79
  • kecskeszeme
    #79
    Aztán az ilyen gémer-babákról lehet olvasni a híreket, hogy éhen haltak, amíg a szülők online tobzódtak...
  • morden
    #78
    A láthatóság elve ha van 95 normális és 5 nemnormális akkor valószínűleg 5 nemromálisba fogsz úgy belebotlani, hogy megjegyzed és velük általánosítod a többséget is .
  • egynyári üröm
    #77
    ezt ismeritek? :) http://szakitshabirsz.blog.hu/2011/03/22/ugyanabban_a_world_of_warcraft_klanban_jatszottunk_1
    a közös hobbi expert mulatság... egy ideig :D
  • Kryon
    #76
    Nem értem miért feltételezik, hogy a WoW játékosoknak nincs élete, olyan is van de a többség eljesen normális életet él annyi különbséggel, hogy szabadidejében nem TV-t néz hanem játszik.
  • morden
    #75
    Mifelénk nem csak kockulás meg piálás közben lehet ismerkedni, hanem ezer másik helyen szituációban, bár biztos más kultúrkörből jövök, hogy nem csak ebből a két lehetőségből választhatok :D
  • morden
    #74
    Majd megjön a csaj faszija aztán tipli :D
  • hdo
    #73
    Alátámasztom!

    Elég elmenni csajhoz számítógépet szerelni, és már mindjárt te vagy a mágus, a zseni, hogy nem ment te meg megcsináltad.
  • Szefmester
    #72
    kb

    Én mondjuk párom 3 éve mint lehetséges ismerőst láttam először egy közösségi oldalon, a bepróbálkozás meg az "úgysem fog rá reagálni" alapon ment.

    Játék közben még új havert sem kerestem, maximum az "élő" haverjaim hívtam oda hátha közösen tudunk majd néha kalandozni.
  • Roli12
    #71
    ez a jövő!
  • NEXUS6
    #70
    Már a csajok sem olyanok mint régen!
    Anno azt gondoltuk, milyen frankó lenne, ha pl. egy jó kis gépkonfiggal le lehetne venni a csajszit a lábáról.
    Ma már elérkezett ez a mennyország. Le veszed a lábáról, sőt oda is költözik hozzád!
    És attól kezdve te már nem is férsz a géphez!
  • gombabácsi
    #69
    Tolkien mondta, hogy félelemmel tölti el amikor fanatikus GYU rajongókról hall vagy olvas. Azt is mondta, hogy ő mindig is el tudott szakadni a saját maga teremtette világától.
    Sajnos az ilyen WOW gyártók nem így gondolkodnak... Persze ezzel nem azt állítom hogy csak ők hibásak.
  • Lash
    #68
    Ja és amúgy ez itt a reklám helye. Mindent megtesznek, hogy megtartsák az embereket. Ezt is..
  • Lash
    #67
    Beteg.
  • cateran
    #66
    Nah...a technologia fejlodes ezzel jar...(maganvelemeny ugyan, de nem egyertelmuen rossz a dolog..bar az anonimitas miatt inkabb vagyok ellene, mint mellette..)
    Az ilyen helyek -es ezt hagyod nagyvonaluan figyelmen kivul- ismerkedesre jok...csak ismerkedesre...ilyen szempontbol meg ugyan mindegy, hogy 1 konyvtarban tortenik-e meg a dolog, 1 bulin vagy eppen valami online jatekban..Az alap ugyanaz..emberek ismerik meg egymast...Ha tovabb akarnak lepni, akkor ugyis jon a valos elet..es ott all vagy bukik minden..ha meg nem..istenem..nem lesznek a genek tovabborokitve...na bumm:D
  • fergusonpapa
    #65
    áhh mit virtám az oldallátogatóinak fele wow kocka =) ha szerintettek ez a világ nézet normális hát taps taps :)

