A megvalósítás útjára lépett a Skylon

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na jó, de vedd azt is számításba, hogy ágyba bújni egy nõvel az nem ugyanaz, mint megnézni videón, ahogy egy nõ ágyba bújik, még ha ezer adatod is van róla, hogy miként teszi, milyenek a körülmények, stb. 😊
Az ember olyan lény, hogy szeret "ott lenni", ha teheti.
Miért? Szerinted a mostani gépek hogyan mûködnek? Az ûrrepülõk szilárd hajtóanyagú rakétája (Az a bazi nagy tartály középen) nem volt veszélyes? Dehogynem. Az ûrutazás veszélyes sport, kérem szépen. 😊
Büdös Bohóc
lelõni az ufókat

\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed

Molnibalage
Mi szüksége a US Army-nak egy ilyenre?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Milyen fegyverek lesznek majd rajta? 😄
Akkor lehet hogy a hadsereg istámogatná. 😄

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

Csak nekem van ellenérzésem, hogy beüljek két bazi nagy hidrogén tartály közé egy bazi nagy oxigéntartály fölé?
Aztán kis gixer, és az ûrben tartják a burning man fesztivált?

NEXUS6
Nem marhák, csak lelkesek.
<#nevetes1>

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

hdo
Térhajtómûvet egészen egyszerûen lehetne csinálni. SG-n egyesek akkora marhák hogy már görbítik a teret! <#idiota>

Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?

NEXUS6
De gyakorlatilag ezek is rakéta elvet használnak: tömeg felgyorsít, kidob.
Nem rakéta elv lenne valami antigravitációs, meg téridõhajlítós, féreglyukas szájönszfiksön álom.

Szerintem lehetne ilyet is csinálni, csak olyan apróságok hiányoznak hozzá, mint a gravitáció reális kvantummechanikai modellje, meg olyan kis apróság, hogy mi a mennydörgõ istennyila egyáltalán az a tér?
<#wink>

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Hopsz, de hülye vagyok a cikkhez nem is szóltam.
Nagyon teccik ez a Skylon, de kétlem hogy kapnának pénzt rá. 😞

Ezért kellene az után kutatni, hogy egyáltalán megvalósíthatóak-e nemde? 😊 De sajnálják a pénzt forradalmi ötletekre pazarolni. 😞 Bár a bussard hajtómû minden csak nem forradalmi, már elméletben nagyon rég létezik.

Tudom, hogy a scifin nevelkedett fiatalság kap a pofájára, amikor azt mondja, hogy orion szar, visszalépés meg hasonlók, de csak gondoljatok vissza, az 50-es években a holdutazás is scifi volt. Aztán jött egy csapatnyi FIATAL és megvalósították.
Tehát igen: Álmodozni kell és mindent kipróbálni. Biztos van mód az olcsó ûrrepülésre, csak ki kell találni hogyan. 😉

hdo
Ez így mind szép és jó, csak míg a rakéta már megvan, addig az általad felsoprolt hajtómûvek minimum 30%-ban csak elméletben léteznek.

Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?

"mutass egy forradalmi ötletet, aminek a paraméterei csak megközelítik a rakéthajtás paramétereit."

Termonuklearis ramjet a legkorben, Bussard hajtomu a legkoron kivul. (mind a fuzios, mind a fisszios megoldas hasznalhato mindket rendszerhez) A Bussard hajtomu elmeleti maximuma tart az 1 c-hez, de hagyomanyos fisszios energiaforrassal is elerheto a 0.1 c.
hdo
LOL

Mi az hogy már megint? 😄

NEXUS6
Már megint kinek a fejére gondolsz!?
<#hehe>

Molnibalage
Aha. Akkor nosza, mutass egy forradalmi ötletet, aminek a paraméterei csak megközelítik a rakéthajtás paramétereit.

N+1 alternatív meghajtási van, a bibi az, hohgy csak akkor jók, ha már legalább LEO pályán van a cucc. És oda mi vigye fel a cuccot...?

Ennyi erõvel nem igaz, hogy a balfasz autókat és vonatokat nem szólod le. Olyan elvault szarral mûködnek, mint a kerék. Csak ~3-5 ezer éves technológia. Persze egy mai kerék és felfüggesztés köszönõviszonyban sincs azzal, de a rakétachnika is fejlõdött azért elég keményen.

Aki nem látja a haladást, az vak.

A Marsutazás meg pont akkor lesz, ha a LEO pálya legalább olcsó lesz, mert akkor ott lehet hajót összerakni olcsón. Ha ez megvan, akkor olcsóbb lehe a Holdra menni. Ha ott van tartós jelenlét, onnan könnyebb a Marsa menni.

