38447
  • MrSnail
    Kedves Pilóták!

Korábban belekezdtem a játékba de abbahagytam, most újrakezdtem.

Szóval lenne egy pár dolog amit nem értek, de első és legfontosabb ezek közül a tier besorolás!

Szóval ha esetleg valaki összefoglalná a lényeget mert nem igazán vágom, hogy mi lesz akkor amikor a hangáromban lesznek I-es II-es és III-as gépek is???
  • Jacek
    Most például pingelve és a játékban is jó.... este nézem majd .. de elég gáz hogyha a server nem bír 40k playert...
  • Jacek
    + hogy most gameserver ip vagy az oldalé na ez is jó kérdés de egy hígfos az egész...
  • Jacek
    Kérdésem lenne, másnak is fos a ping? napközben még elmegy elmegy de este 100+ ami kicsit nevetséges... régen sem volt über de 50-60 volt...

Ami infót találtam a serverről az nem sok, van egy ip pingplotteral néztem fos.... de most azt sem tudom hogy franciáknál van vagy hollandban, ha a franciáknál már értem hogy mért szar...
  • Omrega
    A headtohead rammolás nem igazán zavar. Az a legparásabb amikor nyitásnál neked jön valaki, meg persze amikor fél órája üldözöl valakit és egy segítőkész csapattag elsőnek téged soroz meg, utána meg még neked is rongyol, a cél meg nevetve repül tovább.

Tegnap kicsit ízelítőt kaptam a trollkodásból, bf110-el nyitottam, de pont felhívtak, így emelkedő pályára állítottam, mire vissza értem valahol jó magasan jártam, gyorsan elkezdtem süllyedni, hogy valami történjen, és egy rakás lassú vadászgép között találtam magam, mert pont a vadász start pont felett járhattam. Gyors lövöldözés, egy kis fordulózás és 5 gépet leszedtem, az egyiket talán a farok lövész mire leszedtek, pedig semmit nem trükköztem, nem volt nagy kerülgetés. Még jó, hogy tier I-ben nincs a németeknek a bf110-ből több verziójuk, mert 1 is pusztító + a sérülést is jól bírja + 8x50kg bomba teher.

Azért egy erősebb motorral felszerelt 110-est T2-ben el tudnék képzelni.
  • Glo
    Ha a balance kell akkor menj sima RB-t, ha a történelmi hűség akkor Eventet. Mindenki megtalálja a neki valót :)
  • oOBALAOo
    egyszerű lenne a megoldás:minden rammolásért pénzbüntetés.rögtön mindenki jobban odafigyelne. amúgy elkerülhető a dolog:nem játtszol AR-ben, nem mész bele headtohead-be, és távol maradsz a csapattársaidtól..
  • oOBALAOo
    www.warthunder.com
  • kisokka
    Egyébként szoktak lenni másmilyen eventek is, vagy csak ezek? Tegnap mintha láttam volna valami japót, de már pont nem tudtam bemenni rá.
    Persze nem bánnám, ha ezeket valahol meg lehetne előre tekinteni, hogy mikor mi lesz(ha van ilyen egyáltalán, mert sehol nem találom).
  • sulouos
    Jaj, mintha a spiteket annyira félteni kéne... :) Ha olyan ül bele, aki tud repülni, a Messereknek elég nehéz dolguk van. Főleg hogy az E-3 elég nehezen kezelhető (legalábbis úgy hallottam).
  • kisokka
    Mennyire bőven elég az a 3 sorozat...Tényleg semmi dolguk nincs, mint a második hullám bomberei környékén maradni és instant győzelem.

De oké, ha nem a balance a cél, akkor játsszon vele a hóhér. Pedig egész jó ötletnek tűnt ez a mód, de így szerintem felejtős.
  • sulouos
    Az event célja nem a balance, hanem inkább a történelmi pontosság. A WT fórumon is volt már szó róla, hogy a Spitfire Mk IIb-t betegyék az angolokhoz, de a fejlesztők nemet mondtak rá, mert akkor még nem állt hadrendben.

