikor olyan, mint egy sündisznó, akkor tényleg egyszemélyes erődítmény. Nem egy eventet nyertek meg nekünk pl mikor topger(g10,fóka, stb) vs p47,p51,b17 megy egymás ellen. Bombázóknak sokszor több killje van, mint a fightereknek.

Hardest day-en beültem patkánykodni párszor én is :) az alap GER bomberbe (egy-két alkalom, nem több). És szánalom volt nézni, ahogy jöttek, vérverejtékesen küzdöttek és hullottak lefelé a spitek, hurrik. Én pedig homályos tekintettel a röhögőgörcstől a helyzet komikuma miatt kisujjal pöckölgettem lefelé őket. Pedig ott korlátolt a tailgunner forgás szöge. Egyszerűen az ütő erő és az egeres mozgatás miatt túl erős, durván erős. Arról már nem is beszélek, hogy FRB-n újra is tölt, mert bomber és viszi az anyagot magával. A fighter pedig nem tud újra tölteni a levegőben.
  • oOBALAOo
    hát 250+250%-osból egy darab sincs.max 100+100%...most néztem végig
  • Glo
    Vagy az overheat miatt kinyúvad a motorja. A Csendes óceánon ez hamar meg szokott történni, leszállni meg nem egészséges amíg lő a Cruiser meg a destroyer meg a light tankok..