29
  • kvp
    #29
    Ha valaki tabortuzet akar gyujtani, akkor kova es aceldarab vagy egy 9V-os elem es acelgyapot. Mindkettovel lehet tuzet gyujtani es egyik sem robban fel. Otthoni raketanak szerintem az uditosuveg + viz + biciklipumpa boven megteszi. Jol nez ki, de nem annyira veszelyes...

    A jodazidrol meg csak annyit, hogy nem csak veszelyes, de meg raadasul mindent lilara is fest. Szarazon a stabilitasa meg kb. a nitroglicerin szintjen van vagy egy picit alatta, mert nagyobb hangra vagy erosebb napfenyre is robban. (akar a tulaj kezeben is, azaz onnantol mar csak a keze es/vagy a feje helyen)
  • globint
    #28
    Ja, és senki nem beszél bombareceptről, szerintem, csak az Illés próféta tűzgyújtási technikáját próbáljuk kitalálni.....
    :-)
  • globint
    #27
    De csak a boltban vett sörnél maradjunk, mert hiába lehet pálinkát főzni legálisan odahaza, a sörkészítés még mindíg jövedéki dolog, és keményen büntetik a házi (értsd magánemberként) sörfőzést.
  • Ahoy
    #26
    Vagy egy egyszerű tábortűz szalonnasütéssel. Az már nem menő?

    Na de ne offoljunk tovább.
  • Ahoy
    #25
    Szerintem már ezért is börtön jár, hogy egy nyílt fórumon bombareceptekről beszéltek... Minek ilyen faszságokat csinálni? Ilyenekből vannak a balesetek, meg lakástüzek.

    Maradjatok a sörnél baszki...
  • globint
    #24
    Talán inkább feladom. Ha már ennyire bonyolult.
    :-(
  • EnxTheOne
    #23
    Inkább gundamot és energia fegyvereket csináljunk. :(
  • globint
    #22
    Már éppen lelkesedni kezdtem a glicerin-káliumpermanganát ötletre, mikor olvasom, hogy 5 év börtön is kapható a káliumpermanganát birtoklásáért....
    Mi van itt kérem szépen? Háborús, vagy forradalmi helyzet?
    Petárdát meg lehet vásárolni?
    Őrület!!!
  • shakyman
    #21
    Én nem látom értelmét a világunkban elég sok nagyhatalom pl USA, nameg CCCP stb... akik dollárban is milliárdokat költöttek eddig is az ilyen rakéták kidolgozására, már kijutottak az űrbe, állítólag még a holra is eljutottak, ott leszáltak, felszáltak és még vissza is jöttek:)
    Tehát ennek mi értelme? 3500Ft-os hajszárítóval?

    Még ha valami más technológiával próbálkoznának azt megérteném, mint a spaceshipONE-TWO meg hasonló próbálkozások.
    De ez? Ha nem tudják mire költeni a pénzüket adják inkább nekem vagy neked, mi legalább megköszönnénk nekik, és mindjárt lenne értelme a dolognak! de ennek semmi értelme.
  • k1571
    #20
    Mert a jódazidot elkészítheti, és csak a késztermékkel robban fel, a nitroglicerinnel már menet közben is megtörténhet... És akkor semmi sikerélmény. Viszont az is igaz, ezek közül egyik sem alkalmas tábortűz gyújtásra.
    Bár a mészoltás a kőműves tanoncok első feladatai közé tartozott, néhány hebrencs azért leégette magát, vagy úgy járt mint Molnár Gábor (bár ő a gyutacsoktól vakult meg). A kérdező ismereteibe belegondolva, lehet még az égetett mész is sok. Talán a klasszikus káliumpermanganát + glicerin.
  • Omicron
    #19
    Míért nem azonnal dinamitot csináltok ilyen erővel:))
    Ilyen tippeket ne..
  • k1571
    #18
    "A híres görögtűz, amelyet a görögök alkalmaztak a tengeri üt-
    közetekben – feltételezésünk szerint – kőolaj, kátrány, gyanta,
    kén és égetett mész keveréke volt, amely víz hatására heves
    hőfejlődés közben meggyulladt, és úgy égett, hogy alig lehetett
    eloltani."

    Inkább ezekkel próbálkoznék, mint a (tévesen elnevezett) jódaziddal. Nem csak azért, mert az nagyot robban, hanem teljesen megbízhatatlan, nem tudni mikor robban (de vízre nem nagyon).
  • kisemlős
    #17
    Tessék itt egy oldal, ahol böngészhetsz alacsony gyulladási hőmérsékletű anyagok között, és ezek "biztonságosabbak".

    cukorrakéták és egyebek -ez még kapcsolódik is a cikkhez, ha valaki otthon rakétákkal kisérletezik.

    Ne próbálj jód alapú robbanóqanyagot gyártani, kis mennyiségű is hihetetlen erővel rendelkezik! Gondolom, nem szeretnéd, hogy letépje az ujjaid, s miközben pokolian fáj a hasad, és egyre nehezebben kapsz levegőt, köhögve próbáld lenyelni a véred...

