1204
-
#84 "...ahogy ti is engem trollnak tartotok, mert annyira hiszitek az igazatokat, hogy más dolgot elképzelni sem tudtok."
Tévedés, csak és kizárólag a "szimpatikus" stílusod miatt hívtunk "trollnak". Legalábbis én.
Tisztán látszik, hogy magadból indultál ki. Az beszél/ír így, mint te (nem most, hanem előbb), aki annyira hiszi az igazát, hogy más dolgot elképzelni sem tud. És nem is akar. -
Hugo Chavez #83 Most az, hogy hány tudós meg hány éve kutatták az evolúciót, az egyáltalán nem jelenti azt, hogy nekik van igazuk. Az igazság sose attól függ, hogy hányan vallják. Gondolom azt te is belátod, hogy egyetlen embernek is lehet igaza 7 milliárd másikkal szemben.
Legfeljebb csak valószínűsítő tényező, hogy inkább az az igaz, amit többen gondolnak annak.
Vannak az egyértelmű már már közhelyes példák, amikor a kevés embernek volt igaza a mindenki által megtapasztalt "valósággal" szemben, ugye a Nap kering a Föld körül eset.
Továbbá, az általad említett tudósok hada mind-mind ezt a verziót hitte el ezt tanulta, ezt próbálta mind jobban bebizonyítani. Aki más eredményre jutott azokat kiközösítette a hivatalos irányvonal, azon az alapon, ahogy ti is engem trollnak tartotok, mert annyira hiszitek az igazatokat, hogy más dolgot elképzelni sem tudtok.
-
morden #82 Érdekes egybeesés, de a munkahelyen 10 kollégámból 4-nek hasmenéselett ma 1 már dokinál van 1 már oda készül, és semmilyen kapcsolat senkinek nincs a németekkel. -
Tsol #81 parancsolj -
endrev #80 Témába vágó kérdés: Mi az a troll? Mindenhol azt olvasom hogy ez troll, az trollkodik.. :D -
Doktor Kotász #79 "Vannak a "többmillió" éves rovarok tudod, rájuk nem hat az evolúció.
Valami csoda folytán. "
Minden megfigyelés az evolúciót támasztja alá. Az a baj, hogy az evolúciót sem érted. Az, hogy vannak millió éves fajok, az nem az evolúció leállását jelenti. Az evolúció nem azt jelenti, hogy hopp, a faj minden egyede megváltozik, hanem azt, hogy minden egyede folyamatosan változik, pontosabban a megszületett egyedek mutálódnak, és ha olyan környezetbe kerülnek, ahol a változások előnyt jelentenek, akkor az előnyös változások miatt a megváltozott egyedek felülreprezentálódnak, több utóduk lesz, és ők lesznek abban a környezetben a dominánsak, megváltoztatva a faj helyi populációját. Ha viszont olyan környezetben vannak, ahol az nem jelent előnyt, akkor elkenődik az egyediségük, mert nem lesznek sikeresebbek, nem lesz több utóduk, és párosodnak az átlaggal, és a mregváltozott tulajdonságaik elkeverednek a többi egyeddel. Tehát megmarad a faj, de a szomszédos, más környezetben új, rokon fajok jelennek meg. Például a cápa 300 millió éves. Na de hány cápa faj van ma? 300 millió éve meg lehet, hogy csak egy volt. 100 ezer éve vboltak megalodonok, amik olyan fehércápák, amik háromszor akkorák, mint a maiak.
Az evolúció tagadása tipikusan bigott amerikai konzervativizmus. Az evolúció tagadók központja Amerika. Vallási és ideológiai alapon utasítják el az evolúciót. És nem érdekli őket, hogy semmilyen természettudományos megfigyelés sem támasztja alá a nézeteiket. Annyi az összes érvük, hogy az nem lehet, mert az Isten, és különben is a biblia megmondta. És amikor mégis felhoznak valami érvet, az annyira sántít, mint egy tévéshoppos haszonérvelés. -
#78 HC az sg egyik legnagyobb trollja. -
#77 Van ahol van antibiotikum. És nemcsak a magas halálozási ráta lehet a célja mondjuk egy vírusos vagy baktériumos terrortámadásnak. Lehet kénytelenek beérni "gagyibb" kórokozókkal, "kisebb" akciókkal. Aztán pl megzavarja a nemzetközi kereskedelmet, ha nem tudják azonosítani a forrást. Én akkor sem zárnám ki a szándékos terrortámadást, habár szerintem is valószínűtlen. -
#76 Jah, és többsejtűeknél nem használjuk a 'generációs idő' kifejezést, mert a definíciójából következően ott semmi értelme. -
#75 Ennek meg mi értelme van? Elárulom: semmi. :D És az nem 'osztódási idő', hanem 'generációs idő'. Ugyan nem vagyok mikrobiológus, de 2 évet szakdolgoztam abból is.
