38447
  • Rev Hard
    Vissza kéne már térjek, csak eddig nem vitt rá a lélek. :/
  • Master91
    Örülök hogy más is szívja rendesen :D

Arcadeba tolom én is, örülök hogy elmúlt 1 hónapba hatalmasat fejlődtem, szinte mindig top 3-4 közt vagyok. Ma sikerült nagy nehezen 2. helyen zárni, de az is kaotikus volt.
  • RAZOR27
    erre csípőből ráírnám hogy a szokásos hiszti, de most egyet kell értenem :D ugyanezekkel a gépekkel mentem a tegnapi nap folyamán (meg úgy mindig :D) és tényleg nem bírnak semmit, ahoz képest, hogy eddig milyen ólomviharokon ment át a do. Most meg random 12milis borsószemek eltörik a szárnyát. Mondjuk árkádba mentem, szóval kitudja.
  • kissssss
    van stálingrádos sim event, ki ne próbáljátok mert ráfog menni az összes ezüstötök.
  • AIexx
    miaz hogy.. amit kiraktam tempestes képet 5 kill, egy me 262 a1/u4 volt az ötödik, 250 lőszert bírt ki ... a másik 4 meg 50-et se..
  • Master91
    olyanom is volt a patch után nem egyszer

vagy leszakadt a szárnyam
  • jocking
    Én meg pont azt vettem észre, mintha több lövést bírna ki a schwalbe.
  • jocking
    Én is azt bírom a legjobban, amikor 800-900 között zuhanok rá egy bombázóra, sorozat, darabokra szakad, és ahogy elhúzok mellette, a már halott gépből még kijön 1 nyomorult lövedék és felgyújt...
  • AIexx
    az engem jobban idegesít, hogy a b29 1.1 km -ről 1 lövéssel kigyújtja a Tempestemet, igaz hogy én meg drabokra szakítottam, de nem 1 lövéssel, hanem 201 -el..
  • Master91
    repülhettek 7en is vele ha jön valami pöcs spitfire vagy bármi más és kb. 2-3 találat (hallásra) és darabokba zuhansz
    volt olyan ma hogy első hitre leszakadt mind a kettő szárnyam és égve zuhantam lefele

most is, dominationba voltunk, nem repültem összesen egyik repülőmmel se 1 percet, mert azonnal mint a keksz törtem össze

pár napja meg 12 killem volt egy repülővel, úgy hogy a bal szárnyam erősen sárga volt már a végére....

most kettőt nem tudok megcsinálni egész csata alatt
  • Palinko
    nem tudom én a bombázót minimum 2 emberrel irányítanám, egy repül/bombáz, meg hátul 1 gunner
  • Master91
    Most lett elegem ebből a szarból. Patch óta bármilyen német géppel jövök rögtön szarrá szednek.
    2-3 találat és esek darabokra, mintha porcelánból lennék. Patch előtt meg semmi ilyesmi bajom nem volt.

Bombázóval, Do genyóval, Fw-190-esek, bármivel jövök 2-3 lövés és annyi. Ha nem gyulladok ki rögtön akkor olyan critical lövést kap a szárnyam hogy dőlhetek hátra mert esélyem nincs manőverezni. Pilótát ellövik első találatra mikor 89/100 a vitality. Ja.

Nem olvastam patch notest, de valamit variáltak lőszerekkel? Vagy mi a szar ez? Most tankoznom kéne 2-3 patchig (ezért hagytam ott azt is, mert már nem bírtam lenyelni azt hogy rögtön első lövésre halok meg, lehetetlen szögekbe átütve) ?
    Utoljára szerkesztette: Master91, 2015.07.02. 00:31:16
  • AIexx
    Vihar..
  • twi452
    Lehet :D

ezt képgalériát is érdemes átpörgetni a corsair-jéről, hasonló wow faktor :)
    http://www.plasticmodels.eu/en/corsair.php
  • vajakos21
    Lehetne az alcíme,hogy : " Melyik videót ne nézd meg miután befejezted életed első modelljét "
  • AnuluWork #37671
    Ezt az új Hurricane MkIVet próbáljátok ki. Pity-puty megvagytok vele elitnek, ha meg van az Air lőszer.

