4681
-
Evoluti0N #2392 Sokan még töltik, másoknak meg sincs. Így nem marad más, mint a vita. :D -
#2391 na a shield rendszer az egy olyan valami lett, ami tetszik, azért pirospont (máhogy a tank warri-féle shield)
ez a barrieres ökörködés már kevésbé adja -
#2390 -
#2389 Meg a Legend of Grimrock-okat. -
#2388 Igazi férfival (kard+pajzs), nem mintha számítana, hiszen van a csapatban mágus, rugó, tank is, szóval azzal verem boss-t, amivel akarom:) -
#2387 Rúgóval se volt még gondom. -
#2386 Mondom nem volt. Végigtoltam 5x. Az határozta meg a spell damage-et, a willpower meg a manát. Elég magic-kel voltak annyira erősek a spellek, hogy seggmindegy volt a mana. Ha mégse, akkor meg potispam.
De még mindig nem értem a sok hiszimatyit, hogy mi a rákért nem nyomják a divinityt. -
#2385 mivel vagy? mage-dzsel egészen easy volt, legnagyobb bajom azzal volt, hogy a kamerát valahogy úgy állítsam, hogy lássam ha szedhető a shieldje, meg lássak minden mást is
bár így látatlanban ez a mage megint nagyon op a többiekhez képest sajnos, aztán később meglátjuk -
#2384 Én elkezdtem nightmare módban, már a tutorial rész bossánál lehet szopkodni keményen, ha nem taktikázol:)
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2014.11.19. 21:09:56 -
#2383 jó példa, olyan buta a térkép ebben a játékban, mint a föld
viszont rájöttem, hogy ezt a minimapot nekünk régi motorosoknak csinálta a bioware, mert egy az egyben a régi counter-strike radarja lett áthúzva, úgyhogy pirospont
kár, hogy oda illett, ide meg nem -
Although #2382 Szerintem hagyjuk, ebből is csak meddő vita lesz. Nem a van értelme vagy nincs értelme a kérdés. A kérdés az vannak akik szeretik maguk babrálni esetleg bütykölni a karaktereiket erre egyre kevesebb esély van ahogy az évek múlnak :) Végül olyan lesz mint a gps navigáció :) És már bele se nézel a térképbe a végén már gondolkodni se kell majd :)
Edit és ne feledjük az rpg-k alfájáról és omegájáról beszélünk egy taktikai rpgről. Legalábbis az volt valamikor :)
Utoljára szerkesztette: Although, 2014.11.19. 20:59:31 -
#2381 easy meg normál fokozatban gondolkozz, ahol csak meg kellett nyomni a támadás gombot, oszt cső
.. pont, mint ahogy ez a játék meg lett írva, tehát végülis a bioware "jó" irányba halad ..
ne arra gondolj, hogy te szeretsz egy szerepjátékban taktikázni a kiosztott pontjaiddal, a fejlesztésed irányával, urambocsá beleélni magad egy nem konvencionális karakter szerepébe (da:o kieg, és da2 battlemage <3), hanem arra gondolj, hogy mennyire király már ráfeküdni az autoattack gombra, aztán egy perc múlva ezt megismételni, aztán újra és újra, és csak zsebelni a lootot -
#2380 -
#2379 Pedig de, volt értelme. Komolyan mondom, mintha nem is egy RPG topicjában lennék. -
#2378 Nem. Mage-nél pl konkrétan nem volt értelme a magic-en kívül másra rakni. Hú de kurvára fog hiányozni.. -
MrAndree #2377 Még tart a letöltés :D -
#2376 Tökéletesen értem és megértem mit mondasz és ezt tényleg a BW-töl kellene megkérdezni mert én nem tudom a választ. -
#2375 Nemár. Ennyire rossz a játék, hogy inkább fórumoztok ahelyett, hogy játszanátok? -
#2373 jó, kezdünk egy irányba beszélni
akkor most erre válaszolj nekem kérlek:
szóval tételezzük fel, hogy a szerepjátékoknak alap része a stat pontok osztogatása (még ha sokszor.. mondjuk hogy egyértelmű is, hogy mire "kell")
aztán tételezzük fel, hogy a dragon age sorozat korunk szinte egyetlen, de legalábbis határozottan: szerepjátéka
aztán gondoljunk bele, hogy ez frankón teljesült is az eddigi 2 résznél
akkor most a kérdésem az (igazából a bioware irányába), hogy milyen szörnyűséggel járt volna valamit meghagyni, ami egyértelműen része egy szerepjátéknak, és eddig teljesen jól működött? miért kell kivenni, mivel lesz így jobb? és mivel lenne rosszabb, ha bent hagyják?