Én is tudok ám trollkodni, nem csak te. Problem? :D -
Dany007 #74 Szerintem simán kiérdemled a nap Trollja címet.
Alátámasztáshoz meg bőven elég ha ezt a fórumot elolvassa valaki, abban benne lesznek a te hsz-eid is.
Mind1, nem akarok személyeskedni, de nem csak nekem tűnt fel a dolog.
Amúgy a gond az, hogy olyan dolgokba kötsz bele - biológia, evolúció - amit nem egy tudós, nem egy évig kutatott és kutat ma is.
Az eddigi bizonyítékok kizárólag mellette szólnak. Ellen nincs egyetlen, tudományos alapon bizonyítható tényező sem.
De nem akarok belemenni evolúciós vitába, ilyen téren nekem is vannak kétségeim, de azt inkább megtartom magamnak. Pontosan azért, mert a tudásom hiányos ahhoz, hogy megtudjam ítélni.
Tehát az a lényeg, hogy a biológiai, bakteriológiai tudomány és kutatások évszázadokra vezethetőek vissza.
És itt arról van szó, hogy ezt az elmúlt évszázadok tudósai fedezték fel, bizonyították be, esetenként több tízéves kutatással. És nem csak egyéni tudósok, hanem kutatócsoportok, laboratóriumok, szervezetek stb...
Mindezt olyan emberekkel akik a fél életüket erre áldozták, mint tanulás mint kutatás terén.
Mindezen tudásanyag tényleg akkora terjedelmű, hogy egy könyvtárnyi könyvet meglehetne vele tölteni.
És akkor erre fel idejön egy Xy akárkicsoda nulla - vagy legalábbis hiányos - tudással, és visszakézből rámondja az egészre, hogy hülyeség úgy ahogy van.
Érzed a különbséget?
Itt nem a tudománynak kell neked bizonyítania az igazát, mert azt már megtette. Ott a szakirodalom, el kell olvasni, benne vannak a miértek, a bizonyítékok, az eljárások stb...
Hanem neked kéne bizonyítani és alátámasztani az állításaidat tudományos, hiteles módszerekkel. És ha sikerül talán még nobel díjat is kapsz érte.
-
viasz #73 A mikrokörnyezetes dologból akkor jól veszem ki, hogy ez a mutáció, vagy egyesülés, vagy mi egyértelműen egy emberben, vagy az ember beléhez hasonló környezetben fejlődött ki? (Mondjuk gondolom bélrendszert is lehet laborban szimulálni) Ha igen, akkor ez után valahol $zar csúszott a palacsintába(szó szerint), mivel emberről emberre nem terjed. És egyébként sem tudna élni az emberben.
(Nem kötegszem, tanulni szeretnék) -
Rotyoka #72 Ez akkor most ugyan olyan veszélyes mint a h1n1. -
#71 Aham. A wikipediáról és ráadásul a magyar wikipediáról jönnek a meggyőzhetetlen érvek... Még akkor is ha hellyel közzel ez most helyes.
Nemzedékről nemzedékre változnak. Senki nem írta, hogy mindig egy irányba, vagy hogy milyen sebességgel hová. Ezeket mind te költötted hozzá, a saját kis elméletecskéd alátámasztására. Az pedig, hogy az adott genotípusos változás megjelenik-e fenotípusosan is...az már egy másik tudományág.
Ha érdekel(ne) a dolog nézz utána megfelelő szakirodalomban, van belőle egy könyvtárnyi. Ha nem, akkor élj tovább a saját magad által gyártott önigazolt elméleteid között. Ha ennyi idő alatt nem vetted magadnak a fáradtságot hogy elolvasd és felfogd azt amit írtam a hozzászólásaimban, és még indig ugyanazon a marhaságon lovagolsz akkor teljesen értelmetlen bármit is ondani neked.
Ha csak simán troll vagy akkor meg pláne mindegy.
Az hogy kettőnk közül ki nem mutatja az értelemnek a legcsekélyebb jelét sem...nos ez szerintem a hozzászólásokból kiderül.
