4680
banner
  • Although
    Sok sikert hozzá!
  • drop
    ez a nap híre
  • rocsikzoli
    Szép estét!

Helyzetjelentés a Dragon Age: Inquisition magyarításról. A lelkes modderek és programozók immáron elkészültek a Modding Tooljuk fejlesztésével, kiadták az alpha verziót, amivel immáron szerkeszthetővé vált a játék teljes "talktable" adatbázisa. Igaz, hogy .daimod fájlokba kell elmenteni, majd a Mod Managerrel hozzáimportálni módként a játékhoz, de úgy néz ki végre teljes a siker. De helyettem beszéljen ez a kép.

• Rannah
    Az biztos, hogy szerencsére nagy hangsúlyt fektetnek a szinkronhangokba. Jennifer Hale KOTOR óta örök kedvenc (FemShep pedig szintén zseniális).

Samsont pl. az a Gideon Emery szólaltatja meg, aki a DA2-ben Fenris volt. Azt érdemes meghallgatni.
    Utoljára szerkesztette: Rannah, 2015.02.02. 13:58:09
  • TBTPumpa
    Yep, az ő hangját én is imádom. A másik kedvencem Tricia Helfer, aki Kerrigan hangját adja (baromi jól) a StarCraft 2-ben + ő adta EDI hangját is a Mass Effect 2/3 játékokban. De a StarCraft 2-ben van a legszexibb hangja.
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2015.02.01. 22:12:22
  • Evoluti0N
    Áh! Claudia Black. Farscape óta örök szerelmem.
  • RAMyMamy
    tekintve, hogy Krem egy transznemű férfi, ergo nőnek született, érthető, miért van női szinkronhangja
  • Although
    JA :) Vagy Liáná sister esetleg Morrigan hangja ? De mindegy is. Mind ugyanazt gondoljuk szerintem, ha csak akár az origins szintű rendszert tesznek rá toronymagasan felülnek újra a trónra, úgyhogy a többiek mint Obsidian, a wasteland 2 alkotója, a beth stb, mind csak nézheték volna még ezzel a lightos mellékquest rendszerrel is mert azt kiegekkel lehet javítani. De így ez a cég csak kisért minket a múltjával és nem enged feledni. Még 20 év után sem. A CD projekt fogja átadni őket a feledésnek. Kár érte.
  • MerlinW
    Kate Mulgrew FTW
  • Although
    Mind az. Solas, Varric, Cassandra, stb. mondjuk nekem Coryp hangjától hideg futkosott a hátamon :) Samson is kemény volt. De tény nem mondtam volna meg Krem hangjáról, nő. :)
  • Evoluti0N
    Wow! Krem hangját Jennifer Hale adja? Sosem gondoltam volna. Zseniális ez a nő.
  • TomStorm
  • Although
  • Although
    Nem tudom volt e aki gondolkodott rajta milyen nehéz lehet megcsinálni egy sztorit jól, tényleg jól, úgy hogy mindhárom válasznál minden szinten jó minőséget kapjál. Ez rohadt nehéz. Talán a legnehezebb dolgok egyike egy rpben. Egy könyvet sokkal egyszerűbb jól megírni mint egy ilyet nem véletlen nem sokan mennek bele. Megértem ha a Beth és sok más cég a sokkal egyszerűbb utat választja. Nincs is kényszer rá, hogy belemenjenek ebbe.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2015.01.30. 21:41:44
  • Although
    Köszi! Nem gondoltam ezen a téren a skyrim után és főleg az interesting npc után lehet még feljebb menni. De a Bionak sikerült :) Persze ezen a szinten ez már mindegy de ahogy megidézik Val Royeauk vagy ferelden hangulatát az lenyűgöző :)
    Persze nekem a Gray Warden a kedvencem :)
    Utoljára szerkesztette: Although, 2015.01.27. 17:53:45
  • Although
    Szépek!
    Alapvetően a játék, jobban áll indulásnak mint a skyrim pl. Míg a skyrim alapsztori és karakterek színvonala már nem változhat. Addig itt ezek a dolgok jobban állnak, nem is kicsit. A kérdés az, EA akar e beleölni még pénzt. Ha a kívánságműsor felét teljesítik lesznek jó mellékquestek, új fák a fejlődéshez, új npc-k, új companions, új tartalom akkor ez röhögve megeszi a skyrimet. Persze virtuális valóság téren az mindig jobb lesz.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2015.01.27. 17:33:57
  • Rannah
    A játék látványvilága teljesen lenyűgöz. El is kezdtem képeket készíteni:

