War Thunder: Air Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

1949-ben volt az elsõ szovjet atombomba teszt, szerintem az 4 év 1945-höz képest
a Nene-t nem ellopták, hanem megvették, az akkor kormányon lévõ brit munkáspárt engedélyével
a Sidewindert szintén nem ellopták, hanem a kínaiaktól szerezték meg (akik szintén nem ellopták, hanem egy tajvani Sabre ajándékozta bele egy kínai Mig-17-esbe)
a Sparrowot pedig ha jól emlékszem vietnámban szerezték és végül csak néhány dolgot használtak fel belõle, az általuk fejlesztett/gyártott R-23-at jobbnak tartották

f24sg
Nade a link a fõoldalon van, szimpla "discuss here", szal így nem látom értelmét odatenni. mindegy.

Ez az egész bétázz a tankokért dolog amúgy is pofon vágott pár napja. Itt igaza van a srácnak szvsz
Egyáltalán a fórumot se hozza be.

"Its up to you what matters more. Your part in the play... ...or the play itself."

akiknek van hozzáférésük azokat biztos beengedi 😛 😊
f24sg
Mást sem enged be a béta-belépõ harcok topikba?
(login megvolt)
Ember! Te a fórum legnagyobb megmondóemberével kezdtél ki, nem tudod milyen fába vágtad a fejszéd! Respect!
"Persze, tudtam én hogy nem lesznek értelmes érveid, azért volt a felhívás."

Tudtam hogy ezt fogod írni. 😊 Én nem érvelnék, hanem bizonyítanék. Érveléssel csak fórumcsapdába kerül az ember, mert mindig ki lehet találni valamilyen speciális ellen indokot. Amitõl a válaszadó úgy érzi mentesült a tézis alól. Tehát az indoklásnak alaposnak kell lennie, különben beüt a fórumparadoxon vagy az érvelési hiba.

Te véleményt formáltál. Negatív reakciót kaptál, ami ellenkezik a világképeddel. Van értelme egy offolás hullámba bele kezdeni? Nincs. Ügy lezárva 😊
beaufighter..😄
Azért az európai gyõzelemhez a szovjetek adták a humán erõforrást a nyugati országok meg a hardvert. Õk csak késõbb szálltak be a buliba szárazföldön, kezdetben is csak délen. Végül is közös meló volt de azért még is csak a ruszkik adtak 10-12 millió halott katonát, nekik köszönhetõ a német hadigépezet felõrlése. És szerintem ha szovjetek nem csak két dolgot ismernek, hogy általános támadás, meg tömeg támadás hanem valami felhasználóbarát hadviselést viteleznek ki, akkor is elég magasak lennének a veszteségeik, hisz 41 óta folyamatos háborúban álltak a németekkel. (Egyébként gyönyörûen meglátszik az oroszok korfáján a 41-45-ös idõszak) Amerikának és a nyugati országoknak ez így pont jó volt(annak ellenére, hogy elõször Németország legyõzésében egyeztek meg) .

Azért kíváncsi lettem volna, hogy 45 májusa után ha összerúgják a port a szövetségesek, akkor ki meddig jutott volna el. Hisz a szovjet siserehad felélte mindenütt a földet ahol elhaladt és amit kapott hadtápból az is nagyrészt amerikának köszönhette.

Egyébként az orosz mérnöki "találékonyság" ékes példája a TU-4. B-29 klón egy az egybe. Egy rosszmájú vicc szerint még a hamutálat is lemásolták, mert nem tudták mire van, hátha fontos. 😄 😄

tegye fel a kezét aki NEM az orosz 0-1-2 es gépekkel csinálta meg a 30 killt?😛😊

Persze, tudtam én hogy nem lesznek értelmes érveid, azért volt a felhívás. Már a hozzáállásodból látszott, ilyen indulatos emberkéknek nemigen szoktak lenni.