Én most mentem, aztán vigyázz nehogy az evolúcióhívő gyógyszermaffia által felbérelt terrorcsoportok mesterségesen kitenyésztett halálbaktériumokat kenjenek a kajádra hétvégén. -
Hugo Chavez #70 Vagdalkozáson kívül ezt az állításodat mivel tudnád alátámasztani? -
#69 Mondjuk ha tényleg ennyire gyökér vagy a témához nem tudom miért írkálsz ide. -
Hugo Chavez #68 Egyébként most már sajnálom rád az időmet, azt is amit eddig rádszántam, mert az értelem legcsekélyebb jelét sem mutatod. -
Hugo Chavez #67 Akkor szerinted, úgy általában, mitől függ az evolúció sebessége?
Vagy nem függ semmitől és mindentől függ?
Ha akarom vemhes, ha akarom nem vemhes. Ezt nevezed te tudománynak? Kamu mese az egész.
Most idézek neked egyet. Wikipédia/Evolúció szócikk első sora:
"A biológiában evolúció alatt folyamatos változások olyan sorozatát értjük, melynek során bizonyos populációk öröklődő jellegei nemzedékről nemzedékre változnak."
"Nemzedékről nemzedékre" - érted? -
Hugo Chavez #66 Szóval te már láttad? -
#65 baromság -
#64 Megnyugodhatsz, baromira nem azért írtam, hogy levegyelek a lábadról, mivel abszolút nem érdekel, hogy mit gondolsz rólam. Azért írtam be, hogy ha valaki elolvassa akkor legalább talán valamivel kevesebb hitelt ad a marhaságoknak amiket ideírsz.
Ahhoz meg, hogy a leírt nem túl hízelgő mondataid mellé még te kezdesz el tőlem további infót követelni kissé pofátlanság, de tessék, ha ez kell a lelki nyugalmadhoz: molekuláris biológia szakirányos, mikrobiológus alszakirányos biológusként végeztem a tanrend szerinti 5 év alatt. Ez már megfelel, vagy magasrendű akármicsodaként te csak nobel díjas kutatókkal állsz szóba azokról a témákról amikről lövésed sincs?
Ha elolvastad/megértetted volna azokat amiket írtam, akkor tudnád, hogy a leírt okok miatt teljesen és tökéletesen értelmetlen a kis "számtanpélda" amit már kb. 10 hozzászólás óta szajkózol. Egy alapvetően hibás feltételezésre (az evolúciós változások sebessége arányos az eltelt idővel és/vagy a generációs idővel)felépített kis légvár. -
Hugo Chavez #63 "Végülis csak mikrobiológusként dolgozom egy mikrobiológiai laboratóriumban, szerintem biztos nem fogok fel sokat a dologból..."
Hát ezzel most nem vettél le a lábamról. Jártam egyetemre, tudom milyen sötét egyedek is megfordulnak ott, szóval nem sokat jelent, hogy mit dolgozol. Egyáltalán mikrobiológus szakon végeztél vagy biológia kémia tanár szakon? Nem beszélve arról, hogy manapság szinte senkit nem rúgnak ki a felsőoktatásból, mert darabra kapják a pénzt. Minél több diák, annál több lóvé, a minőség meg nulla.
Azt látom a számolás nem az erősséged, mert egy egyszerű számtanpéldát sem sikerült még megoldanod. Elárulom, jóval kevesebb jön ki, mint 200 év.
De, ha nem tetszenek a bacik, mint példa faj, akkor válassz valamilyen rovart vagy férget és azzal számold ki a generációk számát.
Vannak a "többmillió" éves rovarok tudod, rájuk nem hat az evolúció.
Valami csoda folytán. -
#62 Igen emiatt külön szépek a fejtegetések, hogy a gyógyszermaffia fejlesztette ki a csodakórokozót, ami ellen nem ajánlják a gyógyszerek szedését. Biztosan így fognak majd meggazdagodni, mint az alsógatya gnómok a South Parkban... -
kisemlős #61 Végre egy szakértő! :-DD -
#60 Végülis csak mikrobiológusként dolgozom egy mikrobiológiai laboratóriumban, szerintem biztos nem fogok fel sokat a dologból...
Az evolúcióról alkotott fogalmad döbbenetesen primitív, amivel nem lenne baj, csak még terjeszted is.