In-game screenshotok
    (aki nem játszotta végig a játékot, néhol spoileres lehet)
  • ratgab
    Kieget kellett volna venned abban már a gyorsutazás is megoldott. Amúgy tény, hogy nehéz tud lenni.
  • Evoluti0N
    Nálam az a játék a "mindig elkezdem és nagyon szeretném szeretni, de egy idő után feladom" kategória. 3x elkezdtem, de mindig abbahagytam egy idő után. A gyorsutazás szinte teljes hiánya, a nehezen olvasható térkép és az easy-n is baromira nehéz harc miatt. Pedig emígy nagyon hangulatos. A legjobb benne az, hogy a nagyobb ellenségekre fel lehet mászni és úgy harcolni velük. Tiszta Shadow of the Colossus.
  • steweee
    kár hogy nincs pc-n a dragons dogma. az is vmi hasonló mint ez, és nagoyn jónak túnik videókból
  • Evoluti0N
  • Rannah
    A kocsmai dalok ingyen letölthetők február 9-ig az alábbi linken:

Tavern Songs
  • Although
    Igen! Nem :) A qunari invázió rajtaütöttek a warden csapaton és a champion kimentette őket. De ekkor már a saját útjukon voltak és nem tudtak maradni segíteni.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2015.01.23. 23:01:11
  • Rannah
    Ez melyik jelenet? Amikor Hawke a 2-ben találkozik a wardenekkel a templar-mage konfliktus alatt?
  • Although
    Talán egy kis fordítás részemről, nem szoktam ilyet csinálni mert nem vagyok nagy szám angolból de..
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    -Carver: valahogy tudtam te vagy az.
    -champion: Carver....
    -Hello big brother, szép, hogy újra találkoznunk.
    - Megsérültél? rendben vagy?
    -Rendben vagyok, de mi nem az a segítség vagyunk akit remélsz.
    -Alstair: huh,a listán amit már reméltem, egy qunari támadás közel az utolsó lett volna.
    -Carver: Csak közel utolsó?
    -Ez egy hosszú lista, amit szeretnék elkészíteni, köszönet a segítségért, A nevem Alstair,
    szeretnék maradni segíteni, de sajnos nem maradhatunk,
    -Van bármi fontosabb mint ez az invázió?
    -Carver: Mi nem beszélhetünk róla.
    -Alstair: Nem mondhatok többet, szeretnék de felesküdtem a kis rózsámra, megtartom a warden titkait.
    -Champion: Azt gondoltam a ti szervezetek,...komolyabb
    -Anders: tényleg? Egy pillanattal ezelőtt gondoltam nevetve csatlakozok.
    - heh, i get a lot( ezt nehéz fordítani.
    -Champion: Várj, Valamit mondanom kell anyánkról.
    -Carver: Már tudom mi történt, biztos vagyok benne megtetted amit tehettél.
    -Alstair Talán ez nem a legjobb idó erre de? Talán ez az én segítségem? Ez kapcsolódik életem szerelméhez, de mint minden az életben ez is elmúlik.
    -Carver: Viszlát bátyám, vigyázz magadra!
    -Alstair: A készítő vigyázzon rád barátom, és mindnyájunkra!( ezek a szavak már jelzik valahol hasonló úton jár már mint duncan járt, mert a dolgok mindig ismétlődnek. .

Utoljára szerkesztette: Although, 2015.01.23. 22:16:40
  • Although
    Clarer de Chanson last commander of grey wardens In War, Victory...In Peace, Vigilance...
  • gregoryan
    én kezdő vagyok a Dragon Age seriaban, erősen gondolkozom, hogy vissza megyek az alapokhoz, minden esetre köszönjük a linkeket!!!
  • Although
    Gondolkodtam pár dolgon talán kis segítség. Lesznek olyanok akik talán nem fogják végigjátszani a három részt, esetleg főleg a másodikat nem. de talán ez segít komplexé alakítani a történetet. Ez Alstaires változat kicsit más szöveggel de akik stroudal találkoznak hasonló, pillanat amikor a grey warden találkozik elöszőr a champional. Innen ismerik egymást aztán az élet összehozta őket többször is.

