4680
-
Rannah #3919 (Általánosan értve.)
Igazából nem érdemes több szót vesztegetni erre, úgysem fogjuk tudni megmagyarázni egymásnak, miért fér bele egyiknek valami, a másiknak meg nem :) Egyszerűen mindenkinél más a fontossági sorrend. Éppen ezért írtam, hogy mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mi milyen, mennyire jó/rossz, és azt a másnak jó lenne tiszteletben tartania.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nevetni fogsz, de ismerek olyat, akinek pl. sokkal nagyobb problémát jelent, hogy milyen sapkát rakjon Solas fejére, minthogy miért dobta föl megint a pacskert a friendly fire-ben Iron Bull... -
#3917 Teljesen kiherélték az ai beállításokat, de én is kíváncsi lennék, mit állítottál rajtuk, hogy nálad jól viselkednek. :) -
Although #3916 Függ milyen partid van. Ha van veled valaki aki használ barriert, esetleg kettő akkor be kell állítani a távolság tartást vagy követő magatartásra főhősre. Ha ilyen extrém, dual wide, ranger ott megint más, oda gránátok kellenek magas dps és gyorsan végezned kell az ellenfelekkel.
Edit: Ne vedd zokon a negatív véleményeket, aki megszokott egy hc rpg színvonalat annak nehezen veszi be a gyomra ha akciójátékot csinálnak belőle. Neked meg így fog tetszeni. Kétségtelen sztori szempontjából így már kevésbé kötött csapattal is működik. Ettől függetlenül nekem is hiányzik akár a wraith a mélyből a DA2-ben ahol órákat szoptam vele hardon mire nem hallt le a csapatom. És tudod az ilyen győzelmeknek örül az ember igazán.
Utoljára szerkesztette: Although, 2015.01.21. 12:34:16 -
#3915 milyen beállítást használsz hozzájuk?? -
Although #3914 Hát nincs igazad. Úgy be lehet állítani az ai-t, hogy alap esetben a harcok kilencven százalékában hozzá se kell nyúlni. Nekem spec nem az ai volt a gond. Az meg pozitiv volt legalább egy két sárkánynál és az assás gyilkosnál az a halamserai résznél nekem kellett kisegíteni a társakat.. Rengetegen írták pont ez volt a gondjuk, hogy nélkülük is működött még hardon is. Ami persze pont a többiből következik amit írtál. Ez mindig egyértelmű volt egy egyszerűsítési fok felett már megszűnik a nehézség, legalábbis a taktikai onnantól már akció szinten lehet max nehéz. De ez megint abból következik ha két lovat akarunk egy seggel megülni nem fog menni.
Utoljára szerkesztette: Although, 2015.01.21. 12:30:03 -
#3913 Hogy lehet a játékidő legalább felét adó tényező sokadrangú? :D Tudod mi sokadrangú? Hogy lehet-e más sapkát rakni Solas fényes fejére.. -
Rannah #3912 Az igaz, hogy nálam pl. a harcrendszer sokadrangú kategória. Amíg nem idegesít, addig semmi bajom vele, a sztori mozgat. Max. hard módon vagyok hajlandó játszani. Ezért is tér el a véleményünk.
Jó hír, hogy a scrollozgatós taktikai kamerát megoldották, már nem ugrál vissza az új kijelölt karakterre a kurzor, marad, ahol hagytad. -
#3911 Hát pont ez a baj, hogy én meg nem AKAROK csinálni vele semmit, mert hulladék.. Nincs fejtörés, nincsenek érdekes ellenfelek, nem kell más taktika semmihez.. Odamész, ütöd vered/barrier spam aztán csókolom. Kimaxolt 120órás kampánynál meg pont annyira szórakoztató mint a faszverés sajtreszelővel..
Azt az egyet sajnálom, hogy nem mentek el full akció irányba. Nem vagyok az a HC rpg buzi, engem nem érdekel, felőlem a DAI lehetne FPS is (valszeg jobban működne :D), de ami most, az egy nagy tál véres gennyes széklet. (még mindig CSAK a harcrendszerről beszélek, félreértés ne essék, a sztori/voiceacting/látvány/zene/egyéb full fasza.. pont emiatt ilyen dühítő ez számomra). -
#3910 LOL, például, hogy ide oda kell scrollozni, ha egy rangednek szeretnék célpontot választani. Az istentelen ostoba kretén AI (ranged mindig odafut, ahol a legnagyobb fejszét látja a közelben), amit ráadásul ki kell iktatni, ha nem szeretnéd, hogy a mágusaid lenullázzák a partyt aoe spellekkel.. A teljesen elbaszott potion rendszer (végtelen, de időelbaszás mindig feltölteni), a heal teljes hiánya, helyette ez a kretén guard/barrier faszság (Dragon Effect, ugye..). Sorolhatnám még sokáig.. És akkor még nem mentünk az inventory közelébe, ami maga a kénköves pokol.. -
Rannah #3909 Olyan szubjektív megítélés alá eső dolgokért, mint az irányítás, valakit vaknak, vagy fanboynak nevezni sem szerencsés.
