76
 • nagylzs
  #76
  Játszani biztos jó lesz. :-) Érdekes módon a Microsoft Word és Excel részen nagyon gyorsan átugrott. Kíváncsi lennék hogy írna körlevelet touchscreen-en. Vagy pl. hogy egy számlázó programba hogyan rögzítené be az adatokat. Persze nyilván meg lehet oldani, de normál billentyűzettel nagyságrendekkel gyorsabb és hatékonyabb. Az egész videón látszódik, hogy nagyon össze lett válogatva. Nézzük csak milyen alkalmazásokat mutattak be: időjárás jelentés. Nézzünk videót. Nézzünk képet. Hát fantasztikus! Ezekhez valójában elég lenne 3-4 gombot föltenni a monitor aljára.

  A következő alapvető dolgokat nem igazán mutatták touchscreen-es billentyűzeten:

  - email írás
  - chat program használata
  - programírás/fejlesztés
  - parancsok begépelése terminálba

  Igazából bármilyen korábbi program ahová TAB nyomogatása közben kell mezőkbe adatokat fölvinni, kb. ötször olyan lassú lenne ilyen módon használni.

  Ami meg az ablakkezelőt illeti, szerintem nevetséges visszafejlődés. Pl. ha már két ablakot akarsz egyszerre nézni, akkor már csak vízszintesen tudsz ablakot átméretezni.

  Amúgy jó ötletek is vannak bennne, de bármit is mondanak szerintem asztali PC-n szinte senki nem fogja használni.
 • hdo
  #75
  "Ami a win7-win8 kompatibilitást illeti: nem tartom valószínűnek, hogy egy natív windows program futni for win8-as tableten, mert ahhoz túl magas erőforrás-igényeket szolgálnak ki a PC-k. (DirectX 11-es játék vagy Autocad ARM-on? Komolyan?)"

  Attól hogy nincs meg a gépigény, még a futtathatóság lehetősége fennállhat nem? Egyszerűbb programok elindulnak, mások meg nem.
 • kpbendi
  #74
  Hát a Windows 7 Phone eddigi teljesítménye ordenáré bukásnak tűnik. Az pedig, hogy a Nokia felhozza-e a W7P-t, vagy a windows húzza le a Nokiát, még a jövő zenéje. A Microsoft sohasem állt jól, ha valódi, innovatív konkurenciával kellett szembenéznie, az XBox kivételével eddig minden olyan területen befürdött, ahol nem a már meglévő piaci erőfölényére támaszkodott.
  Ami a win7-win8 kompatibilitást illeti: nem tartom valószínűnek, hogy egy natív windows program futni for win8-as tableten, mert ahhoz túl magas erőforrás-igényeket szolgálnak ki a PC-k. (DirectX 11-es játék vagy Autocad ARM-on? Komolyan?) Ha pedig valami .NET szintű kompatibilitásról van szó, az semmivel sem jelent nagyobb előnyt az iOS vagy Android rendszerekhez képest, ugyanúgy le kell szedni a tablethez való szoftvert, mint a többi tábla esetében, azzal a különbséggel, hogy az MS konkurenciájának lesz 3 év előnye a piacon.
 • Flaetiru
  #73
  Román az anyád az a tiszán tutajon átszökött, kihűlt seggű fa%%+%+pó, ameik nem csapta szét a fejed születésed pillanatában az első sziklán, miközben a szabad ég alatt sikoltva kitolt téged.
 • wraithLord
  #72
  Dehát ha a Windows 8 kódnevű izé és a Windows 7 teljesen kompatibilisek lesznek egymással (és miért ne lennének), abból az következik, ami te írsz... Viszont a desktop PC-ken, notebookokon, netbookokon maradhat a Windows 7, és a tabletekre meg egyéb kütyükre mehet ez a Windows 8. Erre gondoltam. :)
 • chuky123
  #71
  Hagyjátok Flaetiru-t ő egy román IT napszámos (nevéböl itélve) több ezer géppel a háta mögött aki megmondja a frankót.
 • duke
  #70
  "jáuuu az ikszpéé"

  Ja en se ertem mi bajuk az Xp-vel, joooazmeg.
 • hdo
  #69
  Ajánlanám a Tuneup Utilities program telepítését, annak messze jobb adatszemét keresője van mint egy Ccleaner kaliberű programnak.
 • Balumann
  #68
  Nálam érdekes volt, amíg Ati x1950 pro videókártya volta gépemben, a telepítő menüje valamiért kb. 5 perc semmittevés után jött csak be (természetesen tiszta bootolt telepítés), később is be kellett töltenem többször a boot visszaállítása miatt, persze ez nem a Windows hibája, hanem a linux próbálkozásoké.
  Amióta a GT240 -es videókártya van (azóta is kellett már 2x kb. betöltenem a boot repair miatt) azóta pár mp alatt bejön.