Ez meg egy video ami a grey warden történetének kulcspontja, talán az utolsó legendájukkal aki elesett ennél az ütközetnél. Így talán videok alapján is összerakható lesz ha nem akarja valaki végigkínlódni úgymond.

Gaider végig következetes maradt. A DA3-ban is látható a grey warden vezérnek, aki már az alkony idején vezeti a szürkéket, félelmetes ereje van, Coryp segéd elégé rémülten menekül előle, jelentősen alábecsülte a hatalmát. :) Ez egy csodálatos világ nagyon részletesen kidolgozva. Élvezük amíg lehet mert lassan már csak a CD projekt és a witcher marad. Nekem rohadtul hiányozni fog a dark fantasy egyik talán a legnagyobb ma élő mestere.

• Although
    Bioware 2000-2009 interview
    Utoljára szerkesztette: Although, 2015.01.21. 15:03:45
  • Rannah
    Azt nem mondtam, hogy nem agyatlan és buta az AI, mert az :). Csak azt akartam kihozni belőle, hogy "valamit" lehet vele kezdeni, hogy működjön. Nem ideális, de ez van.

Köszi, azokat olvastam. Most az Asunder-be kezdtem bele, de még nem jutottam sokáig. Az külön tetszik, hogy pl. Cole-t beemelték a játékba is. Bízom benne, hogy a főbb kérdésekre azért fognak hamarosan valami választ csepegtetni :)
  • Although
    :)
    Na ha jó felszerelést raksz rá, konkrétan heavy és pakolsz képességeket hozzá, akkor nem hasal ám el olyan könnyen :) Nálam ő a tank :)
    Persze a balance az mindig is a hc rpg legnehezebb kérdése még egy ilyen agyon nerfelt változatnál pláne úgy hogy mindennek működnie kell kedvencemnél is, supermanus béta teszternél is, aki ugye részletesen leírta a hívői számára, a taktikai nézet az egy avit dolog avit rpsek részére :)
    Ha nem olvastad mindenképp olvasd el a Hívás előzménykönyvet ez az origins előtt történik és van még egy. Most úgy végiggondolva már sejtem ki a gyerek és mit akarnak, akart vele. Szerintem hasonlót mint a hívásban a küldönc :) Bár már kezdenek kiesni a részletek
    http://dragonage.sfportal.hu/david-gaider-a-hivas-the-calling/
    A másik ami nagyon kemény a történeteinél, ahogy egymásra épülve megismered a karaktereket, ahogy Előbb Maric, Fiona és a Gray warden leader mellett a mocsokból kiemelt Duncan felnő majd ő folytatja a reménytelen és sokszor értelmetlen harcot és mellette felnő a karakterünk és a korcari vadonból kikerülő Morrigan, és alstair és megint lépünk egyet az időben Liana sister és Morrigan már felnő és mindezt Flemeth végignézte :) Hihetetlen mintha egy külső szemlélő lenne a karakterünk ebben a kegyetlen kemény eposzban :) Fura hiányzott már Duncan is ő volt az első kedvencem, majd most flemeth is elmegy :( Mintha élnének nem :)
  • BEAST #3928
    Teljesen mindegy melyik skillt mire állítod, a megmaradtakat akkor is össze vissza használják, az első adandó alkalommal ellövik még ha felesleges akkor is. Talán az egyik leglátványosabb a rogue karaktereknél a stealth skill, amit akkor is ellőnek, amikor senki sincs a közelükben, mert csak.

Az Iron Bull-os példa pedig tökéletesen megegyezik az én utolsó mondatom mondanivalójával. Az AI hiányos, buta, de megfelelő körülmények közt (guard/barrier/stb) közt még így is boldogul... nagyon el kell rontani a karakterek buildjét/fegyvereit/ruháit, hogy használhatatlanok legyenek a játék kihívásaival szemben.
    Utoljára szerkesztette: BEAST, 2015.01.21. 13:58:50
  • Rannah
    @3922
    Sajnálom:)

@3924
    Preferred/Disabled állítása az egyes skilleknél is sokat tud segíteni.

