War Thunder: Air Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ja a játékban nonlinearity van 😊
na szóval az is alapértéken 1-en 😊
bardocz
Linearity nem 100%-ra kéne? Hogy ugyan annyit mozogjon a játékbeli, mint az igazi.
Ahet
Újabb képek/gépek a DEV patch-bõl: Planes from dev client 1.36.24.1

The gods have disconnected you ...

Még hangolni kell mert játékban csak felnyomtam 1:1-es beállításra
100% érzékenységet és 0% linearity-t aztán így próbáltam és így is használható de nagyon szokni kell ezt, hogy sokkal többet kell birkózni vele 😄

egyelõre ilyen a torzszülött prototípus de tökéletesen mûködik 😊
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

így asztalon meg állva is lehet kényelmesen játszani mintha egy pultnál lennél 😄
célzás milyen? és persze képet! :-)
Rettenetesen fura érzés így 😄
Ezzel most megint sokat kell gyakorolni, hogy ráálljon az ember agya ekkora mozgatásokra fõleg az orsózás furcsa. Megszoktam, hogy alig kell kimozdítani és csinálja most meg forduló közben ott hagyom és bukik lefelé a gép mert nem húzok eleget rajta vissza a másik irányba 😄
Amúgy fasza, tetszik 😄
Nem 😊
Még tanuló éveimben játszottam esztergapaddal is anno a faipariban 😊
A szomszédom egy nyugdíjas szaki aki mindenféle fémmegmunkálással de fõleg aluval foglalkozott/foglalkozik és neki van egy tisztességes nagy fémesztergája, õ is azzal szokott mindenfélét csinálni mûanyagból, fából 😊
Esztergályos vagy?

"Its up to you what matters more. Your part in the play... ...or the play itself."

Na lenyúlta valaki a hozzászólásom 😄

Meg sem fordult a fejemben a köldökcsap szál az tényleg hajlik összevissza 😊
Én sima 1 collos vagy nagyobb hasábra gondoltam, csak a tetejét kell leesztergálni kerekre a fej résznél hogy rá lehessen húzni

Persze egyenesre nem mindig sikerül nekik levágni, úgyhogy jól nézd meg, hogy egyenes-e.

"Its up to you what matters more. Your part in the play... ...or the play itself."

Ilyen vastagságú fa is fog hajlani, hacsak nem külön valami keményfából csinálod. A baumaxban lehet kapni ilyen bútorhoz való "csapnak való" fa dolgokat, kb. 1 méteres hosszal, változó vastagsággal, elmehetnél oda körülnézni. Régen nyilakat csináltam belõlük, de azt nem bírja, de joy nyélnek szerintem jó lesz.

Le kell majd csavarozni azzal a kettõvel és akkor nyugton marad 😊
Gyorsan összeforrasztom, hogy legyenek gombok aztán kész a prototípus de egyre jobban piszkálja az agyam, hogy fából legyen a rúd mert azért amikor a végén koppan akkor elkezd picit hajlani a plexi és az nem lesz kényelmes 😄

persze repülés közben lehet nem is húzom majd koppig..majd kiderül 😊

jaa 😊

valamit majd igen fogok alá összerakni mert ez így azért rövid a földtõl, legalábbis nekem 😊 teljesen lecsavarva a húzóerõt vissza sem húzza középre úgyhogy azzal be lehet lõni, hogy ne boruljon

az egyik oldalt könnyen le tudom rögzíteni két helyen ahol a gázkarnak van a két rögzítõcsavarja
szerintem az is megtartaná simán mert elég jól a talp kialakítása amúgy is de itt még nagyon nem tartok 😄
Torzonborz
Talapzatot arra értettem hogy magát a joy-t rácsavarozod e vmi fa deszka talpra ? Most íróasztalon stabilan áll a rövid erõkar miatt . Gondolom padlóra teszed majd le , nem fog elmászni a 40 centis kar mozgatásnál a mostanival ? Vagy a lábaddal fogod le ? 😊

Az ötlet egyébként jó , ezen filóztam én is csak sima pvc csövem van itthon. 😞

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

egyszerû
az alapállapotban a kezem kb max 5 centit mozdul el a joy-al
meghosszabbítva ennek a többszörösét lehet elérni most kb olyan 20 centit fog kitérni fent ha sikerül összerakni 😄

és ott lesz a lábad között mint a repülõknél..xD
A hoszabb kar miatt jóval kevésbé is ki tudod téríteni, mint a rövidet, így elvileg precízebben tudod irányítani a repülõt. Egy normál joysticot nem tudsz mondjuk 3 fokkal kitéríteni, ezt igen.

