38447
  • Fellner
    Bízzunk bennük, ez a legtöbb amit tehetünk.
  • Glo
    Én se értem miért itt hőbörögtök, ennyi erővel a Margit hídról is a Dunába üvölthetnétek a fájdalmaitokat, pontosan ugyanannyit érnétek vele.

A legnagyobbaknak is vannak gondjaik a nagy patch-ekkel (Blizzard pl), ez természetes. A tömegek fognak statisztikai eredményeket produkálni, nem a néha megnyitott Dev server. Az is természetes, hogy ha előjönnek hibák, akkor azokat amint lehet befoltozzák. Az MM még néha koppan egyet, de sokkal jobban működik mint amilyen tegnap előtt vagy tegnap volt. A fejlesztők nem sokat aludtak az utóbbi 3 napban.

Akinek meg van ötlete, javaslata, bug reportja, az ne ide sírja el, hanem a hivatalos fórumon, ahol a GM-ek is olvassák.
  • Amaymon
    Én két nap után még nem pörgök a matchmaker hülyeségein, azért is néztem be a fórumra sokszor. Eventre vártam ott meg a gép fix. Sajna elég ritkán hívott be, mert nincs minden nemzet a free fligh-ton és inkább ott ment a nép.
  • jocking
    Tényleg rohadt jó ez az új matchmaker, ma csinált egy olyan meccset, amiben 10v10 voltunk a Top of the world pályán, és az ellenség csapatának 9 tagja AI volt He-51-esekkel (lvl 3-4-es csatában)...
  • bgabor
    Matchmaker 1.37
  • Caliph
    én Lag3am vadászok,rakétákkal :) nem vesznek komolyan azzal a géppel amikor meg már szakad késő:D
  • Amaymon
    "Gaijin akkora pofátlanságokat még nem követett el, hogy meg kelljen érte kövezni"

Egyet értek, "garázscégként" több dolgot futtatnak párhuzamosan:
    - tankok
    - af balanszolása. Jó párszor átdolgozták már a tier fát, FM, DM-et és 250 gép biztos van az ágakon, pontosan nem tudom mennyi.
    - Egy kezemen meg tudom számolni hány játéknál piszkáltak bele egy kész grafikus motorba.
    - Eventek, mapok kidolgozása
    - Tournamentek fejlesztése
    - Az hogy meg is akarnak élni belőle? Az természetes. Nem a máltai szeretet szolgálat, amíg mindkét fél élvezi és a mérleg nyelve középen marad.

Egy valagnyi dolgot fel sem soroltam, mert épp becsöngetett a WT :D
  • Coral Springs
    Ennyire szerintem ne menjünk bele a részletekbe, van ilyen is amit leírtál, de én a nagy általánosságról beszélek, amit különböző számítástechnikai fórumokon hírek formájában bárki fellelhet. Természetesen beleszarni sehol sem lehet a munkába büntetés nélkül.
  • sulouos
    De legalább ronda és félnek tőle! :D
  • Conqvistador
    Akkor az egyik Dornierrel de az nem visz sok bombát :D
  • twi452
    ez már a teszt szerveren is előjött, armored car-t nem lehetett lekamikazezni :) 3szor zuhant rá baron de semmi baja nem lett a kocsinak :)

a bombákkal meg rendesen kell célozni, elmúlt már a régi időszak, hogy 1 bombával kocsisorból 2-3at kiszedünk :D
  • Dragunow
    PUMA század lévén többnyire német gépekkel repülünk :) de ha van kedved gyere nyugodtan.
    Lehet jönni kísérő vadászokkal is
  • Conqvistador
    KOnkrétan belerobbantam egy light tankba mert bele akartam (már amúgy is fekete volt a gép)és fel se robbant a tank. Meg pár hasonló vicces.
    500kg s bombától meg se zakkan...
  • Susarc
    de azt nem értem,hogy a brainstorming meetingen senki nem mondta,hogy héj b+ ez faxság ez az 5 tier only besorolás,mert túl nagy a szórás! ez annyira egyértelmű!
  • Coral Springs
    Azzal amúgy én is egyetértek a #27418 -ból kiindulva, hogy vannak azért durva pofátlanságok, és lehúzások, és ez már trendé vált. Viszont én amit szeretnék hangsúlyozni hogy a Gaijin akkora pofátlanságokat még nem követett el, hogy meg kelljen érte kövezni. Nem az a fajta cég aki leszarja a játékosbázisát, a nagyobb bugok elég hamar javítva szoktak lenni, a népharagot generáló változások pedig eltűnnek, vagy újragondolásra kerülnek.
  • Amaymon
    "IT iparban ez megszokott, még a legnagyobb cégeknél is"