Komolyan, új troll született a saját BRjében.

Szerk. Kistesóját a Typhoont utáltam, mint a szar, meg a Mosq sógort is, de ez, komolyan, ebben a tierben ultrabrutál. :)
    Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2015.07.01. 17:00:18
  • AIexx
    ha ez a hobbija, mi a foglalkozása? :O elég komolyan vágja mi merre mennyi..
  • StrikeFor
    OMFG!!!!!!!
  • twi452
    egy kis off topic de ha már fókáztatok akkor miért ne :) ma tette közzé a ember a videót
    elég magas szinten űzi ezt a hobbit :)
    vannak részletesebb videói is amikben megmutatja, hogy csinálja a saját készítésű kis dobozkákat, vezetékeket, bizbaszokat amikkel teszi igazán részletessé és élethűvé a gyári maketteket

• AIexx
    azért hagyjuk is, részemről ennyi.. :) inkább nem mondok semmit..
  • Rue East
    Ilyet nem is állított senki. A lökettérfogatot és a tömeget a különbség érzékeltetése miatt írtam. A Merlin és a Jumo 213 nem egy kategória. Amúgy a teljesítményt a fordulatszám és a nyomaték szorzata határozza meg. Lóerő = nyomaték x fordulatszám / 5252.

Nem beszélünk el egymás mellett, te beszélsz valami olyanról, amit eddig még nem támasztottál alá semmivel, csak a saját szubjektív meggyőződésedet hajtogatod ("a lényeg a lényeg, a német repsik voltak a legjobbak".). Egy állításomra, illetve a tiedet cáfoló mondatomra nem reagáltál érdemben.
  • Palinko
    mikor nézek valami weblapot és felugrik hogy miket blokkolt azért nagyon tudom szeretni :D
  • e57
    Sose bírtam azt a víruskeresőt. Inkább avira vagy avg, vagy a microsoftos.
  • AIexx
    ja még annyit, hogy a lóerőt nem felétlenül határozza meg teljes mértékben a hengerűrtartalom.. az inkább a nyomatéknál számít, milyen hosszú a löket, mekkora a felület, egy hosszú löketű motorból nagy nomyaték érhető el, és egy nagy felületű (a dugók felülete) is ugyanez.. a lóerőt inkább a fordulatszám határozza meg, az sem mindegy hol mérik a lóerőt, milyen oktánszámú a benzin, mennyi a bef. levegő-benzin keverék, és ennek aránya.. stb..
  • AIexx
    hagyjuk.. elbeszélünk egymás mellett.. hagyjuk inkább..
  • Palinko
    igazából az avastot kellett kikapcsolni és megy
  • Rue East
    nekem ez úgy jön le, hogy a p51 egy tökéletes repülőgép, ellenfél nélkül..

Akkor olvasd el végre, amiket eddig írtam és értelmezd...
    A mindenki magából indul ki mondás megint igazolódni látszik. Pontosan te vagy az, aki ilyet állít a német gépekre vonatkozóan.
    a jumo 213 már a német acél általánosan jobb minőségével is jobb volt mint a merlin, kissé komplikáltabb rendszerű ugyan, de sokkal nagyobb teljesítmény érhető el vele..

A repülőgép motorok nem csak acélból készülnek, hanem különböző ötvözetekből. A háború végi Németországban meg igen hiánycikkek voltak a különböző ötvöző anyagok. A Merlin 27 literes, 744 kg-os motor. Még szép, hogy több lóerőt lehet kicsikarni egy 35 literes és 940 kg tömegű hajtóműből. Hasonlítsd össze a Griffon 65-el.
    de a német precizitás is, tökéletes, szinte tökéletesen megkonstruált motor volt..a lényeg a lényeg, a német repsik voltak a legjobbak, egyértelműen a ta 152 (propos gépekről van szó), talán még a tempestek amik nagyjából tudták azt amit az fw-k.. nem ugyanazon a magsságon..