Mi az, hogy jobb képességű egyedek? Ilyen nem létezik. Az a coli, ami egy ember bélcsatornájában él rossz képességű egy természetes tóban (meg is döglik igen hamar). Az a coli, amelyik egy laboratóriumi táptalajon túlnövi az összes többit, az egy bélcsatornában éhen hal.
Azt kellene felfogni, hogy az evolúcióban nincsenek "jóképességű" "fejlettebb" "fejletlenebb" egyedek. Minden evolúciós változás CSAK változás. Az, hogy az egyednek ez az előnyére válik-e azt a környezet és CSAK a környezet dönti el. A baktériumok mikrokörnyezetekben élnek. Teljesen mindegy mekkora az egyedszám globálisan vagy milyen gyorsan szaporodnak. A megjelenő változatok életképességét az adott mikrokörnyezet körülményei döntik el. Ha globálisan bekövetkező változás leszn ami minden mikrokörnyezetet érint, akkor lesz majd globálisan bekövetkező evolúciós változás is. Addig nem. -
Spheriot #59 El kellene olvasni a cikket, mert ott is írják egy ilyen fertőzésben az antibiotikum ront a helyzeten, nem maga hasmenés( Víz és elektrolit vesztés mert az könynen pótolható) okozza a súlyosságát, hanem a baci sejtfalában levő felszabaduló anyagok amik az immunrendszerrel együtt okozzák a súlyos szövődményeket.
-
Hugo Chavez #58 Nem tudom kiszámoltad e már a házi feladatot?
Mellesleg, úgy gondolod, hogy a Föld minden pontján ugyanabba az irányba mutálódtak az E. coli-k vagy olyan gyorsan elmentek Európából Dél-Amerikába a jobb képességű egyedek, hogy 200 év sem kellett hozzá?
Beláthatod, hogy gyengék a felvetéseid.
Most már abban sem vagyok biztos, hogy érted e amit az imént mondtam, vagy próbáljam szájbarágósabban? -
Hugo Chavez #57 Vajon az egyedszám milyen irányba befolyásolja az evolúció sebességét?
Azt gondolom te is belátod, hogy nagyságrendekkel több E.coli baci él a Földön, mint mondjuk ember, nem beszélve az ősember feltételezett darabszámáról. -
#56 Nem, mivel 200 éve nem létezett olyan mikroszkóp, amivel látni lehetett volna egy baktériumsejtet, és baktérium izolátumok sem léteztek egészen addig amíg Heinrich Hermann Robert Koch bácsi ki nem találta, hogy egyáltalán lehet ilyent készíteni.
De álmodozz csak nyugodtan tovább. -
#55 Nem. Azt akarom mondani, hogy a generációs idő rövidülésével az egyedek az energiájuk egyre nagyobb hányadát allokálják a szaporodásba, aminek a következménye, hogy kevesebb energiájuk marad a saját túlélésük feltételeit biztosítani. Ez ahhoz vezet, hogy az ilyen populációk mindig jobban ki lesznek téve a sztochasztikus hatások által való befolyásoltságnak, ami miatt az evolóciós változások bekövetkezése a populációban lelassul, kompenzálva a gyorsabb generációváltásból eredő gyorsulást.
Szintén a gyorsabb generációváltás előfeltétele a kisebb méret, ami ugyanerre az eredményre vezet. A mikroorganizmusok esetén ez extrém léptékű, hiszen ők mikrokörnyezetekben léteznek. -
Hugo Chavez #54 Emberek, ne bántsátok a bacikat, csak segítik megőrizni az emberiség amúgy is erősen romló génállományát, azzal, hogy kiselejtezik a gyengéket.
THIS IS SPARTAAAAAA!!!!!! -
#53 Basszus, könyörgöm GONDOLKOZZATOK.
Azokban az országokban ahol "mindennaposak az ilyenek" a sima colifertőzésbe is belehalsz mint a huzat, mert nincs antibiotikum. Továbbra is fennáll a remek 1%os halálozási arány, ráadásul ez a "járvány" (nem baj, hogy a cikkben le van írva hogy baromira nem az hívjátok csak járványnak...) nem tud emberről emberre terjedni.
Terrorcselekményként kb. egy szinten van a "kígyók a fedélzeten" című csodálatos filmben összehozott merénylettel hatékonyság, hatásfok és megvalósíthatóság szintjén. -
Papichulo #52 "Mert akkor már a majmok sem élnének pedig mi belőlük fejlődtünk ki."
