War Thunder: Air Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Cheatelni mi? Tehát te azt is tudod hogy ez nem egy programbug vagy valami már, hanem ez bizony szándékos csalás eredménye!

Mindig is lenyûgözött az ostoba emberek magabizotssága. Jól lehet kétségek nélkül élni!

Kicsit nézegettem a játék menüjét, és egy érdekes dolog megragadt bennem.
Van már ugye ez a leaderboards opció, ahol lehet figyelni, hogy ki milyen teljesítményt ért el a játékban a többiekhez képest. Namármost, ezen a listán az elsõ helyezett egy ruszki, Mr_Nobody_47rus, aki eddig 12291 nap összesített játékidõt hozott össze. Mivel a játék csak azt az idõt számolja, amit csatában töltesz, ezért emberünk idestova már több, mint 30 éve játszik folyamatosan a játékkal (nem is tudtam, hogy 1984-ben jelent meg, elég lassan fejlesztik, ha még mindig csak beta). Még hogy nem lehet cheatelni a war thunderben...

Én a nagyobbikat szeretem, óriási a tûzerõ.

A kisebbik bearcattel érdemes RB-zni vagy a nagyobbikkal?
a.carkey
Köszi.

A medve nem játék.

A tier4 utolsó, 6.0 fölötti battle ratingú gépeit szokta összerakni jetekkel. Kissebbik bearcatnél és hasonló battle tierûeknél nem jellemzõ.

Egyébként a jeteket sem szabad egy kategóriaként kezelni, a kis battle ratingú jeteket, mint a Yak-15öst lazán le lehet verni egy Bearcattel vagy La-9essel. A legfejlettebb propelleres gépek haarcértékben sokkal jobbak a legkorábbi jet gépeknél.

Menj tankkal ott még ritka a jet 😄
a.carkey
Értem.

Van olyan BR, ami alatt nem tesz be jetek ellen? Mert T4et ugye lazán összesorsol T5 ellen, de most valamit változtattak. Vagy ez csak álom?

A medve nem játék.

Akkor nézd meg a jetek fejlesztéseit.(Kometet, F-80, Panther fejlesztéseit)

Nem bugos, ez ilyen, mégpedig szándékosan.
Jeteknél eleve olyan, hogy az elsõ tieren csak egyetlen, mégpedig horribilis árú upgrade van, míg a tier2-esek harmadannyiba kerülnek, és a tier3-asok is olcsóak. Még a Tier4-es upgradek is olcsóbbak mint az egy szem tier1-es upgrade.

A cél nyilván az, hogy tapasztalván milyen nehéz a stock jetet fejleszteni és lásd mennyi már a tier1-es is, elveszítsed a fejed és goldért megvásárold a tier1 upgradeot.

a.carkey
Az F8-F1-B Bearcat modulfejlesztése nem bugos? 17k RPt kér az elsõ sorért, utána minden csökken. Ilyet még nem láttam eddig. Nézem, hogyhogy ilyen lassú ez, erre hopp, többe kerül az elsõ sor, mint az utánakövetkezõ. 😊

A medve nem játék.

Persze 😄

AI Veteran az Maggi volt. Itt asszem sajna nem lehet bemenni Shoji névvel :/ Pedig mekkora lenne 😄

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

Her Laca
Tényleg Glo. Emlékszel még AI vetránra meg AI mittudomén kikre😊 Hülye Tomcsiék rommá idegelték a Pumákokat😊))

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Her Laca
Hettiékkel azért most is lehet repkedni😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Her Laca
Emlékszem volt egy eset amikor valaki az orosz hómezõn akadt. Na mentés. Az is futót tört. Jött a következõ. Az is😊) Aztán ha jól rémlik popely leszállt egy bomberrel ,és mentett😊 3X😊)

Az mekkora volt mikor mentés után final-on fogyott ki a nyál az egyik Dongósnak aki talán egy Pumást mentett, de levitorlázott.

De mentés közben volt, hogy többen odavesztek. Igazi hõsies dolgok voltak ezek.

Meg mikor Szmuki közelítve a 100 túlélt küldihez Tibe-vel kötelék repülést hajtott végre, éjjeli hóviharban..