    Az h most fricskáztál a témában nem nagyon reagáltál,hogy pár év alat elértük azt h az ember net nélkül nem tud meglenni.Korcsosodik a világ.
  • hdo
    #64
    Ezaz, alázz!
  • cateran
    #63
    Jujj...tortenelembol hanyas voltal? Regen a balok es mas kozossegi programok "csinaltak" amit ma -tobbek kozt- a net...(a vasarnap -erre is- jo volt, ahol mindenki szepen kicsinositotta magat, aztan ment a vasarba, ami a nevetol elteroen nem csak adok-veszekrol szolt..)
    Kicsit muvelodj meg a temaban..tudom ajanlani az altalanos iskolai anyagot...
  • fergusonpapa
    #62
    Azért azon gondolokozunk már h több ezer évig is összejöttek az emberek egymással,és igy letünk mi is,nem votl se net se semmi,söt sokan többszáz killométere találták meg párjuk vagy ott dugtak egy jót :D de lényeg h nem problémáztak ezen h jaj 50lakosu fluba lakok meg ilyenek.most meg 1 katintás és fbon leérsz bárkit.és nyavajog h egyedül van,vagy bemegy egy kis kocsmába és ott többen vannak mint 50éve egy átlag faluba és rááadásul itt midegyik korabeli sokszor.
  • fergusonpapa
    #61
    épp hogy közösségi oldalakbol jöt arandis oldalak.de ne ezen vitázunk..

    nem ilyen helyen kel barátot és párt találni.Mindig is szánalmasnak tartottam aki ilyen oldalaktol várja csodát,én asszem iwiwen voltama lovehunteren aztis hecböl tetük fel egy péntek este és nyomkodtuk a 2000csajból kia jó..

    másnap meg a sok levél..örültem..

    szóval marhaság az egész.

    Legyen az ember nyitott és rátalálnak az emberek énis akárhányszor megyek valahova megismerek uj embereket,pedig neme za föcélom.a neten meg bekerül friend listbe és akkor már haverod?! Badarság.
  • hdo
    #60
    Pedig a társkeresőkből fejlődte ki magát a Facebook és társai. Társkeresőnél elsősorban nem randizásra meg flörtölgetésre kell gondolni, hanem mindenféle ismerkedésre, legyen az baráti vagy komolyabb szándékú. Ezekből aztán jöttek az ismerős bejelölgetős közösségi oldalak.
  • fergusonpapa
    #59
    mineka társkeresö??azis egy reménytelen dolog,az élet hozza a hétköznapokban ennyi.5ével ezelöt h ismerkedtek az emberek vagy 10?? komolyan mondom sokana net-töl várnak már mindent.
  • hdo
    #58
    Akkor bizony veled van a baj, mert a társkeresés ha nem is nyalizásról szól, arról mindenképpen, hogy a legjobb oldaladról mutatkozz, a negatívumokat meg elhallgasd, élőben vagy virtuálisan. Annyi a különbség hogy ez virtuálisan egyszerűbb/könnyebb.
  • Molnibalage
    #57
    Biztos velem van a baj, mert nekem nem szokásom nyalizni...
  • hdo
    #56
    Már olvasom, a látottak alapján már én is elhiszem hogy van benne valami ... amúgy én tavaly novemberben játszottam vele utoljára, akkor mentünk hordával SW-be esküdni!
  • cateran
    #55
    Csak neked..nyugodtan guglizz ra a dologra, ha nagyon erdekel:)
  • cateran
    #54
    Ugye tisztaban vagy vele, hogy nem okvetlenul a friendlistre gondoltam? Tobbszaz emberrol beszelek 1-2-3 guildbol...Ezek meg csak hiperkocka nolifer magyarok..meg csak nem is nemzetkozi...Amugy tudom javasolni a mmochampion idevago topicjait...
  • Komolytalan
    #53
    Társkereső oldalon mindenki hazudik. Na vajon miért? Egy játékoldalon meg ha 2 snapszer parti között felmerül, hogy szereted-e a kutyákat, akkor nem az fog a fejedben járni, hogy vajon mit szeretne a másik fél hallani. Nem kell neki nyalizni.
  • hdo
    #52
    "Nem hivatalosan ... legalabbis pletykaszinten ... alatamasztani latszik, ..."

