30
  • bigjoe
    #30
    Nem kell megvenni oszt majd meggondolják magukat a kis furamukik..
  • zola2000
    #29
    maga gép királyság, ezeket a feltételeket meg úgyis eltörlik mint annó a google chromenál is történt...
  • jackoneill90
    #28
    Ha nincs netkapcsolatban akkor nehezen tudná elküldeni az adatokat. Vagy valami sajátos módszerük van?
  • Laza
    #27
    Na, beállítottam ... le van tiltva a Street Pass alatti képek és egyebek hozzáférhetősége, és minden egyéb internetes személyes adat, kép, stb megosztása.
  • Laza
    #26
    Még mindig jó vétel, csak ésszel kell használni, mint minden mást ...
  • tibisan
    #25
    mit kell ezen fölháborodni.. nem kell megfeletkezni róla , hogy mekkora perverzek is a japánok..attól , hogy majdnem minden hi-tech ott születik nem is tagadják beteges dolgaikat..porno(amik rajzfilmek is),a viselkedésük, a gyerekes trendek..nem elítélenő ,mert rengeteget dolgoznak és meglátszik hova fejlődtek ..
    csakhát az is beteges , hogy megint a másolásvédelem , meg hogy a célcsoport
    a 13 évesek...azoknak veszik meg a boltban , persze, meg azok fényképezik magukat..
    a kislányok akiknek nem aszülő veszi, hogy egymást meg magukat fotózzák tudtukon kívül meg lesve vannak..
    gusztustalan dolgok ezek , pedig a 3ds jó vételnek tűnt a kamera meg a net miatt
  • strogg
    #24
    el kell adni vaterán, vagy más ilyen oldalon. Legalább visszajön a vételár egy része :))))
  • Retechegér
    #23
    Nem kell venni Fostendót, ha meg van ki kell dobni a picsába, ennyi
  • Laza
    #22
    Street Pass módba elvileg csak a benne lévő játék adatait lehet elérni. Aztán fene se tudja.
  • kvp
    #21
    "Egyébként azt, hogy mivel mennyit játszott valaki és milyen sikerekkel, azt maga is megnézheti az Activity Log-ban, vagy mifene. Gondolom ezeket az adatokat küldi is fel a szerverre."

    Igen, a doksiban irjak, hogy csak log-ot tolt fel, meg a szolgaltatason keresztul megosztott tartalmakat. Egyebkent ezek a parental controls alatt letilthatoak, tehat ha nem akarjuk hogy a gyerek megossza a lakcimet, a telefonszamat, a kedvenc nyalokaja tipusat es az aznapi fehernemujerol keszult fotot minden wifi hatotavban levo idegennel, akkor ezeket erdemes le is tiltani. De ha veletlenul hulye a szulo es engedi, akkor a nintendonak joga van cenzurazni ezeket az infokat.

    ps: Ki az aki a street pass-t bekapcsolva hagyja??? Ez kb. olyan mint bekapcsolt wifi-vel es jelszo nelkul megosztott mappakkal jarkarlni a varosban. (valojaban igy is mukodik) Gyereknek ilyen beallitassal nem igazan lenne szabad a keszuleket odaadni.

    Szoval ez nem gyerekeknek valo:
    http://www.youtube.com/watch?v=bnqGBNQHTQo
  • Laza
    #20
    Szerintem az hülyeség, hogy 'kikapcsolt állapotban' is. Max Sleep módban, amikor a Street Pass meg egyebek aktív.
  • kvp
    #19
    "A kapcsolat akár be-, akár kikapcsolt állapotban megvalósulhat.
    És mi van akkor ha kiveszem az akkut??? Akkor szerintem csatlakozhat ahogy akar."