  Windows 7 egyébként szerintem is messze jobb a korábbiaknál, megfelelő gépen (legalább 2 magos, és 2 giga memória mellett) gyorsabban és stabilabban is működik, hatékonyabban kezeli az erőforrásokat, és sokkal kevesebb random probléma is van xp-hez képest, gyakorlatilag nem volt olyan, hogy föltettem egy szoftvert, és nem működött volna rendesen, pedig használok párezret.

  Engem most csak egy dolog zavar így, hogy így kicsit több mint másfél év után miért foglal le a rendszer 34 gigát, mindezt úgy, hogy a program files gyakorlatilag tök üres, virtuális memória többi partícióra szétosztva (c-n kikapcsolva), temp szintén áthelyezve, stb.. Ebből persze jónéhány százalék nyilván a programoknak a szemete, mert jónéhány program szereti oda helyezni a fájljait, mintha más is használná, de azért akkoris.
 • hdo
  #67
  Én szeretnék már végre egy olyan windows telepítőt is látni, ahol te tudod a telepítendő komponenseket kiválasztani. A guta üt meg hogy a Tablet illetve Hangfelismerő komponensek esznek ketten majdnem egy gigát. Töltöttem is le nLite szerű programot win7-hez, és szedtem ki mindent ami nem kellett, hát hirtelen 4,7 giga lett a telepített windows 7.
 • sascha1978
  #66
  Én meg azt gondolom, hogy ha tényleg futni fog minden a Win8 alatt, ami Win7-en is fut, és a felhasználók az asztali PC-n használt megszokott programokat ugyanúgy használhatják a tableteken, akkor az pont a Microsoft számára nagy előny.
  Az persze más kérdés, ha egy program nem érintőképernyőre, vagy tabletre optimalizált, akkor mennyire használaható/kényelmes egy tableten.
 • eNMi
  #65
  egy napig szenvedtél vele és nem sikerült? azért ilyesmikről inkább szemlesütve, nem pedig "büszkén" kellene beszélni.
  msi PM8M2-V, p4 530j proci, 2gb ddr, 250gb sata2 vinyó, erre is kb 20 perc (nem mértem, lehet több/kevesebb) alatt megy fel bármilyen win7. pár perc türelmes driver vadászat után élvezhette is a gazdája. hasonlóan "új" amd konfigon sem okoz gondot. meg sem fordult a fejemben, h ne menne fel bármelyikre (a win95 is felment vmi cyrix-es xarra, akkor miért ne...).
 • DjDano
  #64
  Álmodj csak ez sosem fog bekövetkezni! :) Csak szólok neked, hogy már most is létezik Windows Phone 7 operációs rendszer, a Nokiával karöltve ütős alternatívája lehet a droidnak.
 • kpbendi
  #63
  Ha az asztali gépek háttérbe szorulnak a mobil eszközökhöz képest, akkor a Windowsnak annyi, mert a hordozható szegmensben nincs meg az MS piaci erőfölénye, amivel le tuda tolni a felhasználók és a hardver- és szoftverfejlesztők torkán a selejtes megoldásait és így az egész Microsoft féle üzleti modell megbukik.
  Mivel a windowst eddig is 99%-ban a kompatibilitási kényszer és nem az OS minősége miatt vették, ha lesznek egyszerűbb és jobb OS-ek a piacon, amelyeket a mobil eszközökön már megszoktak a userek, akkor előbb-utóbb leállnak a windowsról is, ha egyáltalán megtartják az asztali gépeket. Ha pedig ez az átállási hullám elér egy kritikus szintet, akkor a maradék windows felhasználó is kénytelen lesz váltani, pont az új OS-ek felé való kompatibilitási kényszer miatt.
 • wraithLord
  #62
  Igen... Ugyanilyen gépem van, csak Gigabyte ep45-ds3 alaplap van benne, és arra simán felment.
 • ideoda22
  #61
  "mikor zsír új gépre kellett volna feltenni,mert az volt a kérés, és az istenért nem ment rá fel se 32bit se 64bit, se magyar, se angol, se semmien win7,1 teljes nap szenvedés után,de az xp 20 perc alatt fent volt /konfig : gigabyte p35ds3,4Gb ram,Ati 4870,1Tb hdd,Q6600/"