Szerintem inkább átlagos lett. Jó? Nem. Lehetne rosszabb? Lehetne. Sokan elvannak vele, amit pl. én akarok, azt meg tudok vele csinálni. Az tény, hogy nagyon sok kényelmi funkció is hiányzik, ami a DA:O-ban (és nyomokban a DA2-ben ) még megvolt, de nem szaggatom a hajam miatta.
Ugyanolyan, mint maga a játék megítélése. Valaki 1x sem tudja végigjátszani, valaki meg már 3-4-5 karakternél jár...de ezt mindenkinek magának kell eldöntenie. -
#3908 En be sem fejeztem ezt a jatekot szegyenszemre annyira meguntam a grindelest :/
Lehet neki kene allni csak a foszalnak, ne vesszen el az az 50-60 beleolt ora...de valamiert kedvem sincs belepni. -
#3907 de mi bajotok vele???? -
#3906 Sajnos egyetértek, egy idö után már kerültem a harcot és ez mindent elmond erröl a harcrendszeröl. -
#3905 Semennyire sincsenek jó harcok, egy mocsok az egész rendszer ahogy van. Bármilyen szinten védeni, felmenteni vakság/fanboyság. -
#3904 Első mondatot te sem gondoltad komolyan remélem.. -
Although #3903 Kieg: Azért vannak jó harcok ebben is. El lehet vele lenni! Egy a fősztori vonalon, Halamsiral pl. És a sárkányok is. Csak könnyű a karakterfejlesztés tele van op elemmel, nyilván az akciójátékosok segítése érdekében. Fejlett AIval rendelkezik, és szinte bármilyen csapatösszeállításban játszahtó nem kell ragaszkodni a standardokhoz.
Ennyi pro kontra. -
Although #3902 Az első például még egy valódi taktikai rpgnek nevezhető mint műfaj ez megszületett, a Bioware újítása volt ők akkor úgy képzelték el a jövőt :) De változások gyorsan történtek és gyorsan ideje múlt lett. Szóval az taktikai nézetes és kell is használnod. A DA2 is még ide sorolható az igazi átmenet volt, még megvolt a rendszer de már tömeges ellenfelekkel operáltak, próbáltak megfelelni az akciójátékosoknak is. A DA3-ban ez meg már egyértelmű szerintem ez az utolsó kísérletük amivel próbálják a rajongóik két végletét kielégíteni egyidejűleg. Ebbe már van third person akció nézet is! És így kedvedre kaszabolhatod az ellenfeleket. Legfeljebb már a DA2 is sokkal jobb volt kihívás szempontjából mint ez. A történet és karakterek, nos az mindháromban Bioware színvonal. A DA1 az van magyarul is. -
#3901 amúgy talán volt már, de ha valakit érdekel egy 400 oldalas angol részletes leírás, hogy mi ez a game, miket kell tudni, vagy figyelni mire érdemes:
http://guides.gamepressure.com/dragonageiii/
-
#3900 Szia
köszönöm,
hogy különbözik az mit takar? más a tactical Camera nézet? vagy többet kell használni?
igazából az Origins-t elkezdtem 1x még nyáron játszani, kb 20 percig jutottam azt annyi volt.. erre gondoltam most azt, hogy most valahogy más hangulatban talált meg ez az uj rész, és több energiát fektetve az átnézésére, jobban át látom, és igy már tetszik.. -
Rannah #3899 @3897:
Üdv itt! :). Az első 2 rész végigjátszását ajánlom a sztori szempontjából (még a sokat szapult második rész sztorija is nagyon jó). Arra készülj fel, hogy a játékmenet nagyon különbözik a mostanitől. De szerintem mindenképpen érdemes. Karakterek szintjén is nagyon sok az utalás, a visszatérő szereplő.
