6727
Topikszabályzat:
-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
-
kisiku #4126 A modok nem fizetősek vagy a www.nexusmods.com -ról tudod leszedni őket vagy a steam workshopból.
A Steam Workshop-ot a 2.0-nál élesítették be, előtte nem volt. -
Betyar070 #4125 Ezek a Steamen elérhető modok, fizetősek vagy szabadon ( seria után ) letölthetőek ? -
#4124 Egy régebbi mod, "feléleszti" (nálam repkednek) az Assault dronokat: Assault URV Fix -
#4123 Elsőre hasznosnak tűnik ez a mod: Populate Player Station
"Életet" visz a saját állomásokba (show skill nélkül is láthatóak a képességek)
A másik mod (még nem teszteltem)
Omicron Ships Upgrades & Fixes
Van egy gazdátlan kis vadász amit foglalás után újra spawnol a játék (Darned Hot Air és Magma Pool határán található)
-
kisiku #4122 Jó reggelt!
Hétvégi termés: 1 Sucellus, 2 Balor, 1 Taranis, 1 Arawn,1 Fulmekron és a kicsik: 2 Hayabusa, 1 Cennelath :) Az Aranka volt a legnehezebb és a Sucellus a legkönnyebb, a kis hajók nem voltak ellenfelek.. Viszont van még pár bug:
- a saját gyárak készlete nem mindig látszik a Trade menüben
- iszonyatos szaggatás ha Xenon I-n utazunk és kapuhoz érünk.
- csak a 2.0 után épült gyárakhoz rendelt hadihajók járőröznek, a többinél csak állnak
Mi van még? Mint mondottam, a Xenon I már rakétázik, a torpedót nem tudom mi ellen vetné be, de ott még túrnom kell kicsit, mi a baj. -
kisiku #4121 No, szép jó napot.Rakétát már lő az I, torpedót még nem láttam, de nincs kizárva.Folyt. köv. -
#4120 Nagy építkezésben vagyok, ezért minden felesleges hajót eladok. Az se mindegy hol, nálatok is változnak az árak ?
A kantinosok egy K-ért 20-28 millió között adnak, egy Fulmekronért most 52 milkát csengetnének, a fullos Arankámért meg 56-ot.
Az "I" bandától meg nem válnék meg soha, imádom őket
A kis hajóimat gyárakhoz rendeltem, gyorsabban odaérnek az ellenséges hajókhoz, a legtöbb már átesett a tűzkeresztségen, és egyben vannak. Viszont tényleg jó lenne már, ha hivatalosan is lehetne venni őket, típustól függően lehet dronokat rakni rájuk.
Ez a Trade Station első modulja, trade portok még nincsenek, dronokat, rakétákat sem lehet venni (külön modul van dron docking bay), remélem ha teljesen kész lesz működni fog.
-
Jóózsf István #4119 Nem vezettem statisztikát, Szinte minden típusnál előfordult már. Legutóbb egy lepton volt igen ramaty állapotban, ami 100%, hogy "véletlenül elsajátítottam"
De az egyik Gangréna, amit elvittem a Xenon zónába huncutkodni, harc közben "kiállt" a sebeit nyalogatni. Lehet, hogy ez is IS-OOS dolog?!? -
kisiku #4118 Amiket foglalsz, azok küldetés hajók vagy csak úgy "kölcsönveszed" az AI kereskedőket? :)
Nálam a kölcsönvettet nem javította, csak amit küldetésben kaptam. -
kisiku #4117 Sajnos a kishajók nem túl hosszú életűek.Most foglaltam vagy 4 darabot, miután egy hónappal később visszamentem Devries-be.Egyelőre még élnek a pilóták :) ,harcban is támogatnak, de ha nem javítanám őket harc közben, már nem lennének velem.
Na, bevittem magammal az egyik I-t, hogy kipróbáljam, de még mindig nem lő torpedót és rakétát, úgyhogy tovább folytatom a hibajavítást.
Próbáld a kisviku-féle gazdaságélénkítő programot, nekem bevált.Kicsit pöcsölős, de megéri.Nálam áll minden, hetek óta csak hajókat foglalok, meg 900 millió van a számlámon, minek több?Voltam már felette is, max hajójavításra kell.Egy Fulmekron átlag 6-7 millió, mire megjavítom 75%-ról. Egy K az olyan 1,5-2,1 milla, az I meg ingyen van a maga 100 ezrével...