Ez valótlan így. Nagyobb cég amikor vásárló előre definiálja a követelmény és feltétel rendszert. Amennyiben úgy dönt, hogy a kivitelezés megfelelő és átmegy a teszteken fizet. Utána az esetlegesen felmerülő hibára SLA-val supportot kap vagy megy a kötbér. Nincs félkész munka átvétele. Susarc nem beszél marhaságot. Annyiban nincs igaza, hogy összemos két teljesen másfajta piaci környezetet a szórakoztató iparral.
  • vass17
    Hogyan rontsunk el egy játékot...vol37..
    Direkt megkérdeztem szerencsétlen HE-51-et, nem volt senkivel sem squadban. A csapat többi részéről már nem beszélek, mert annyira jellemző, hogy egyetlen egy jetért (163) kapunk cserébe jó sokat. Kb 9-10 hónappal ezelőtt nézett ki így egy hb...

A német ellenességről már nem is beszélve, ideje lenne már felhagyniuk ezzel a nagy utálattal, amivel folyamatosan szivatják a nagy szintű propellereseket...
  • Conqvistador
    Este 10 után is lesztek?
    Bázis bombázni szívesen mennék 5tonnás fullos Yer2 vel akár HB ban is :D
  • sulouos
    Swordfishekkel! :D Na jó, OS2U is játszhat.
  • twi452
    amúgy a hivatalos álláspont az, hogy a mm még nem úgy működik mint kéne mert egyelőre nincs hozzá elég statisztika ami szerint hangolni lehet mert most bejött ugye az új tier-ezés + ez a hatékonysági mutató meg blablablablabla

szépen idővel be fog állni
  • Dragunow
    ma este lesz kötelék repüléses bázis bombázás!
  • Susarc
    akkor jó:P:)))
  • twi452
    a pénzt adományozod nekik amiért tudnak tovább működni és cserébe kapsz ezt-azt, így kell felfogni :)

• Dragunow
    Sziasztok!

PUMA TV ON!

http://www.twitch.tv/volfram42
  • Susarc
    hát akkor igencsak elvannak kapatva! tényleg pofátlanság ami megy az utóbbi években,hogy játékosokkal fizettetik ki a fejlesztést,pénzt kérnek szinte mindenért ,de a produktum meg hiányos:P kéne valami központi szabályozás és sokkal átfogóbb fogyasztóvédelem!
  • twi452
    ja, hogy ilyen gond van :D

Azt hittem a sebzéssel van gond mert azon is finomítottak megint :)
  • Amaymon
    Én is csak a globál cseten olvastam, hogy -40k-t kapott az enemy bombázásáért :DDDD
  • Coral Springs
    Hülye vagy sem ez a helyzet, az IT iparban ez megszokott, még a legnagyobb cégeknél is. Arról nem tehetek hogy ez neked új információ, persze vitázni lehet hogy miért van ez így, és miért nem úgy, de felesleges. (De akár megnézheted az sg.hu fejlesztését is.)
  • Amaymon
    "Nem tudom, te hogy vagy vele, de a frissen kiadott tartalmak (legyen az egy komplett program vagy csak egy ilyen nagyobb kiterjedésű frissítés) általában tartalmaznak hibákat."