Amúgy a német 20mm-eseknek kb. 3 sorozatnyi lőszerük van... Kivéve a repképtelen Bf-110-et, ami tényleg csak a legfakezűbb angolokat képes elkapni.
  • Coral Springs
    Ha jól tudom az event történelem alapú, tehát nem a balance az elsődleges szempont.
  • kisokka
    Ezen gondolkodtam egyébként, hogy mit lehetne oda engedélyezni, a Beau lehet tényleg sok lenne. De akkor egy magasabb Spit-et nyugodtan megengedhetnének, ha már az ellen tele van 20 milis canonokkal...
  • Coral Springs
    Hát lehet hogy neked is ez természetes, nekem nem, engem felbasz. De kár is szót fecsérelni rá, mint írtam engem ez csak low tier -ben érint, és ott is csak akkor ha nem az F2A-3 -al vagy a P-40 -el megyek. Máskülönben én mindig úgy kezdem a csatát hogy kiválok a noob tömegből, azt követően az én játékomat senki se baszhatja el.
  • darki81
    én is pont leszedtem volna az ellent, erre nekem repül a csapattársam, utána meg letékáznak persze véletlen, ám jobban odafigyelhetnének..
    Viszont nem kell annyira komolyan venni ezeket a dolgokat :)
    ez ilyen ez :)
  • Coral Springs
    Engem ez a dolog kizárólag akkor érint ha low tier -ben játszok, ott nem tudok a stílusomban játszani. A másik hogy engem nem az enemy szokott lerammolni, hanem a saját társaim. Tegnap az egyik csatában 3 enemy -vel fordulóztam amit túléltem, majd az egyik társam aki elvileg segíteni jött hátulról megküldött. Irónikus. Egy másik csatában már majdnem kivégeztem az egyik enemy -t, egy teljesen félreeső helyen fordulóztunk, nem volt a közelben senki. Azt egyszer csak egy durranás, a gépem megpördült, egy kék került elő a semmiből, még nem igazán jöttem rá hogy mi is volt az elképzelése, én minden esetre túléltem, ő nem. Egy harmadik csatában meg egy szitává lőtt géppel tartottam hazafelé, amikor szintén a semmiből egy durranás, egy kék oldalba vágott.

Ezek mind-mind olyan dolgok amik amúgy kegyetlenül tönkre vágják a játékélményt, a másik ökör meg lehet hogy vihog rajta egy jót, vagy spontán leszarja mert neki így természetes.
  • lexlutor
    en nemreg mentem vissza kimaxolni oket, de a wildcatek a 2-3kg/sec-es burstel, tier1ben, elkepesztoen durvak. a legemlekezetesebb az volt, amikor egy ju88nak egyszeruen lefureszeltem a szarnyat egy sorozattal.
  • bigfootHUN
    Nyertem már, de talán 2x. Régebben mintha lett volna beaufighter is az angol oldalon, na akkor semmi esély nem volt németekkel nyerni...
  • a.carkey
    Én nem tudom mi volt ma, de jó sokadjára lett meg a 4x-es szorzóval a brit ág. Az is úgy, hogy pár pont volt csak mindkét oldalon, és az enemy Yer2-t, ami hadihajókat bombázott mivel elfogyott a lőszerem, pont mielőtt ledobta volna bombát, nekimentem. Tehát a rammingnek néha azért van értelme.
  • sikora
    nekikezdtem az amerikai vonalnak, de olyan szinten használhatatlan szemét szegény, hogy a 4x csata megcsinálása nélkül feladtam.
  • sikora
    én úgy tudom a rammolásért nem jár semmi. akkor ez a sok rammer nyomorék minek játszik????? lehet nekik nem szólt senki????? :)
  • MitsuMishi
    Hát igen, ha a csapattársak nekiállnak forgolódni a britekkel... szeretnék én is hasonló ellenfeleket :D
  • kisokka
    Akkor az ellenfél teli volt mázlistával. Képtelenség megcsinálni, ha a németek egy kicsit is a közelükben maradnak a bombereknek.
    Nem tudom ki találta ki ezt, de akár be is kaphatná.
  • MitsuMishi
    (Természetesen németekkel)
  • MitsuMishi
    Jelentem, szégyenszemre én már vesztettem rajta :P
  • kisokka
    Nyert már valaki RAF oldalon a "The hardest day" event-en?
    Most nem azért, de nem nehéz az egy kissé? Hurricane-ek Bf 109-ekkel szemben, hát mit mondjak...Ráadásul valamiért nem esik le sok embernek, hogy az AI bombereket kéne lőni előbb, mert baj van, ha bejutnak
    Na csak érdekelne, hogy nyert -e már valaki azon.
  • Glo
    Twi már csqk ilyen :)
  • voros12
    Nem mondasz hülyeséget :)
  • twi452
    Az előző körből kiléptél mielőtt vége lett és ott amcsikkal mentél? :)
  • voros12
    Az hogy van, hogy az oroszokkal mentem, és a P39-re kaptam meg egy új cuccot?
  • Vaktermesz
    Nem értek egyet ezzel, én mindig is jól tudtam bombázni, ha védtek rendesen, RB-n, AB-n jól megy nekem, igaz a kisebb hatósugár nehezíti a dolgot, de bomba, torpedó nekem teljesen jól használható.
  • bigfootHUN
    Nem értem hogy van tönkretéve, nekem ab-n ugyanúgy megy mint eddig, a múltkor VAL-al kiszedtem pár pillboxot és aaa-t sőt az egyik bombám még az engem üldöző repcsit is leszedte, bár akkor már tankokra mentem :), orosz attacker gépekkel még simább a menet. Rb-n Ju-88-al Málta map, kiszedtem pár arty-t - már amit a messzerek meghagytak :( két 50 kg-al hiteltem az egyik destroyert(mert sajna nem maradt 250 kgos bombám), majd a közeli reptéren javító Beaufortot is elkaptam pedig menekülni próbált a földön gurulva... volt még 10 bombám csak sajnos egyedül maradtam 3 spit ellen, bár egyet elkergettem, illetve észrevettem hogy az egyik a reptéren javít, próbáltam rámenni de a maradékok elkaptak. Viszont így is fun volt és lion-ban is hozott.
  • Omrega
    Me culpa
  • Glo
    Ez eretnekség, itt a bombereket és az 1.37-et csak szidni lehet :)
  • Omrega
    Fura, szerintem a bombázás az egyik legjobb része a játéknak. Mondjuk egy célmegjelölő játékmóddal még jobb lehetne, akkor akár felderítésért is lehetne pontokat szerezni.

