War Thunder: Air Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ezt magyarázom...

"Its up to you what matters more. Your part in the play... ...or the play itself."

Képpel illusztrálva:

Ha kifejleszted a kékkel bekarikázott gépet, akkor csak a zöld nyíllal jelöltre mehetsz tovább, a piros nyilasra nem.

Nem. Az ágakon lehetnek egyéni gépek és csoportba gyúrt gépek. A csoportba gyúrtak közül elég egyet kifejleszteni a továbbhaladáshoz. Pl. a Bf 109 E-k közül elég csak az E-1-et kifejleszteni, és mehetsz tovább a korai F szériára.

"Its up to you what matters more. Your part in the play... ...or the play itself."

"Annyival azért változott a helyzet, hogy nem kell minden gépet kifejleszteni és megvenni, elég csak egyet.Pl. tier II messerbõl elég kifejleszteni egyet és megvenni, utána rögtön fejlesztheted a tier III. messert."

2 féle tier 2-es Bf-109 van, mindkét fajtából 2-2 darab. A hsz-ed szerint elég kifejleszteni az elsõt, és aztán mehetsz is tier 3-ba.
Pont azon ment a vita, hogy én is azt hittem, hogy ez így mûködik, pedig nem. Minden tier 2 messert meg ki kell fejleszteni, hogyha tier 3-asokra akarsz áttérni.

Nem akarja itt senki elrontani a hangulatot, csak hetente jön valaki azzal, hogy mekkora sz*r a játék, aztán a végére kiderül, hogy õ nem érti a lényeget. 😄

Annyival azért változott a helyzet, hogy nem kell minden gépet kifejleszteni és megvenni, elég csak egyet.Pl. tier II messerbõl elég kifejleszteni egyet és megvenni, utána rögtön fejlesztheted a tier III. messert. Régen meg kellett várni míg az összes tier II gépet kifejlesztetted az adott csoportból és csak utána mehettél tovább.

A másik újítás, hogy gépenként te döntöd el, hogy éppen melyik alkatrész fejlõdik. A régi rendszerben csak sorban mentek a cuccok.

Mindez egy gyorsabb fejlõdést eredményez, vagy legalább ugyanolyat, mint volt, de legalább te választhatod ki, hogy mire megy ax XP(vagy villanykörte😊

Mondjuk ha normális hangnemben kérdezted volna, és nem kezded el anyázni 3 hsz után a játékot, akkor lehet hamarabb választ kaptál volna...

Mindenesetre jó lenne, ha nem kúrnátok el a fórum hangulatát, mint ami oly sok másik fórumban megtörtént...
Elgondolhatod hogy legalább annyira leszarom a motívációidat mint bármelyik másik hülyéét. Ha nem tetszik, hát nem kötelezõ játszani, millió másik játék van még. Állj tovább, senki sem fog hiányolni.

Azért a te objektív és részletekbe menõ összegzéseddel sem kell ám szégyenkezned. Várunk vissza szeretettel, hisz ilyeneket mindig élmény olvasni és nem utolsó sorban a közösséget is csak elõre mozdítja.

Gratulálok az értelmes hozzászóláshoz... Nehogy már te legyél felháborodva azért, mert 1 hónap kimaradt nekem a patch óta (hogy miért ahhoz továbbra sincs semmi közöd), úgyhogy itt akár le is zárhatjuk a dolgot.

Letörölni nem fogom, jó az néha hülyülni, mert komolyan venni már nem lehet. Viszont örülök, hogy nem pocsékoltam bele az elmúlt 1 hónapot, a változások tudatában nem lett volna értelme.

Szerintem töröld le tiltakozásként ahogy a többiek, abból majd tanulnak a gazfickók 😊
Remek, akkor talán mehetnél és élhetnéd tovább ahelyett hogy ide írogatsz marhaságokat.

