30
  • RiSeForMuSiC
    #30
    @Szefmester:
    Hol nyertek a terrorizmus ellen? Kinyírták bin Ladent, adtak az Alkaloidának egy mártírt. Ami a cikket illeti: éljen a világ első számú vállalati "demokráciája"!
  • llaszlo
    #29
    Egyszerűen idióták, de hát mit is várhatnánk a csököttagyúaktól?
  • Tetsuo
    #28
    Elvileg.
    Gyakorlatilag akkor vonjak felelossegre, ha USA es Izrael szerint bunos.
  • kvp
    #27
    Az usa a lenovo vasarlasa utani heten kitiltotta az osszes uj gepet a pentagonbol es az osszes fontos katonai tamaszpontrol. Ez azert tortent, mert rajottek, hogy eddig az o allami kulcsukkal volt telepitve mind, de ezt a kulcsot a kinaiak valamiert lecsereltek. A tpm csip nelkuli laptopokon egyebkent ilyen tamogatas nincs. De amugy is csak akkor erheto el ha az operacios rendszer is tamogatja, tehat driver nelkul suthetik. A lenovo care pedig nem rootkit hanem tavoli segitsegnyujtasra szolgal. Ha kell az a segitseg, ha nem. Egyebkent ilyen van minden nyugati termeken is, de meg a htc telefonjain is. (a google dev phone-okbol bezzek kiszedtek, azokban csak a google-os taveleres van benne) A vilagon eloszor az apple tamogatta, azota jopar nevesebb pc gyarto is atvette. A kinai eladasra szant kinai termekekben mondjuk valamiert pont nincs semmi, amit nem igazan ertek, mivel ott joguk es lehetoseguk is lenne hasznalni es kotelezove tenni. (a kinai gyartasu router-ek tavvezerelheto fogalomkicsatolasarol pedig csak annyit, hogy fel europa kinai hardverekbol epiti a 4G-s mobilhalozatait)

    A mai vilagban nem igazan lehet tudni, hogy egy tamadas honnan jott, sem helyileg sem a tamado szemelyet illetoen. Tehat ha egy allam elismeri, hogy o volt, csak akkor vonhato felelossegre.
  • NEXUS6
    #26
    "Arra lennék kíváncsi, hogy ha netán Kína hekkeli a kedves USA-t - ami előfordult már nem egyszer -, akkor lesz-e ilyen nagy pofájuk, és háborúznának-e."

    Szerinted?

    A múltkor volt egy hírecske, hogy a Lenovo laptopok előre telepített rootkittel, meg kémprogramokkal jöttek. A Lenovo gyorsan bejelentette, hogy természetesen egy alkalmazott magánakciója volt, akit azóta talán, valószínűleg már hihetetlenül erős szóbeli megrovásban is részesítettek. És erre a Zusa hihetetlenül keményen azt válaszolta, hogy: Namerazért!
  • BIZ0906
    #25
    "Ezentúl már nem kell WTC-ket magukra robbantgatni"
    Ez már sok mindenkinek az eszébe jutott de valami ok kell, hogy lophassák az olajt. Anno azt hittem jó lehet amcsiban élni de a hatalom nagyon szánalmasan hülye mint itt de ott haderővel válaszolnak xD Szánalmas...
  • Kryon
    #24
    Pedig egyszerű a helyzet, valaki nézegette a költségvetést aztán megkérdezte tőlük mire ment el a pénz, ők erre hirtelen úgy tettek mintha érdemi munkát végeznének.
  • Rotyoka
    #23
    Meg hogy bizonyítják be hogy honnan jött a támadás? Végigfuttatom a küldő címet 96 országon és a végére izraelt rakok be, akkor letámadják izraelt? :O
  • Rotyoka
    #22
    Akkor bombázhatnék is Izrael népét napalmal, mivel a Stuxnet et ők írták. ha hogy ők haverok, bocs.
  • duke
    #21
    "A Pentagon fegyverrel kíván válaszolni a kibertámadásokra"

    Jo otlet, fonokom geperol kuldok egy "kurvaanyadObama" levelet, es egy ora mulva felrobbantjak az irodajat. :)
  • hdo
    #20
    Csak ne csináljanak belőle rendszert, nehogy az legyen hogy erre Kína is beszáll a buliba. USA a demokráciát, Kína a szocializmust terjeszti, aztán lesz megint vasfüggöny, meg 2012, meg minmeghalunk.