  bios ápdét!? 99%!
 • garferi
  #60
  SB Audigy LS hangkártyám tökéletesen működik nekem Win7 x64 alatt. Még a Kernel Streaming is tökéletesen megy vele foobar2000-el.
  Javított daniel_k féle driver: daniel_k Audigy Series Support Pack 3.8
 • garferi
  #59
  Olvasgattam itt a hozzászólásokat és arra a megállapításra jutottam, hogy drága Flaetiru te annyira sem értesz a szakmádhoz amennyire te szeretnéd hinni, hogy értesz.
  Speciel én is szervizelek gépeket és nem is keveset. Millióféle hardveres és szoftveres problémával találkoztam már és oldottam is meg őket, legtöbbször nem újratelepítéssel mint ahogy szerintem te. Windows 7-ből is jó párat telepítettem már. Otthon is a megjelenésétől számítva használom napi szinten. Ha vissza kéne, hogy térjek az XP-re beleőrülnék, pedig 1 telepítéssel az is futott a kezeim alatt vagy 4 évig összeomlás nélkül.
  Kíváncsian várom, hogy te tapasztalt informatikusként milyen észérvekkel bírsz előállni, a tekintetben, hogy miért utálod a Windows 7-et, ami több millió embernek tökéletesen bevált és sokkal jobbak vele kapcsolatban az emberek tapasztalatai mint bármilyen eddigi Windows operációs rendszerrel.
  Nos? :)
 • wraithLord
  #58
  Hát, remélem ez nem Windows 8 lesz, hanem egy parallel operációs rendszer az asztali és hordozható PC-kre szánt oprendszerek mellett.

  De ha mégsem, egy előnyét már most látom: nem kell bele gyengénlátók számára kisegítő lehetőségeket pakolni, mert még a vaknak is kiböki a szemét a nyomkodnivaló. :D
 • hdo
  #57
  Audigy hangkarim üzeni, hogy köszöni szépen jól elvan, jobban mint XP-n. Mellesleg a nagy misztérium amire nem találtál megoldást, és ami miatt szerinted szarabbul szól mint XP-n, az az EAX beállítás miatt van, amit meg lehet oldani 10 perc alatt google segítségével!

  Az ilyenek miatt mint te baszkodom a seggemet a földhöz mint egy hisztis picsa, hogy ti lúzerek találtok állást informatikában én meg nem!
 • Flaetiru
  #56
  látom,és simán, fenntartások nélkül elhiszem, hogy nálad 100%osan működik, de én is csak tapasztalatokrol beszélek

  most nyilván az ilyet nem rovom fel hibának hogy pl a kis szilikongyerek /mint ideoda/ behozza a gépét, hogy nem megy a játéka, és azért nem ment mert a win7 írásvédetté teszi a programfiles és nem tudta crakcelni
 • Szefmester
  #55
  Nézd meg a konfigom... még nem volt vele gond windows szempontból. Driverileg a webcamerám a bűnös egyedül mert az egy vaterás kínából behozatott -de még így is olcsóbb mindennél- ultranoname cucc. De azt is tudom használni, csak éppen a ledes világítást nem lehet kapcsolgatni mert mindig megy ha be van dugva.
 • Flaetiru
  #54
  Mondok példát mire gondolok.Pl audigy audio driver mai napig nincs normális win7 alá, ami meg van hozzá 3ad olyan jól szól mint pl xp alatt.
  A kedvenc, aminél elvágta magát nálam a win7, mikor zsír új gépre kellett volna feltenni,mert az volt a kérés, és az istenért nem ment rá fel se 32bit se 64bit, se magyar, se angol, se semmien win7,1 teljes nap szenvedés után,de az xp 20 perc alatt fent volt /konfig : gigabyte p35ds3,4Gb ram,Ati 4870,1Tb hdd,Q6600/, már ott jártam hogy cserélek lapot és ramot, mert hardverbaja van.Azóta se derült ki meik hardverrel volt baja, de hogy nem volt kompatibilis a konfiggal,az tuti.

  ideoda22 : te egy akkora paraszt vagy, hogy tuti szédülsz egész nap....nyilván túloztam kicsit a 1000 géppel, és még ha igazad is lenne, a tapló féreg stílusod semlegesíti azt, nálad nagyobb faszparaszt forumtrollt életembe nem láttam még, pedig találkoztam már a fajtáddal.....kár hogy anyád nem csapott falhoz születésed pillanatába....
 • Szefmester
  #53
  Én csak 10-12 gépet szoktam látogatni ha gondja van az ismerősnek/rokonnak, és legtöbbször a felhasználó a gyökér.

  Ha meg számgép szervízben dolgozol akkor mégis mit vársz? Jó hogy csak hibás gépekkel találkozol egész nap. Vagy te már láttál olyat hogy a felhasználó elvitte megnézetni a tökéletesen működő gépét mert furcsa hogy nincs semmi baja?

  Vélhetőleg az autószerelők se nagyon láttak még olyat hogy valaki a kötelező átnézetésen és váratlan meghibásodásokon túl elviszik "drága pénzért" átnézettetni a gépjárművüket.

  Nálam megjelenése óta van fent a win7 és csak egyszer kellett belekontárkodnom a bootszektorába, mert a dual bootot nem megfelelően szedtem le.
 • hdo
  #52
  Hagyom a francot hagyom, nem azért helyesbítek hogy kötekedjek, hanem azért mert egyszerűen bullshit amiket összehord, és ezzel csak félreinformálja a normális embereket akik sg-t olvasnak, de nem feltétlenül értenek az adott cikk témájához ... akárcsak ő.
 • A1274815
  #51
  Hagyjátok őt! Arakistor/Gettóharcos/Flashdesigner/stb. barátunk újra reinkarnálodott.
 • hdo
  #50
  Pontosan!

  A több ezer gép amúgyis azt feltételezi, hogy eléggé felületesen dolgozott. Azt mondja hogy több ezer gépet csinált ebben az évben, hát kiszámoltam, 20 percet kellett dolgoznia átlagban napi 8 órában az összes eddigi munkanapon ebben az évben hogy meglegyen a 2 ezer feletti szám!

  De ezt már tudjuk, vannak olyan szervizesek akik felületes munkát végeznek, és ha nincs idejük valamivel tökölni, rámondják hogy hibás aztán csókolom, nekik jó mert a hülye vevő elhiszi, ők meg nem egyszer viszik haza a "rossz" cuccot megcsinálni.

  Én hozzám úgy hoznak gépet, hogy az már annyira időigényes, hogy a szervizben vagy 20 ezreket számláznának ki munkadíjnak, vagy a hasukra csaptak, és rámondták hogy ez kuka meg az kuka, és másodvéleményt kérnek.

  Mondanom sem kell, hogy eddig egyetlen gép volt aminél a szerviz véleményét - mert véleménynél nem több - valóban el kellett fogadni, az összes többit megcsináltam tizen x óra idő ráfordítással.
 • ideoda22
  #49
  Win 7 megjelenése óta egészen múlt héttel bezárólag 217 darab gépet telepítettem. Egy darabot nem hoztak vissza az említett "bug meg hardver" problémákkal.
  Úgy látszik "Flaetiru"-nak vannak csak ilyen problémái.
 • ideoda22
  #48
  Pancser vagy a géphez és ennyi. Azért szidod a Win7-et mert nem értesz hozzá. Több ezer gépet javítottál és erre jutottál hogy szar a Win7. Na látod ebből is látszik h nem vagy egy nagy IQ bajnok. Még több ezer gép után sem tanultad meg A-tól Z-ig a Win7-et.
  Leragadtál az őskori XP-nél mert ennyire telt a tudományodból. De tudod mit!? Jó neked az XP szerintem is!
 • hdo
  #47
  Én még csak 8-10 gép körül javítottam mióta kijött a Win7, de raktam már rá 6 éves XP-s C-Media audio drivert, meg Vistás Radeon videó drivert ... akkor most micsoda nem kompatibilis mivel, meg ki a hülye hogy nem tudta működésre bírni?
 • mousee
  #46
  Hááát... kíváncsian várom, bár egyelőre szerintem a win7 teljesen jó oda, ahol windowsnak kell futnia. Várjuk a fejlesztéseket, innovációt, hajrá ;)
 • maszi65
  #45
  Asztali gép funkciója összehasonlíthatatlanul gazdagabb egy bármilyen hordozhatóénál egyet letekintve hogy nem hordozható :-) Tehát mindig is lesz, a win8 egész biztos futni fog rajta. A win95-höz pedig azért hasonlították mert minimális a hardver igénye. Amúgy 30k valóban nem lenne sok a win7-ért, de annyiért úgy tudom az "eldobható" változatot kapod meg :D. Voltan alaposan kihagytál egy 0-át
 • Flaetiru
  #44
  erre azt tudom mondani, hogy én úgy tapasztaltam, te meg emigy, van ez igy, de ezt meg lehet igy kultúráltan is beszélni, nem faszparaszt módjára mint ideoda barátunkkal
 • narumon
  #43
  Pedig nincs igazad. A win7 egy jó és stabil rendszer. Én is sok gépről beszélek.
 • Flaetiru
  #42
  ideoda22 : csak felvettem a stilust amit te is megengedtél magadnak
 • Flaetiru
  #41
  ideoda22 : menjé anyádba akkor, te vagy az aki nem ért hozzá, több ezer gép javítása közbeni tapasztalatból beszélek, hogy a win7 egy fos, csak idénről...