Engem az ilyen emberkék leinkább az ovisokra emlékeztetnek. Hüje vagy pisti, nem is úgy van! Mé? 'Há 'me csak! Komolytalan.

Talán valóban az USA a kisebbik rossz, az egészben annyi a furcsa, hogy az emlegetett ördögi rendszerektõl nem sokkal jobb, mégis elõszeretettel tetszeleg a megváltó képében, aki csakis a jó ügy érdekében visel hadat ott és akkor, amikor neki éppen kedve szottyan. Persze, lehet hozzá tapsolni, meg emlegetni a valamikori Népszövetséget, ami pont az ilyen fellépések elmulasztása miatt bukott meg a második világháború kitörésével, de amit az USA mostanában mûvel, az egyszerû agresszió, nem békefenntartás.

Sõt, hogy még tovább menjek: ha valaki világmegváltó akar lenni, nem árt legalább részben objektíven figyelni az eseményeket. Elég jó példa erre a két nagyobb közel-keleti konfliktus (Izrael háborúsdija és a szíriai polgárháború).

"Its up to you what matters more. Your part in the play... ...or the play itself."

Nem a topikba való. Nem fogom megváltoztatni a világképed egy noname fórumban. Nem akarok érvelni, tõlem abban hiszel amiben akarsz. Kikívánkozott belõlem, mert olyan viccesen naív. 😊 Off vége. Period.
Nyugodtan cáfoljál meg, várom az érveidet.

Messze nem tökéletes a rendszer valóban, de azért vannak próbálkozások. HB-n például nem az kapja a killt aki utoljára belelõtt a gépbe, hanem aki a legtöbb sérülést(criticalt) belevitte.

LA5F-tõl felfelé rendkívül jó counter az LA széria bármilyen német gépre. Cserébe pontosan kell vele célozni.
"Nagy divat manapság az amcsikat szidni, könnyen elfelejtik az emberek hogy vannak náluk ezerszer rosszabb népségek (komcsik, oroszok, kínaiak, muzulmánok, más vallási fanatikusok). Az amcsik a mai napig a legkissebb rossz."

Ezt te el is hiszed? Úgy vagy megvezetve, hogy te adod mellé boldogan az örömtapsot 😛
mindenkit ez zavar kb. a kommunity 80%-át! mert sajnos a 20% az aki rázuhan...,de lehet van az 30% is😞(( Gaijin megerõltethetné magát és KORREKT kill számlálást kitalálhatna végre! ,mert én is agfaxt tudok kapni akkor mikor leszedek valkakit mondjuk 5000 méteren lángolva megy 800-al a földnek,de azonnal odaterem egy nyominger és még belesoroz és övé a haszon!
Én meg aki okosan😊 játszom nem fogok 5000 méteren át zuhanva kisérni valakit elvesztve minden helyzeti elõnyöm egy kill-ért! mégis én illetve mi akik értelmesen játszunk szivunk a hülye rendszer miatt!

többször írták már FRB-sek,hogy ott 3-4 találat megpecsételi az ellenfeled sorsát ergó nem is kell "lekövetni" még szétpleccsen a földön ez HB ban is kb. így van ,de HB ban azért már vannak ilyen killkúrvák/sry/
AB pedig a paradicsomja azoknak akik haszonlesõk....

Nekem csak a repülésével van bajom (az se rossz, csak szokatlan). A fegyverzete elég (kevés lõszer, de az orrból váltva tüzelõ 2x20mm-t nehéz ám kikerülni 😄).