ez merev extrudált plexi csõ
sajnos a 2 milis oldalfalút elhasználtam anno ez most másfeles és csak 40 centi hosszú összesen, nem hajlik annyira 😊

a talapzathoz nem nyúltam, az marad elég masszív az és azon finoman tudom gyárilag is állítani a rugóerõt

egyelõre most bilincseket vadászok, hogy rá tudjam fogni az eredeti csonkra

de lehet késõbb csinálok fából egy darabot amit rá tudok húzni a régire pontosan és abba ezt a hosszabbítást..
vagy esztergálok egy egész darabot és akkor nem lesz plexi csõ benne..😄
még képlékeny a dolog csak ez volt itthon és egész jól passzolt a fejhez úgyhogy kipróbáltam 😊
miért jobb ez a nagyon hosszú botkormány?

Torzonborz
Milyen mûanyag csövet használsz majd a hosszabbításhoz ? Akármilyen nem jó mert 1 méteres karnál a sima pvc könnyen elhajolhat. Talapzatot csinálsz a joy-nak ?

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

alakul..😊

Coral Springs
Vidd be tesztrepülésbe, próbáld ki.

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

A ruszki P39-k1 nem hullik szét 750 km/h sebesség környékén?
A 262 ténylegesen vadászgépnek készült, ami már 42 nyarán repült! Ha mindenki a projekt mögött állt volna, 43 tavaszán lett is volna pár belõle.

De kétlem, hogy bármit is értek volna annyira sok technikai probléma volt a projekt körül. Persze tanulópénznek kiválló lett volna, és akkor már 44 végén 45 tavaszán jöhettek volna a kifinomultabb darabok.

na ki tud ennél több volnát leírni 2 mondatban ?😄
Nem, vadászgép volt a 262, az Agyalágyult meg gyorsbombázógépnek akarta megcsináltatni, mert a haditechnikához sem értett jobban mint bármi máshoz.
A gyorsbombázó mizéria úgy másfél évvel késleltette a 262 programot, elitézve az egyetlen eszközt, ami elûzhette volna a bombázókat németország egérõl.

Hitler bá meg vadásznak akarta õket rendbeállítani

Jók voltak a 262-esek a P51 ellen, nem is harc közben vesztek oda, hanem mikor behalt a hajtómû, vagy épp felszálltak/leszálltak.

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

És a 262-esek nem a vadászok ellen lettek csinálva.

Érdekes látvány lehetett a háború végén amikor már Mustangok kergetõztek az Me262-esekkel :-D
Csak a Mustangok többen voltak :-(

Most meg jet event van....
A Ki-102-vel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Manõverezés, emelkedés, irányíthatóság a sima A6M-hez képest. Most értem el a 10. japán szintet, lehet beruházok rá.
"Bár FRB-n a károsodás jelentõsen befolyásolja a további játékélményt 😉"

Az biztos, tegnap 3-at mentem összesen prém spit IX-el. Annyira KO voltam, hogy 2x kilõttek, szégyenszemre messzerek. 3-adjára a beültem 4 WZ klános b-17 mögé kísérõnek, hátha akad valami, akik kibombázták az ellenfelet egy húzóra, így lett egy nulla killes napom. Mérnem hétvégén van ilyen event 😞
Nem a hosszú bot miatt tud leszállni wolfi, hanem a rudder pedál!

3D-s joy-al lehetetlen állandóan befeszíteni, közben a stick-et mozgatni.
"és így értelem szerûen teljes kitérésnél a kezed nem kb 4-5 centit mozdul el mint gyári állapotban hanem akár 15-20at is"

Nekem a kitéréssel nincs gond, bõven elég a ~9 centi sugarú kör. Fõleg mióta eszembe jutott egy régi szimes posztja itt a topikban, hogy a rugóerõt pántokkal csökkentette, amirõl aztán képet linkeltél.
Amit a 20mm stealth hispano eltalál azzal nem élmény 😄

Csak javítja a játékélményt 😊
Milyen izgalmas már egy haldokló géppel hazavánszorogni és lerakni viszonylag épségben 😄

Persze szólni kell a többieknek az elején, hogy csak félig lõjenek le ne teljesen 😄
Hja, FRB-n is egy 3-4 találat hispanóból leszólítja a 410-est is.
Bár FRB-n a károsodás jelentõsen befolyásolja a további játékélményt 😉

"13 as Spit IX a 240 db 2x20 milisivél mit akar HB ban?"

