War Thunder: Air Forces
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
a Nene-t nem ellopták, hanem megvették, az akkor kormányon lévõ brit munkáspárt engedélyével
a Sidewindert szintén nem ellopták, hanem a kínaiaktól szerezték meg (akik szintén nem ellopták, hanem egy tajvani Sabre ajándékozta bele egy kínai Mig-17-esbe)
a Sparrowot pedig ha jól emlékszem vietnámban szerezték és végül csak néhány dolgot használtak fel belõle, az általuk fejlesztett/gyártott R-23-at jobbnak tartották
"Its up to you what matters more. Your part in the play... ...or the play itself."
(login megvolt)
Tudtam hogy ezt fogod írni. 😊 Én nem érvelnék, hanem bizonyítanék. Érveléssel csak fórumcsapdába kerül az ember, mert mindig ki lehet találni valamilyen speciális ellen indokot. Amitõl a válaszadó úgy érzi mentesült a tézis alól. Tehát az indoklásnak alaposnak kell lennie, különben beüt a fórumparadoxon vagy az érvelési hiba.
Te véleményt formáltál. Negatív reakciót kaptál, ami ellenkezik a világképeddel. Van értelme egy offolás hullámba bele kezdeni? Nincs. Ügy lezárva 😊
Azért kíváncsi lettem volna, hogy 45 májusa után ha összerúgják a port a szövetségesek, akkor ki meddig jutott volna el. Hisz a szovjet siserehad felélte mindenütt a földet ahol elhaladt és amit kapott hadtápból az is nagyrészt amerikának köszönhette.
Egyébként az orosz mérnöki "találékonyság" ékes példája a TU-4. B-29 klón egy az egybe. Egy rosszmájú vicc szerint még a hamutálat is lemásolták, mert nem tudták mire van, hátha fontos. 😄 😄
Engem az ilyen emberkék leinkább az ovisokra emlékeztetnek. Hüje vagy pisti, nem is úgy van! Mé? 'Há 'me csak! Komolytalan.
Sõt, hogy még tovább menjek: ha valaki világmegváltó akar lenni, nem árt legalább részben objektíven figyelni az eseményeket. Elég jó példa erre a két nagyobb közel-keleti konfliktus (Izrael háborúsdija és a szíriai polgárháború).
"Its up to you what matters more. Your part in the play... ...or the play itself."
Ezt te el is hiszed? Úgy vagy megvezetve, hogy te adod mellé boldogan az örömtapsot 😛
Én meg aki okosan😊 játszom nem fogok 5000 méteren át zuhanva kisérni valakit elvesztve minden helyzeti elõnyöm egy kill-ért! mégis én illetve mi akik értelmesen játszunk szivunk a hülye rendszer miatt!
többször írták már FRB-sek,hogy ott 3-4 találat megpecsételi az ellenfeled sorsát ergó nem is kell "lekövetni" még szétpleccsen a földön ez HB ban is kb. így van ,de HB ban azért már vannak ilyen killkúrvák/sry/
AB pedig a paradicsomja azoknak akik haszonlesõk....
tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill
All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill
Az amcsik szerepérõl:
Ne felejtsük el azért hogy az amerikaiaknak a partraszállásos móka mellett még megvolt a maguk véres háborúja a csendes óceán szigetein. Még ha mi európára is fókuszálunk, azért olyat ne mondjunk már hogy "a második világháborút elsõsorban õk vívták, és nem a hõs amerikaiak."
Véreztek õk is eleget, a katonai áldozatok számát pedig felesleges összehasonlítgatni, mert tudjuk mennyire becsülték egy katona életét az amerikai haderõnemeknél és hogy mennyire a vörös hadseregben. Ha a katona életét semmire se becsülöd és sokszor a legalapvetõbb ellátást(orvos, étel, ruha) és felszerelést sem adod meg neki, ahogy az a Vörös hadseregben sokszor dívott, akkor persze hogy millió számra halnak.