Nekem az összes egy hangárban van😄
patchaou
Én simán összevissza pakolgattam mindent, mert gõzöm sem volt semmirõl.

tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú

Nem tudom sokan miért tartják jónak az La-5-öt, mert nekem, legalábbis ha én játszok vele, nagyon nem sikerül lelõnöm vele senkit se... Pedig van gépágyúja, de sebezni se nagyon akar sokszor... telibe löbök valakit 30m-rõl akkor se <#vomit>

Coral Springs
Ezen jól látszik a fejlõdés. Az Airacobra az elsõ gépeim egyike, a Yak-9T -t pedig alig 2 hónapja használom.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

Én ha választhatnék a 2.vh-ban akkor németek! És az 1940-42-es idõszak, mert az volt a wehrmach fénykora. A németek voltak a legképzettek és a legjobban felszereltek! A nácik haláltáborait haggyuk, az oroszok meg gulágoztak

f24sg
EZZZ nagyon jó! L<#gonosz1>L

Facebook - News feed history of WW2
Coral Springs
Nekem is össze vissza van, valamelyik gép 2-3 crew -ben is megvan, ráadásul a qualification ki van fejlesztve mindnél. Ez utóbbi eltudja ám vinni a pénzt ha feleslegesen költekezel mint én, más jelentõsége igazából nincs.

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

Van itt olyan aki elbénázta a hangárba rakott repülõjét, azaz 2-3x van meg ugyan az a gép más-más hangárban?😄 Vagy csak engem zavar ez hogy többször van meg a gép, kár hogy nem lehet kitörölni onnan... 😄
Az a baj hogy az új gépek betolása fontosabb mint bentlévö gépek javitása.Föleg amik már vagy fél éve ismert hibákkal mennek....amugy az A20at különõsen utálom
Kétségtelen hogy jóval elõnyösebb helyzetben voltak, lévén hogy a földjükön 1865 óta nem volt háború, de azért a többieknek is voltak lehetõségeik, a németeknek pédául egész jók. Olyan dolgokról nem az amcsik tehetnek, hogy például a háború elõtt álló németország ostoba módon vallási/faji alapon elüldözte a tudósai komoly részét(miféle gazdálkodás ez már az erõforrásokkal?).

Az amcsik szerepérõl:
Ne felejtsük el azért hogy az amerikaiaknak a partraszállásos móka mellett még megvolt a maguk véres háborúja a csendes óceán szigetein. Még ha mi európára is fókuszálunk, azért olyat ne mondjunk már hogy "a második világháborút elsõsorban õk vívták, és nem a hõs amerikaiak."

Véreztek õk is eleget, a katonai áldozatok számát pedig felesleges összehasonlítgatni, mert tudjuk mennyire becsülték egy katona életét az amerikai haderõnemeknél és hogy mennyire a vörös hadseregben. Ha a katona életét semmire se becsülöd és sokszor a legalapvetõbb ellátást(orvos, étel, ruha) és felszerelést sem adod meg neki, ahogy az a Vörös hadseregben sokszor dívott, akkor persze hogy millió számra halnak.

Coral Springs
Kezdhetnének valamit az A20G -vel. <#smile> Ma 4 pilot halálom volt, mind a 4 az említett gép által. Az utóbbinál kb 6-700 -al zuhantam rá, az is gyorsan ment mert az meg bombázni zuhant, nem sikerült lelõnöm így felhúztam, kb 400m -re tudtam eltávolodni de már halott voltam.

Azért az amerikások nem csak azért voltak az elsõ atomhatalom, mert õk mennyi pénzt beleöltek, meg milyen fasza gyerekek voltak. Németország közben elvesztett egy világháborút, a városait és az iparát porrá bombázták, mindenféle nyersanyagból (még a legegyszerûbbekbõl, pl. szénbõl is) égetõ hiányt szenvedett.

Körülbelül ugyanez érvényes a Szovjetunióra is, a területének igazán fontos lakó- és ipari körzetei szinte egytõl egyig romokban hevertek, az üzemek a távol-keletre költöztetve, elvesztette a lakossága 20%-át. Mielõtt õket elhordjuk mindenféle semmirekellõ tolvaj bagázsnak, ne felejtsük el, hogy a második világháborút elsõsorban õk vívták, és nem a hõs amerikaiak.