@3898:
Csak elég sokat olvasgattam és játszottam az előző részekkel is, de szerintem az igazság közelében sem járok :) -
Although #3898 Apám benned egy író veszett el!!!!!!!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az nekem is eszembe jutott, Solas esetleg átver mindenkit, akkor ő lesz a legzseniálisabb bomlott elméjű karaktere Gaideréknek :D
Utoljára szerkesztette: Although, 2015.01.21. 10:18:33 -
#3897 sziasztok..
most realizáltam hogy az SG-n ennek a gamenak is van fóruma..
csak annyi, hogy mint sokak szerint itt gondolom, cs***szett jó a játék.. én sajna ki hagytam az első 2-t, valahogy nem láttam akkkor mág át, de ez baromira bejön. gondolkozom, hogy vissza megyek majd az előzőekbe is!
Ami nekem fura volt ez a külső kamera harc megállítás dolog, de most már érzem, hogy egyáltalán nem kötelező, mindössze némely szitukban nagyon jól jön és hatásos.. Baromi jó az egész és ámulok milyen összetett. -
Rannah #3896 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Szerintem azért, mert nem ezt akarta az elf istenek bezárásával elérni. Amikor felébredt, rájött, hogy nagyon elrontotta az elfek életét a világban (kb mindenki végiggyalogolt rajtuk), és most ezt próbálja rendbe tenni. Ráadásul még Cory-t is rászabadította a világra istenek erejével a kezében. Hát ezért nagyon is szégyellheti magát. De nem nagyon megy neki a rendbetétel, a gömb nélkül nincs elég ereje, pl. a dalishek nem hisznek neki és kiközösítik.
Flemeth/Mythal meg valamiért nagyon bosszút akar állni valaki/ken. Talán ezért adja át az erejét Solasnak, hogy ő megtegye, mert az ő teste már öreg, és Morrigan nem hagyta, hogy átköltözzön belé (ugye csak olyanba tud szállni, aki megengedi). Vagy Solas megint átverte valahogy? (az, hogy előtte kővé váltztatja (vagy hasonló), erre is utalhat...passz. Jajj, kb oldalakat lehetne írni, és nem jutnék közelebb a megoldáshoz :) -
Rannah #3895 Ezért van nekem mindig jó néhány végigjátszásom :) -
Although #3894 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ebbe van valami végig úgy beszél a szellemekről, mint az élőkről. Solas erre használná. De Flemeth miért várt rá annyira? Miért volt Solas annyira csalódott, miért szégyellte magát Dread wolf Mythal előtt? Valamit elkerülhette a figyelmem? ?
Sajnos a harcrendszer miatt nem tudom rávenni a játékra magam pedig tetszik a sztori. :(
Sir Jedi: Köszi!! Bár Sera elég tiszta nálam is :) De elég részletes kis leírás pár kieggel a saját fordításomhoz. Valószínű a te angolod jobb mitn az enyém :)
Utoljára szerkesztette: Although, 2015.01.21. 10:01:01 -
#3893 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Sera azért rühelli Brianát, mert érdekből összefeküdt esküdt ellenségükkel, aki annak idején elrendelte az alienage purgálást. Ergó egy elf népírtásért felelős vezető szeretője lett elfként, hogy előrébb jusson. Sera számára ő rosszabb, mint az "ellenség", mint maga Celene, merthogy számára csak egy áruló kollaboráns. Nincs ebben semmi rasszizmus. Rádasául minden authority figurát gyűlöl, legyen az Császárnő vagy kormányzó, vagy nagykövet, vagy parancsnok, avagy akárki. Ő vérnősző anarchista a javából.
Az elfeket meg azért rühelli, bár maga is elf, mert a Dalish-ek nagyon faszul kezelik a többi elfet (ezt megtapasztalhattuk a DA1-ben is, pláne ha elfek voltunk, de itt is épúgy) és az ősi "hókusz-pókusz" elf mágiájukat pláne rühelli Sera (minden mágiától és szupernaturálistól szörnyen retteg és gyűlőli a mágusokat, a sajátjainkat is, nemhogy a Tevinterieket). Az alienage-es páriákat meg azért rühelli, mert azok már szerinte sem elfek már, csak alsóbbrendű rabszolgák (utódai) csupán, akik már nem büszke nép, nem is egységesek és nem képesek harcolni magukért. Gyengék és szánalmasak. Sera világképében ők az alján vannak (és tényleg). Saját faja közelsége nem jelent tehát számára túl nagy komfortot... Bár én elf mágusnőként elég közel férkőztem hozzá (pedig elfként és mágusként is kinézett eleinte). :DDD Meg lehet őt azért dumálni, illetve tettekkel nyerni a bizalmát. Csak óvatosan...
