Dragon Age III

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nekem valami eszméletlen tetszik ez a játék😊
Még csak most kezdtem X1-on.Simán GOTY!!
40 órája nyomom, szórakoztató, de Év Játéka várományos csak azért lehet, mert sajnos a színvonal alacsony. Egy igazi openworld Dragon Age-et el tudnék képzelni ehelyett. Érdekes, hogy 2014 végén kijön egy játék fizika és AI nélkül. Itt nincs egy dinamikus objektum, egy leeső, felvehető bármilyen tárgy. Nincs ragdoll vagy bármilyen fizikai kölcsönhatás két tárgy, személy közt, AI egyáltalán nincs. Az ellenfelek tőlem 3 méterre sétálgatnak, mint a f@sz, anélkül, hogy bármi reakciójuk lenne. Pl.: a nyilazót ütöm-vágom, meg se rezzen, amíg a az életcsíkja le nem megy addig ugyanúgy lő, a társaim egymásnak háttal állva beszélgetnek stb, stb. Biztos sokan azt fogják mondani, hogy mindez nem számít. De akkor mi számít? A karakterek messze érdektelenebbek, sótlanabbak, mint bármely Bioware játékban eddig, a sztori sokkal több nagyszabású jelenetet elbírt volna, több epikus megmozdulást. Mivel megvettem most már egyszer végigjátszom, de ez messze van a többéves Skyrim-tól is. (magánvélemény).

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

Ps4-en, de közben kiderítettem, hogy a PS Network-el van ma egész nap valami gond.

Közben sikerült elindítanom és pont azon agyaltam, hogy azért a medvék (Large Bear) ereje a Hinterlandson azért elég durva, amikor egyszerre 4 (!) 11-es szintű medve rám támadt 😄 (én most 12-es vagyok). Szóval ez egy kicsit el van szabva, szó szerint menekülök a medvék elől, a legdurvábbak eddig.

Épp a sárkányt próbáltam meg megölni szintén HInterland-ban... hát eddig lehetetlennek tűnik 😄
Milyen platformon játszol?

"Life is a map and it's quite confusing" My screenshots: https://flic.kr/ps/2YWbrd

Én csak játszogatok és szépen jön minden persze nem tudok lekraftolni mindent egy körben de, nem is görcsölök rá.... nem mondanám hogy szűkében lennék bárminek is.

Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.

Érdekes a véleményed. Nekem nagyon tetszik és nagyon jókat játszom vele, bár van pár kérdés bennem is, de alapból nem befolyásol.
Nálam pl. ma egész nap nem tud csatlakozni a szerverhez és nem tudom elindítani 😞
b-type
A DA2 motorjára szvsz simán lehetne hasonlóan sikeres játékot írni, új térkép, új történet, új szereplők meglévő keretrendszer, sztem teljesen jó az a grafikai színvonal...és lenne idő a qva fontos részletekkel is foglalkozni, szemre még tetszetősebben animált csaták...mittomén még mélyebb karakterek...nem vágom miért kell rohanni. Biztos nem vagyok tömegigény üzletileg, de még évekig vásárolnám a DA2 újabb történeteit, újabb térképeit, Mert ott is a legnagyobb probléma a kevés helyszín, és a rengeteg ismétlődés. De ettől elteintve bőven alkalmas egy szép fantasy játék hordozására-megjelenítésére.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Nem kötelező farmolni, vannak más megoldások is, csak körbe kell nézni.

"Life is a map and it's quite confusing" My screenshots: https://flic.kr/ps/2YWbrd

ez is olyan mint az ME3? bárki aki az alapjátékot vitte végig az elrágcsálta az ereit és mindenki más, aki várt fél évet, az mennybe magasztalta?
Bioware az új Paradox? 😊

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

rage
Én nem vagyok egy nagy gamer, mit ne mondjak, de ez most nekem valahogy mégis jól halad, egyáltalán nem tűnt sehol sem vontatottnak, vagy unalmasnak, szinte alig várja az ember, hogy visszatérjen a világába.
Szerintem a perkek is elég hamar meglettek, amiket szerettem volna.
A war table-ön nagyon sokszor küldöm el az ügynököket cuccokért, pénzért, minden ott felajánlott küldetést megcsináltatok velük, lehet innen jön be több influence meg nyersanyag.