-
Jóózsf István #4116 Visszapillantó tükör extraként rendelhető: Ekszternál kamera vjú
A "célzás elvétele" nálam is okozott már néhány mianyánkot!
Nálam a már meglévő újfent sérült hajókat nem szokta megjavítani a szaki, csak ha kérvényt nyújtok be négy példányban, visszautasítva, újra benyújtva, több hónapra tőzeg alárejtve, onnan is kivéve. És a végén a szerelő cseréjével. (akár ugyanarra is!!!) -
#4115 Nálam belelóg az index a karterba.
A foglalt hajóimat mindig kikalapálta a mérnök, a többi bibi sajna fennáll.
A kereskedelemnél valamit nagyon elállítottak, nincs késztermék, vagy kevés van raktáron az állomásokon. Pedig alapanyagban nincs hiány, sőt a raktárban is van hely, akkor miért nem termelnek. ? Lentebb írtam, hogy devriben minden kifogyófélben van, átnéztem sok gyárat, de nem értem mi az oka a hiánynak. A saját gyáraimmal nincs baj, azok fossák az árut, de mivel minimális a kereslet (max 2-3 ezres tételek) nincs értelme és haszna az eladásoknak.
Icukákból lassan kerítést is csinálhatok, 12 darabnál tartok.
Írtad, miért megyek ilyen drasztikusan a hajóknak, ez nálam kedv kérdése, és legyen már valami harcélményem is .
Rutinból lehetne gyorsabban kevesebb rongálással is, de akkor hol marad az élmény. Bár csak Maelstrom-ban kell igazán harcolni Icukával, Lúréban gyerekjáték megszerezni. Sokat dobna a dolgon ha az argon hajókon és Icukán is lenne pajzs, lehet majd beépítik valamelyik patchnél.
Amit hiányolok még, a nova kilövő, és maga a rakéta gyártása felszerelése, nevetséges ez a végtelenített készlet (átmegy a hajófalakon az a csúcs).
A kis hajókra is epekedve várok régen, lecserélném már a lomha tepsiket a kis fürge hangyákra.
Mostanában nem a legénységhez megyek ki, valamelyik dronba ülök be, ez valamivel gyorsabb. -
kisiku #4114 Jó reggelt.No, nem sikerült még tesztelnem a torpedó kilövését a Xenon I-nek, mert vagy mindig kilőtte a felé közeledőket vagy nem volt rá időm, mert hajókat kellett foglalnom. Meg van az ötödik Icuka és asszem a 10. Fulmekron is, de úton vagyok a hatodik I felé...
Tegnap kiürítettem Eternal Dawn-t, mert 25 hajóm állt ott, a szektort kb 4-6 FPS-re lassítva, ráadásul egy csomó akadályozta a többit a javításban.Hát igen, ennyit már nem bír a gépem, szegény.
Ami meglepő, hogy vannak Secret Service küldetések, de ritkák és csak bizonyos repu felett jelennek meg.Persze nem vállalom el őket, mert ott nem lehet hajót foglalni :) Viszont Omicronban a Capship needs to go küldetéseknél gyakran a saját hajóim egyikét jelöli meg célpontnak.
Többen írták az Ego fórumon is, s immár velem is megtörtént, hogy az Engineer nem javítja a hajót.
Ez egyetlen esetben történt nálam, amikor nem "Enemy", hanem szövetséges Argon hajónak estem neki (az ominózus bosszú a múltkor). Elfoglaltam, de a mérnök nem javította, pedig az összes "normál" foglalásnál kifogástalanul teszi a dolgát. Más is tapasztalt már ilyet?
Aztán itt van ez a célpontvesztés: tudom hogy már kiveséztük és asszem István vagy Imre javaslatára én is a "Crew ki-be" megoldást csinálom, de nagyon zavaró. Az egy dolog, hogy dogfight közben, csak hogy megmutassa melyek a célpontjaim, elveszti a célzást, de hogy a nagy hajók elemeinek becélzását is, az már zavaró foglalás közben.
Remélem megoldják egyszer azt is, hogy egy kör alatt lehessen hajót javítani, felszerelni, "feldrónozni" és rakétát betölteni. Aztán továbbra sem értem mi a kapcsolat a rakétagyár és az Arms Dealer között, pedig baromi sok rakétát vettem már, a gyárak meg állnak.
Van még egy súlyos problémám: nem találom a visszapillantó tükröt és a irányjelző kapcsolót a hajómon
-
tom36 #4114 Oksa THX -
kisiku #4113 Igen, kezdhetsz sztori nélkül is.Eleinte nem volt, de már van hivatalosan is, no meg van nehézségi szint is.Szerintem vedd meg nyugodtan.Több,mint 1100 órája tolom...szerintem ez megmagyarázza, hogy el lehet vele szórakozni -
tom36 #4112 Üdv all
Az lenne a kérdésem, hogy van itt is lehetőség szabad játékmenetre ? (nem a sztorit visszük vég hanem mind az eddigi részeknél, hogy csak megyünk)
meg a másik, hogy van már értelme megvenni a játékot vagy még mindig érdemes lenne várni 1-2 patchet ? -
kisiku #4111 Azt hiszem megtaláltam, miért nem lő rakétát és torpedót az elfoglalt Xenon I. Tesztelés folyamatban, csak tipikusan olyan küldetést kapok ahol vagy I-t vagy Olmekron-t kéne lelőnöm, ráadásul abban a szektorban, ahol 25-30 hajóm állomásozik, úgyhogy teszteredmény később.De ha bejön, és igazam lesz, megosztom...talán -
kisiku #4110 Mondom, nekem párszor már volt a lejjebb említett felkiáltás és kezdhettem elölről, tehát van valami ráhatása.No meg úgyis megjavítom.
Amióta a Welding Laser-t használnom, kicsit Space Engineers érzésem van :) hegesztgetek, foltozgatok, javítgatok.
Nagy a csend frissítés ügyében.Két dolog miatt lehet szerintem: vagy szabin vannak vagy valami nagyon dolgoznak és amiatt van a nagy csend.Azok, akik regisztráltak az ego-hoz, mit látnak a bétás szekcióban?Van mozgás? -
Jóózsf István #4109 Egyszer fordult elő, amikor véletlenül túl kevés katona jutott be egy I-be. (14 a 36-ból)
De ha te megesküszöl "egy fej vöröshagymára", hogy számít, akkor elhiszem.
Viszont szempont lehet egy nem I-nél a javítási idő/költség. Pláne, hogy a hekkelés amortizálja a kasztnit.
Nincs valami frissítés láthatáron? Kellene valami löket, hogy játsszak vele. -
kisiku #4108 Eleinte én is azt hittem, hogy nincs értelme, de ha nem csinálod meg, előfordulhat a Mission Failed és az "Oh no, we lost the whole boarding crew" felkiáltás a libától...
Komolyan! -
Jóózsf István #4107 Ugyan egy I-nél mindegy, mert fillérekért javítják, de NEM LÖVÜNK LE ÉS NEM HEKKELÜNK SEMMIT, amire a liba utasít. Mert SEMMI ÉRTELME!
Ha csak nem a saját szórakoztatásunkra. -
kisiku #4106 Adok párat szívesen a gyűjteményből. -
kisiku #4105 Nem értem, miért mész neki ezen a videón ilyen durván.
Én így csinálom:
1. Odarepülök mindenféle lövöldözés nélkül a a hajtóműhöz, szétlövöm.Irány a másik hajtómű, ekkor már lő rám a hajó, pajzsokat töltöm, ha jobban megsérülök, eltávolodok és töltés.
2. Kiadom a Board parancsot, ekkor már csak a 2 jumpdrive van hátra.A nehezebbiket, ami a hajón elöl-belül van lövöm ki először, a másikat hátul addig lövöm, amíg egy rakétányira van a megsemmisüléstől.
3. Ekkor felrepülök az I "hátára" avagy tetejére, indítom a rakétát a jumpdrive-hoz, kilövi, katonák kiugranak.Közben nem mozdulok és lövöm az engem támadó Xenon vadászokat.Ha mégis lőné a katonáimat, előugrok és magamra terelem az ágyúk figyelmét.
Ha leszállt mind, akkor már mehet a szokásos. Ha hackelni kell, akkor visszarepülök a tetejére, mert ott vagyok a legnagyobb biztonságban.
Ha mégsem tudok hackelni, akkor megvárom, amíg anélkül mennek tovább a katonák.
Xenon K-nál dettó ugyanez, egyáltalán nem szoktam semmit kilőni, csak amikor a csaj mondja.Itt viszont gyakran beadja, hogy a Capital Shield Generator-t is szedjem le, ez kb 10-15 darab novadrónt jelent, mert hihetetlenül erős, mással nem tudod szétlőni, csak ha nagyon sok van vagy sokáig lövöd. -
Jóózsf István #4104 Aggódom érted Viku! -
kisiku #4103 Engem ezek nem szoktak zavarni,hozzászoktam már.
No de, 10 perc alatt foglaltam egy Xenon I-t és egy Fulmekron-t Most már én is röhögök magamon, mert ki kellett ürítenem egy szektort, ahol valami 25 darab hadihajóm volt, csak hogy még kettőt mellérakjak :), útban voltak a foglalásnál.
16 darab Xenon K-nál tartok és több ,mint egy tucat Fulmekronnál, de Olmekron is van vagy 10 és ezzel az utóbbival meg lett a negyedik I is.
Most már tényleg abba kéne hagynom a foglalgatást... Immár olyan egyszerű lett nekem a foglalás , mint 2.0 előtt
Amúgy a szektorhatáron lévő hajókat egyszerűen mozgassuk odébb paranccsal, de Empty Space-be is utánad jönnek.Ha gyár ad ilyen parancsot, vegyük el tőle és rendeljük magunkhoz, majd vissza a gyárnak, ennyi. -
#4102 Tudom, engem inkább a hajók idegesítenek, térkép szerint ott van a zónában de nem tudsz odarepülni hozzá, mert átléped a határt és volt hajó nincs hajó. Akkor jó (nagy cumi) ha még nincs legénység a hajón, az isten se tudja visszahozni, nálam egy dron tarja a csúcsot több mint 80 ezer km távolsággal (zónán belül értendő!!!). Mily érdekes a kis szúnyog zöld négyzete virított rendesen, de a 10 km-re levő nagy tepsit nagyítóval se találtad volna meg.
Ezek a hibák nálam legalábbis Albániában fordulnak elő, Lúréban még csatangolt el hajóm.
Megtaláltam a képet az elkóborolt dronról.
-
Jóózsf István #4101 Már megint szivat az sg. Nincs ilyen felhasználó vagy jelszó...
Imre! Ez a jelenség nem csak hajóknál lép fel. konténerek is el-el tűnnek. Úgy vettem észre, hogy a zóna határral van összefüggésben. Néhány játékbeli hiba is erre vezethető vissza.
Például amikor egy gyár nem képes utasítást adni a saját hajójának, akkor sokszor az derül ki, hogy "ÜRES ŰRBEN" van... -
#4100 Lúréban találtam Mata Hari-s küldit, egy deka nova nem jött ki belőle.
Nagy volt a csúcsforgalom, nagy és kis tesó volt a közelben. A kisebbiket én adtam el kényszerből, befagyott a dokkba, érdekes ahogy megszabadultam tőle egyből szárnyra kelt. Másodszor fordult elő, de csak itt argoniában és az első is argon hajó volt. Megfogadtam többet nem javitattok itt hajókat, inkább hegesztek pár órát, több hajót nem szeretnék veszteni a bugok miatt.
-
MasterMason #4099 Camtasiát próbáld szerintem, azzal akár 30 frame/s is tudsz felvenni szép nagy felbontású full hd videókat játékból.
Más: Nincs meg valamelyikőtöknek az external camera mod? Mert csak steamről volna szedhető. -
kisiku #4098 Klasszikus példa a videóban mutatott is, de a billentyűzet fagyásra van egy tippem.Nekem is szokott, ha túl gyakran vagy hirtelen, sokszor hívom meg a "T"-vel a URV menüt. Ilyenkor nyomok egy Esc-et és rendbe is jön.
Megnézem a programját a Xenon I-nek, mert asszem tudom hol a hiba, miért nem lő. -
#4097 A fraps-al csináltam, utána a movie maker átdolgozta végül a cső. A fraps nem fukarkodik a méretekkel, sokáig tart mire elfogadható méretű lesz, amit már fel lehet tölteni. Régebben a fraps-tól is behülyült a játék vagy fordítva, az fps-re hatással van az biztos.
Yakurot régebben már megbeszéltük, utána rögtön be is szereztem, nagyon jó relaxációs zene.
Nem hiszem, hogy lőszerhiányban szenvednek Icukáék, ott valami más programozói turpisság van a háttérben. Nem is lehet petárdákat venni rá, a sunstalker is kompatibilis vele, benne van a listában. Írtam lentebb, szerintem még nincs teljesen kész ez a hajó, de még sok minden más is félkész állapotban van.
István, spontán szoktam nekimenni egy hajónak, nem tervezek lesz ami lesz. Icukánál mindig sikerül leamortizálnom a borz-t, ez nálam mumus hajónak számít. Később még próbálkoztam párszor, végül sikerült, de hallhattam egyszer-kétszer Betty gyönyörű hangját is "Critical hull..." .
Érdekesség, biztos mással is előfordult már (Bernd egy született Hudini)
-
kisiku #4096 Valamiért nem lehet több képet feltölteni ide az sg-re, és nem helyhiány miatt, ezért nem tudok jó képeket berakni, máshová meg lusta vagyok kirakni. A biztonság kedvéért még egy Fulmekront foglaltam az Argonos balhé után.
Ti sem tudtok feltölteni a saját galériába?
-
kisiku #4095 Na, el is foglaltam az Olmekront, de a rohadék Argon Fulmekron attól függetlenül, hogy már mindhárom legényem rajta volt és az enyém volt a hajó, szarrá lőtte.Erre annyira felidegeltem magam, hogy nekiestem az Argon Fulmekronnak és elfoglaltam. Jajj, ment a hiszti közben, hogy "Calling law enforcement..., reporting individual Ren Otani" stb, másodpercenként, de gyakorlatilag 4-5 perc alatt az enyém volt a hajó.
A repum +28-ről nem változott semmit :) Most megnyugodtam, nem indítok totális háborút Omicron ellen. Az állomásokat úgysem lehet szétlőni.
Apropó, szerintem azért sem lehet szétlőni, mert nincs, ami/aki újraépítse. CV ugyanis csak a játékosnak van, az AI-nak nincs, s nagy falat lenne leprogramozni, de dobna az élvezeten, meg a kereskedelmen is, az biztos.
-
kisiku #4094 Hahaha, jól hallom Yakuro megy a háttérben? Örülök, hogy megtetszett!
Na megyek vissza, mert délelőtt elkezdtem egy Fulmekron/Olmekron foglalást, csak mindig kilövik, így amikor visszatöltöm vagy a kisebbet vagy a nagyobb hajót adja be :) Klasszikus Omicron, Cartel Boss, Hard.
-
kisiku #4093 Én is hasonlóan csinálom, úgyis megjavítom utána, szerintem tök jól csinálja Imre.Csak szerintem, amikor a hátán vagy, már el lehet indítani a katonákat, ezért szoktam én azt, hogy az utolsó, ugrás előtti célpontot meghagyom egy "rakétalövésnyire" , s amikor már biztonságban vagyok és ágyúk sem érnek el, kiengedem a katonákat, azaz kilövöm. Ez lehet a hajtómű vagy a jumpdrive.
A hajtóművet akkor szedem le elsőnek, ha állomás/másik hajó van a közelben, de általában ezt a szitu adja.
Apropó Imre, mivel veszed fel a videót? Nekem most csinált valami bétás felvevőt az AMD, valami Gaming Evolved nevű cuccon belül van, de ha bekapcsolom, el sem indul a Rebirth, rögtön lefagy.
Tudom, van a Fraps, csak nem nagyon ismerem, mert nem kell használnom.
Vagy ez a játékba beépített videórögzítő?
Nekem a 3 I-ből csak az első lőtt torpedóval, a másik kettő semmivel sem,csak a főfegyverrel.Lehet, hogy kéne bele lőszer? 1.02-es a Xenon Hunt-om -
Jóózsf István #4092 Nyiha!
Te mindig így szétszeded szegényt?
Én a hátán lévő ágyúkat egyáltalán nem szoktam bántani!
A Novázásra nincs több tippem. Legutóbb a Mélstomban levő sem csinálta. Feladom! -
#4091 Xenon "I" , egy kis bénázás tőlem. Agresszivitása a szépségével ér fel.
Ha közel voltam hozzá a billentyűzet lefagyott, a vége felé szabályosan püföltem az "F" gombot eredménytelenül.
-
#4090 Még csak most fogok nekiállni, ha kész lesz leírom. -
kisiku #4089 Milyen az Albion tradestation?Használható valamire?
Nekem nem is kell hogy novát lőjön, anélkül is elég brutál hajó az "I". -
MasterMason #4088 Privi.