Utoljára szerkesztette: Sir Quno Jedi, 2015.01.21. 09:48:57 -
Rannah #3892 Hát én azokat a postokat nagy ívben kerülöm . De nem csodálkozom, mert ugyanez megy "kinn" is. Szerencsére vannak olyanok is, akiket nem csak az érdekel, hogy "nincs meg a 60 FPS FFS"!44!.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Solas szerint a gömb egy foci, amivel az elf istenek erejét lehet fókuszálni. Vajon azért adta Corynak, mert ő a hosszú alvás miatt képtelen volt használni, viszont valamit nagyon meg akar csinálni? Jó kérdés...valószínűleg a Fade-el kapcsolatos. Ha tippelni kellene, elsőre azt mondanám, hogy szeretné eltörölni a Fade-et, ami elválasztja a materiális világot a szellemvilágtól, ahová ő zárta a többi istent - de ez visszafelé sült el (úgyis olyan lelkesen beszélt róla a játékban). De hogy eltört a gömb, valószínűleg elveszett vele az istenek ereje (vagy maguk az istenek is? ) Minden esetre nagyon sok kérdőjel maradt, amin mehet az agyalás. Sztori DLC-t akarok!!!!
Utoljára szerkesztette: Rannah, 2015.01.21. 09:48:09 -
Although #3891 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ott van amikor a nyomi hősünk kérdezi miért nem áll ki az elfek és a világ elé Elég egyértelmű választ ad. Meg a mondatból, régóta táncolunk, erre a zenére, Én és Mythal. Abból már látszik neki elege van már szerintem az egészből. És ehhez nagyon jól illik az ironikus humora :) Edit2: Igazából ez a legnagyobb baj ezzel a Gaider és csapata dologgal vagy akár a Mass Effectel, annyira jól megírták, hogy hiába tervezem el ez most jó kari ez meg rossz lesz egyszerűen csakteszed amit tenned kel, hogy a sztori az legyen ahogy lennie kell :)
Utoljára szerkesztette: Although, 2015.01.21. 09:39:00 -
Although #3890 Nem csak ez a gond, ez a beteg liberális világ mindent megmérgez. Hányinger kerülget ahogy olvasom a sok idiótát ahogy nem tudják mit jelent a játék vagy ahogy azon vitatkoznak vajon Sera rasszista vagy sem. Vagy hogy ez rossz arc ez meg jó, mintha csak ez számítana ki tetszik nekem meg ki nem. Nem csodálom, hogy Gaider nevet rajtuk meg gúnyolódik. Felét se értik az egésznek. Nekem kb valami összeállt, de ha nem is értek valamit annak csak örülök mert akkor van min gondolkodnom még. Ez a legjobb benne :) Ahogy összerakod a kirakóst. :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mondjuk még nem értem mire kellett neki a gömb, ahogy látom és egy mondata egyértelművé tette, akarata ellenére ez nem működik, senkinek, tehát gyanítom belefáradva az eonok óta tartó szemlélésébe az értelmetlen világnak talán át akarta adni Mythalt a gray warden és Morrigan közös gyerekének. Szegény Morrigan meg :) A végére azért rájött mekkorát tévedett :) Edit: Bár nem mert arról beszél a gyerek lehet a kulcs arra amire vártak. Huha, még párszor át rágom magam rajta még. Csak jó lenne egy kis tartalmi bővítés mert kedvenc gonosz karimmal lehetetlen ez a játék :D
Utoljára szerkesztette: Although, 2015.01.21. 09:31:37 -
Rannah #3889 Személy szerint én sztori szempontjából szoktam belőni a játékokat, és még így is a Bio nálam magasan veri a Beth-et. Nekem kifejezetten tetszik, hogy így elengedték a játékosok kezét ebben a részben és hagyják felfedezni. A fő történetszál valóban rövidnek tűnik, de ha csak az egyes területek fő küldetéseit csinálja meg valaki (és el is olvassa), akkor is sok-sok plusz infóval és gazdagabb "Inkvizíciós történelemmel" fog rendelkezni. Csak nagyon sokan valóban nem tudnak/akarnak más szemmel nézni a "mellékszálakra", mint időhúzásra és teljesen független eseménysorozatokra.
A visszatérő karakterek történetvezetése szerintem nagyon jó lett (Morrigan, Leli, de talán Cullen a leglátványosabb).