Restart? Váháháháá! 😄

Rendszeresen lõtt valaki (42nd_Reaper) rakétát az égbe amíg melegedett az olaj, farokkerekes géppel ez nem gáz, ellenben, ha valaki az 500kg -t oldotta... - 5 gép <#hehe>
Her Laca
És persze ne hagyjuk ki Drebiléket sem mert mi lett volna nélkülük😊
Micsoda parázs harcokat ,vitákat vívtunk annak idején😊
Bakker annyian voltunk,hogy nem fértünk be a slotokba ,órákat voltunk képesek várni,aztán meg restart(mert valaki mindig elbarmolt valamit) .
Na meg a mentések ha valaki lepottyant és sikerült ugrania.
Az is nagy élmény volt.

a.carkey
Én itt a mozgásra és fordulásra gondolok. Minden bombázó megvan, de ahogy a japó gépek mozognak, az kész röhej. Fõleg az, hogy teljes terheléssel (3db 800 kgos bomba vagy 4db 800kgos bomba) pl. sokkal mozgékonyabbak, és ha ledobsz egyet is, máris olyanok lesznek, mint egy Csillagromboló. Ok, sem a G8 sem a G5 nem fullos, sõt, de default B17, Lancasterrel és Liberatorral nem kicsit más fordulózni. Én nem azt mondom, hogy legyenek ultramozgékonyak, mint egy Ki49, de ha már a B17 Earlyt megközelítik, nem panaszkodok.

A medve nem játék.

Her Laca
Egyszer Jupi (a mentorom volt és példaképem) volt a géppár parancsnok,az idõ esõs ,felhõ alap kb 400 méteren vastagsága isten tudja,orosz térkép (meg nem mondom már mi) ,na a lényeg csak mûszer után felhõben elvitt a célig,ott leborítottunk (pont ahol kellett) kidobtuk amit ki kell és vissza haza ugyancsak a felhõben viharban. És a reptér felett ki a felhõbõl. Az egy örök élmény maradt.

Eljárt felettünk az idõ, na. Popeye-nél babázás, többszörösen, Maggi fõsuli, azóta nem tudom mi lehet vele. Vogel volt még nagy ász, õ is dolgozik azóta. A 2003-2006 idõszak volt a nagykirályság az il2 online war-ok idõszakában. Akkor még a barátnõmékhez szóló vasárnapi ebédmeghívást is halasztottam egy leszállásért, pedig 3x rámtelefonáltak h mi lesz, 25m-re lakok, hol a vérben vagyok már 😄

Her Laca
Ó 😊 Asszony tudna mit mesélni. Azt az üvöltözést amit lerendeztem.
Még a mai napig is fel tudom baxi magam dolgokon. Mondjuk azt megtanulta (pár parázs vita után),hogy ha harcolok akkor nem szól,nem érint meg,egyáltalán a közelembe se jön mert bár békés ember vagyok,de olyankor robbanok😊

Her Laca
Tudod mit sajnálok. Hogy a nagyok már nem játszanak szimet.
Popely volt a legnagyobb szerintem,embert én úgy látni a légtérben sosem láttam azóta sem.Mindent látott,mindent tudott,hihetetlen taktikai érzéke volt,és repülni is kimagaslóan tudott. Mondjuk õ pilóta amúgy is a seregben.Vagy Maggi ha már szóba hoztad.Az a krapek hihetetlen volt.

Ugyan ez a szitu, csak Il-2 -vel... A vezérem alám csúszott (vagyis inkább én fölé), majd magabiztosan oldottam a Ptab kazis bombát.... És így lett meg az elsõ légi gyõzelmem VEF -en! <#idiota><#zavart1>
Kellett némi gyakorlás, hogy az ember sziluettbõl felismerje az enemy-t 😊

Én is hány leborítást kezdtem meg 600-ról.. végül is ha lett volna egy 300m még a földfelszín alatt sikerült volna 😄

Még öcsémmel laktam egy szobában mikor kiírta FB-n kommentbe, hogy "Csapok a Yak-ra".. nem szerette ha játszok 😄

Hehe, ismerõs érzés, pont most volt egy amatõr légiharc kupa DCS -vel a hét végén, gondoltam indulok, ha már 7 éve nem mûveltem ilyesmit.. Minden gyõzelem után remegve álltam fel a Hotas elõl. 😄

De volt olyan is, hogy P-38-al 4 órát repültünk földközelben a Pacific térképen funból... A végén már nem láttam a bal szememre a fáradtságtól... 😊
Her Laca
Elsõ Waromon pl mintaszerûen rácsaptam az alacsony támadó gépekre ,csodálatosan kivitelezett rácsapás volt ,tökéletes manõver a szárnyat úgy lekaptam mint a pinty. csak az volt a bibi,hogy egy 110 es volt.<#rinya><#bohoc><#idiota>

Her Laca
Ezerbe volt az mérhetõ😊
Édes istenem mennyi órát baxtam el annó erre😊
Volt ,hogy nem aludtam azaz nem tudtam mert egy egy arcot sehogy sem tudtam levakarni az égrõl 1v1 ben😊
Aztán amikor sikerült azért nem😊
Egyszer egy war on (még friss hús voltam) lelõttem egy KAG os (neked mod valamit :XD ) nagyon nagy nevû fenegyereket. Remegett a kezem utána órákig😊