BTW, mi a péklapátért kell embert küldeni. A becsült minimális költségbõl 3-4 db Hubble léptékû ûrteleszkóp küldhetõ fel és odazavarható cirka 50 szonda. Jóval nagyobb területet és infórmációtömeget lehet ezzel nyerni, minthogy egyszer elzavarsz oda 3-6 embert...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Hát ez mindjárt jobb, mint a NASA elb****tt Constellation programja, amit már megint elõvettek. Egyszerûen nem hiszem el, hogy miért nem kezdenek valami teljesen új kifejlesztésébe, hanem az 50-es években kitalált rakéta technológiát erõltetik. Így nem lesz Mars utazás még jó ideig, az biztos.... <#falbav>
Tudom, aki a wikit idézi be, sikeres ember nem lehet.

Érdekes a ballisztikai együttható az STS rendszertõl eltérõ megközelítése, az itteni cikksorozatból úgy tûnt, az ottani koncepció ennek értékének lehetõ legnagyobbra nagyobbra hangolást képviselte.

#60: Si tacuisses, philosophus mansisses.
Én tudom, a cikkíró nem tudja valószínûleg, mert a cikk nem arról szólt. De itt most nem ez volt a lényeg.
Én is így gondolom.
Igen tudni ezeket az adatokat!
Igen, lehet, hogy tervezik!

AMD 975 X4/4015 GHz, 90 GB Kingstone SSD Radeon PowerColor HD6950 2 GB, 8 GB DDR3/1600 MHz BF3: [H]WhiteR

Lusta vagyok utánanézni, méret, tömeg és teljesítményadatokról tudni valamit?

Az alapkoncepció nagyon helyesen ember nélküli. Tervezik esetleg a raktérben ember szállítására alkalmas modul rendszeresítését?
Mást írnak de hülyeség. Az Orion belsõ tere túl kicsi egy hónapokig tartó Marsutazásra. Maximum a Marsûrhajó egyik moduljaként használhatják fel, de szerintem már az Orion utódját is kivonják a forgalomból mire tényleg sor kerül egy Marsutazásra.
hdo
Tudod mi az a mélyûr?

Hát ebben mást írnak, bár az eredeti forrásnak nem néztem utána:
A mélyûrbe megy a NASA ûrhajója

hdo
Ezen sírva röhögtem! <#falbav><#taps><#nevetes2>

Víz.

&#292;|&#936;>&#8776;i&#295;&#8706;|&#936;>/&#8706;t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!

Nem kell aggódni, van már annyi milliárdos, aki megfizeti majd az ûrutazást.

Tuti biznisz.
Hidrogén tank, oxigén tank.....

Mi lesz itt, ha terroristák kezébe kerül? <#nevetes1>
Molnibalage
a csíkszélességváltás tutira megtérül

Miért? Az átlagusernek rég nincsen szüksége a húdecombos gépekre, mert 5 évvel ezelõtti konfig is elég. Nem miden felhasználáshoz kell agyatlan teljesítmény. Ma már úgy tûnik, hogy a fogyasztás csökkentése a cél az iszonyatos mennyiésgû gép és szervetparkok estében. Ha a csíkszélessége ezen nem segít, akkor egyedül önmagában csak egy tény, de nem üzleti siker....

a csíkszélességváltás tutira megtérül. az ûrrepcsirõl pedig meg kéne gyõzni a befektetõket, hogy meg fog... egyelõre gyanítom csehül állnak 😊
Molnibalage
Jelenleg két 5. generációs vadászgép van. Mondjuk. Az F-22 kifejlesztése cirka 40-43 milliárd dollár volt, de az F-35 program is jóval többe volt ennél idáig.

bakker, régen atom-kézigránátot is akartak csinálni, akkor annak is volt értelme?
"Ha a jármûvet gyártásba szeretnék küldeni, az megközelítõleg 9-12 milliárd dolláros befektetést igényelne, a cég azonban nem számít állami segítségre az összeg elõteremtésében."

Azér vágjátok, hogy ez a pénz annyi, mint egy csíkszélességváltás a félvezetõiparban, vagy mint mondjuk egy 5. generációs vadászgép kifejlesztése, vagy mondjuk az alma negyedéves profitja.

,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI

az ûrsiklóknak azért volt fekete a hasán a tégla, mert azok a szilikát téglák a külsõ felületükre egy külön, égetett, hõálló bevonatot kaptak. (olyan mint a zománc kisarkítva)

ACER Aspire 6930G 644G32NM

Vagy lehetne rózsaszín egy Hello Kitty-s matricával az orrán.<#idiota>
globint
Ugyan má fiúk, nem gondolkoztok.
Azért fekete, mert az sokkal fiúsabb, mint pl. a rózsaszín. Lehetne még kék, de akkor ki látná meg a kék égen?

http://www.tradeximp.com/

Molnibalage
Véletlen.