Ez nem olyan furcsa dolog, azt hogy az atomenergiát pusztításra is lehetne használni valamilyen bomba formájában, már a háború elõtt tudták a nagyhatalmak tudósai elméleti szinten. A kérdés csak az volt hogy pontosan hogyan lehetne megvalósítani, mennyi hasadóanyagra is van ténylegesen szükség. Éppen ezért a német és a szovjet tudósok is rajta voltak a témán, csak az amerikaiak jobban csinálták(meg brutális pénzeket öltek bele, a Mahatten Project mai áron 26 milliárd dollárba került), és nekik elõbb összejött.

Truman a bombák bevetésével üzenni akart Sztálinnak, hogy állítsa le magát. Azért kellett két bomba hogy Sztálin lássa, van még ott ahonnan az elsõ jött, úgyhogy ha az orosz csürhe meg találna indulni, akkor képesek lennének hamuvá változtani õket. Ezzel Truman idõt nyert.

Mire két évvel késõbb az oroszoknak is lett atombombája (a szokott módon, a nyugattól lopva, ahogy minden fontos technológiájukat szerezték a radartól kezdve a Nene sugárhajtómûvön át egészen a hõkeresõs, majd késõbb a félaktív radarirányítású légiharc rakétákig) már friss és jól felszerelt nyugati egységek és kiépített hidegháborús frontvonal várta a szovjeteket ha megindulnának.

Én sem foglalkozom vele, eleve nem hiszek az ilyen sorsolásos ökörségekben. Mi lesz most, mindennap csinálom majd a kis háromórás napi missziókat hogy aztán vagy ne válasszanak ki, vagy kiválasszanak és kemény egy hétig exkluzív tesztelhessem? Amikor úgyis hamarosan jön a végleges?

Kösz nem, tudok én várni decemberig amikor megjelenik a tankos rész.

Egyszer élnénk (megint) amerikai helyett kommunista, orosz, kínai vagy akár muzulmán fennhatóság és hatalom alatt, rögtön megtudnád, milyen is az amikor egy ország valóban "telibeszarja az emberi jogokat", hogy tõled idézzek.

Ahogy mondtam, még mindig õk a legkissebb rossz, és aki másként látja, annak vagy rövid az emlékezete, vagy nem tanult rendesen történelmet. Netán már régen nem a realitás talaján mozog, hogy nem érzi az alapvetõ különbségeket a kettõ között.

na én hivatalosan is ****rok a tankos beta eventekre 😄
frb-ben 1 meccsen 2 gép csapódott a földbe miután meglõttem és nem adta meg a killeket
tegnap este ugyanez 😊
kockuljon aki akar a tetves missziókon 😊
Na igen, a Szovjetúnió elrettentésére... Azt sajnos csak késõbb tudta meg az amerikai vezetés, hogy legalább két orosz kém nézte végig a los alamos-i szupertitkos robbantást. És mikor valamelyik konferencián (ha jól tudom még Hirosima elõtt) megpróbáltak felvágni Sztálin elõtt, hogy de olyan csuda bombájuk van, csak néztek, hogy Joszifnak ez sem újdonság.

Coral Springs
"Az amcsik a mai napig a legkissebb rossz."

Ez egy elég naiv kijelentés volt egy olyan országról, ami kamu indokokkal országokat foglal el, kedve szerint háborúzgat a világban, és telibeszarja az emberi jogokat. És ez még csak a törtrésze a dolgoknak, a többibe inkább bele se megyek, félek elsodródunk.

Coral Springs

Dióhéjban én is erre gondoltam.
Japán perecelését a két atom bomba miatt bónusznak tartom. Jolly joker, hogy Szu-t és az egész világot sikerült kicsit elgondolkodtatnia. Ja, Patton is megmondta, hogy csak erõbõl értenek a szovjetek.
Szerintem, egyik kutya, másik eb. Némelyik kisebb, némelyik nagyobb.
Ha prémium gép kell, akkor a japán FW-190 a legjobb most, mindent figyelembe véve. De ahogy a WoT-ban is, helyette prémium számlával jobban jársz. War Thunderbe mégjobban, mert itt lehet 100 aranyért egy nap prémet venni, másszóval akkor aktiválsz prémiumot amikor tényleg van idõd játszani, nem ketyeg feleslegesen. Egy prém gép árából vagy 20 ilyen, nem egybefüggõ prémnap kijön.