    Arra lennék kíváncsi, hogy ha netán Kína hekkeli a kedves USA-t - ami előfordult már nem egyszer -, akkor lesz-e ilyen nagy pofájuk, és háborúznának-e.
  • netperformer
    #19
    Már látom magam előtt a sok felrobbanó ingyenes hotspot központot. Hogy Józsi bácsiról - akinek gépén keresztül betörtek a rendszerbe - már ne is beszéljünk.

    Bár amcsik jó statisztákát vezetnek a saját maguk ellen folytatott harcokban is. Ha a saját IP-jüket látják a monitoron, magukra is küldenek majd egyet xDD
  • hdo
    #18
    Az afgán gyerek lehet éppen egy burkoltan terroristatoborzó videót nézett youtube-on! :P

    Vagy lehet hogy éppen a pincében barkácsolt biológiai fegyveréhez rendelt alkatrészeket!
  • Retechegér
    #17
    A középső sorban a srác épp kibergránátot dob át egy másik gépre, látszik a hajító mozdulata,
    Az első sorban meg StarCraftozik a fekete pólós rendszergazda.
    Amúgy USA híres arról hogy egy rakéta sem megy félre, meg fát gyűjtő iskolásgyerekeket sem néznek halálos terroristáknak, az UAVk irányítói és amögött állók is mindig naprakész infókat kapnak ugye? Meglátszik különben nem lett volna annyi véletlenül meghaltak hír az elmúlt 3/4 évben.
    Ez egy baromság amit kitaláltak, le is írták itt páran hogy kell háborút kirobbantani bárkinek az érdekéből egy kattintásra.
    Inkább kapcsolják le a ZÍNTERNETET oszt akkor hekkerkedjenek náluk!
  • sanyicks
    #16
    Így is teszik. Lerombolnak országokat majd újjáépítik jópénzért :) irakban is ez megy.
  • morden
    #15
    Én nem értem, ha elutazok mondjuk Németországba , onnan meghekkelek valami jóféle atomerőművet, akkor a rakéták A, Németországot B, az EU-t C, engem és a mekit fogja érni ?
  • Amergin
    #14
    Gondolom Afganisztánban is hekkerkedtek a kölykök a lakóházban: jött is a válaszcsapás [URL=http://www.origo.hu/nagyvilag/20110529-gyerekeket-olt-meg-egy-nato-legicsapas-afganisztanban.html]oszt "rendezte" őket...[/URL]
    Amerikával nem lehet viccelni, köcsögök!
  • kvp
    #13
    Szerintem nezzetek meg jobban a fotot:
    -legkozelebbi sor: fital katonak, atlag ket ember jut egy gepre, ezek diakok
    -kozepso sor: idosabb katonak, egy telefonal, masik nezi, harmadik integet valakinek (ezek kepzett katonak)
    -harmadik sor: az egyiken kockas ing, a masik ketton kapucnis polo, ketten kozzuluk gepelnek, rumli az asztalokon, na ok dolgoznak az irodaban, a tobbiek csak diszlet voltak a foto kedveert :-)
  • endrev
    #12
    Túrót halnak éhen, építeni is lehet, az is munka.
  • Bronx South
    #11
    "valamint az iráni nukleáris program ellen a Stuxnet komputervírus bevetésével elkövetett szabotázsakció felgyorsította a kibernetikai támadások elleni amerikai válaszlépések kidolgozását" - Aha, az érdekesség kedvéért ezt amerikai szerverekről intézték, vicc ahogy vezetik ezt a vak világot. :O
  • ProgServ
    #10
    Valahol valamilyen indokkal el kell puffogtatni azt a technikát amit gyárt az USA nép, tekintve, hogy minden 3. ember valamilyen módon ott érdekel a fegyvergyártásban. Ha ezt nem teszik, éhen halnak.
  • Hugo Chavez
    #9
    "Természetesen csak a legvégső esetben fognak az amerikaiak katonai akciókat végrehajtani egy komplett ország ellen. "

    Természetesen, hiszen ők a Jófiúk, akik csak akkor alkalmaznak erőszakot, ha a szép szavak ellenére a másik továbbra is népírtó, háborúsbűnös, emberiség ellenes, antiszemita, diktatórikus, kirekesztő cselekedeteket hajt végre.