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az "utas/ok" hatása engem is nagyon érdekel. Ha az inkvizítor iszik a forrásból, akkor lehet hallani egy rejtélyes üzenetet:. Már csak ezért is várom a folytatást....
Utoljára szerkesztette: Rannah, 2015.01.21. 09:13:13 -
Although #3888 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nagyon megoldotta a történet részeken keresztül való ívelését, különösen azok láthatják ezt akik az előzménykönyveket is olvasták. Jó az alapötlet is, miszerint szaros senkik vagyunk akik egy véletlen folyamán, mint Corypheus elmondja belekerül a nagyok játékába. Jó lett Flemeth is, kicsit sajnálom, hogy kiírta, talán már a voice nem vállal többet nagyon kár hiányozni fog, ha lesz folytatás. Solas megközelítőleg sem akkora egyéniség :) Még az nem tiszta ki Morrigan "utasa", az látszik nagyságrendekkel Mythal alatt van. Vagy csak lemaradtam valamiről. -
Although #3887 Érdekes így, Morrigan már felnőve is, tele van a gyermekkori rémképeivel és ahogy Flemeth élvezettel rájátszik erre. :) Muris nagyon. Úgy látom továbbra is nyitva hagyták a sztorit ez talán az EA döntése is. Jobb lett volna lezárni itt ezt végleg. Úgyis egyre kevesebben vannak akik emiatt szeretik a Biot. Meg Gaidert elnézve a nyilatkozatait előbb utóbb hasonló cipőbe kerül mint a TESO loremasterje. -
Although #3886 Ez csak azért szomorú, mert ezek szerint ez a színvonal is túl magas sokaknak, és ez látszik a Bio forumon is. Mindig lenyügőz a Beth mennyire felmérte mit érdemes csinálni. És mindig igazat kell adjak neki. Esetleg indulj ki legközelebb abból neked nem állt össze jó. Ez sokkal jobb hozzáállás mert nem jutunk el arra a szintre, nekem már nem kell megvenni az AA címeket, mert tényleg csak gagyi egyszerű színvonal lesz sztori szinten.
Ez egy spoiler!! talán te se ezen az úton haladtál, és talán egy kicsit érthetőbb lesz, mondjuk a bio nagyon ráállt erre a több végigjátszás alatt áll össze a sztori dologra ami még inkább nehézzé teszi az eladást nekik. És Gaidernek ez jól megy tény, ez is jól megy.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!https://www.youtube.com/watch?v=dcJcH1rmTkk -
Rannah #3885 Viszont nagyon szép:
Screenshotok -
#3884 Gyenge volt a játék befejezése szerintem. Amúgy az egész fősztori elég foghíjas és rövid is. Az összes terület a játékban kb opcionális, csak szintezés miatt van bent. Solas/Dread wolf , Flemeth/Mythral Most akkor mi van? -
Evoluti0N #3883 Az. A katarzis maximálisan elmaradt. Teljesen össze lett dobva az egész. -
#3881 Dragon Age: Inquisition 1.03 patch -
Evoluti0N #3880 Sera nem igazán van oda az elfekért. Ez főleg akkor jön át, ha elffel vagy. Persze, ha jófej vagy vele, akkor megkedvel előbb-utóbb, de azért az elején érződik rajta, hogy nincs oda értük. Főleg, ha olyan dumát próbál nyomni neki az ember, hogy mi elfek tartsunk össze, meg hasonlók. -
#3879 oh... mondjuk tök mind1 Ő úgyis rossz arc, puccsot tervezett. Betöltés után olyan válaszokat adtam, hogy Briala marki címet kapott, Serának nem tesztet, fura... pedig nyáladzania kellene örömében, hogy egy pengefülű fontos címet kapott (ez a legjobb döntés itt nem? Colenak az másik válasz nem teszik, de hát az ki nem szarja le) Mondjuk nem világos, hogy Brialanak mégis mi szerepe volt az összes esküvésben, mivel mindkét ellenséges területen a kémeibe botlottam.
ááá most pedig új Divine-t kell válaszatni. Ötletem nincs komolyan. 3 lehetőség van azt hiszem, Cass, Leliana, meg Mother Giselle. Inkább megyek sárkánnyal harcolni.
Jah, hogy csak 10 volt és 10-20 perc alatt kifeküdtek a spirit bladetől
Utoljára szerkesztette: JethroHUN, 2015.01.18. 22:05:08 -
#3878 Az Empress Celine's küldetés előtte el kellett volna olvasnom valami guideot... Most tölthetem be. A végén szerintem azt is a Duke-ra fogtam amit nem Ő csinált...