Mondjuk abban igaza van hogy ez rohadtul nincs jól, és ma már trenddé vált, merthogy más/mindenki így csinálja. Sőt fizess azért, hogy béta teszter lehess és érezd kiváltságnak. Ez globál LoL abszurdum. Vagy eleve AAA címnek egy béta ganét adnak ki. Elállatiasodott a piacért folyó verseny. A legviccesebb az egészben az, hogy új már nincs a nap alatt semmi, minden valami remake-je.
  • Susarc
    hát ez nagyon hülye magyarázat ám....akkor ha jól veszem ki a softwarefejlesztőknek minden esteben ott a jolly joker,ha valami szar ,mert sok a változó? ne röhögtess már......
  • darki81
    szerintem kicsit korábban adták ki a peccset a kelleténél, na meg sokaknak jobban tetszett az 1.35 :/
    Coral már régebben is észrevettem hogy te vagy itt a megmondó ember, de kell minden topikba egy ilyen :)
  • sulouos
    Mi a hiba benne? Nem sűrűn utazok rájuk, fel se tűnt.
  • twi452
    Mi a gond a földi célok sebzésével? El kell találni őket vagy mi? :)
  • Conqvistador
    A földi célok sebzése még komoly probléma.
    Remélem megoldják mert csúnya lenne ha nem.
  • sulouos
    Nem tudom, te hogy vagy vele, de a frissen kiadott tartalmak (legyen az egy komplett program vagy csak egy ilyen nagyobb kiterjedésű frissítés) általában tartalmaznak hibákat. A matchmaker megbokrosodását nemigen láthatták előre a kis létszámú tesztelgetés alatt, más komoly hiba pedig nem adódott. Az első néhány nap (adott esetben néhány hét) alatt a nagyobb hibák feltűnése szinte szokványos, ezért nem érdemes hisztizni, hiszen hamar válaszolnak a hibabejelentésekre, és tesznek is érte, hogy ritkuljanak a bugok. Ha egy hét múlva is lesz*rnák hogy a matchmaker össze-vissza dobálja a gépeket, akkor már valamennyire érthető lenne a picsogás, de könyörgöm, hát tegnap adták ki...
  • Coral Springs
    Felesleges a játékipart, szoftverfejlesztést más munkakörökhöz hasonlítani, de akár úgy is írhatom hogy az IT fejlesztést máshoz hasonlítani. Rengeteg a változó így a hibalehetőség is, persze aki még soha az életbe nem foglalkozott programozással az ilyen faék példával áll elő ahogy te is.
  • Amaymon
    Én azt nem értem minek bejelenteni letörli aztán csókolom, csak feszíti az idegeit minden fórumtagnak...ájvékolni a hiv fórumon kell :D
  • Susarc
    nemtudom te hol dolgozol,de ahol mi "síró" felnőttek dolgozunk ott bezony keményen a töködre lépnek ha szar,hanyag,hiányos,félkész munkát végzel vagy adsz ki a kezed közül!! ezért úgyérzem csöppet jogos,hogy felháborodjunk mivel ugyanazt várjuk el amit tőlünk várnak el a munkánk során:P
    Comprende?:))
  • Coral Springs
    Én nem érzem elbaszottnak, a fejlődés is valamivel gyorsabb lett, például a gépek fejlesztései gyorsabban megvannak mint korábban. Ez teljes mértékben a teljesítményemtől függ mostmár. Az más kérdés hogy vannak még bugok, ez egy elég nagy volumenű átalakítás volt, és a problémák természetesen nem házon belül fognak előjönni, hanem amikor rászabadul a nép a játékra. Aztán ez sem egy végleges állapot, a következő időszak a foltozásról fog szólni, és a további változtatásokról a visszajelzések alapján. Feleslegesnek érzem a hisztizést, és a toporzékolást mint valami pisis, felnőtt emberek vagyok, nőjetek már fel hozzá agyilag is.
  • darki81
    hát...
    ez a patch úgy elbaszta a játékot, hogy én be is fejeztem..
    minden szempontból szar!
    még a tankos őrületet megvárom, remélem az talán játszható, és talán lesz is értelme, nem tudom..