    Már 5 éves gyerek is kívülről fújja.
    Sok újat nem mondtál.
  • liberty2
    #8
    A tény annyira röhejes mint ahogy gondoltam. De azért nem kell ennyire felfújni a dolgot. Természetesen csak a legvégső esetben fognak az amerikaiak katonai akciókat végrehajtani egy komplett ország ellen.
    Először rutinból visszakeresik, hogy honnan jött a támadás aztán felkérik az országot, hogy adja ki a hekkert. Ha kiadják 1értelmű a helyzet. Ha az megtagadja akkor megpróbálják onnan kikommandózni. Ha pedig ezt megakadályozza a kormányerő akkor indít majd csak háborút. Túlságosan felfújják ezt.
    Ilyen mértékü hekker támadást én repülőterek ellen tudok elképzelni ahol az ország összes repülőterén a számítógépek merevlemezeit egy vírus szimplán túlpörgeti majd placcs. Akkor tényleg sok ember élete kerülne veszélybe. De igazából mást nem tudok elképzelni ami olyan mértékű támadás lenne ami sok emberéletet követelne.
    Max az, hogy kiszivárognak fontos biztonsági adatok valamiről ( mondjuk a pentagon ) amit a terroristák kihasználnak ezután és meghal 10-20-30 vagy több ember. Akkor a hekker is bűnös lesz, ez egyértelmű.
  • philcsy
    #7
    Következő hír: Megelőző csapást mérhetnek bárkire akinek számítógépe van, mert potenciális veszélyt jelent az USA informatikai hálózatára.
  • NEXUS6
    #6
    Ha a Sony valami amcsi cég lenne, akkor most a Zusa jól szétlőné a büdös kis seggüket azoknak a szemét kis kalózhekker... őöööö kiknek is pontosan?

    Ez a szájberkedés pontosan olyan, mint amilyen a terroristázás is. Mindegyik ország támogatja azt is minkét oldalról (nem igazán van olyan ország, aminek ne lennének titkosszolgálatai, amelyek csinálnak ill. elhárítanak ilyen akciókat), amikor valaki más buzerálja a nyugatot az agresszió, amikor a nyugat buzerál ugyan ilyen eszközökkel mást az jogos önvédelem/megelőző csapás.
    Ez mindig is így lesz.

    A gond sokkal inkább az, hogy a legtöbb esetben egy támadás, vagy épp elmaradása mögött valamelyik politikus kinekafaszanagyobb játéka áll, mintsem az adott országok valós, de legalább is szakértők által megállapított biztonsági érdekei.
  • Hugo Chavez
    #5
    Ez jó

    A kép készítése előtt körülnézett a parancsnok és azt mondta:
    "Fiúk, rakjatok már ki az asztalra pár sárga cetlit, hogy látszódjon mennyi dolgotok van. A pornót meg kapcsoljátok le."
  • viasz
    #4
    Szóval ha egy seggfej meghekkel egy kórházat, és ott emiatt többen meghalnak, akkor majd jönnek az usákok, bemennek egy kórházba, és lelőnek pár embert? :S :D
    Értem...Logikus...
  • Hugo Chavez
    #3
    Ezentúl már nem kell WTC-ket magukra robbantgatni, meg különböző katonai célpontok elleni támadásokat kitalálni (Tonkin), se hírszerzési információkat koholni tömegpusztító fegyverekről ahhoz, hogy megtámadhassanak egy országot.
    Éljen!!!
    Béke Nobel-díjat annak, aki kitalálta a Casus belli Jolly Jokerét.
    Mert ez elhozza a Világbékét, amit mindenki annyira várt. (Különösen a szépségkirálynők.)

    Ezentúl elég lesz egy ügynököt beküldeni a célországba egy laptoppal, aki felcsatlakozik a hálózatra (vezeték nélkül, természetesen) és pár nap múlva már indulhatnak is a lopakodó vadászbombázók, hogy végrehajtsák a "válaszcsapást".

    Jeeeeee
  • djw
    #2
    érdekes, hogy a katonák a sivatagban is, erdőben is, hóban is megfelelő színű terepruhát viselnek, viszont az irodai környezethez nem tudnak találni egy jó színt :D
  • Szefmester
    #1
    "A Pentagonon belül folytatott vitákban a lap szerint kikristályosodott az "egyenértékűség" fogalma, vagyis az, hogy ha egy kibernetikai támadás olyan mértékben okoz halált, károkat, rombolást vagy üzemzavart, mint egy hagyományos katonai támadás, akkor az katonai erővel való megtorlást vonhat maga után."

    Most pedig egy egy hackertámadás után jöhetnek a statisztika zsonglőrök akik "bebizonyítják" hogy sokan emiatt haltak, vagy fognak meghalni.

    Eljön a "szép új" világ amikor egy pattanásos félautista már nem csak a B-filmekben tud kirobbantani egy háborút. A terrorizmus felett nyertek (egy időre) most jöhet valami másik közellenség.