mondhatod, hogy casual irány, de a casual játékban ha pl. lenne egy "auto stat kiosztás" funkció, és egyébként meg lehetne manuálisan osztogatni, az miért lenne rossz? nem lenne már casual? túl bonyolult lenne? nem illene bele egy dragon age játékba? rontana bárkinek a játékélményén?
mert ez így ahogy most van, ront. sokat. -
MrAndree #2372 EA alatt? Szerintem a BW utolsó olyan RPGje amit még lehetett HCnak nevezni az a Neverwinter Nights volt, 2002 körül tán. Mert a Kotor egy zseniális játék de HCnak nem nevezném. Meg a DA:Ot se. Szimplán átálltak a lightosabb műfajra, ami valahol érthető mert így nem kickstarteren kell kalapozniuk maguknak pénzt (mint teszi azt manapság az összes HC RPG sajnos)
Utoljára szerkesztette: MrAndree, 2014.11.19. 20:46:13 -
ratgab #2371 Én vagyok a gyerekes, de ti nem bírtok ki egy napot... Tényleg igazad van. -
#2370 Erre itt vannak a kickstarteres hc rpg-k ott minden ilyesmi megvan. -
#2369 Én nem látok ellentmondást azzal amit én írtam...
Mindig logikus melyik kasztnál melyik statra pakolsz persze ha valaki sik hülye hozzá és egy str alapú warrornál a mágiára pakolt az megszopta, na ez mondjuk hiányozhat de aki már egy rpg-vel is játszott életében az nem tudta elrontani.
Arról már nem is beszélve, hogy pl Bloodlines, TES kaliberü rpg-nél se kell evvel foglalkozni-
Ha ez egy hc rpg volna tökéletesen egyetértenék veled de egy EA alatt elkurvult a casual réteg felé réges-rég elmozdut BW-töl ilyesmit elvárni már álmodozás szintjén van. -
silverchain #2368 Nem azt írtam, hogy az Origins-ben volt dualclass, a stat osztogatás viszont igenis több volt, mind warrior-str, rugó-dex, mage-int osztogatás. -
Nos #2367 Az NVIDIA kártyásoknak mindenképp érdemes drivert frissíteni, én most raktam fel, és simán megy highon a 650essel. Csak a post process qualityet szedtem le, mert utálom a motion blurt.
(Ratgab, szerintem fejezzük be, mindenki más időbeosztásban él. Ha már nálad ennyire számít, én ma és holnap este tudok játszani, aztán a jövő hét végéig alig pár órát összesen. De ennek a te szempontodból semmi jelentősége, szóval foglalkozzunk inkább a játékkal. Elég gyerekes vagy, mindegy hány éves.) -
Although #2366 Hát akkor nagyon nem emlékszel de még a kettőben is komolyabb volt :) Pl a mágus ha dexre pakolt javította az esélyét a knock ellen. A kettő ebből nem volt rossz, jól magyarázott vezetője volt a statokhoz. De igazából mindegy. Ez egy folyamat már 2010 óta tart és nem fog megállni :)
Edit: Máshogy fejlesztesz egy healert máshogy a dps magust. Egyiknél nem árt ha van manna a másik meg ugye. De ugye már healer sincs :)
Utoljára szerkesztette: Although, 2014.11.19. 20:36:40 -
#2365 Isten ments, hogy beleszoljak ebbe a fennkolt vitaba, de egy, ennel azert van tobb attributuma is egy karakternek, es ketto, azert a Traitek az elso reszben picit megkavartak ezt az "orok ervenyu" torvenyedet, amelyet leirtal. Nem alapjaiban, de a karakter fejlesztese soran azert dontened kellett, melyik fontosabb es mire hajtasz, akar egy warriorral is (lasd dualwield kontra 2hand kontra shield), stb.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2014.11.19. 20:33:54 -
#2364 rendben, gondolom láttad normal felett az eddigi részeket
csak mert:
- warriornál igen, egy szintig str, aztán csak cons
- rugónál egy szintig dex, aztán csak cunning
- mage-nél a willpower 100% fölösleges, blood magenél ugye fontos a cons, egyébként csak magic
ezzel eddig lehetett taktikázni, most kapsz egy lovat részletekben, kezdve a péniszével
.. ezer éve így van .. -
MrAndree #2363 Az Originsben (ami szerinted RPG míg ez nem) hol volt dual class? Persze gyárthattál strentghes mage-t csak értelme nem volt semmi.
