318
Terraria, avagy a 2D-s Minecraft!
  • DarkHorSe
    hat szerintem konnyebb igy kozlekedn, mint osszevissza barlangokban maszkalni :)

En ugy csinaltam, hogy leeastam teljesen az underworldig, aztan kozben ugyis talaltam aranyat meg minden szart

Kesobb lett ilyen patkom, amitol ha zuhanok nem sebzodom, szoval csak 1 helyen hagytam meg azt a pallot, ahol a gombatelepem van. Ha fel akarok menni, akkor meg ott a teleport.
  • Laza
    "Probalj lefele rendes utat csinalni"

És ennek mi értelme van?
    Én úgy megyek lefelé, hogy a már természetes úton kialakult barlangokon át ásom magam ... ládákat gondolom itt fogok nagyobb eséllyel találni. Már elértem az underworld széléhez is, csak ott olyan mobok támadtak be, akik szétszedtek pikk-pakk :)

Elvileg a következő kőhöz szerintem ott kellene lefelé mennem, ahol elsötétül nappal is az ég, és olyan repkedő vackok jönnek. Ha jól olvastam ott lehet bányászni a gold utáni ásványt. Na meg az kell az obsidiánhoz is.

Small térképet generáltam ... érdemesebb inkább nagyobban játszani, ott több/jobb a loot?
    Eddig a legjobb cucc amit találtam egy lufi (nagyobb ugrás) és 2db Enchanted Boomerang volt.
  • Laza
    Ehh, 13 a defem, 15 szívem, van 3 NPC-m (kettő ráadásul az arany téglából épült háznál fent a lebegő szigeten) ... akkor ez szopás :)
    Mindig betámad a házamnál, pedig csak a ládákba pakolnék le :)
  • Zomil
    elvileg nem csak megidézni lehet, a wikin ez van:
    It is also possible for it to spawn soon after the message "You feel an evil presence watching you" appears. This happens when the player has at least ten hearts, more than 10 defense, hasn't defeated the Eye of Cthulhu before, and has at least 3 NPCs. When these conditions have been filled, each night the Eye of Cthulhu has a 1 in 3 chance of showing up.
  • DarkHorSe
    hat, az elejen nehez eletben maradni :)

Probalj lefele rendes utat csinalni, 2 kocka szeles, es csak lefele asol. Ha fel is akarsz jonni, rakhatsz le ilyen pallokat, aztan azokon fel tudsz ugralni. Eye of ch pedig csak akkor jo ha megidezed, nem?:)
  • Laza
    Engem most egyre gyakrabban támad be az Eye of Ch. Pedig esélyem nincs még ellene, csak ezüst páncél szettben, arany broadsworddal rohangálok. Próbáltam lemenni a dungeonba a jó loot reményében, de pár szint után egy koponya áthajtott rajtam és kipurcantam (pedig van vagy 15 szívem).

Nem tudom, hogy mások hogyan szedik össze a jó cuccokat, de egyelőre nem szeretnék úgy játszani, hogy map viewerrel kinézem mi hol van.

Tud valaki jó szervert ahol lehet kalandozni?
  • papi08
    Elírtam 2 éve* :D
  • papi08
    Működni működhet, ha leírnod hogy is kell hamachizni, mert vagy 4 éve használtam utoljára NFS U2-höz...:D
    Illetve én a netsebeségem miatt nem tudnék hostolni sem.. :/ :D
  • LeWyTy
    Akkor max hamachin keresztül játszhatok
    Úgy működik a dolog?
  • papi08
    Sajnos az én PayPal-os kártyámat is megcsócsálta..de az euró-USD átváltás miatt még a bankkártyámból is emelt le a piszok..szóval ebben most sajnos nem tudok segíteni :/
  • LeWyTy
    Én játszanék szívesen, de csóróság van. De steamen GIFT ben jöhet és játszhatunk azonnal
  • LeWyTy
    Pont nincs elég pénz a kártyámon .... megpróbálom megoldani.
  • papi08
    Ha sikerülne megvenni játszhatnánk :/ :D
    Rég volt jó emberrel dolgom ;) :)
  • PJack
    térkép nincs csak különböző színű csapatok. és azt látod csak hogy ki milyen messze van.
  • Laza
    Basszus, ekkora egy kicsi térkép? :)
    Singlében ekkorán nyomom, de ezt is szép idő lesz feltérképezni.

http://amishgeek.com/external/terraria/small.png
  • Laza
    Mondjuk erre a multi dologra Én is kíváncsi lennék ...
    Van valami térkép a multiban? Vagy honnan tudod ki merre hány méter?
    A belátható terület multi szempontjából nulla.
  • LeWyTy
    Failed
    Your purchase has not been completed. Your credit card information has been declined by your credit card company due to insufficient funds in the account.
  • LeWyTy
    :D honnan tudnék mondani mégis? én eg fúl újra gondoltam...