Én nem veszek észre nagy változást, 1.35 vége felé kezdtem el játszani.

Pont tegnap vettem meg végre a leningrádi kedvezmény miatt a He 112 B-1 -et. Gyorsan össze is pakoltam egy I. szintű német csapatot hozzá:

Ju 87 B-2, Cr.42 Falco, Bf 110 4-C, Ju 87 R-2, He 111 H-3, He 112 B-1 felállásban AB-hez.

Az egyik küldetésben pont a Ju 87-B2-el sikerült kiszednem 4 hajót. Ráadásul alap felszereltség, 1x250kg bombával. Nem tudom miért, de a kutya nem törődött velem, így volt időm egyesével kiszedni a hadihajókat, csak a légvédelmi lövegeket kellett folyamatosan kerülnöm.

Szerintem szimpatikus a 1.37-essel bevezetett bázis bombázás is, így a nehéz bombázók és a nehéz vadászok is megkapták a taktikai jelentőségüket.

A tankok elleni küzdelem pedig csak annyit módosult, hogy egy kicsit nehezebb őket kiszedni. Azért kis gyakorlással egy stuka medium tankok közül simán kiszed 3-4-et 1 körben, arra kell figyelni, hogy lassabbak a tankok és közelebb kell célozni hozzájuk mint 1.35-ben.

Épp ezért egy irányíthatatlan monstrummal sokkal nehezebb tankok ellen menni, de azokat nem is arra tervezték.

A He 111 H-3 például kegyetlen jó gép a kategóriájában. 8x250kg bombateherrel, majdnem ki-49-es manőverezhetőséggel ezen a szinten űber. Minden cél ellen jó: Bázis, hajók, földi célpontok. Alapvetően pedig strapabíró gép. Csak a védő fegyverzetének van túl nagy holt tere.
  • kisokka
    A torpedózás milyen módon van tönkretéve?
    A bombázást még értem hogyan, de amikor legutoljára játszottam WT-t, torpedózni egész jól lehetett.
  • bgabor
    A bombázás úgy háromnegyed éve tönre van téve, a torpedózás szintén. SB-n kívül nem éri meg bomberbe ülni má jó ideje.
  • kisokka
    Jó, értem mit mondasz, másképpen nem is lehet. Ettől függetlenül zavaró, hogy nincs eredeti célzás. Arcade-ban. RB-n régen se volt.
    Közben fejlesztettem egyet az egyik japó bomberen és annak sincs ilyen célzása, legalábbis Test Flightban. Nem értem mit kell ahhoz tenni, hogy legyen. Ez sehogy sem korrekt.
  • vajakos21
    menj belsöböl és célozz irányzékkal