Egyébként hû-meg-ha, ez az egyetlen különbség a wot rendszerhez képest, hogy minden géppel szerzett rp beleszámít a fejlesztésbe? Azt a mindenit, micsoda innováció a wot-hoz képest... (Egyébként ez is csak részben igaz, mert egy tier 1-es géppel repülve a tier 4-es fejlesztésbe lófax rp fog belekerülni, jó ha 10%.)

Mindenesetre mindenkinek thx a felvilágosítást, ismét sikerült csalódnom gazsiékban.

Az elmúlt idõszakban hanyagoltam a játékot, kb. 1 hete kezdtem vele újra játszani. Egyeseknek élete is van ám...

A World of Tankban hol van az, hogy a fejlesztésre kiválasztott tankot bármelyik tankal kifejlesztheted, nem kell az elõtte lévõvel? Amúgy igen, hol voltál az elmúlt idõszakban hogy ez meglepetésként ér, egy kõ alatt? 😄

Sikerült felfogni, épp az elõbb összegeztem.
Az a gondom, hogy mindenhol a gyorsabb gépszerzést propagálták, holott ha teszem azt szeretnék He-162-t és Me-262-t is birtokolni, akkor ugyanúgy végig kell szenvednem az egész tier 4-es ágat, mint eddig. Ez szerintem pontosan ugyanannyi (ha nem több) idõbe telik, mint a régi rendszerben lvl. 12-rõl elérni lvl. 20-ig.

Nahát, elkéstél majdnem egy hónappal a siránkozással. Olvass vissza akkorra, és próbáld meg felfogni a dolgot. Nehéz lesz, de hátha sikerül.

Tehát akkor összegezve:
Csináltak egy fejlesztési rendszert, ami ugyanaz a lassú sz@r, mint a world of tanks-é, csak ezt sehol nem híresztelik. Remek...

igen, ha nincs meg a kellõ gép a tier 4-ben akkor egyik ágon sem mehetsz be az 5ös tier-be

az ágon viszont végig kell menni
Igen, mivel azon az ágon van.

Akkor mit jelent a bal szélen a római számos tier nyilakon a szám? Nekem pl. a tier 4 és 5 közötti nyílon az van: 2/4. Ebbõl én arra következtetek, hogy 4 tier 4-es gépet kell kifejlesztenem, hogy mehessek tier 5-be. De akkor ezek szerint nem ezt jelenti... Akkor ezek szerint ha He-162-t akarok fejleszteni, ahhoz végig kell szívnom az összes Fw és a Ta-152 fejlesztést?

a mai jószándék megvolt de elrontottad 😄
átugrálni gépeket nem lehet egy sorban, ott végig meg kell venni az összeset ha abban a sorban van a gép amit annyira szeretnél megszerezni

fejleszteni lehet bármilyen géppel
Csak az adott ágon levõt kell megvenned sorban. Én pl a Mig3 BK-n kb 6 kör alatt túllendültem. Viszont bármivel fejleszthetsz bármit, az összes Vehicle RP a kiválasztott gépre fog menni.

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

Kérdésem lenne az új fejlesztési rendszerrel kapcsolatban.
Ahogy én értem a mûködését:
5 tier van a 20 szint helyett. Egy tierben nem kell minden gépet kifejleszteni, ha megadott számút kifejlesztek, akkor mehetek a magasabb tierbe fejleszteni.
VISZONT.
Az eddigi tapasztalat: I-185-öt (tier 3) akartam elkezdeni fejleszteni. Minden orosz gép megvolt a tier 2-bõl, az új Mig-3-15 (BK)-t kivéve. Sõt, a tier 3-ban is csak az I-185 hiányzik. Ennek ellenére addig nem engedte fejleszteni az I-185-öt, amíg nem fejlesztettem ki (és vettem meg!) a Mig-3-15 (BK)-t.

Akkor most hogy is van ez? Hogy lesz gyorsabb a fejlesztés, ha itt is köteles vagyok minden egyes gépet kifejleszteni, és aztán megvenni?