De basszus lehet nincs is elég pénz a kártyámon :D
  • papi08
    HA mondasz jó szerót, mehetünk :P :D:D
  • r4pt0r
    Mind a játék része.
  • LeWyTy
    De egy Hamachis megoldás is érdekel
  • LeWyTy
    Hali....

Megvenném a játékot, de egyedül nincs kedvem hozzá... társat keresek!(lehetöleg )

+1 kérdés... ami a vidikben van, az mind a játék része? vagy csak DLC/mod?(páncél mobok fegyok ...stb)
  • Laza
    Köszi
  • Pethy23
    Ennyi. A pénzed felét dobod el, azért érdemes ládában tárolni azt.
  • Laza
    Ha meghalok, az azon kívül, hogy visszatesz a spawn pontra ill elejtem a pénzem okoz még más veszteséget is? Csak visszamegyek, felszedem a manit, és minden ugyanabban az állapotban van mint azelőtt?
  • Laza
    Én abszolute nem vagyok hype követő, de nekem bejött ... egy darabig ... aztán nagyon unalmassá vált.
  • Zomil
    a minecraft is böven középszerü, csak éppen pont ez volt az a játék amit felkapott a közönség és szarrá hypolták...csupán szerencséje volt notch-nak...
  • Laza
    Köszi, yt-on megnéztem, ez kell nekem :)
  • Laza
    Lehet, de azok elsüllyedtek a középszerűség tengerében ;)
  • Pethy23
    Lehet ha szerzel Flippert.
  • Zomil
    bármilyen hihetetlen, de minecraft elött is/minecraft-al párhuzamosan is csináltak ilyen játékokat :)

nem lehet uszni
  • Laza
    Úszni nem lehet?
  • Laza
    Én csak olyan dolgokat hasonlítottam össze, amelyek mindkettőben ua-zok ... pl történetesen a bányászást :)

Ebben valamiért szétmegy a kezem a bányászástól ... folyamatos egérgomb nyomás és apró csukló mozzanatok. És ahogy a yt-os videókból néztem, iszonyat mennyíséget kell bányászni. Lehet nagyobbra kellene vennem a felbontást az 1080p-ről :)
  • Laza
    Na, azért bármi bárminek is a koppintása, azért azzal legyünk tisztában, hogy ezek a mai MineCrafthoz hasonlító játékok (Terraria, FortressCraft, stb) mind annak a sikerét lovagolták meg ... különben miért is nem készültek ilyenek tömegével az elmúlt 10 évben ... de ezzel nincs is semmi baj.
    A Terraria jó pontjai közé legyen sorolva, hogy az építkezésen kívül a harcra és a kaland elemekre is nagy hangsúlyt fektetett, ami alapjaiban megkülönbözteti a két játékot ... pl nekem mindenképpen ez tetszik benne a legjobban, és ez hiányzik az MC-ből.

Az Adventure patch meg már igencsak szükséges újítás, mert egyébként nincs túl sok izgalom a játékban :)
  • Zomil
    " koppintás tárgyával (MC)" ugye ezt csak viccnek szántad... :DDD
    Remélem tisztában vagy vele, h a minecraft is csak egy koppintás egy másik játékrol :)
    Amugy meg a 2 játék nagyon messze van egymástol, a Terraria akcio orientált, a minecraft meg inkább épitkezös.
    De ha már másolgatásrol van szo, akkor inkább a minecraft másolja a Terraria-t az uj adventure patch-el :)
  • r4pt0r
    Vagy az MCnek van gyenge pontjai. Hülyeség összehasonlítani a kettőt mert teljesen más játék.
  • PJack
    ne haragudj csak nagyon annak hangzott :D

amúgy a minecraft sem eredeti ötlet és tényleg nem értem miért hasonlítgatják állandóan az emberek. mindkét játéknak vannak előnyei és a hátrányai.

viszont terrariához gyakrabban adnak ki patcheket, szóval még sokat fog fejlődni.
  • Laza
    Vazze ez nem nyafogás . . csak összehasonlítva a koppintás tárgyával (MC) bőven akadnak gyenge pontjai.
  • PJack
    ne nyafogj annyit, inkább játssz többet. ez nem egy egyszerű játék.

#38: gyémántot teljesen random helyeken, akárhol találhatsz a felszín alatt. de ha nem akarsz keresgélni töltsd le a terraria world viewert (vagy valami ilyesmi), az feltérképezi az egész pályát.
  • Laza
    Az a baj, h el sem indul.