A Piranha Bytes visszatér a Gothic sorozathoz?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Ez tetszõleges. És az RPG szempontjából vizsgáltam, hogy mikor kapod meg az infót, hogy mit kell tenni. Ha elõre nem tudod, hogy az orokokat így és úgy is ki kell nyírni, akkor nem teszed meg. Én a történetvezetés szempontjából vizsgáltam 😊

A Gothic 3 minden hibája ellenére az egyik legjobb hangulatú RPG, amivel valaha játszottam az elõzmények miatt. Szép kerek történet.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

A Gothic 3-ban sikerült úgy "összesakkozni", hogy 10 perc alatt meglehet oldani mind a 3 végét.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Minden ork kiirtva Nordmarban és Mirtyniában, az összes varanti város "felszabaditva",Zuben megölve Vengard ork mentesitse.
A király elött kell menteni.
1. Innos: beszélni kell a királyal utána irány a Monostor - Beszélni Innos-al -> Fine.
2. Xardas: a királyt lecsapni utána irány Xardas tornya - kohó - Xardas - "kijárati kapu" ->Fine.
3. Beliar: a királyt lecsapni utána irány Xardas tornya Xardast lecsapni - Bukaresh temploma - beszélni Beliar-al -> Fine.
(
A legjobb "RPG" a szineszet....😛
"A Piranha Bytes elkészítette a Risen címû RPG-t, mely alig szerepelt jobban, mint a Gothic negyedik része"

Hatalmas fail. A konzolverzió elcseszett lett ugyan, de a pc-s rendre 80 vagy afölötti értékelést kapott. Eladások is jók voltak pc-n nem véletlen, hogy jön a Risen 2.
ezért van hogy a legjobb RPG még mindig a könyv alapú, és az ember még a barátaival is van közben. sõt mostanság "versenyek"re is járunk

IMYke2.0.0.0
Bizony. Nem is szavaztam.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

A szavazást elrontották, gothic 4:arcania vs risen kellett volna, hogy legyen....

Mekkora divat itt a configra verni...

Molnibalage
Azt írtam, hogy nem nagyon. Tényleg midenkinek ennyire nehéz ma már a szövegértelmezés?

A legtöbb RPG-nél a fõszálat alig módosítja, csak a céhek és mellékküldiket határozza meg. A Gothic 3 estén olyan szinten lehetett elhúzni a választást, hogy lényegében az utolsó 1-2 óráig lehetett halogatni, hogy kihez állsz. Összeszedtél minden cuccot, semmit sem szabadítottál fel és megvan minden kehely. Eztán vagy smeleges befejezés vagy embert vagy orkot irtod ki. Ennyi.

A különféle befejezések között néha alig van eltérés.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

IMYke2.0.0.0
szerk.: kuriózum...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Manapság ez már sajnos nem igaz az RPG-re - a fejlesztõk lusták.
A "The Witcher 2"-höz ígértek 10+ befejezést, és ez ma igazi kuriózium.

JethroHUN
Az RPG mûfaj nem újrajátszható? ez hülyeség... éppen az a lényege egy rpgnek hogy többféle lehetõség van a történet befolyásolására, így jó sok kombinációval lehet a végére érni, és mindig eltérõ befejezést kapsz.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Molnibalage
Igazából szitne semmilyen történetet nem enged meg egy MMO egy jól felépített single player RPG mellett.

Az RPG mûfaj nem nagyon újrajátszható, de ez kit érdekel? Csak annyira újrajátsztható, mint amennyire egy könyv újraolvasható. 😊

egy mmo-nak soha nem lesz akkora sztorija, mint egy single játéknak. pusztán a többjátékos természete nem enged meg rengeteg fordulatot és egy igazán progresszív történetet.
valaki a multit szereti, valaki mindkettõt, valaki csak a single playert. egy ilyen játékot is jól meg tudnak csinálni úgy hogy egy MMO-snak is élvezetes legyen, pl Mass Effect, Elder Scrolls, ilyenek. Az hogy kicsi az újrajátszási faktora, hát ez van, a legtöbb játéknak az. Én az olyan játékokat szeretem ahol van sztori (avagy "lore). Ezért MMO-val is játszok, de sima multizás nem jön be (pl órákon át darálni Diablo 2-vel. attól hogy a haver ott fut mellettem, nem lesz nagyobb élvezet)

Az az igazság ,hogy egy bajom van ezekkel. MMORPG világába egy ilyen játékot végig tolni pár nap alatt aztán max egy új karival elég unalmas. Nekem. iugen Ghotic nagyon jó játék élveztem minden percét,de akkro mikor RPG volt csak. MMO óta sz.tem a emberekkel való közös játék éálménye dobja meg az RPG-ket..
"Szóval elképzelhetõ, hogy Gothic 4: Risen vagy Risen 3: A Gothic Tale lesz a következõ rész címe." Mivel a utolsó rész cime 'ArcaniA - Gothic 4' igy nem túl valószinû az elsõ cím :-).
A legjobban akkor járnának a 'Piranha Bytes' fejlesztõk, ha bevennék a csapatba a Gothic 3 Community Patchkészítõit is.
a_n_d_r_e_w
Vegul is nem hulyeseg,
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
a Risen az istenek utani vilagban jatszodik, a Gothic 3 meg azzal er veget, hogy megszabadulnak az istenektol.

Jol kitalaltak ezt anno

One Vision. One Purpose.