IL-2vel két jobb RB körbõl ki lehet hozni mindkét feladatot, ha gyengébb célpontok (AC, AAA, Arty) kilövésével.

A.M.D. Athlon X4 760, Radeon HD7870 2GB, 8GB DDR3

Köszi, akkor no problem 😄
Coral Springs
Általában másnap reggel 11, délig. Akkor rakják fel az új küldetést.

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

Katasztrófa, bementem az Il-2-vel egy RB-re, a 8 rakétámmal sikerült 1 tankot kiszednem, meg utána 3 rám támadó repülõt 😄 Aztán fekete szárnnyal billegek hazafelé, amikor elfogyott a repülõje az ellenségnek.

Talán másnap reggel 8-ig.

Meddig lehet teljesíteni a tárgynapi küldetést? Mert én este 10-ig dolgozok, viszont 11-tõl hajnal sokáig ráérek 😊
Sim en egy jò kör il2 vel és kész mindkettö...ha nem kapnak ki mig odaérek
Pont az a gond, hogy a yer-eknél nem kell ennyi. Ahogy néztem, a legnagyobb terhük 2 egytonnás és 4 féltonnás bomba, ami összesen 4 tonna. 2 kör ebbõl a bázisra, és volt-nincs (ráadásul nem kell 2 egész bombateher, az elsõ is leviszi a bázis életének a 70%-át, és a pályán lévõ 3 "kis" bázist is egy szórásból kinyírják).

Nahát, akkor ma heves Csajka-Il-2-amerikai bazookás akármilyen vadász swarmok lesznek 😄

fennt van az új feladat. 10 kill rakétával (földi) a vadászért, tíz bombával a csillagrombolóért.
Ebben annyi a bökkenõ, hogy mire azok a bombázók 6-7 ezer méter magasra felérnek, addigra az ellenséges vadászok is ott lesznek, mert RB-ben általában olyan 6 km magasan kezdõdig a légiharc, fõleg németek ellen. Plusz RB-ben nem lehet csak úgy lebombázni a fõbázist, hanem körbe kell repülni az egész térképen a stratégiai célok miatt, amikhez ráadásul nem 2 kiló bomba kell.

Aha.
Hát elõször is a fõbázis az nem éppen az a hagyományos cél, amirõl itt alább beszéltünk. Márészt amikor utoljára próbáltuk RB-n, a mûvelethez úgy tíz darab egytonnás bomba kellett. Az nem éppen egy bombázó bombaterhe, sokkal inkább öt-hat bombázóé.

????
ha két yer2 összefog,vagy elég egy b24, egy rárepüléssel elpusztítják a fõbázist 6-7ezer méterrõl...
Ezzel a gondolatmenettel az a gond hogy RB-ben a bombázók nem emelkednek, mind alacsonyan megy. Ugye nagy magasságból csak a területcélokat lehet eltalálni amikért jelképes jutalmat kapsz csak, a zsíros célpontokat meg nem tudod 150m magasság fölött repülve eltalálni. Pláne a tankokat és jármáveket amik állanóan változtatnak a sebességükön és a haladási irányukon, még szét is rebbennek hogy még nehezebb célok legyenek. Nem véletlen hogy a négymotoros bombázók gyakorlatilag életképtelenek a játékban.

Na errõl beszéltem...
Igen, nem gondolná az ember, de a B3 sokkal kissebb harcértékû gép mint a B2. B2-vel is megcsinálsz bármit amit a B3 tud(kicsit túlzásnak is érzem hogy 30mmes HVAPal ki lehet lõni heavy tankot), csak éppen a B2 sokkal jobban repül, van 20mm-ese is és végsõ esetben van némi esélye a seggfej ellenséges vadászok ellen, akik ugye mindig az alacsonytámadókra mennek rá elõször a vadászok helyett.

ez nem túlélés, ez taktika.mire rájönnek, hogy lennt vagy, addigra te szépen már visszafelé mész a bázisodra tankolni, és persze közben találkoznak a vadászainkal is.ha mázlid van 2-3 ilyen kört is mehetsz, amíg a vadászok egymással és a magasan körözõ bomberekkel vannak elfoglalva. Persze érdemes felhúzni a visibility-t is, akkor nehezebben találnak meg.