Gigabyte P55-US3L, QuadCore Intel Core i5 750, SAPPHIRE R9 270X 4GB GDDR5 WITH BOOST & OC, 16 GB Corsair Vengeance Memory DDR3-1600 SDRAM,Synchmaster EX2220 WIN10

JethroHUN
Ez az egész játék egy dög unalmas grind fest... Szintezést újra számolhatták volna mert ez nem egy 1000 órás mmo... Az influence valami irreálisan elszámolt. Már inqusition level 4-5 között 5000? Rift bezárás ad 200-at... Craftolás is valami vicc... mint egy mmoban... Most komolyan elvárják, jogy majd 100x körbe futom ugyan az a területet magasabb szintű anyagért amiből alig 2-3 telér van elszórva. A bőr meg ruhaanyag az megint valami vicc. Előbbi nem esik semmiből se, legfeljebb elvétve. utóbbiért meg nem fogom az állatokat famolni nap-estig...

A 30 pontból álló ultranehéz gráfokat már nem is említem...

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

wedge31
Lv 10-töl.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

JethroHUN
Speciális skill fák mikor jelennek meg? Felvettem már Blackwallt, Viviennet, Serat de egyiküknél sincs. (pl Knight-enchater, Tempest stb)

Sir Quno Jedi
Na az már valami.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

rage
Perket kapsz az influence-ért.

Gigabyte P55-US3L, QuadCore Intel Core i5 750, SAPPHIRE R9 270X 4GB GDDR5 WITH BOOST & OC, 16 GB Corsair Vengeance Memory DDR3-1600 SDRAM,Synchmaster EX2220 WIN10

j0nNyKa
mondjuk craftnal pirossal kiirja, hogy mire valo az a cucc 😊

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

j0nNyKa
ha lenne meg sgn + - rendszer, most kapnad a +t erre <#eljen>
szerk: #3704 -re is
Utoljára szerkesztette: j0nNyKa, 2014.12.25. 09:48:55

Amiket a karakterekre tudsz aggatni: Mage-light armor/Staff, Rogue-medium armor/bow & dagger, Warrior-Heavy armor/sword, axe, shield & two handed. Belt, ring, amulet mindenkire megy, kivéve azok, amik kaszt specifikus képességeket erősítenek.

Az armorokba és fegyverekbe alapból 2 update rakható, de a lootolt dolgoknál (főleg, ha kék vagy lila), nem mindig lehet, csak rúnát.
Amit tenni tudsz, hogy vagy minden mozdíthatót megnézel, hátha esik schematic, amiből aztán neked jobban tetsző fegyvert/páncélt tudsz csinálni, vagy megveszed vendornál. 9-es szinten már elérhető Redcliffe és Val Royeaux, ott lehet fegyver és páncél schematicot venni a kereskedőktől.

Egyébként nálam is főleg warriornak való cuccokat találok jobbakat, lehet ezzel akarják ellensúlyozni, hogy a mage egy kicsit..khm..erős.
Utoljára szerkesztette: Rannah, 2014.12.25. 09:17:41

Én most újabban azt nem értem, hogy - rájöttem a craftolás menetére - és már nem is lenne vele nagy gondom, de:

- mondjuk egy új armort akarok craftolni a mage karakteremnek, erre mutatja oldalt, hogy nézne ki az újonnan craftolt cuccban, amikor ez megtörténik akkor ténylegesen rá is akarom "adni" erre akkor írja ki a program, hogy pl. csak a warrior katakterre jó... de ez a craftolásnál számomra sehol nem derül ki, hogy pont a fő karakterem lesz, amire majd semmi nem lesz jó. Számtalan cuccot találok egyébiránt ami a warrior karaktereknek kedvez a mage-nak szinte semmit soha, vagy ha igen sokkal szarabbakat, ami nálam van.

Nálam is az a probléma, hogy 9-es szinten vagyok és konkrétan egy fa bot van nálam (45 dps-el 😄), mert nem tudok új fegyvert venni, sem azt fejleszteni, mert "no updates available". Egyébként minden szart gyűjtök és felveszek, de akkor sem adódik lehetőség jobbra.
Sir Quno Jedi
Amit mindmáig nem értek, az az influence. Van dögivel, kapod, hűűűdejó, sőt venni is lehet iratokat stb., amikkel még + influence-d lesz, de azt hogy mindez úgy mégis minek, vagy mire jó, arra nem jöttem rá, utánaolvasni meg lusta voltam.