Nethyrrea
jah, biztos kormos lesz úgyis 😄

RF ONLINE Nethyrrea -LVL51 ARMOR RIDER - Novus server BlackTide L2- BDEyes Lvl 87 ISS/73necro EVE Online - Nethyrrean FGC/RAX

Nem lehet, hogy felesleges más színûre mázolni, úgyis leég róla? 😊
Nethyrrea
gondolom a hõpajzs miatt, legalábbis a mostani siklók alja is fekete, bár nemtom itt a szín mit számít igazán

RF ONLINE Nethyrrea -LVL51 ARMOR RIDER - Novus server BlackTide L2- BDEyes Lvl 87 ISS/73necro EVE Online - Nethyrrean FGC/RAX

NEXUS6
Gyakorlatilag a mostani üza helyett lehetne az árnyékolást rakni. Tényleg nagynak kéne lennie, de látod A380-ast is építenek, sõt az STS még nagyobb. És a hatalmas H2 tartályok miatt a Skylon sem kicsi ám.

Másrészt ha egy ilyen elposszan az kb egy Csernobil. Nincs aki fölvállalja manapság. Olyan ez, mint a motor, ha most találnák ki szerintem semmilyen ország nem engedné bevezetni, hogy 200-300-zal száguldozzanak az emberek az autók között cikázva.

Kensin
😄

Közben leesett hogy miért fekete, katonai célokra is felhasználható, terepszínû 😄
Az elerheto adatokat nezve a hajtomu mukodokepesnek tunik. A jeget egyreszt a forro levego, masreszt a bearamlo levego nyomasa tartja tavol, gyakorlatilag leolvasztva/lelokve azt a hutocsovekrol. Hasonlo hajtomuvel rendelkezett anno a blackbird is, bar az nem volt kepes raketa modba kapcsolni. Az igazi kerdes a visszatereskori hovedelem. Ugy latom ezt reszben aktiv hutessel probaljak megoldani, ami egy jarhato ut. A futomuvek problemajara reszemrol en a sines inditast tartanam jonak, tehat a felszallo futomu egy sinen gurulo keret lenne, ami akar foldi aramforrasrol meghajthato lenne. Ezzel jelentos tomeget sporolnanak meg es a nem fogyna az uzemanyag a foldrol valo felemelkedes pillanataig.

ps: A gepnek a visszatereshez nem kell tankolnia, a videon az egy urallomas, urdokkal es egy bolygokozi urhajo volt.
Ûrangolna... 😄
Kensin
Nade mé pont fekete? 😊
Egy atommeghajtású repülõgépnek óriásinak kellene lennie.
A probléma az árnyékolással van. Nagyon nehéz a szükséges árnyékolás.
Talán az Airbus 380 már elég nagy lenne hozzá.
De lehet, hogy nem.

Az oroszok egyszerûen oldották meg a problémát:
Nem tettek árnyékolást a repülõgépre.
Sûrûn cserélgették a pilótákat...
Nethyrrea
ha jól veszem ki a videóból akkor a légkörbe visszalépés elõtt egy ûrben keringõ "benzinkúton" tankolna egyet ismét. már csak azon tûnõdöm hogy azt a töltõállomást mi fogja effektíven védeni az ûrben keringõ apróbb szeméttõl, mikrometeoritoktól meg hasonlóktól. ugyebár emlékezzünk csak a Mars mentõakció jelenetére amikor átment az ûrhajójukon egy meteorraj, milyen szépen kilyuggatta...

NEXUS6
Jogos a dolog. Az 50-es évektõl terveztek akár szuperszonikus atomhajtású repülõket. Ha 2 körös zárt rendszerût csinálnak az nem feltétlenül környezetszennyezõ. Ebbõl a hajtómûbõl az a hatékony hõcserélõ, amivel a levegõt hûtik a hidrogén üzemanyag segítségével, fordított elven alkalmazva pont jó lenne az atommeghajtásnál. Ha a reaktorból kijövõ hõt kéne a levegõnek átadni. Nagyobb magásságokban azonban egy rakéta hatómû valszeg nem ártana bele.

A szerkezet iszonyat drága lenne az építésnél cserébe viszont akár évtizedekig elmûködne szinte üzemanyag sem kéne hozza. Azonban figyelembe kell venni, hogy a mostani ürrepülõgép is a karbantartási igényeken csúszott el gazdaságilag.

Egy elsõ generációs atomrepcsi valszeg szintén egy szervizelési rémálom lenne. Azonban ha már a 60-as, 70-es években megcsinálják, ma már kiforrott lenne a technológia és a Holdra járnánk hétvégenként.

Már megint egy ûrrepülõgép terv. Volt már brit, francia, tegnap olvastam, hogy új USA terv, no meg a Clipper.
Mint ahogy stratégiai okokból négy helymeghatározó rendszer lesz hamarosan, legalább 100 felesleges mûholddal egy nemzetközi ellenõrzés alatt álló rendszer helyett, így itt is több koncepción görcsölnek, pedig egy nemzetközi összefogással készülõ gép jobb lenne.
Oldal 1 / 2Következő →