    Bár nem értem az egész "varázslat" lényegét, de sokkal biztonságosabb a benzin és 300 forintból egy elektromos gyújtót is építhetsz jozzá. Elkéred a barátod sörét, és miközben a fára löttyintgeted, a lábbaddal, amire senki nem figyel, zárod az áramkört...
  • kisemlős
    #16
    Barmok!!!!!
    A jozalitból egy orvoságosüvegnyi már közfalakt visz ki!!
    Nehogy megcsináld!!!
  • Szefmester
    #15
    egy darab magnézium?
  • globint
    #14
    Köszi, először tesztelem, mert nem robbantani, hanem gyújtani akarok. Talán egy kis homokkal keverem(?), benzint teszek alá...(?), vagy csak száraz mohára itatom fel(?) és OBI-s gyújtós forgácsot mellé..., nem is tudom, majd még elmélkedek, mielőtt a próbát megcsinálom, aztán had gyulladjon.
    Még egyszer köszi.
  • endrev
    #13
    Csak szólok hogy nem univerzális az embed-kód. Nálam az összes videó helyén csak egy feketeség látható. Úgy kell kihackelnem a videó azonosítóját ha meg akarom nézni. Használjatok másik kódot, köszi!
  • endrev
    #12
    Hadd ábrándítsak ki mindenkit: ma a Földön SENKI nem készít űrhajókat. :)

    Azért le a kalappal a dánok előtt!
  • pasi29uk
    #11
    Egészen pontosan itt a recept, DE KÖRÜLTEKINTŐEN JÁRJ EL! NEM JÁTÉK!!!

    BRAINIAC ROBBANÓANYAG:Nitrogén-tri-jodid(jodazit)
    Hozzávalók: kristályos jód, ammónia oldat
    Elkészítés: Össze kell keverni sárszerû keverékké és a robbantandó tárgyra kenni.
    Ha kiszáradt akkor ütésre robban, ha nagyon kiszáradt akkor érintésre
    is vagy nyáron akár egy kisebb szellõtõl is.
    Nagyon vigyázni kell vele mert egy borsónyi már roncsolhat maga körül
    mindenféle fojtás nélkül is.
    Egy gyógyszeresüvegnyi pedig kiviheti akár a közfalat is.
    Ha szar az alapanyag akkor viszont alig csinál valamit - vagy semmit sem.
    HA ELKÉSZÍTED AZONNAL HASZNÁLD FEL!!
  • pasi29uk
    #10
    Ha jól emlékszem az ammónium jodid az elég vicces. Elég kiönteni a földre az elegyet... ha rálép valaki már durran is. De ha nagy a szél akkor elég neki az is :D
  • globint
    #9
    Hopp, ha már a kereső szóba jött. Nagyon keresek egy dolgot, már vagy két hete, éppen a múlt héten pénteken adtam fel a keresést, mondván, nem megy nekem ez....
    De....! Hátha ti tudtok segíteni.
    Szeretnék valami cuccot venni, vagy csinálni, ami 50-60 Cfokon meggyullad, gyufa stb. nélkül. A sárga (vagy fehér) foszfor ilyen, de az erős méreg, nem tudok szerezni, pedig elegendő volna 50gramm. Amúgy arra kéne, hogy a hétvégi bulin elkápráztassam a vendégeimet, hogy meglocsolom a farakás alját, és a farakás aljába rejtett égetett mész beindul, felhevül 75-80Cfokra, és a hő begyújtja a ....valamit. Ezt olvastam, hogy Illés próféta megcsinálta, aztán én is megcsinálnám.
    Tudtok segíteni?
  • kvp
    #8
    Nem eppen nyero design, tul pici a palyara allashoz. Ha nagyobb meretben gyartjak, akkor viszont mar egy mercury-t kapunk, ami mar hasznalhato rendes urhajokent is.

    Hasonlo megoldas a pegasus raketa, ami valamivel szelesebb, akar 2 urruhas ember is elferne a hasznos teher helyen, csak az legi inditasu es azert nem hasznaljak emberes kuldetesekhez, mert hopajzs hijan nem tud visszaterni. A koppenhagai csapat jarmuven sincs hopajzs, tehat palyara allni ezzel sem fognak. Mondjuk a 2 kilometeres csucsmagassaggal meg egy atlag utasszallito gep repulesi magassagat sem ertek el (az olyan 12 kilometeren van).

    Ha mar kis osszegu kutatas, akkor erdemesebb lenne szilard hajtoanyagu raketakkal es vizszintes inditassal kiserletezni. (tehat sinrol inditott, az elso ket fokozatban szilard hajtoanyagot hasznalo, siklokent visszatero urrepulovel)
  • Inquisitor
    #7
    Dehogynem. De van olyan elmebeteg aki Mechát próbál otthon barkácsolni. Egy keresővel érdekes dolgokat lehet találni a hálón. :)
  • thsanyi5
    #6
    Quake 2-ben a kis egyszemélyes inváziós hajókra emlékeztet, amik rendszerint a bolygóba csapódva érkeznek meg. Ez olyasmi csak az ellenkező irányba megy. Tetszik, hogy ilyen irányba is mennek és nem csak óriás méretű hajókat fejlesztenek. Ennél azért egyel nagyobbat képzelnék el, ami nem rakéta formájú, de még egyszemélyes. Egy ilyen rakétával nehéz lehet bármiféle űr állomásra dokkolni ha egyszer kijut addig. Benne meg nincs mit csinálni a szűk hely miatt. Kezdésnek azért nagyon jó. Remélem össze hozzák és kijutnak. Nagy siker lenne.
  • EnxTheOne
    #5
    Home made lézer/plazma fegyvereket nem fejleszt valaki? :D
  • NEXUS6
    #4
    Sajna jó eséllyel fog elájulni az utas.
    De egyébként kúl.
  • gombabácsi
    #3
    van egy jó film: az asztronauta farmer, na az jutott ezekről eszembe :)
  • Omicron
    #2
    De legalább senki nem égett benn, rendben leszállt, már ez is jó.
  • adler30
    #1
    Akkor kérnék egy nemdohányzó másodosztályra szóló jegyet az oldalpáholyba.