Pl. Iron "Glass" Bull. Mindig elhasalt. Ezért beállítottam, hogy a tankot védje (én karakterem), letiltottam minden aggro képességét. Charging Bull, Ring of Pain, Devour és Mighty Blow preferredre állítva. Ráadtam heal on kill cuccot, és most olyan, mint egy vonat...
    A rugóknál pedig letiltottam minden olyan képességet, amivel közel kell menni az ellenfélhez (ezek maradnak micromanagement szintjén, ha nagyon kell), preferred-re lettek állítva a távolságtartó skillek és saját maguk követésére állítottam őket.
    Viszont Cole....az Cole....
    Utoljára szerkesztette: Rannah, 2015.01.21. 13:40:37
  • Sir Quno Jedi
    Attól még felbaszott az ideg. :D
  • Although
    Így is megfogalmazhatod, de amit mondtam az is igaz itt mindenféle karakter összeállításban játszhatsz ami sztori szempontból jobb. Félreértés ne legyen én is tudnék írni jópár dolgot ami mind harc mind sztori szinten kegyetlen "bűn" volt gyalázatos amit a mágus rendszer címen műveltek mind sztori mind harc szinten, blood mage, healer dalish mágia kiirtása, stb stb. De kinek mi nekem is a sztori fontos és sajnos most ott tartunk választani kell a skyrim és a da priorítás között akkor ezt választom. Bár szerintem már nem sokáig lesz ez a választás sem, marad a kickstarter.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2015.01.21. 12:50:33
  • BEAST #3924
    De milyen rendszer, meg milyen beállítások? Konkrétan csak annyit tudsz beállítani a társakon, hogy mennyi mana/stamina tartalékuk legyen, mikor gyógyuljanak, hány hp potit tartsanak meg neked és hogy kövessenek vagy védjenek egy csapattársat. Ennyi és nem több. Nincs itt semmiféle távolságtartás és hasonló szép dolgok. Sőt az AI magától még a skilleket sem tudja használni, ezért volt jó, hogy a korábbi részekben részletesen meg lehetett adni milyen helyzetekben mit csináljanak. Maguktól össze vissza cooldownra spammelik a skilleket. "Csupabarrier" + tank kombóban nagyon jól elboldogul a vidám társaság, mert ilyen a játék, még egy ilyen csökött ai is képes boldogulni benne. :)
    Utoljára szerkesztette: BEAST, 2015.01.21. 12:44:25
  • Myselor
    látom hatással volt rád is a ff 13-2 vége ,na ott tényleg totális reménytelenség van:)
  • Although
    A spoilerre mondva :D Most nagyot csalódtam benned :)
  • Although
    Általában a jó működés az csak taktikai nézetben van, ha jól emlékszem ha átváltasz third personra akkor mintha felejtenék a beállításokat. De lehet full third nézetben még jobban megy nem emlékszem, Az biztos azonnal meg kell állítani ha harc közben ugrálsz a két nézet között ott megbolondul a rendszer.
  • Sir Quno Jedi
    Nekem a játék amúgy nem nyerte el az osztatlan tetszésemet, mint játék, túl mmos nekem, értelmetlen kutyagolás. Viszont a párbeszédek, az a rengeteg lore, a kapcsolatok a karakterek és múltjuk között, az ősi kavarások stb. az csillagos ötös, bár nem adja könnyen magát. Órákat lehet megen dumálni a karaktereinkkel és ez nagyon jó. És nem csak velük. Olyan mélységek vannak benne, hogy veszélyes, az ember csak kapkodja a fejét. Ha felületes vagy, nem is érted, mi van és ez miért történt, mi a rohadás bajuk van a kariknak a döntéseiddel stb. Ki kicsoda és ki kever-kavar és mit. Durva. Mint a valós világban, csak sodródsz reménytelenül és igyekszel tiszta lelkiismerettel cselekedni, de mi a helyes, csak messziről ugathatod...

Én mikor találkoztunk Tudjukkivel a Fade-ben, az előző részekben hozott döntéseim fényében eléggé odabaszott, csak néztem, kemény. Ez már harci szellem vaze. De a lelkek kútja is erősen átjött nekem... Bírom az ilyen iszonyat sötét, végképp reménytelen sztorikat és ez a három DA, ez bezony az, de betonbiztosan. Talán az FF13-2 vége volt hasonló hatással, hogy szinte érezted, hogy milyen mélysége van a sötétségnek... :DDDD