Her Laca
A hat al lehet olyat csinálni,hogy egér funkciót rendel hozzá az ember és akkor nem darabos hanem folyamatos a mozgás. Én nagyon sokáig Il2 õztem úgy és azért nem voltam kutyaütõ😊
Ezek a segédeszközök amúgy nem csinálnak senkibõl jobb játékost,inkább az élvezeti értéket növelik,persze egy színt után már érezni a hiányát,pl egy hotas rendszer tud javítani az eredményességen,hiszen amíg az aki nem rendelkezik ilyennel matat a billen én pikk pakk állítom amit kell ,és az idõ nem csak pénz😊 hanem légi gyõzelem is 😊

Nyilván én sem, de gondolom mielõtt megvetted, már volt "pár száz" repült óra a kezedben és nem azzal küzdöttél, hogy merre van az elõre. <#vigyor3>

Amit írtam, olyan emberekre vonatkozik akik elõször ültek Hotas+TiR+ egyáltalán bármilyen repülõs program elõtt... 😊
Torzonborz
Az lehet mindenesetre azért a gépek meg a pilótatudások sem közelítettek egymáshoz. 😛
Mindegy , nem adjuk fel .

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Her Laca
Én nem tudom másnál hogy van ez de én amikor TR -t vettem (jó régen) és beizzítottam kb 5 perc után tökéletesen el voltam vele. A beállítása nagyon fontos, mekkora mozdulatokra mekkorát mozduljon,ha ráérez az ember teljesen természetes tud lenni. Én már anélkül biztos nem tudnék élvezetesen "repülni".

Õk is elkezdték valahol 😊

Tapasztalatom szerint, amikor leültettem valakit a gép elé, hogy repüljön egy kicsit, a TiR nem hogy segített, de inkább rontott a dolgon. Ösztönbõl a fejüket fordították a gép helyett. Földközelben meg ugye az eget nézni forduló közben.... <#hehe>

Arról nem is beszélve, hogy aki elõször használja, többnyire hányingere lesz fél óra után. 😊
Torzonborz
Persze , meg lehet szokni csak szimes háttér nélkül az ember eleinte örül hogy a levegõben tudja tartani a gépet nem hogy még közben a hat-el is bûvészkedjen. 😄
De kezdek belerázódni , tegnap egy meccsen már összeizzadtam 2 player killt ( mig 3 , su 2 ) is.
De azért a gazsi is bekaphatja ám , cimborával 112 B0 párossal mentünk erre szembe La5 meg P-39K jött ráadásul olyan pilótákkal akiknek több ezer killt hoztak már össze.
Cimbit elég hamar leszedték , én még vissza tudtam iszkolni reptérre aztán ki is léptem . 😄

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Her Laca
Én is sokáig TR nélkül csak hat switch el repkedtem annó. Megszokja az ember ,kb ugyanolyan folyamatosan lehet vele nézelõdni.
A többihez nem tudok hozzászólni😊 Hülye vagyok én ehhez😊

Ha nincs ászpilóta instruktor, aki a halálba sebzett gépedet is nyílegyenesen viszi, akkor kijön hogy ki milyen skillekkel rendelkezik valójában. Az SB teljesen más harcmodort és taktikát kíván, a spottolás miatt nincsenek csatár 3-4000 felett (bezzeg az RB Gagarinjai), és az is hamar lecsúszik talajszintre. Az RB-sek mindig arra fogják, hogy TrackIR nélkül lehetetlen spottolni és követni a kontaktokat (hiszen nincs ikon, hehe..), de nekem Hat-switch-el is simán megy. Szóval ezek csak kifogások.
Mondjuk én meg se tudtam szokni az általad épített led-es cuccost, de ehhez a gyík vidkarimnak is lehetett köze 😊

Persze van itt olyan játékos, pl az imént szóba hozott Coral, aki Rb-n egérrel is odaver bárkinek, mert ismeri a gépét és jól taktikázik vele, a 37-essel meg kb mûteni is tudna 500m-rõl. Néha Maggi fókázása jut eszembe mikor feltesz egy-egy videót 😊) Meg vannak akik a fókával turn-and-burn szitukba mennek, megpróbálnak lefordulni egy japó vadászt, lehagyni egy Kingcobra/Corsair duót, beállnak a bomberek seggébe, és csodálkoznak ha a 6-8x 12,7mm API-T lõszerrel levarrja õket az égbõl, 1km távolságból (én összekerültem B17-est repülve olyan német pilótákkal, hogy esélyem nem volt, úgy haltam meg h kb azt se tudtam honnan jött az ellen.. aztán csengethettem 40ezret a repair-re.. 4szer egymás után).

Szóval ahogy olvasgatom mindig az a kutya ugat amelyiknek kicsi a farka (és azt se tudja hogyan csóválja).

