38447
  • Vaktermesz
    Akkor minek mentél annyit, kicsit nehezen értem meg. Nekem tökéletes kis gép lesz, és nem rak jetek ellen, már kipróbáltam közelében nem voltam annak, hogy jet legye na teteje...
  • bgabor
    Figylej oda rá hogy semmiképpen se repüljél be mások tűzvonalába. Ha egy gépetek lő egy ellenséget, akkor semmiképpen se kerülj kettejük közé. Ezt a mozzanatot többnyire kill steal próbálkozásként szokás értelmezni, és legtöbbünk ilyenkor nem állítja meg a géppuskatüzet csak azért mert a figyelmetlen csapattárs belerepült, nevelő célzattal, így legközelebb majd nem teszi. Mondjuk egy B-17 amit említettél az pont nem ilyen, ott sokszor több vadászgépe együttműködése kell a sikerhez.
  • Omrega
    Az egyik AB harcban egy bf109E-el bombával indultam a mozdokon, de mire a tankok felé értem pozícióban a többiek már lekapták őket. Erre közép fele vettem az irányt, és a forduló harc előtt csak úgy kioldottam a bombát, hogy jobban forduljon a gép. Mondjuk nem sokat segített, mert a tömgből gyorsan megsoroztak, persze próbáltam még az ementáli gépemmel lőhelyzetbe kerülni. Erre kiírja, hogy surprise kill: a bombámmal eltaláltam egy gépet. Talán elmentettem a repülést, de még nem néztem vissza.
  • Omrega
    90 kill-nél megálltam, mert nem volt túl sok időm, így is a fele RB-ből jött össze bf109G/trop-al. Nekem speciel a messzerek jobban fekszenek mint a kobrák. RB-val csak az a baj, ha elrontom bukok pár ezer lion-t, mondjuk T3-ban még nem olyan vészes.

@Coral, köszi, hogy felajánlottad (50+ bejegyzéssel lejjebb) a lionokat, tényleg jól jönne, kár, hogy a játékban nem lehet átadni.

• twi452
    auto rendszer van erre, ha eleget tk-zik akkor kapja a ban-t :)
  • Micsurin
    A szándékos team kill-t lehet jelenteni ? Mert már unom , hogy pl most is 2-en üldözünk egy b17-est lángosra lövőm erre az igen tiszteletre méltó csapat társ leszedd hátulról és kikapja a b17-est.... (mindezt rb-n)
  • a.carkey
    Mert?

• Micsurin
    Ha isten is úgy akarja ma az idő és a hb is kitisztul....
  • darki81
    jó reggelt!
    aki jönne velem hb orosz vagy akár német csatákra az írjon privátba!
    ts van.
  • Glo
    Na ja, az esélytelenebb felállás. Nekem majdnem meglett az F80. Amúgy joy-al lefordultam a Spit9-est a kobrával. Biztos reggelig fekvőtámaszozott büntetésből az instruktor :))
  • Coral Springs
    Egyszer láttam én is jet -et, de az olyan volt hogy a mi oldalunkon csak propelleres gépek, a másik oldalon 3 Shooting Star, 1 Bearcat. Anyád...
  • sulyid
    Szerintem a legjobb csatarepülő egy jobbféle 1 motoros nehézvadász pl typhoon, p-47. Ezekre lehet bombát aggatni és a puha célpontok ellen tökéletesen elég a fegyverzetük mennyisége és a hozzá való lőszerkészlet is.