A power is tök felesleges, mert maradt vagy százsok felesleges powerem a végére és még bőven tudtam volna szerezni. Értelme nuku a power nyitós küldiket leszámítva. Így viszont értelmetlenek a rift zárások, requisition kérések stb. mert úgyse kell a power ami belőle jön semmire az égvilágon. Minek felhalmozni belőle, ha nem kell semmire??!?!

Az egész játék bűzlik a feleslegesen erőltetett gyűjtögetéstől, ami ráadásul full értelmetlen is. Még ha lehetne jobban kusztomizálni a keep-et, vagy a csapatainkat, vagy tudomisén, valami. De így értelmetlen, dögunalmas és felesleges is.

Jahmeg az exp. Egy idő után nem jön, akkor se, ha már mindent megcsináltál, mert megragadsz egy szinten. Namost nem fogok elmenni sárkányokat öldösni unalmamban, hogy esetleg netalántán még magasabb szintű legyek, ami ráadásul nem sokat számít a végén amúgysem. Lev 20 fölé menni komolyabban kínszenvedés így. Akkor minek ez a sok grind, amiért sem exp, sem használható loot nem jár??!?!? Még ha élvezetes lenne a harcrendszer és nem atomgáz, akkor az ember csak funból gyikolászna mindenfelé, de így nesze semmi fogd meg jól.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

rage
Találsz pénzt rengeteget, aztán a war table-ön el lehet pénzért küldeni valakit tíz percenként, a tárgyakat el is lehet adni, s egy csomó war table küldetés is pénzt ad. Én inkább elkölteni nem tudom, már megvettem a legdrágább lovat is, csak fogyjon...

JethroHUN
Pénzt, hogy lehet ebben a játékban szerezni? Mert ahogy észrevettem a küldetések nem adnak semennyit se... Már T2-es cuccok is 3K felett vannak. Jó lenne már lv9en nem lv2es fegyverrel görcsölni.

Valaki nagyon nagy rajongója a kopasz fejeknek a biowarenél... Solas... De még, Vivienne is?! Komolyan basszák már ki az art designert a fenébe.
Utoljára szerkesztette: JethroHUN, 2014.12.24. 23:02:27

Különc
Nem rossz, de csak a sárkányok miatt érdemes gearelődni, Corypheus könnyebb mint egy medve, minden más meg meh...

Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403

JethroHUN
Kipróbálom kösz.
A Forbiden Oasisnál a templomba mikortól érdemes be menni? 9-es szinten nagy nulla volt a loot a nagy ládákból 2 ajtó nyitása után, úgyhogy vissza töltöttem.

Különc
Ha Cassandra a tank akkor:

Defend: Cassandra
Preferred Skill: Shield Wall minden más disabled
Utoljára szerkesztette: Különc, 2014.12.24. 20:54:17

JethroHUN
Akkor nem csak engem idegesít a játék olyan szinten, hogy a falba vágnám a billentyűzetet szívesen. Játékmenet valami borzalmasan rossz. Unalmas, frusztráló. Az AI KALAP SZAR... Nem is értem, hogy lehetett kihagyni az olyan részletes taktikai beállításokat mint ami az Originsben és a ha jól emlékszem még a DA2ben is. Az AI olyan egyszerű parancsok ellátásra képtelen mint a tankot kezelni ami annyiból állna, hogyne rohangásszon el össze vissza, hanem maradjon egy helyben és esetlen használja már a shield wall-t a támadások blokkolásához.. de ááá...

Sir Quno Jedi
Nnna én is kivégzetem. A harcot tekintve ez életem talán legesmostméglegrosszabb programja (főleg a végén már úgy voltam vele, hogy uninstallálom ezt a rakás gennyes szart). Cserébe a sztori jó, a karakterek jók, az egész epic stb.

Következőt is meg fogom venni a sztori miatt, de a játék része az ultraszánalmas. 1xűen borzasztó, nem hiszem, hogy ezt épeszű tesztelők nem mondták a szemükbe, hogy WTF! Minden másodpernyi harc fizikai fájdalmat okoz benne az embernek. + kutyagolás szimulátor. ehhh...