    Valóban, de amíg nincs hivatalos statisztika, addig a látszat csak látszat, attól hogy a te kétjegyű baráti köröd egy előfizetői számokat tekintve lényegtelen számú közép európai országból, részben felhagyott vele, az még nem jelenti azt, hogy - pontosan az új patchek hatására - nem kezdett el megint félmillió ember játszani vele észak amerikában, vagy ázsiában.

    Az én baráti körömben például 2 év alatt nőtt a WoW játékosok száma.
  • hdo
    #51
    A cikk neked mond ellent.
  • wraithLord
    #50
    Ezen az 'Azeroth témán' minek vitatkozni...? Én soha életemben nem játszottam a WoW-val (nem is tervezem), és mégis hallottam már róla, mert ugye a WoW előtt is volt Warcraft, mégpedig Warcraft 1-2-3 néven. Amelyek stratégiai játékok, és sokan szerették/szeretik őket. A WCG-n még ma is ott van a 3.
    Én a 2. részből ismerem, gyerekkoromban sokat játszottam vele.
    Szóval attól, hogy valaki hallott már Azeroth-ról, nem jelenti azt, hogy "hülye wowos kocka". Mondjuk attól, hogy valaki wowozik, még nem lesz "hülye kocka", bár nekem egyik ismerősöm sem játszik vele, szóval nem tudom... :D
  • Rotyoka
    #49
    És képtelen lesz kapcsolatokat kialakítani igazi valódi emberekkel.

    GRATULÁLOK.
  • cateran
    #48
    Nem hivatalosan tobb mint 500k-val csokkent az elofizetok szama az elmult kb 2-3 honapban..(legalabbis pletykaszinten ez megy es valamennyire alatamasztani latszik, amit a legutobbi patchekkel muveltek, vagyishogy minden kovet megmozgatnak, hogy ingame tartsak a nepet...Azt tudom, hogy a WoWozo ismeroseimbol rengetegen hagytak abba a jatekot az elmult 2 honapban..reszben atmentek mas mmorpg-re, reszben teljesen feladtak a dolgot)
  • hdo
    #47
    Szép is lenne, 2 méteres patás devla állatokat manónak hívni! :D
  • phoenix1
    #46
    ... elsőre Dranei-re gondoltam, ... fura :)
  • hdo
    #45
    Hát én azt mondom hogy az én gyerekemet inkább érje virtuális kár mint valós.
  • fergusonpapa
    #44
    pár sör haverokkal nem nagy dolog,de érdekes van wowos simerösöm és ö is igy vélekedik h inkább játszok mint bebaszak.az h haverokkal logsz nem jelenti azt h nekd tacs részegnek kell lenned..

    szülök örülnek h a gyerek othon van egésznap szemelöt és ráis hagyja pedig kb sztem sokkal nagyobb kár éri mintha kint lnne a szabadban.
  • gforce9
    #43
    Hát a cikk minősége olyan amilyen. Én 1 percet nem játszottam wow-ot, de hallottam róla. Már ennyiből rájöttem, hogy a fordítónak nem sok köze van a témához :) Amúgy nem értem miért baj az, ha valaki játszik 1 online játékot, beszélget a többiekkel és ha megtalálják a közös szimpátiát több lesz belőle, mint online ismerettség. Nyilván nem társat keresni mennek fel ezek az emberek, hanem játszani. Nem értem, ha ebből jól működő kapcsolat alakul ki az életben, az miért baj? Miért természetellenes? A világban annyira elhidegültek már az emberek egymástól, hogy ha egy idegent megszólítasz az esetek felében kapásból gyanakodva indít. Játékban is persze legyen gyanakvó az ember, de ott ugye bántani nem tudják, max ha nem tetszik a dolog kikapcsolja az ember a gépet. Ez sok esetben ad annyi biztonságérzet-többletet azoknak az ebereknek akik a valóságban visszahúzódóak.
  • ZoliJ
    #42
    hogy lehet a night elfet éjszakai manónak fordítani, pláne a Gyűrűk Ura óta...
  • hdo
    #41
    Persze ezt a számot a kisujjadból szoptad ki.

    Amúgy nem tudom melyik értelmesebb, virtuális környezetben valós embereket józanul megismerni, vagy valós környezetben ittasokat.
  • Rotyoka
    #40
    Pár ezerszer közösség építőbb..