Nekem pl ma volt olyan meccsen hogy spitivel 1 feltöltésből 20 ground killt hoztam össze (1400 7,7-es skuló + 120 20-as). El sem tudom képzelni hogy mi lett volna ha több lőszerem lett volna, csak hát sajnos kifogytam és visszaúton elkaptak. :S
  • sulyid
    Nekünk a mostani átlagos felállás: a sok cobra + p-47-es megy fel mi pedig 2k-n várjuk azokat akik esetleg lejönnek hozzánk szórakozni. Márpedig mindig lejönnek páran szórakozni és ameddig 1v1 v. 2v2-es felállás van addig garantáltan megvan a killünk.
  • lexlutor
    nem lenne ilyen agyverzes a kill-lopas, ha az asszisztok is beszamitodnanak, mondjuk 0,3-0,5 killkent..
  • bgabor
    Se közepes bombázót, se a négymotoros nehézbombázókat, se az alacsonytámadókat. Azokat éri meg egyedül használni amik gyorsak és elegendő számú és méretű bombával vannak ellátva ehhez(3/4x 500kg). Én három ilyen típust tudok a játékban, a prém A-26ost, a Tu-2S szériát és a náluk jóval lassabb DO-217 bombázó szériát. Minden más bombázó pénzkidobás jelen pillanatban, Realistic Battleban.
  • Herold
    Azt észrevettem, hogy kurvára nem éri meg bombázóval repkedni, ha a végén a kapott pontszámokat nézem. Kilőtt vadászgépekre több RP-t ad.
  • bgabor
    Nyilván vannak nehezebben emelkedő gépek (Kingcobrák mondjuk pont kiválóan emelkednek), de ha a csapat nem tesz legalább kisérletet rá hogy valamennyire kisssebbítse a németek magasságelőnyét akkor a meccs elveszett, a magasság adta energiatöbbletet nem tudjátok ellensúlyozni.
    A sűrű, vastag felhőréteg ha van éppen, akkor nagyon sokat segíthet németek ellen, de tiszta égboltnál ha nem emelkedtek németek ellen akkor hamar vége lesz a dalnak.
  • JethroHUN
    Én a helyedben a Wellingtonra nem pazarolnék időt, meg a AB a bombázókra sem.
  • Herold
    Egyelőre brit gépekkel repülök, de feltűnt, hogy a Wellington elég sebezhető. Nem lehetne kezdeményezni valahogy, hogy (arcade módban) magasabbról kezdjen, mint a jelenlegi kb. 5500 m? Baromi lassan emelkedik, és elég sokszor lelőnek emiatt.
  • Herold
    Sziasztok, kb. 1 hete játszom a WT-el. Elég addiktív, ami azt illeti.
    Jelenleg 8-as szintű vagyok, ennek a level értéknek van amúgy valami jelentősége?
  • sulyid
    Most kiröhöghetsz de én a spity-t szinte mindig 2000 méteren szoktam reptetni függetlenül az ellenségtől, s még soha nem kaptak el bzn-el... Lehet hogy csak mázlim volt, de eddig eltudtam kapni 1v1-ben bármikor a 109-eseket.

Egyébként ez a Mk5B/Trop javította az eddigi spitfireok összes hibáját, végre nem köhög a motor húzáskor, rendes 20mm (kategóriákkal jobb mint az elődje) + ugye a plusz hűtés...
  • darki81
    azt megnéztem volna
  • bgabor
    A mai állapotokat nem kell alapul menni, ugye a prém kobrát killekért adják, így mindenki kizárólag fragre megy, továbbá a 200 szükséges Arcade kill bevonzotta RB-re a Arcade núbokat is, ahol ugye elég 27 killt teljesíteni. Én is láttam ma olyat hogy bulgeon a német BnZ gépek ellen menve az amerikai gépek 1000 méteren repültek be az ellenséges légtérbe. Aztán megjelentek fölöttük 5000 méterrel a német gépek és energiaelőnyből halomra mészárolták őket. Azért aki annyit sem tud hogy a német oldal gépei BnZ gépek és így a magasságukkal operálnak, az tutira nem rutinos RB játékos, hanem egy ágrólszakadt odatévedt Arcadeos, akinek fingja sincs a valódi légiharcról.

Holnap reggel hetkor véget ér a kobranyerési event és helyreáll majd a rend.
  • kisokka
    Az a mázli, hogy ilyenkor visszadob a reptér elejére

Na csak mert én tegnap mocskosul megszívtam. Volt ez a japó-amcsi event, gondoltam repülök egyet H6K-val is, ami ugyebár csak a vízen tud leszállni. Leszállok az egyik anyahajó mellett, az persze mozgásban van, nem oké. Kiszúrtam a másikat, ami állt egy helyben, eleveztem felé, csak közben jött egy amcsi vadász, na mondom itt végem, de azért megpróbáltam minél közelebb kerülni anyuhoz.
    Szerencsére velem nem foglalkozott, elkezdett számolni a repair és a rearmed, viszont csak úgy tudtam megállni mellette, hogy orral az oldalában álltam.
    És ugyanígy spawnolt vissza! Nem is tudtam utána felszállni, ott járattam a gépet és álltam egy helyben. Fantasztikus élmény volt...
  • darki81
    beparkoltam az udvarra :D
  • Glo
    10 meccsből talán egyszer láttam egy kósza Jet-et, de nálunk is volt egy Mig9, szal..
  • JethroHUN
    Nem igazán érte meg két napot szopni ezért a gépért... Battlerating 5.3.. pff Így csak jetek ellen fogja berakni az MM... 1 percet sem fogom használni. Amúgy ez az event egy óriási nagy trollkodás, P39Q DM-je valami vicc(tuti hogy hozzá nyúltak), AB-n is egyetlen lövés bármiből. Bf109 meg eszi a golyót, USA universal semmit nem ér. Ground target az már egy kicsivel effektívebb.
  • Micsurin
    Oké és a messerekre ? Mert szinte leküzdhetetlenek lettek ....
  • oOBALAOo
    3.-4.pontokra ott a válasz az előző hszemben.
  • Micsurin
    Összegzés :

1. a messerek mintha megtáltosodtak volna.... a p47-esel még csak nem is karcolom őket.
    2. az amerikai gépek universal lőszerrel annyit sem sebeznek mint Vazul néni Zeuson....
    3.Az rb maga a katasztrófa.....
    4.Mindenki csak a killre megy lelövi a társát , lerammolja....

Nagy nehezen haver adott egy lapost (kölcsön , hogy legyen gépem míg a sajátom szervizben van) de így mosz értelme sincsen játszani....
  • oOBALAOo
    az event miatt van.pár nap és a sok kretén visszamegy árkádozni. csak azért jönnek RB-re, mert ott kevesebb kill kell az újgéphez.
  • twi452
    Ha egyszer így működtek akkor így működtek :)
    Persze rakhatna bele a gaijin sugárhajtóművet is meg lézerágyút + r2d2-t :D
  • lexlutor
    hmm.. ez kellemetlen meglepetes. 4 killes rb gyozelem , de a japan premium bf109e3 nem szamit bele.
  • sulyid
    Végül lenyugodtam és újraraktam... Egyszerűen abból lett elegem hogy 10x azaz tízszer egymásután megyek be a bugle-ra és mind a 10x legalább 3 bf 109 akaszkodik rá miközben 1-ez kergetek és mindenki baszik odajönni segíteni....
    Reálisan nézve nem is azzal van a baj hogy ennyien jönnek az emberre hanem azzal hogy a korai spitik motorja hajlamos köhögni mivel húzás közben nem kap üzemanyagot tehát olyan mintha álló motorral repülnék...
  • JethroHUN
    ...és mi volt az oka? :D
  • sulyid
    Sikerült szürreálisan felhúznom magamat... töröltem is a picsába, majd valamikor újrarakom. :D
  • JethroHUN
    Az amerikai 12.7 mm-es universal heveder tuti full buggos, csak karcolgatja a Bf109-eket. Beteszem a ground targeteset.
  • sikora
    valaki megy amcsi a 20as bombázóval?? ez végig ilyen használhatatlan szar lesz, vagy a fejlesztéssel javulni fog. per pillanat 5 százaléknál magassabb szögű emelkedés AZONNALI kritikus sebesség vesztést okoz
  • Glo
    Sőt, cheater is :))
  • sulouos
    Ez minden ilyen játékban így van :D