Ez teljesen elfogulatlan és objektív.
    Ja, nem.
    Utoljára szerkesztette: Rue East, 2015.06.29. 23:05:27
  • AIexx
    nekem ez úgy jön le, hogy a p51 egy tökéletes repülőgép, ellenfél nélkül.. azt azért tudom, hogy a gm-1 nitrogén-oxid bef. és az mw50 metanol-víz, rövidítettem.. a jumo 213 már a német acél általánosan jobb minőségével is jobb volt mint a merlin, kissé komplikáltabb rendszerű ugyan, de sokkal nagyobb teljesítmény érhető el vele.. de a német precizitás is, tökéletes, szinte tökéletesen megkonstruált motor volt.. a lényeg a lényeg, a német repsik voltak a legjobbak, egyértelműen a ta 152 (propos gépekről van szó), talán még a tempestek amik nagyjából tudták azt amit az fw-k.. nem ugyanazon a magsságon..
  • Rue East
    ha nagyobb a szárnyterhelhetőség, nagyobb sebesség érhető el..

A szárny felületi terhelése (és nem szárny terhelhetősége, az azt jelenti milyen tömeget lehet rápakolni), a gép tömege egységnyi szárnyfelületre vetítve. Ez a sebességgel nincsen közvetlen összefüggésben. A sebességet hajtómű teljesítménye és a gép aerodinamikai kialakítása, vagyis légellenállása határozza meg alapvetően. A szárnyfelület is itt játszik szerepet, nagy felületnek nagy a légellenállása. A felületi terhelésnek leginkább a manőverező képességhez van köze, a kisebb érték jobb emelkedési képességet és szűkebb folyamatos fordulót jelent.
    a nitrót képleets írtam, nemvolt kedvem leírni a befecskendezőt, vagy booster másképp..

A nitró (németeknél a GM-1 rendszer) és a metanol befecskendezés (MW 50) két különböző dolog.
    a fókákkal nemkellett mindig trimmelni, olyan egy stabil gép

A vadász repülőgépeknél az instabil kialakítás az ideálisabb a jó manőverező képességhez.
    a fordított v12 -es jumo erődorrás olyan komoly technika volt a merlinhez képest, hogy hagyjuk is..

A Merlin 1933-as, a Jumo 213 1940-es... S mégis, a Merlin, köszönhetően a két sebességes, két fokozatú mechanikus feltöltőjének, a háború végéig első rangú hajtómű volt.
    meg tudomásom szerint a dorák főleg nagy magasságokban oltak verhetetlenek, különösen a nagy sebesség végett..

A nagy magasságú teljesítményről:
    FW 190D-9
    P-51B
    apropó, melyik nemzet pilótái érték el a legtöbb sikert? mennyi repülővel? na? ugye-ugye a németek..

Már megint a német übermenchsek... Bár a valóság megint csak nem olyan egyértelmű, mint azt egyesek hiszik.
    A háború végére már nagyon leromlott az átlagos német pilóta képzettségi szintje, míg az angolszász szövetségesek légierejében igen nagy gyakorlatra tettek szert a hajózók. A P-51 és Fw 190D találkozások igen egyoldalúan alakultak. Rengeteg RAF és USAAF pilótából lett ász a háború utolsó hónapjaiban. A másik része, hogy a német pilóták a győzelmeiket nagyrészt a keleti fronton érték el, ahol sokszor élvezték a technikai és taktikai fölényt, a szovjet repülők kiképzési szintje pedig messze a németeké alatt volt, főként eleinte. Valamelyik nagy német ász nyilatkozta, hogy a legtöbb szovjet áldozata a lelövés pillanatáig azt se vette észre, hogy mögötte van.
    még a szovjet lavochkinok is szinte már-már jobbak voltak mint a p51

Milyen Lavocskinok? Miben? Mikor? Hol?
    Ugye te most nem a játék alapján írod ezeket? Mert valami forrással alá is támasztathatnád az állításaidat.
    dehát a japánok is szintúgy, ki 84 -el mit tudott csinálni egy p51? semmit..