Kacsa nekem még nincs meg, inkáb az usa bombereket favorizálom(a20,b25,avenger)

Németektõl még csak a kicsi ju87-esek vannak, de imádom õket!😊
Coral Springs
Na meg a valóságban voltak fedezõ vadászok is, akiknek az volt a dolguk hogy fedezzenek. A játék az teljesen máshogy mûködik, minden szinten nem lehet a valósághoz hasonlítani. Jómagam prioritás szempontjából rugalmas vagyok, ha belefér segítek, ám hosszabb kitérõt nem fogok tenni senkiért se, mert azzal magamat is veszélybe sodrom.

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

B25-öt utálom 😊
Simán kiszed a vadászomból, de legalábbis pirosra lõ - hacsak nincs mondjuk 4db 20-as gépágyúm 😊

Jaja, tudom. De túlélésre nem kell alapozni. Mondjuk így megspórolod a hazautat, és kezdhetsz új missiont egybõl 😊
A nagy kacsát én csak funból tartom amúgy is. A kistesójával mondjuk lehet kellemetlen perceket okozni a vadászoknak is >o]
De a nagy az egy repülõ tégla.

Én RBben szoktam csinálni ezt.pont azért, mert mindenki 5-6ezren keresi a bombereket.mert mi az elsõ az RB-ben?Climb-limb-climb.
Mire leérnek, addigra bezsákoltál egy csomó tankot.
Ma lesz csak új feladat. Õk is buliztak. De így is volt kiírva hiv fórumon...igaz még nem jelent meg a mai
Mi most nem az árkádról beszéltünk, legalábbis én nem 😊
A kacsában sajna nincs hátsó lövész.

A játékban a csatarepülõk RB/SB módban nem igazán szokták túlélni, ebbõl kell kiindulni. Én spec SB módból kivenném a földi célok kiiktatásának a reportját, mert ha az ellen látja, hogy megjöttem a kacsámmal és kilõttem az elsõ tankot egybõl tudja, hogy hol keressen, és csak a free fraget látja bennem.

Én sokszor csinálom azt bomberekkel és csatarepülõkkel, hogy 100m-en haladok és földi célokra megyek rá elsõsorban. Nemtudom mennyire kalkulálja a játék a magasságot, de sokszor nem vesznek észre.mire felocsúdnak, addigra sokszor megvan 10-15 földi cél, ami azért nem rosz. Nem csak báziskilövéssel lehet nyerni, hanem a földi célok elpusztításával is.

Aztán még mindíg védekezhetsz a lövészeiddel. Érdemes venni plusz gunnereket, és feltuningolni 60-ra a gunner accuracyt. A tapasztalatlan vagy nem elég óvatos vadászokat simán kilövöd még egy ju87-el is. B25-rõl nem is beszélve😊

Nagy magassággal az a baj, hogy tier 3.-ban már simán feljönnek utánad az egylövéses messerek, fw-k, cobrák, yakok, szóval majdnem mindenki.És persze ha felhõs az idõ,akkor baszhatod...

Szóval lehet jókat menni mindenfajta géppel, bomberekkel is, csak meg kell tanulni.
Ja, végülis repülhetnénk fél órákat a célterületig (vagy 5 órákat egy B17-essel), mint a valóságban. Akkor lehet, hogy nem is találkoznánk senkivel (vagy mert nincsenek ott, vagy mert felettünk vannak 5 km-el és elrepülnek felettünk), és megússzuk az egészet attrocitások nélkül. De sajna ez van. Nem véletlen nem túl magas a csatarepülõk repair költsége.