Az HB-n kb. 3 gépre elég párat mellélõve egy felszállással. Kell annál több? Vb-tõl felfelé pontos célzással 2-4 sorozatnyi telitalálatos köpet elég lehet fighter ellen, de az ritka.
B24 nem olyan nagy fun amúgy. A japánoknak nem lelõni kell, hanem megvárni míg lezuhan magától. 3000m alatt egy partra vetett hal. Lassú, nem emelkedik, és 80%-on is túlhevül a motorja. Leszállni nincs hova, szóval halott ügy.

Na jó a japán reptérre le lehet, de az már nem kis trollkodás.

Bombázni meg alacsonyról kell vele, vannak nagy pillboxok meg kicsik is egy csoportban. Custom battle-n meg lehet nézni mi hol tenyészik a szigeten. A puha célokra meg tényleg gunnerekkel kell menni.

Gyerekek.. a hotax x joy része tökéletes moddingalap 😊

4 csavarral ketté lehet szedni a markolat részt, úgyhogy nem kell az egészet atomjaira szedni, a talpazat simán hagyható egyben.
Ami viszont a legjobb, hogy tökéletesen meg lehet hosszabbítani a bot részt mert lényegében a markolat csak rá van húzva egy mûanyag "botra" aztán összecsavarozva a markolatot egybefogja az egészet.

Nos egyedül 9 vezetéket kell meghosszabbítani és akár méter hosszú (á la Wolf alumínium joy-a 😄 ) botot is rá lehet húzni a mûanyagra a tetejét pedig be kell faragni olyan méretûre mint az eredetit és simán rá lehet rakni az eredeti markolatot 😊

és így értelem szerûen teljes kitérésnél a kezed nem kb 4-5 centit mozdul el mint gyári állapotban hanem akár 15-20at is
azért úgy már finomabban lehet mûködni 😊

persze a gari ugrik mert a vezetékeket el kell vágni, hogy meg tudd hosszabbítani
legalábbis a tetején ahova rá vannak forrasztva még egy adag takonnyal oda is ragasztották úgyhogy azt macerás leszedni 😊
igen fullos....,de meguntam hogy nyomorék oroszokkal játsszak! bementem EU szerverre lõttem 5-öt és senki nem viselkedett furcsán!

Torzonborz
Fullos a Yak-7-ed ? Mert ha a tiéd nem az övé meg az volt akkor annyit még pluszban kibírhat.

találós kérdés: ha 750 el zuhanok és egy Yak7 jön utánnam 400 méterre és közben lõ akkor nemkéne 3 fele esnie? mert épp most mentem be orosz Yak7-el és nekem 685 nél már szétrázta a fenekem és leszakadt a szárnyam egyenes repülésnél....akkor most ez hogyisvan?

* elõzõ postomban is Yak7 az akrobatika /speed és emelkedés rekorder nem la

sokra mentem vele btw😛 7000en méteren csócsûltem kiszúrt egy la7 majd 3k körûlrõl FELJÖTT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 3 km re volt tõlem mikor elkezdtem emelkedni....mire felértem 8-8,5-re már ott volt a fenekemben 1.30 km-re! majd végigkergetett 9000 méterig nemtudtam lerázni:S nem támadtam meg,mert kiváncsi volta tudja-e tartani az iramot....hát tudta! nem mertem ráfordulni,mert elõnyben volt így szégyenszemre kibekkeltem a meccs végét menkülésben 9-10000 méteren....végig mögöttem volt ja és egy rank 8-as gyerek vezette akinek gondolom biztos 950-es ACE pilótája volt mint nekem😊)
Oroszok elmehetnek a rákba ,de komolyan

LOLOL

ezdehülye😊 gyerek beírja felszállás után: ne aggódjatok Oroszok 32 darab nemzetközi segélycsomag van a bombázómban amit most odaadok nektek,mert tudom,hogy rászorultok😊)

jaaaa thx😛 még csak tier 2 nél járok vele lehet azért furcsa😊 a prémium azt tudom,hogy nagyon büntet azzal szoktam a napi szorzót elsõre kiütni😊

A 13-nak azaz fm-je mint a prémnek.

A prém 11-es amcsi Spitfire azonos az angolok 13-as Spitfirejével. Ez tuti, mindkettõt repülöm.

vávává!

van a Prémium 11-es amcsiknak a Spit Mk IX
aztán ugyanez angoloknak 10-es a Spit F Mk IX
és a 13-as Spit Lf Mk IX

sztem te a prémiumra gondoltál én meg a 13-es gépre😊
vagy mind a háromnak ugyanaz a FM-je csak más tierben?😛

Coral Springs
Én aztán nem idegeskedek miattuk, az csak nekem jó ha valaki ennyit tud.

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill