25
  • Amergin
    #25
    Előbb megy csődbe a jóisten, mint amerika. Tudod miért? Mert rengeteg javuk van még és a világ főbb nyersanyagai felett ők dominálnak. Ez az igazi fedezete a dollárnak, amely inflálásával csak jól járnak, mert a fél világ abban tartja a pénzét (olajat venni pl. csakis és kizárólag dollárért lehet a világpiacon). Vesznek valamit külföldről, fizetnek érte dollárral, azután holnap az a dollár már pár %-al kevesebbet ér...
    Kína pedig nem képes elfogyasztani, amit megtermel ezért valóban szépen lassan felvásárolja amerikát. Ugyanakkor Kínának NEM érdeke tönkretenni amerikát, mert akkor a legnagyobb piacát b***ná szét! Ebben mi lenne neki a jó?
    Addig nem jöhet államcsőd, amíg a fél világ tartalékvalutának használja a dollárt és a FED fedezet nélkül is bocsáthat ki pénzt -Amerikáról van szó.
    De más ország esetén is addig elkerülhető a csőd, amíg hajlandó valaki hitelt adni (finanszírozni a hiányt). És hajlandó a világ rá.
    Lényegében ugyanaz a vesztük, mint minden túlterjeszkedett birodalomnak. Ha nem hódítanak, akkor hanyatlani fognak. Így aztán hódítanak, de az erőforrásaikat ez lassan fel fogja emészteni. 9/11 azért kellett, hogy a hódítás útjába ne álljanak mindenféle akadályok.
    1.Kell a nyersanyag 2. Nem adod önként? 3. Te "terrorista" vagy, vagy pedig "tömegpusztító fegyvereket" birtokolsz 4. "Sajnos" 9/11 óta a terrorista országokat le kell rohanni 5. Na meg is van a nyersanyag.
  • Rotyoka
    #24
    Nézd meg a Fájdalmas megtévesztés című filmet.
  • Inquisitor
    #23
    Nem hiszem, hogy érdekükben állt. A dollár a béka feneke alatt volt már tavasszal akkor, az "esemény" meg rátett egy lapáttal. És igen, kis háborúságokkal szintre lehet hozni, ahogy szokás arra 10-12 évente a dollárt, de azért annyira csak nem vált be, ha Kínától(!!!) kellett kölcsönt felvenni. És előbb utóbb eljön az ideje, hogy fizessenek ... egy durva és váratlan esemény könnyen államcsődöt hozhat nekik.
  • Rotyoka
    #22
    felesleges ezen veszekedni, aki tudja az tudja aki nem az meg hisz amit akar.
  • Amergin
    #21
    Én inkább azt mondom, hogy (már) nem hiszek a "véletlenekben".
    "Kinek állt érdekében?" Ezt a kérdést kell feltenni.
    Kinek álltak érdekében azok a változások, amik 9/11 óta megtörténtek a világban? És kik profitáltak ebből?
    A fegyverlobbi bevétele bizosított, a katonaság "végre" megtalálta a szerepét a hidegháború után, a "biztonsági szerveknek" nőttek a jogosítványai, a polgárok seggébe is be lehet nézni bármiféle bírói határozat nélkül, amerika további nyersanyagban fontos országokat hajtott uralma alá.
    Kinek volt tehát érdeke az egyébként máig nem tisztázott 9/11-es eseménysorozat?
    Az afgán kecskepásztoroknak, vagy az USA háttérhatalmi vezetőinek?
  • Inquisitor
    #20
    Az a baj, hogy sokkal inkább hisztek az összeesküvés elméletekben, mint az egyszeri emberi hülyeségben. Igen, tudtak róla, de nem ők szervezték hanem "csak" simán ennyire elszabták és nem csináltak semmit ...
  • Amergin
    #19
    1993-ban az FBI segítette robbantani a merénylőket, de nem érték el a kívánt hatást. 2001-ben már jobban előkészítették és biztosra mentek.
    9/11-ből rengeteg haszna származott a zusának, mert szabad kezett kapott bármilyen ország megtámadásához, elég volt csak ráfogni, hogy "terrorista".
    Gyakorlatilag egy kitöltetlen csekket adott az egybesült állatokat fogdmegként használó háttérhatalomnak. Ha még jobban fogytán lesz az olaj, akkor Venezuela is "terrorista" lesz majd és "sajnos" azt is le kell majd rohanni...
  • Hugo Chavez
    #18
    "Volt náluk több ezer halálos áldozatot követelő terrormerénylet? Igen, volt. Fennáll a veszély, hogy a jövőben is előfordulhat ilyen? Igen, egyértelműen."

    Tudott az akkori amerikai vezetés a "terrortámadásról"? Igen, tudott.
    Kik tervezték meg? Ők maguk, egyértelműen.
  • Hugo Chavez
    #17
    Vajon mi végre ez a töménytelen adatgyűjtés?

    Gyanítom, ha ennyi energiát és pénzt ölnek bele, akkor nagy hasznot remélnek tőle.

    Szerintem készülnek a likvidálásokra.

    Relatíve kevés embert kell kivonni a forgalomból, ahhoz, hogy a maradék kezes bárányként viselkedjen.
  • Retechegér
    #16
    Most őszintén, ki akar még odamenni?
    Amúgy meg úgyse tudnak semmit se normálisan maguktól megcsinálni, nem hogy az adattárolást, CIA, FBI, és egyéb 10ezer dolláros wc-papír igénylő szervek biztosan nem élnének vissza ezekkel...
    Persze majd kitalálják hogy hívnak európai biztosokat akik felügyelik őket mint a közjegyző a lottósorsolást... "Ühüm, mindent rendben találtam", "Ühüm, mindent rendben találtam", "Ühüm, mindent rendben találtam", eee-eeeeee lejárt a lemez... eeeee-ssshhhkkkkk
  • pasi29uk
    #15
    Vízum 2.0

    A súlyos bűntettet elkövetők adatainak a (két irányú) küldése szerintem jó ötlet. Lehetne olyan szabályt hozni, hogy gyilkosok csak elhagyhatják az országot :)
    Természetesen más kérdés, hogy mit ér egy egy ilyen reptéri lista a feketepiacon...
  • Rotyoka
    #14
    Oké legyen, de akkor minden Amerikai állampolgárnál TESTÜREG motozás amint EU-s országba lépnek, de csak az amerikaiaknak
  • Inquisitor
    #13
    "Arra, hogy Kína tartja fent mesterségesen a Dollárt, mert a Jenkik képtelenek maguk megoldani a dolgokat idestova 25 éve ??"
    Éppenséggel nem, a dollár mélyrepülése 2001 tavaszán kezdődött (128-134 forintos dollár rémlik?), de amíg Kína nem nyújtja be a "számlát" a kis kölcsönért, addig eljátszhatják a Világ Sheriffjét ... utána meg lesz nagy pofára esés és az fogaknak csikorgatása.

    Az adatok lekérésével egy kis gond van, etikátlan előnyökhöz juthatnak vele, mert simán lehet következtetni üzleti tárgyalásokra jövő és menő arcok irányaiból sok sok dologra. Anno hasonlóan szemét dolgokra használhatták az Echelont, már ha nem létezik most is ...
  • lammaer
    #12
    Én csak azt az egyet nem értzem, hogy most ugye durcizik az USA, és jön azzal hogy "rendben van, ha nem adtok adatokat akkor faggatni fogjuk az utasokat a beutazásnál". Erre miért nem tudja azt mondani az EU: "OK, akkor a te hőn szeretett és védett állampolgáraid ugyanilyen elbánásban fognak részesülni ha az EUba jönnek".

    Létezik az hogy csak az EU emberek akarnak az USbe menni, de az usákok meg nem jnnek ide? Sokkal hisztisebbek általában az amik, lenne nagy botrány ha őket várná egy csapat gumikesztyűs análintruderes vámtiszt mondjük a párizsi reptéren.... :)
  • narumon
    #11
    Pofonegyszerű; ha nekiállnak genyózni az eus emberekkel akkor az eu vegye át ezt a gyakorlatot az állampolgárai védelmére hivatkozva (hisz euban is van terror fenyegetettség), és minden amerikait fingassunk mi is a reptereken! Illetve mi is tároljuk az amerikai emberek mindenféla adatát! Ez gondolom nem tetszene nekik,
  • Amergin
    #10
    Mindenben kötelesek vagyunk kiszolgálni az amerikai birodalom követeléseit, különben terroristának leszünk minősítve és le leszünk bombázva!
  • vision5
    #9
    A szervezett bűnözéssel az a gond hogy mindig hivatali visszaélésen alapul. Az adatok tárolása ugyanilyen visszaélésekre ad lehetőséget.
  • Omega
    #8
    A terror egy süket duma, de a szervezett bűnözés elleni harc miért is lenne baj? Kit érdekel, hogy őrizgetik amíg nem élnek vissza vele.
  • vision5
    #7
    Cat: az egész terrorfenyegetettség történetnek inkább gazdasági okai vannak, ráadásul pont a saját állampolgáraik jogait nyirbálták meg a legdurvábban. Az EU-nak már csak katonai szempontokból se szabadna mindent önként és dalolva átadnia.
  • vision5
    #6
    Csak az a kérdés hogy minek kellenek nekik még a reptéri adatok is, mikor mindenki önként és dalolva postolja be épp mit csinál Facebookba, keresgél Google-n, írkál Gmailban, merre jár a telefonja alapján, ésatöbbi ésatöbbi. Lehet egyszer az USÁt elönti majd az a rengeteg adat amit összegyűjtenek mindenkiről?
  • kissssss
    #5
    "Miért is baj, hogy képviselik az érdekeiket?"

    ej ha úgy látszik nem olvastad el a cikket, ess neki az olvasásnak és megérted miért problémáznak itt az emberek.
  • Cat #4
    Buták vagytok, a saját állampolgáraik szemszögéből nézve teljesen igazuk van. Képzeljétek egy kicsit magatokat a helyükbe, és egyből világos lesz a szituáció. Van náluk terrorfenyegetettség? Igen. (Ne boncolgassuk, hogy miért, tucatnyi országban van ilyen, pl. Indonézia, Törökország, Oroszország stb.) Volt náluk több ezer halálos áldozatot követelő terrormerénylet? Igen, volt. Fennáll a veszély, hogy a jövőben is előfordulhat ilyen? Igen, egyértelműen.

    Az állam feladata hogy megvédje a saját állampolgárait. Ebből a szempontból az első védelmi vonal a külső fenyegetések minimalizálása, azaz hogy tudják, ki lép be az ő országuk területére.

    Miért is baj, hogy képviselik az érdekeiket?
  • Tetsuo
    #3
    fckin USA.
  • coolbboy83
    #2
    Kurva anyját az USA-nak !!! Mégis mit képzelnek ???.... Mire pofáznak ??? Arra, hogy Kína tartja fent mesterségesen a Dollárt, mert a Jenkik képtelenek maguk megoldani a dolgokat idestova 25 éve ??

    Vagy arra, hogy minden mérnökük Európából van ott a nyagy cégeiknél, mert ők sötétek ??

    Menjenek a francba... egy beutazó idegen állam felelősséget vállal az állampolgáráért, ezért van útlevél és vízum.... mit kell itt szarozni ? Persze ők jöhessenek csekkolás nélkül mi ??
  • Amergin
    #1
    Elhatárolódom!
    Immáron tisztán világít, hogy a zÚnijáú vezetői alkaloidás dzsihádista terrorista pedofil mudzsahedinekkel bratyiznak és beintenek a jóságos egybesült állatoknak.
    Szomorú, hogy éjráóúpa nem tanul a történelemből és nem segíti a jóságos egybesült állatokat a tenorizmus elleni szentséges dzsihádjában.
    Mi lesz ha a szabadság lángjának őrizője, a zusa megharagszik ránk ezért és esetleg terroristává nyilvánít minket?
    Akkor majd jól lebombáznak minket is???
    Rettegek!