  az hogy te csak mint otthoni buta juzer vagy, akinek minden szar jó amit eléraknak, és igy sose találkozol a problémás oldalával a dolgoknak, arról nem én tehetek
 • shakyman
  #40
  Mint lentebb már említettem (de biztos kisbetüvel írtam), ha megnézed a videót akkor láthatod, hogy ez nem a Windows kezelőfelülete, hanem a:

  !!! Windows Media Center 2 !!!

  Adhatták volna neki ezt a nevet is a cikkben, de mivel külsőre a win8 mindenben ugyanaz mint a 7, és csak a MediaCenter-ben történnek komolyabb változások, ezért is foglalkoznak vele és reklámozzák olyan nagy erővel!
  Egy tableten amúgy sem érdekel senkit a windows alapfelülete, azon nem fogsz 1000 oldalas esszét gépelni 5 perc alatt, sem semmilyen munkát.
  Ott már csak max megnézed amit az asztali gépen megcsináltál.
  Arra a célra meg a MediaCenter lessz a legegyszerübb felület, a 7 MediaCentere ugyanez csak kevesebb funkciót tartalmaz még.

  Az eredetiségről pedig szerintem kár is beszélni, megnézném a gépét annak aki szerint a 30k nem pénz érte. 180k-s géphez. Az asztali gépem jelenleg 380k-ban van, de nekem még így is 30.000-el drágább a win mint amennyit adnék érte.
  A notin meg Vista a gyári, de nem azt használom! Nem véletlenül.
 • tomsolo
  #39
  K E L L

  :D
 • zola2000
  #38
  nem notinál vannak inkább akkora sebességkülönbségek -nem bővíthető, de amire használja a gépét az emberek 80%a (netezés+mp3+divx+farmville esetleg ONLive :) még egy olcsóbb okostelefon teljesítménye is elég nemcsoda hogy terjednek...
 • thsanyi5
  #37
  Elolvastam a cikket 2x is. Végig azt hangsúlyozzák, hogy de ez ugyanolyan jó lesz asztali gépnél is. Ebből következtettem, hogy talán ott is használni akarják ezt a felületet. Mivel a win8 bemutatkozása szinte csak erről szólt, így arra gondoltam ezt tartják a legnagyobb újításnak. Márpedig én nagy újítás alatt valami olyat vártam ami nem csak a touchscreen használatával foglalkozik kizárólag. Ha végig mennél mit miből következtettem és lenne valami ész a fejedben akkor maximum kijavítanál, ahol szerinted rosszul gondolom és nem azt mondanád marha. Egyébként a cikk címe hol írja, hogy ez az érintőképernyős tabletek felülete???? Csak azt látom, hogy "Bemutatkozott a Windows 8". Utána pedig arról beszélnek, hogy szeretnék ha minden egységes lenne. Ez nekem valahogy azt mondja, hogy ez nem érintőképernyő hanem minden együtt. "az asztali és mobil PC-k ezúttal csak mellékszerepet kaptak a két rendezvényen, a fő hangsúly ugyanis a különböző hordozható kütyükön volt, a cég illetékesei pedig nem győzték ismételgetni, hogy a Windows 8 ugyanolyan kényelmesen elfut mindkét kategória képviselőin." Konkrétan ezért gondoltam, hogy mindenre ezt szánják.