    Eleg csak szoftverbol letiltani a frissiteseket vagy atkapcsolni a wifi-t kikapcsolt allapotba, erre van egy kis csuszka a keszulek oldalan. (repulon kotelezo a hasznalata) A kikapcsolt allapot standby-t jelent. Egy mobiltelefon is be van kapcsolva attol, hogy szoftveresen kikapcsoltuk, pl. az ebreszto is mukodik. A teljesen kikapcsolt allapothoz ki kell venni az aksit, de az offline allapothoz eleg lekapcsolni a radios egyseget.
  • Laza
    #18
    Pf, nekem van 3DS-em, ráadásul az SF4-et mindig neten nyomom. Na, kapcsolom is ki a wifit rajta amint hazaértem :)
    Nyomatom rajta az AceCardot is ... nehogy ezért felrobbantsák a masinámat :)

    Egyébként azt, hogy mivel mennyit játszott valaki és milyen sikerekkel, azt maga is megnézheti az Activity Log-ban, vagy mifene. Gondolom ezeket az adatokat küldi is fel a szerverre.
  • kvp
    #17
    Egyaltalan vegigolvasta az angol szoveget valaki? Az aljan van, hogy:

    "Content" means the software, services, material and other data which we or our Third Party Content Providers own or have the right to use, distribute or sublicense, and which we or our Third Party Content Providers send to, or make available as a download through, the Nintendo 3DS System or the Nintendo 3DS Service, but excludes User Content and various commercial and non-commercial content provided on the Internet web sites operated by third parties.

    Az hogy 'exclude user content' azt jelenti, hogy ok csak a drm rendszer ala eso tartalmakert felelnek es csak azokhoz ferhetnek hozza. Tehat amit a felhasznalo keszit, vagy az internetrol tolt le, azert nem felelnek es nem is ferhetnek hozza. Az egyetlen kivetel ez alol, ha valaki a feltolti az online account-jara a kerdeses tartalmat, mivel ekkor joguk van cenzurazni.

    "If legally permitted, we may access, use, and disclose Third-Party Data in order to protect our rights or property, to protect other users of the Nintendo 3DS Service, or to comply with legal requirements such as a subpoena or other legal process. You agree that you have no expectation of privacy in any Third-Party Data you receive or transmit via the Nintendo 3DS Service."

    Figyelik az online rendszert es ha illegalis tartalmat talalnak, akkor torlik. Ezt kenytelenek megtenni, mert egyebkent sok orszagban nem lehetne forgalomba hozni a keszulekeket. A keszuleken offline tarolt felhasznalo altal birtokolt adatokkal kapcsolatban csak annyit irnak, hogy nem vallalnak erte felelosseget.

    A felhasznalo adatai a szemelyes tulajdonat kepezik, tehat:

    "We respect the intellectual property of others. If you believe that any material within the Nintendo 3DS System infringes upon any intellectual property right which you own or control, you may file a notice of such infringement with us as provided in Article 11 below. Our entire Intellectual Property Policy may be viewed at www.nintendo.com/ippolicy."

    Csak be kell jelenteni jogi uton, hogy a kozzetett anyag a felhasznalo tulajdona (pl. csaladi fotok) es akkor a nintendo eltavolitja azt. Tehat a felhasznaloknak joga van megadni, hogy a szemelyes adataibol mit oszt meg a vilaggal. Amennyiben ezt a megosztast a nintendo szolgaltatasain keresztul teszi, akkor a nintendonak joga van cenzurazni azt. Tovabba a tarhelyert cserebe a felhasznalo lemond a feltoltott tartalmak szerzoi jogarol. Ha viszont ugyanezzel a keszulekkel pl. a facebook-ra tolti fel a kepeit, akkor a nintendonak nincs hozza koze es nem is ellenorzi azt.

    Mindezeken kivul minden halozati forgalom blokkolhato, vagy tipusonkent szurheto. Ha valaki csak internetezesre hasznalja a keszuleket, esetleg 3D-s fotok keszitesre, meg jegyzetelesre, tovabba nem hasznalja a nintendo-s online account-jat, akkor gyakorilag csak a biztonsagi frissiteseket szedi le a keszulek, ha be van kapcsolva az automatikus frissites. Persze ez azt jelenti, hogy az osszes filmet es zenet vagy memoriakartyan kell betenni, vagy a webrol kell letolteni, hogy biztosan drm mentesek legyenek. Ebben az esetben az osszes adat felhasznaloi adatnak minosul (meg a kaloz filmek is), amihez a nintendo nem nyulhat es nem is all szandekaban hozzanyulni. Csak ne osszuk meg oket a nintendo-s halozaton kereszul, hanem inkabb a weben at, amit nem felugyel a nintendo.
  • kjhun
    #16
    Idézem: A felhasználási feltételek ugyanis rögzítik, hogy a konzol összeköttetésbe léphet a Nintendo szervereivel azért, hogy frissítéseket töltsön le, diagnózist végezzen, adatokat küldjön el a központnak vagy onnan új információkat szerezhessen be. A kapcsolat akár be-, akár kikapcsolt állapotban megvalósulhat.