Her Laca
<#eplus2><#puszis> De gonosz ,de gonosz😊

Sehányszor, mert Coral nemjátszik SB módban. Bezzeg aki ott nyomatja.. Nekem sikerült néhányszor, úgy pörögtem le 3ezerrõl a földig.. csak lestem 😊

A nagyfiúk SB-n mennek 😊 A többi csak játszótér.

Her Laca
Minden tiszteletem mellett, már hogyne lehetne azt mondani😊
Pl te szereted a cobrát.Hányszor estél lapos dugóba vele,amibõl sose veszed ki?😊

Her Laca
Mit jelent az 50-60k -s szerver?
Nem tudom csak kérdezem,hogy a Wt szerókon tud lenni egyszerre 100 játékos mármint humán?

Coral Springs
Ez 100 -ból talán ha egyszer összejön valakinek, de az is lehet hogy 1000 -bõl. Ilyen aránnyal ez irl sem kizárt dolog, és ha a 37mm betalál az egybõl kiszakít valamit a helyérõl. Ha valamit meg akarsz cáfolni ne nonszensz példával gyere már. Ott a World of Warplanes, arról elmondható hogy nem a realitás felé hajlik. A War Thunder -ben viszont egyre fejlõdõ ballisztika, FM és DM van, nem lehet azt mondani hogy nem a valóság felé hajlik.

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

Coral Springs
Nem tudod hogy képzelték ? Szerintem pont jól, alább írtad le a röhej tárgyát egyesek B-17 -el játszanak vadászgépet, ami még AB -ban is vicc.

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

ne haragudj de ezen jót nevettem <#beka3> :
"Elismerem a WT nem igazi szim, de elég valóság orientált játék (legalábbis arra törekvõ). És egyre afelé halad"

Ez udvariatlanság a részedrõl ugye tudod? A cinikus röhej 😊 Bár az IL2 "pro"-któl megszoktuk a felsõ rendû hangnemet. Igen nagy a szátok és lehet a tudásotok is magas abban a környezetben. Meglehet szubjektív, mert egy low pop szubkultúrában játszotok nem 50k-60k-s szerveren ahol nagy a darwinizmus ereje és megrépáztatnak simán ha akarnak, amint egy pillanatra benézel valamit. Elismerem a WT nem igazi szim, de elég valóság orientált játék (legalábbis arra törekvõ). És egyre afelé halad. Mi sem alázunk a CloD topikban (csak néha).

Lesz Bomber nézet, de most azt sem tudják hova kapjanak pl. lásd. a bomber tailgunner plaza-laser gun sebzése. Más. Valszeg késõbb a community legjobban sikerült self-made (http://live.warthunder.com/) pro fülkéit implikálják arany jutalom fejében "majdan". <#vigyor1>

Per-pill hûbelebalázs módjára nerfelenek-balancolnak a tankok miatt. A bomberek javára. Remélem konszolidálódik egy idõ múlva. Az nevetséges hogy kötelék bombázó repülés nélkül, 1 db egység lever 2 heavy TIV-es fightert a mouse ai miatt vs joy+ruddert+tir = GZZZZZ. Minimum elvárható lenne, ha bomberek teamben vannak akkor össze dolgoznak nerfelt értékkel SB-n. Így lenne esélyes a fair bomber win.

Most azt látom az erõs bomberrel ösztönzik konzervdoboz (tank) parancsnokokat, hogy ruházzanak be egy erõseb attacker/bomberre. Ki van ez találva csak nekem nem teccik ez a marketing politika. Kipróbáltam a tankot, de nem az én világom az a harcmodor nem teccik túl "statikus". Kihúztam nightyn pár goldal maxra az ágakat. De nekem továbbra sincs benne olyan mélység, mint mint mikor bele tolok a joy-ba és rudebbre majd elönti az adrenalin az agyam.

(elnézést ha kicsit megsértek valakit és pontatlan vagyok (helyesírás, fogalomalkotás), de a célzóvíz dógozik bennem)
Ha simen vagy és van fülke akkor automatikusan ott leszel a fülkében..(mondjuk géppuska állások sincsenek még lemodellezve nagyon
Pe3 Pe2 Stuka B7A2...pár kis gépen van.Ki45 vadászé most készül,a baunak sincs.(kezdetektõl játékban van)..mire lesz itt egy B17/Do217 fülke
oks, hozom az autót megyünk a gaijinhoz 😊

77PXDrebil
Ok elfogadom, hogy a suttyók árkád módban csak ezt bírják de én nem terráriumban tanultam repülni egy egér társaságában. 😄 Úgyhogy kérem a kabinomat a mûszereimmel! 😊

A Természet a relytett hibák pártlyán áll!! Természet Ősanyánk egy ocska ####### !

Her Laca
<#papakacsint>

ha lenne akkor igen