Utoljára szerkesztette: MrAndree, 2014.11.19. 20:30:19 -
MrAndree #2362 Nem mindent, de a statoknál ezer éve az van, hogy harcos az erő, rugó a dexterity, mágus meg a mágia. Ez így volt az első részben is. A kellően változatos skillek szerintem sokkal fontosabbak, azokból tényleg legyen sokféle és szabadon választható, hogy lehessen változatos karaktereket csinálni. De nehogy már attól ne legyen valami RPG mert nem rakhatok szintenként 2 pontot a strength-re... -
silverchain #2361 Persze, egyszerüsítsünk mindent, csak legyen sok quest (single player WoW módra), meg jól kinéző, cserélgethető páncél. Isten ments, hogy goldolkodni kelljen a karakterfejlesztésen, pl. multi-/dual class fogalma kiment a divatból 2005 óta, mert nehogy túlbonyolítsuk az rpg játékokat. Ha 3rd person "b@szós-kardozós" játékot akarok játszani, akkor azt választok, nem pedig rpg-t. Vagy akkor az Origins után ne hívják rpg-nek a Dragon Age-t. -
#2360 Warrior- strengh
Rogue- dex
Mage- a mágikus sebzést és mannát növelö stat
Ezer éve igy van... -
ratgab #2359 Én éjszaka aludni fogok, mert holnap dolgoznom kell. Majd szépen holnap hazaérek 4 után. Szépen lehet este 7-re elmegyek szépen focizni, hazaesek 9-kor valószínű hulla fáradtan és lefekszem aludni.
És szépen majd ráérek pénteken amikor szabin leszek játszani vele. Mert egyrészt nem hajt a tatár, másrészt nem vagyok már gyerek, hogy ne bírjak még ki pár napot Dragon Age nélkül... Pont megvagyok VPN nélkül ezek alapján. 1 nappal 2 nappal, sőt 1 héttel se lőnek már nyulat. Játék ott lesz, ha lesz időm tudok vele majd játszani. Nem rohanunk sehova. Pont ezt a türelmetlenséget nem értem, amit pl Johnny is vázolt..Felnőtt emberek vagyunk, szerintem már megtanultunk várni... de úgy néz ki én tévedtem. Volt már ilyen a történelemben nem az első eset, hogy tévedek. -
Although #2358 Azért ezt szeretem. Mikor már azt magyarázzuk, tényleg nem is annyira gáz mindent megcsinál helyettem. :)
Emlékszem az elsőre mekkora öröm volt próbálgatni, ügyetlenkedni és megtapasztalni mi jó, mi nem jó. Nem baj, ez ilyen ettől, még lehet jó.
De egy biztos még egyszer utoljára lehetőségem lesz felidézni milyen is volt a hőskora ennek a műfajnak, nagyon várom. Jó sok idő elrepült, vajon most is akkora öröm mint először volt. Már csak pár hónap és itt a pillars of ethernity is :)
Utoljára szerkesztette: Although, 2014.11.19. 20:23:28 -
ratgab #2357 Hagyjuk szerintem... -
MrAndree #2356 Meséld el te, úgyis olyan okos vagy mindig... -
#2355 mage-nek meséld csak el kérlek, hogy melyik stat kiosztás az egyértelmű -
Evoluti0N #2354 Ez az. Most miért jobb, hogy tudod, hogy mire kell raknod a logika alapján, vagy megnézed a neten és az alapján rakod rá, vagy netalán nem tudod, hogy mire kell és elbaszod a karid? Akkor már akár magától is eloszthatja. -
#2353 ők is mexikói ipvel tolják? őőő ok, nem vagyok irigy, használhatják ők is, elvégre free trial van.
szóval ja, nem értelek, nem is foglak -
#2352 Akkor már csak négy órát kell várnod ha jól sejtem.