Körülbelül ugyanez érvényes a Szovjetunióra is, a területének igazán fontos lakó- és ipari körzetei szinte egytõl egyig romokban hevertek, az üzemek a távol-keletre költöztetve, elvesztette a lakossága 20%-át. Mielõtt õket elhordjuk mindenféle semmirekellõ tolvaj bagázsnak, ne felejtsük el, hogy a második világháborút elsõsorban õk vívták, és nem a hõs amerikaiak.
Truman a bombák bevetésével üzenni akart Sztálinnak, hogy állítsa le magát. Azért kellett két bomba hogy Sztálin lássa, van még ott ahonnan az elsõ jött, úgyhogy ha az orosz csürhe meg találna indulni, akkor képesek lennének hamuvá változtani õket. Ezzel Truman idõt nyert.
Mire két évvel késõbb az oroszoknak is lett atombombája (a szokott módon, a nyugattól lopva, ahogy minden fontos technológiájukat szerezték a radartól kezdve a Nene sugárhajtómûvön át egészen a hõkeresõs, majd késõbb a félaktív radarirányítású légiharc rakétákig) már friss és jól felszerelt nyugati egységek és kiépített hidegháborús frontvonal várta a szovjeteket ha megindulnának.
Kösz nem, tudok én várni decemberig amikor megjelenik a tankos rész.
Ahogy mondtam, még mindig õk a legkissebb rossz, és aki másként látja, annak vagy rövid az emlékezete, vagy nem tanult rendesen történelmet. Netán már régen nem a realitás talaján mozog, hogy nem érzi az alapvetõ különbségeket a kettõ között.
frb-ben 1 meccsen 2 gép csapódott a földbe miután meglõttem és nem adta meg a killeket
tegnap este ugyanez 😊
kockuljon aki akar a tetves missziókon 😊
Ez egy elég naiv kijelentés volt egy olyan országról, ami kamu indokokkal országokat foglal el, kedve szerint háborúzgat a világban, és telibeszarja az emberi jogokat. És ez még csak a törtrésze a dolgoknak, a többibe inkább bele se megyek, félek elsodródunk.

Japán perecelését a két atom bomba miatt bónusznak tartom. Jolly joker, hogy Szu-t és az egész világot sikerült kicsit elgondolkodtatnia. Ja, Patton is megmondta, hogy csak erõbõl értenek a szovjetek.
Szerintem, egyik kutya, másik eb. Némelyik kisebb, némelyik nagyobb.
Az atombombákat meg azzal szokás indokolni, hogy nélkülük japán bevétele egy nagyon véres, többszázezer amcsi katona halálával járó ügy lett volna, ami ismerve a japánok mentalitását azért elég jó érv.
Az meg szerintem elég nyilvánvaló, hogy Truman mellesleg az akkor atombombával még nem rendelkezõ, de a világ akkori legnagyobb konvencionális hadseregét velük szemben felvonultató szovjetúniónak és személyesen Sztálinnak akart üzenni az atombombák ledobásával. Ma már nyilvánosok azok a '45-bõl származó haditervek, amiken a szovjetek nekiesnek a tegnapi szövetségeseiknek, és elfoglalják egész nyugateurópát. Tudod, világkommunizmus meg a többi balos õsbaromság.
Nem csak a japók harci kedvét törte meg velük, hanem a komcsi veszett kutyának is egyértelmûen erõt mutatott az atombombák bevetésével, tudván hogy csak az erõbõl értenek.
Bár kb. 300-400.000 japán civil életébe került a két bomba és a radioktív utóhatások, amerikai szemszögbõl nézve volt logika benne.
Nagy divat manapság az amcsikat szidni, könnyen elfelejtik az emberek hogy vannak náluk ezerszer rosszabb népségek (komcsik, oroszok, kínaiak, muzulmánok, más vallási fanatikusok). Az amcsik a mai napig a legkissebb rossz.
tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú