38447
-
R3nton #28167 Meddig lehet teljesíteni a tárgynapi küldetést? Mert én este 10-ig dolgozok, viszont 11-től hajnal sokáig ráérek :) -
vajakos21 #28166 Sim en egy jò kör il2 vel és kész mindkettö...ha nem kapnak ki mig odaérek -
jocking #28165 Pont az a gond, hogy a yer-eknél nem kell ennyi. Ahogy néztem, a legnagyobb terhük 2 egytonnás és 4 féltonnás bomba, ami összesen 4 tonna. 2 kör ebből a bázisra, és volt-nincs (ráadásul nem kell 2 egész bombateher, az első is leviszi a bázis életének a 70%-át, és a pályán lévő 3 "kis" bázist is egy szórásból kinyírják). -
sulouos #28164 Nahát, akkor ma heves Csajka-Il-2-amerikai bazookás akármilyen vadász swarmok lesznek :D -
vajakos21 #28163 fennt van az új feladat. 10 kill rakétával (földi) a vadászért, tíz bombával a csillagrombolóért. -
sulouos #28162 Ebben annyi a bökkenő, hogy mire azok a bombázók 6-7 ezer méter magasra felérnek, addigra az ellenséges vadászok is ott lesznek, mert RB-ben általában olyan 6 km magasan kezdődig a légiharc, főleg németek ellen. Plusz RB-ben nem lehet csak úgy lebombázni a főbázist, hanem körbe kell repülni az egész térképen a stratégiai célok miatt, amikhez ráadásul nem 2 kiló bomba kell. -
bgabor #28161 Aha.
Hát először is a főbázis az nem éppen az a hagyományos cél, amiről itt alább beszéltünk. Márészt amikor utoljára próbáltuk RB-n, a művelethez úgy tíz darab egytonnás bomba kellett. Az nem éppen egy bombázó bombaterhe, sokkal inkább öt-hat bombázóé. -
oOBALAOo #28160 ????
ha két yer2 összefog,vagy elég egy b24, egy rárepüléssel elpusztítják a főbázist 6-7ezer méterről...
-
bgabor #28159 Ezzel a gondolatmenettel az a gond hogy RB-ben a bombázók nem emelkednek, mind alacsonyan megy. Ugye nagy magasságból csak a területcélokat lehet eltalálni amikért jelképes jutalmat kapsz csak, a zsíros célpontokat meg nem tudod 150m magasság fölött repülve eltalálni. Pláne a tankokat és jármáveket amik állanóan változtatnak a sebességükön és a haladási irányukon, még szét is rebbennek hogy még nehezebb célok legyenek. Nem véletlen hogy a négymotoros bombázók gyakorlatilag életképtelenek a játékban. -
oOBALAOo #28158
Na erről beszéltem... -
bgabor #28157 Igen, nem gondolná az ember, de a B3 sokkal kissebb harcértékű gép mint a B2. B2-vel is megcsinálsz bármit amit a B3 tud(kicsit túlzásnak is érzem hogy 30mmes HVAPal ki lehet lőni heavy tankot), csak éppen a B2 sokkal jobban repül, van 20mm-ese is és végső esetben van némi esélye a seggfej ellenséges vadászok ellen, akik ugye mindig az alacsonytámadókra mennek rá először a vadászok helyett. -
oOBALAOo #28156 ez nem túlélés, ez taktika.mire rájönnek, hogy lennt vagy, addigra te szépen már visszafelé mész a bázisodra tankolni, és persze közben találkoznak a vadászainkal is.ha mázlid van 2-3 ilyen kört is mehetsz, amíg a vadászok egymással és a magasan köröző bomberekkel vannak elfoglalva. Persze érdemes felhúzni a visibility-t is, akkor nehezebben találnak meg.
Kacsa nekem még nincs meg, inkáb az usa bombereket favorizálom(a20,b25,avenger)
Németektől még csak a kicsi ju87-esek vannak, de imádom őket!:)
-
Coral Springs #28155 Na meg a valóságban voltak fedező vadászok is, akiknek az volt a dolguk hogy fedezzenek. A játék az teljesen máshogy működik, minden szinten nem lehet a valósághoz hasonlítani. Jómagam prioritás szempontjából rugalmas vagyok, ha belefér segítek, ám hosszabb kitérőt nem fogok tenni senkiért se, mert azzal magamat is veszélybe sodrom. -
Elar #28154 B25-öt utálom :)
Simán kiszed a vadászomból, de legalábbis pirosra lő - hacsak nincs mondjuk 4db 20-as gépágyúm :) -
Glo #28153 Jaja, tudom. De túlélésre nem kell alapozni. Mondjuk így megspórolod a hazautat, és kezdhetsz új missiont egyből :)
A nagy kacsát én csak funból tartom amúgy is. A kistesójával mondjuk lehet kellemetlen perceket okozni a vadászoknak is >o]
De a nagy az egy repülő tégla. -
oOBALAOo #28152 Én RBben szoktam csinálni ezt.pont azért, mert mindenki 5-6ezren keresi a bombereket.mert mi az első az RB-ben?Climb-limb-climb.
Mire leérnek, addigra bezsákoltál egy csomó tankot. -
vajakos21 #28151 Ma lesz csak új feladat. Ők is buliztak. De így is volt kiírva hiv fórumon...igaz még nem jelent meg a mai -
Glo #28150 Mi most nem az árkádról beszéltünk, legalábbis én nem :)
A kacsában sajna nincs hátsó lövész.
A játékban a csatarepülők RB/SB módban nem igazán szokták túlélni, ebből kell kiindulni. Én spec SB módból kivenném a földi célok kiiktatásának a reportját, mert ha az ellen látja, hogy megjöttem a kacsámmal és kilőttem az első tankot egyből tudja, hogy hol keressen, és csak a free fraget látja bennem. -
oOBALAOo #28149 Én sokszor csinálom azt bomberekkel és csatarepülőkkel, hogy 100m-en haladok és földi célokra megyek rá elsősorban. Nemtudom mennyire kalkulálja a játék a magasságot, de sokszor nem vesznek észre.mire felocsúdnak, addigra sokszor megvan 10-15 földi cél, ami azért nem rosz. Nem csak báziskilövéssel lehet nyerni, hanem a földi célok elpusztításával is.
Aztán még mindíg védekezhetsz a lövészeiddel. Érdemes venni plusz gunnereket, és feltuningolni 60-ra a gunner accuracyt. A tapasztalatlan vagy nem elég óvatos vadászokat simán kilövöd még egy ju87-el is. B25-ről nem is beszélve:)
Nagy magassággal az a baj, hogy tier 3.-ban már simán feljönnek utánad az egylövéses messerek, fw-k, cobrák, yakok, szóval majdnem mindenki.És persze ha felhős az idő,akkor baszhatod...
Szóval lehet jókat menni mindenfajta géppel, bomberekkel is, csak meg kell tanulni. -
Glo #28148 Ja, végülis repülhetnénk fél órákat a célterületig (vagy 5 órákat egy B17-essel), mint a valóságban. Akkor lehet, hogy nem is találkoznánk senkivel (vagy mert nincsenek ott, vagy mert felettünk vannak 5 km-el és elrepülnek felettünk), és megússzuk az egészet attrocitások nélkül. De sajna ez van. Nem véletlen nem túl magas a csatarepülők repair költsége.
-
bgabor #28147 De a valóságban a vadászgépek nem ignorálták teljesen a saját csatarepülőgépeket, mintha ott se lennének.
Értem én hogy az elején magasan kell repülniük, de amikor a meccs közepén/végén a három, velem egy magasságon és közel lévő saját vadász végignézi ahogy kinyúvasztanak miközben segítséget kérek, és mindezt tizenakárhány meccsben, az valami teljesen más lapra tartozó dolog. -
Glo #28146 A csatarepülőknek sajna ez a sorsuk. A B3-ból nekem sose sikerült kilőnöm az összes 75-öst, mindig megnyúvasztottak előtte. De ez a való életben is így volt. Az il2 pilótáknál pl 5 bevetés volt átlagos, aki többet is túlélt az szerencsésnek számított. -
R3nton #28145 csak már 3 napja nem írtak ki újabb küldetést... -
Coral Springs #28144 Re: Tegnap nem tudom hány csatát mentem, késő este akadt egy ahol volt Yer. Akartam csinálni egy 1 shot videót, de mire odaértem a többiek már elvégezték a munka nagyját, nekem csak egy Bf 109 akadt horogra. Több kill -em nem is volt, mert a mi bombázóink viszont lebombázták az enemy bázist. Amit írsz az létezik, de csak akkor történik meg ha mindenki szarik bele. Szinte nem volt ellenséges gép ami feljött, ennyi.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
sulouos #28143 Ki mit gondol a Tempestekről? Érdemes rájuk hajtani? RB és SB módokban. -
Susarc #28142 kis off:P
-
Coral Springs #28141 Ennyire számítana a személyes profil, hogy én teljesen más hangvételű csatákba kerülök be mint más ? Én Yer -t nem is tudom mikor láttam utoljára, leginkább B-25, Wellington, BTD-1, és ritkábban B-17 -el találkozok. Konkrétan bázist bombázni is a B-17 megy ha van, de nem látok sűrűn. Ha látok akkor az az első amire rámegyek. -
Coral Springs #28140 Ha így adja majd a zsetont az XF5F is, akkor megéri a megszerzésére szánt időt. A crew xp is 2-3 csata alatt jött össze. Anno az Airacobra nagyon megérte azt az kb 1400 kill -t, felgyorsította a fejlődést az orosz ágon.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
jocking #28139 Úgy tűnik, nekem is inkább az rb felé kell már haladnom, mert az arcade frissítésről frissítésre egyre kakibb. -
bgabor #28138 Arcadeban úgy egy éve nem játszottam, amit leírtam azt természetesen RB-ben értettem. -
jocking #28137 Próbáltam őket Bf-el is, de azzal elég sokat kell beletolni, mire végre lezuhan. Ráadásul most bejött az az új taktika többeknél, hogy a bombázókhoz felmegy 3-4 vadász is védelemnek. Ilyet eddig arcade-ban még nem láttam, úgy tűnik, fejlődnek. :D
Egyébként találtam egy aránylag hatásos megoldást: Me-410 az 50 mm-es ágyúval. :D (Bár azzal is szívás van, ha túl sok vadász marad fent a bombázókkal.) -
sulouos #28136 Azért írtam hogy Hornisse, mert abból van 7 féle is. Állítólag azok a Yerek nagyon könnyen törnek a szárnyukon. De nem értem, hogy ha németekkel tolod tier III-ban, miért nem fogsz egy gun podos Messer G2-est vagy egy Fw-t, és csapod őket szét? A Messer hamar felér 5000 méterre, de biztosra veszem, hogy mire egy 300-al cammogó nehézbombázó átér a pályán, addigra bármelyik némettel ott lehetsz felette. -
jocking #28135 Németekkel tolom, ott nincs beaufighter. Ráadásul mire az felér 5 km magasra (ahol ezek a rohadékok általában vannak), addigra a yer simán fut 2 kört a bázis felett. :S
Azóta sikerült egy nagyobb mintavételt venni a csatákból, lvl. 3-as csatákban 10 csatából 8 úgy végződik, hogy a bázist szétcseszi egy yer. -
oOBALAOo #28134 énszerintem ezek csak árkádban vannak, próbálj már meg RB-ban lebombázni egy bázist egy rárepülésből...az árkád valóban szinte csak a vadászgépekre van kihegyezve, de RB-ban ki lehet játszani minden gépet, ha elég ügyes vagy. -
Sith #28133 Szerintem nem a csapattársakkal van baj inkább a mapokkal vagy mm el, a bombázóknak, atackereknek nem ilyen felhozatalban kéne röpködni. -
bgabor #28132 Na megvan a HS-129B3. Nem lenne rossz, egy lövés a light pillbox meg az összes tank. Kár hogy ahogy a B2-essel, ezzel is három meccsből egyszer tudsz az ellenséges célpontokhoz eljutni a konstansan atomszar minőségű német vadászgépes csapattársak jóvoltából.
Hiába na, ez vadászgépes játék, a bombázókhoz hasonlóan a földi támadógépek is majdhogynem használhatatlanok. -
Coral Springs #28131 Boldog új évet mindenkinek ! -
placido #28130 neked nem mindegy, hogy caps look-kal írok avagy sem segítséget kértem a játék irányításában nem gépi írási segítséget egyébként köszi amit le írtál ki próbálom. és boldog új évet -
sulouos #28129 Le kell őket szoktatni róla, arra meg a Hornisse meg a Bófályter tökéletes választás.
BÚÉK! :D -
jocking #28128 Valamit csinálhatnának már ezzel a yer-2-vel, mert játszhatatlanná teszi a játékot. Az esetek 90%-ában legalább 3 ilyen dög jön egyszerre a bázisunk felé, és ha 2 meg bírja szórni a repteret, akkor kapásból game over van... Újabban a csaták nagyon nagy hányada így ér véget. Nagyon nem jó ez így...