A DA sztori része 10/10, grafika is 10/10, offlinemmo terepbandukolás és harc 3/10 max.

j0nNyKa
ha az az izé ott a második sorban egy kérdés, akkor undercroftban egy ládában

Sziasztok.
Skyholdban a delux tartalom, hogyan elérhető. Mert a kovácsnál nem találom a recepteket.
Sir Quno Jedi
A magas szintű pride démonok sokkal idegestíőbbek, főleg a lev20 és afelettiek. Namost nem hat rájuk villámmágia és ők is azt tolják (pikk-pakk egy-két kasztolással ki tudnak fektetni egy 20-as karit). Amúgy meg folyton maxra guardolnak, így verheted le róluk az armort újra és újra. Volt belőlük miniboss is, na ott mondtam azt, hogy a murva anyjukat, ha nem vertem le 20x a full armorját, akkor 1x sem. Érted, neked fogy a gyógyital, de ő ha már csak 3 hp-n van, akkor is hirtelen max. armorja lesz és goto 10. Ez csupán időhúzás és buziság.

Jah. Annyira nem kemények. Az előbb volt egy 4 vs 3 velük és nem volt annyira gáz. 😄
Sir Quno Jedi
Azokat gyorsan taccsra lehet tenni. Lassúak. Meg elég sok vari hat rájuk.
Utoljára szerkesztette: Sir Quno Jedi, 2014.12.23. 11:52:16

Ez az Emerald Graves brutál hely. Minden négyzetméterre jut egy óriás.
Különc
189

rage
Volt aki a Biancat fejlesztgette? Ha igen, mennyi volt a legtöbb dps amit sikerült kihozni belőle?

Különc
Ja, kivétel talán a shield de a többiben az epixx a nyerő, fegyvereknél viszont fordítva, legalábbis daggernél így volt, ott 2x akkora DPSt tudtam kreálni, mint a droppal

Sir Quno Jedi
Az a baj a páncélokkal, hogy találsz valami murva jót (én pl. ősi elf páncélt a mágusomnak) és után tíz szintig nem találsz jobbat, sem kreálni nem tudsz. Mert ugyan magasabb szintű és így fajább páncélok, de annak az eredeti alapértékeit nem tudják megközelíteni sem (pl. +16INT).

Mindegyik csapattársamon, aki velem tart, Warden páncél van és mindegyiknek más szintű a másfajta alapanyag miatt. Úgy nézünk ki, mint valami Power Rangerek. Piros ranger, sárga ranger, zöld ranger és kék ranger. 😄
Jaja. Azokat érdemes. Sok új érdekes szöveg van, sőt sok helyen kicsit olyan, mint a korábbi részekben a Meggyőzés képesség. Csak ugye itt külön kategóriákra van osztva.
Amiket Rage írt, és ha nagyon sztori orientált vagy, érdemes már az elején a Knowledge típusú perkeket felvenni.Ezek érdekes plusz párbeszéd opciókat tudnak adni.

rage
A headphones az az.
Tedd arra.

Perk? Bonyolultabb zárak kinyitása, több heal potion, nagyobb keresési hatékonyság, inventory max méret növelése...mondjuk

JethroHUN
Olyan opció nincs, hogy stereo. Home Theater(gondolom 5.1), headphones, TV meg még valami, de az sem sztereó. Skyrim volt ilyen halk.

Inqusition perkeket mire érdemes először rakni?

rage
Alapból szerintem nem sima stereora állítja be a játékon belül.
Nézd meg a hang beállításaiban.

Nekem is halk volt, míg át nem állítottam arra.

Megismételnéd? Nem hallottam.
Különc
Elemcsere a hallókészülékben megvót'?

Nálam nem tűnik halknak. Erről jut eszembe, hogy idén volt valami játék, ami nagyon halk volt, de most nem ugrik be, hogy mi. 😄
JethroHUN
Másnál nem túl halk a játék? Már felcsavartam a hangszórót de zenén kívül minden halk (amit már 50% le kellett vennem)

Bár én nem ittam belőle, de valószínűleg tényleg később lesz értelme, tekintve hogy
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Mythal-hoz vagy kötve (vagy Morrigan), akit Fen'Harel egy kicsit átejtett (megint), így most nem tudni, hogy mi van.

Különc
Szvsz amikor választani kell hogy a magek vagy a templarok oldalára állsz, a templaros küldi az 100x nehezebb, mint maga Corypheus, mageset nem tudom ott mit kell csinálni

j0nNyKa
nyilván jó lesz 70 évesen a dragon age 9-ben kapni valami tényleges következményt <#idiota>