    És mi van akkor ha kiveszem az akkut??? Akkor szerintem csatlakozhat ahogy akar. És már kapható, ez csak most derült ki róla??? Röhejes, be kellene tiltani, ha nem hajlandóak a felhasználási feltételeiken változtatni, ha az EU-nak nem tetszik a dolog.
  • KopaszIsten
    #15
    Ez egyszerűen felháborító. Rács mögé kellene dugni az ilyeneket.

    Ez nem konzol (vagy mi), hanem kémberendezés, amivel megfigyelnek és adatokat gyűjtenek rólad. És még a szellemi termékeidet is ellopják.

    Nekem is a Chrome jutott erről eszembe. Az is hasonlóan tisztességtelen.
  • strogg
    #14
    Ez szomorú :/
    Pont a napokban sikerült megnyokodnom egy 3ds-t, és nagyon pöpec. Komolyan elgondolkodtam, hogy veszek egyet, 1-2-3 játékkal, hogy utazások közben, vagy amikor kedvem van. De igy kösz nem.
    Az, hogy drm-es minden xar, és nem is nagyon tudok kijátszani már visszatartott egyszer a psp-től is.Mindegy, megvárom a 4ds-t, vagy a "tökömtudjamilyen" tipust, amikor már rájöttek, hogy drm-el nem tudnak paci áttörést elérni.
    No comment.
  • Kensin
    #13
    Széép! Miközben az emberek felének megfájdul a feje a 3D-től, a másik felétől elveszik a jogaikat.
    A beírt jelszavak tulajdonjoga is automatikusan átszáll a Nintendo-ra?
  • Tinman #12
    Ergo zsebzsötemre ez a készülék is alkalmatlan... szomorú
  • mortep
    #11
    konyhanyelvre lefordítva: minden ami a konzolra kerül az a miénk, és ha csavarhúzóval próbálsz közelíteni, akkor felrobbantjuk a készüléket veled együtt...
  • pasi29uk
    #10
    Szerintem vírust kellene írni oszt nesztek legyetek vele boldogok... tenyésztgessétek, ha már a tiétek (jogilag)
  • mad mind
    #9
    Még szerencse, hogy a feltételeket csak megvétel után tudod elolvasni az első bekapcsolásnál.
  • Namelesske
    #8
    Remélem felégetik az egész kócerájt. Amugy meg tessék elolvasni a feltételeket, és akkor nem lesz ilyen felháborodás, szimplán csak nem kell megvenni.
  • mrlujoak
    #7
    ...nos, kedves Anonimus csapat, tessék kérem a Nintendo-t is meglátogatni...
  • Cat #6
    Van rajta videólejátszó, hangszoró, mikrofon, két hét múlva pedig még böngészőt is kiadnak rá.
  • netperformer
    #5
    Omg... lehet én vagyok lemaradva, de azt hittem ez csak egy egyszerű kézi konzol... ehhez képest a cikkből nekem úgy jön le, mintha egy notebook lenne.
  • KRTuning
    #4
    Nekem is ez ugrott be de ez még azonis túltesz, ők legalább névtelenül használták volna fel reklámcélokra, vagy hogy is volt. De ez üti. Meg ütném azt aki ezt kitalálta...
  • Inquisitor
    #3
    Jé, pont olyan mint anno a Chrome 1.0-ás feltételei, amit olyan marha gyorsan visszavontak :)
  • And5
    #2
    Vegyen Nintendot a halál ...
  • kissssss
    #1
    jújj mi lesz ebből még. :-DDD