A Mustang egy magassági kísérő vadász, megvolt hozzá a sebessége és hatótávolsága is, viszont nem volt jó manőverező képessége. A Ki-84-nél gyorsabb volt, főleg nagy magasságban, ott a japán gép nagyon gyengén teljesített.
  • AIexx
    ha nagyobb a szárnyterhelhetőség, nagyobb sebesség érhető el.. a nitrót képleets írtam, nemvolt kedvem leírni a befecskendezőt, vagy booster másképp.. a fókákkal nemkellett mindig trimmelni, olyan egy stabil gép, mint semmilyen másik propos.. és már a fordított v12 -es jumo erődorrás olyan komoly technika volt a merlinhez képest, hogy hagyjuk is.. meg tudomásom szerint a dorák főleg nagy magasságokban oltak verhetetlenek, különösen a nagy sebesség végett.. az amcsiknál ami ütőképes repcsi lehetett volna az az f8f.. amúgy meg mindegy is lenne hogy melyik a jobb, a pilóta számított a legtöbbet.. apropó, melyik nemzet pilótái érték el a legtöbb sikert? mennyi repülővel? na? ugye-ugye a németek.. nem az amcsik, de nagyonnem! még a szovjet lavochkinok is szinte már-már jobbak voltak mint a p51.. dehát a japánok is szintúgy, ki 84 -el mit tudott csinálni egy p51? semmit..
    Utoljára szerkesztette: AIexx, 2015.06.29. 15:22:09
  • Rue East
    AIexx #22400
    Az FW 190D-9-ben nem volt nitró, csak metanol-víz befecskendezés. A 710 km/h furcsa adat, de 11000 méter magasan biztosan nem tud ennyit a gép. Egyedül a C3 üzemanyaggal, egy '45 márciusi teszten, 5500 méter magasságban találtam ilyen adatot. Amúgy a harci példányok által használt B4-es repülőbenzinnel és MW 50-el a gép nem érte el a 700 km/h-t.
    A P-51 egyik előnyös tulajdonsága, hogy igen nagy gondot fordítottak az áramvonalas kialakításra, illetve a lamináris áramlású szárnyprofilnak köszönhetően nagy sebességet tudott elérni zuhanórepülésben, szóval nem értem mire alapozod megint ezeket a kijelentéseket. Általános vélemény, hogy a Doranak alacsony és közepes magasságon marginális előnye van, nagy magasságban pedig a P-51 teljesít jobban. A két gép teljesítmény paraméterei igen hasonlóak egymáséhoz. A Ta 152H után a hosszú orrú 190-eseket tekintik a legjobb német dugattyúmotoros vadászoknak, nem véletlenül.
  • e57
    memória vagy merevlemez hiba
  • Palinko
    nekem olyat csinál, hogy, letöltöttem a 3 gigát, bejelentkeztem, mentem volna játszani de felugrott az ablak, hogy ha igazán élvezni akarom a játékot töltsek le még valamit, na bele is mentem még 5 giga, persze akkor is csinálta a disk write errort, mint előzőleg de hogy újrapróbáltam, ellenőrizte a fájlokat mindig megcsinálta a letöltést. na nagy nehezen megvolt a letöltés, elindítanám a játékot, próbál bejelentkezni de nem megy mert így tölt, úgy tölt, aztán kivág az asztalra :D most semmi hibaüzi.
  • Animefox
    Hosszú kihagyás után elnézve a Tech Treet jól összehányták..... Kőkemény munkáim gyümölcse Tier III-ig leértéktelenedtek.... 1 hét játszással el lehet most azt érni ami hosszú hónapok termése volt számomra.... na szép.... :(
  • AIexx
    na, így kell lehozni egy meccset.. a végén az IL-28 Malexnder kilépett spectatorba..
  • kissssss
    az szép....
  • AIexx
    még ez sem volt elég.. a gyerek még le is csíterezett.. persze.. (nálunk RedSacro csata elején kifagyott, 1 ember mínusszal)
  • jocking
    Vannak olyan "eventek", ahol egymagad vagy AI-k ellen, de ezeknél a játék szabja meg, hogy milyen géppel mész, és milyen pályán. Van custom battle is, de az csak játékosok ellen. Miután ez főleg egy mmo, ezért az egyjátékos rész nem igazán van kimaxolva.
  • PSG 1
    Szevasztok!
    Gyors kerdes: lehat jatszani off-line es van e kuldetes-szerkeszto mint pl. az Il2-ben..?
    Udv
  • AnuluWork #37647
    Egy kicsit átalakulnak majd a statisztikák. :D