Ezt ki mondta??? -
Hugo Chavez #51 "De nem baj, találjátok ki a múltat is az is biztos izgalmasabb."
Most röhögök egy nagyot jó hangosan,OK?
Pont az evolúcióhívők azok, akik kitalálják a múltat, ráadásul milliárd évekre visszamenőleg.
És akkor nem tudod elképzelni, hogy tudjuk milyen bacik éltek 200 éve? -
Dany007 #50 A baktériumok rezisztenciájára gondoltam.
Köszönhetően annak, hogy a "sült krumplit is antibiotikummal esszük", a különböző baktériumokban rezisztencia alakul ki az antibiotikumokkal szemben.
Röhej, de pár éve / évtizede még a csirkék tápszerébe is antibiotikumot raktak, mivel észrevették, hogy attól jóval nagyobbra nő, kevesebb hullik el belőle stb...
És a másik "kollegának". Amikor mutációról beszélünk, nem állatok vagy az ember mutációjára kell gondolni, hanem baktériumokéra. Ahol 1-1 generációváltás nem évtizedekben mérhető!
Ajánlok egy dokumentumfilmet. A [URL=https://sites.google.com/site/penzhatalomvilaguralom/movies/allatvilag-termeszet-oekologia/a-haladas-csapdai---8-reszes-dokumentumfilm-magyar-nyelvu-letoeltheto-online-nezheto]"haladás csapdái"[/URL] c. sorozat. Nem olyan régen ment a Spektrumon. Na, ennek az antibiotikumos részében szépen elmesélik hogyan is történ ez.
Már a 90-es évek elején észrevették, hogy 1-1 fertőzéses megbetegedés esetén már nem segített az antibiotikum. Kellett pár halott, mire rájöttek, hogy a töménytelen sokszor ok nélküli gyógyszerhasználat miatt az évtizedek során a baktérium alkalmazkodott az antibiotikumhoz - rezisztensé - vált.
Többek közt ennek köszönhető, hogy olyan könnyen és gyorsan alkalmazkodnak ezek a baktériumok, mivel az "ellenszer" benne van a csirkében, az emberben, szinte mindenhol... És az elmúlt 6-8 évtizedben - mióta használják - bizony lepergett pár generáció baktériumi szinten és rezisztensé váltak.
És ez nem összeesküvés elmélet, bizonyított tény. -
Spheriot #49 valamit elfordíthattak, met a baci nem máj hanem veseelégtelenséget okoz (HUS) és a dializis az veseelégtelenségben használt eljárás. -
Hugo Chavez #48 Nem nagyon derült ki a számomra, hogy mit akarsz azzal mondani, hogy nincs értelme a kérdésnek?
Csak nem azt akarod mondani, hogy akkor is folyik az evolúció, amikor egy egyed éli az életét? Lejátszat magában több evolúciós lépést és csak azután örökíti tovább? -
Retechegér #47 Az AIDS-re még mindig nem találták fel (újra) a köznép számára az ellenszert.
Az éves influenzajárvány meg lejárt lemez, már vágja kb a fele népesség hogy szarakodnak velük ezekkel, plusz a gazdaságokat már tönkretették vele. Most hely kell az új lakosoknak, ehhez írtás kell, így jönnek a keményebb dolgok, mint ez az új termék. Mostanság úgyis elég sokat foglalkoztak a TVben a colikkal... A pestis is elképzelhető még pár éven belül, na az aztán fain lesz ha azt újra előveszik. Fél Európának kampeca megint. -
#46 200 éve nem létezett mikrobiológia mint olyan. Fogalmunk nincs milyen baktériumok léteztek akkor, és sajnos nagyrészt fogalmunk nincs milyen baktériumok léteznek a világban MA.
De nem baj, találjátok ki a múltat is az is biztos izgalmasabb. -
#45 Ha én terrorista lennék és rátenném a kezem egy ilyen bacira valamelyik lepukkant országban, ahol mindennaposak az ilyenek, akkor lehet megpróbálnám felhasználni. Rákenném a kajákra, poharak belsejére, stb... Szerintem ha ez nem is terroristatámadás, a jövőben előfordulhat majd ilyen.
Az a baj , hogy sokan már csípőből rávágják, hogy a média felfújja. Oké lehet, de ha majd tényleg gáz lesz, remélem felismerik. Az ottani embereknek biztos nem veszik félvállról, mert ha ezt tennék lehet meghalnának.