Ezeket a buta titulusokat mellesleg egy kattintással ki lehet kapcsolni a menüben, érdemes is, mert csak az áttekinthetõséget zavarja.

Én úgy tudom központi utasításba volt nekik adva hogy löjék le az ernyõn függõ pilótákat, merthogy a németek nagy hiányt szenvedtek a képzett pilótákból.

Az atombombákat meg azzal szokás indokolni, hogy nélkülük japán bevétele egy nagyon véres, többszázezer amcsi katona halálával járó ügy lett volna, ami ismerve a japánok mentalitását azért elég jó érv.

Az meg szerintem elég nyilvánvaló, hogy Truman mellesleg az akkor atombombával még nem rendelkezõ, de a világ akkori legnagyobb konvencionális hadseregét velük szemben felvonultató szovjetúniónak és személyesen Sztálinnak akart üzenni az atombombák ledobásával. Ma már nyilvánosok azok a '45-bõl származó haditervek, amiken a szovjetek nekiesnek a tegnapi szövetségeseiknek, és elfoglalják egész nyugateurópát. Tudod, világkommunizmus meg a többi balos õsbaromság.

Nem csak a japók harci kedvét törte meg velük, hanem a komcsi veszett kutyának is egyértelmûen erõt mutatott az atombombák bevetésével, tudván hogy csak az erõbõl értenek.

Bár kb. 300-400.000 japán civil életébe került a két bomba és a radioktív utóhatások, amerikai szemszögbõl nézve volt logika benne.

Nagy divat manapság az amcsikat szidni, könnyen elfelejtik az emberek hogy vannak náluk ezerszer rosszabb népségek (komcsik, oroszok, kínaiak, muzulmánok, más vallási fanatikusok). Az amcsik a mai napig a legkissebb rossz.

Ma még is több critical hites gépemet lenyúlták. Az utóbbinál is a szárnyat illetve a gép farkát lõttem szét kritikus mértékben. Még is buktam a kill-t.
Régebben úgy emlékszem, amennyiben valaki lõtt egy a critikal-t akkor a másik csak assist-ot kapott, akkor is ha kilõtte. Lehet rosszul tudom...
patchaou
Csináltam egy egyszemélyes custom-ot. Érdekes volt, HB-ra állítva 19 bot, az ellennél egy annyira fölment amíg a többivel cicáztam, hogy 6 hat perc csak az emelkedéssel ment el XD Ha kapnék érte xp-t akkor nem is játszanék a zöldséglevessel AB-ban 😊

tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú

Agyf@szt kaptam. 1500m-en telepakoltam critical hittel az egyik p-39-et, át esik és pörög, zuhan. Mondom ez már az enyém, hagyom. Persze. Két nyomorék rárepül és addig kínlodnak míg az egyik zeroja széthullik de a másik szerencsével jár, behúzza a killemet.A gaijontól kicsit rossz ötlet volt gépekhez kötni a légi gyõzelmeket, mert ez már bõven a játékélmény hatására megy. Állandóan ellopkodják a légi gyõzelmeket vagy lelõ a csapattársam vagy belém rohan. A szó szoros értelemben összetörik magukat a szaros killért.
Napközben nem játszom csúcsidõben este szerencsére nincs ai.
FRB..állt van minden normál meccsen,de IwoJima eventen is volt japónál
Coral Springs
Ritkán beadja AB csatákba õket, fõként a jet vs jet csatákba. De legtöbbször HB -n és FRB -n fordulnak elõ. De mehetsz Dynamic Campaign -t, vagy csinálhatsz Costum Battle -t, ott meg szinte csak AI -k vannak.