X Rebirth

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Egyetértek mindennel.
Viszont, ha már ilyen rossz ez a játék és õk nem is akarnak ebbõl jobbat,akkor adják ki a forráskódot vagy tegyenek fel tutorialt, hogy mit hogyan kell csinálni, majd mi megjavítjuk magunknak.A pénzt (termék árát) bebuktuk, de hát annyi átba*ás van az életben, hogy fel sem tûnik...

Szégyen, szégyen ez a játék.November óta mennyi idõ telt el? 6 hónap, HAT hónap!
Ha nincsenek modderek, ez a játék egy élvezhetetlen, játszhatatlan, használhatatlan roncs! Modderek jöttek rá, miket kell átírni, hogy mûködjön, modderek javították foltozták, amennyire szabad kezet adott nekik az Egosoft (Egomán-szoft), modderek javították a grafikát, a mûködést.Mit csinált közben a fejlesztõ?Lopta el az ötleteket a modderektõl, azoktól,akik ingyé' csinálták HELYETTÜK, csak hogy ne a kukában landoljon a játék dobozostul...

6 hónap alatt képtelenek voltak a következõkre:
- Mûködõ,fagyásmentes játszhatóság, ameddig akarok.
- Grafikai,esztétikai javítások (pixeles highway,borzalmas karakterek)
- Nem lehet parancsot adni a hajóknak
- Amit lehet, az használhatatlan és beletelik 30-50 másodpercbe is
- Építkezés még mindig akadozik, hibás
- Kereskedelem nem mûködik
- Ellenfelek gyengék, nincsenek
- Sztori mód továbbra is teljesíthetetlen
- A hajók mozgása, harca szánalmas
- Squad ki-Squad be még mindig kell
- Eltûnõ hajók, objektumok
- Gyárak kezelhetetlenek, nem lehet leállítani õket
- Raktározás/raktárterület kihasználása borzalmas
- Ha megtelik a raktár vége az állomásnak, többé se ki,se be nem tudsz pakolni
- Eltûnõ ikonok az állomásokon
- Beakadó,beragadó AI hajók a Shipyardon
- Eltûnõ hangeffekt és billentyûzet kikapcsolása
- Unalmas, idegesítõ állomáshangok (fõleg a kocsmazene)
- Ugyanúgy néz ki minden állomás belülrõl, van 3 fajta, oszt' kész
- Hiányzó kisebb hajók (nem megvásárolhatók,nem elfoglalhatók)
- Anyagok ki bepakolása körülményes
- Egyszerre több hajó nem tud ugyanoda kipakolni, inkább megáll örökre, majd a squad resettel oldod csak meg.
- A saját állomások nem lõnek vissza fegyverrel
- Az állomások elpusztíthatatlanok, akkor meg minek a hadihajó?
- Nincs támadás, védekezés, védj engem,stb parancs a hajóknak, ami van,azt is modderek csinálták.
- Ezen parancsok kiadása körülményes, mert az Ego nem enged egyszerûbbet.

Egyelõre ennyi jutott eszembe így kávézás elõtt.<#vigyor>

Esett már szó róla régen, egy programozó matematikus ismerõs elhatározta, hogy megtanít nekem néhány dolgot, amit kedvemre fejleszthetek. Mivel valóban némileg eltér az én gondolatmenetem, (legalább is az övétõl) és a tudás mellett legalább annyira fontos a gondolkodás mód ebben a szakmában.
Talán fel kéne vennie az Ego-nak néhány "tiszta" szellemet a soraikba, hogy csettintésre megjavuljon a produktum.
De ez igaz minden szakmára. Az iskolákban addig sulykolják a dogmákat, amíg minden alkotó szellem ki nem vész a nebulókból, hogy aztán rendre ugyanabba a hibába essenek bele. A néhány renitens kivétel meg isteni magaslatokra jut valami õrült ötlettel.

A Ribösz súlyos beteg. Gépekkel életben lehet tartani egy ideig (plotok, tapaszok), de nem sok értelme van. Vagy jön egy kisebb csoda vagy egy "lámlenge" és akkor nem kell elmenniük a fauvé gyárba a szalag mellé betanított munkásnak.
Várjál,beírtam az elõbb C64 Basicbe és bejött valami HEXIdecimális értek.Lehet hogy fel kéne hívnom Sóltész Gögy barátomat, mert õ tud gepikodban progamozni... <#nyes>

Lehet, hogy õ kéne Bernd mellé...Ja és megkérdezhetné, hogy dzsojsztikkal miért nem megy az Eksz Ribörsz...
Hát te õrült vagy!<#vigyor>
Menjél már el programozónak az Egohoz, szerintem 1 hét alatt készen lennétek...ha meg mégsem, legalább jó söreik vannak a németeknek...<#nyes>

Megírtam neked a RE-Rebirth-öt! Remélem legalább annyira szórakoztató, mint az elõdje:

10 RUN
20 KISVIKU TULAJDONA
30 REM TITUREL
40 REM HEAVY SUL
50 REM HEAVY SUL
60 REM RAHANAS BULK
70 MINDEN EGYÉB, KIVÉVE A GYÁRAK LÖVEGEI
80 END
Hiba az építkezéssel most is csak a néha eltûnõ fegyverzet, meg az obstruction.

De ez az eltûnõ hajó...most pár órája nézegetem az xml-t, visszahelyeztem ugyanoda az eltûnt hajókat, ahol voltak, egyszerûen nem találom a játékban.
Mintha egy olyan helyre rakná az xml fájlban, amit nem vesz figyelembe.Az összes kódsor színes, kivéve, ahol az eltûnt hajók szerepelnek, az mind fekete, olyan mintha commentként/megjegyzésként lennének,amit ugye futáskor nem vesz figyelembe.
dimre
Majd figyeld meg az új játékban (mentésekben) nem lesz építkezésnél hiba, max. a nem tiszta építési terület. Igazából ez sem hiba, általában npc hajók lebzselnek a közelben, ez nem tetszik az építésznek.

X universe Home, sweet home

Hát sajnos ez van, még talán egy utolsó esélyt adok neki és kezdek egy újat freeplay-ben, bár nem hiszem, hogy bármi változna és most nagyon mérges vagyok.Jól mondod, majd talán pár év múlva,de szerintem nem fogják ezzel addig húzni.
Hát sajnálom h még mindig ilyen sz@r.
Én elkezdtem inkább az Xtended-TC-t Cadius shippakjával megspékelve. Elleszek egy darabig vele, elég király hajókat lehet szerezni benne.
Foglalni még nem tudok, de már van 2 gyáram, pár UT.
2 év múlva talán a Rebirth is jó játék lesz pár moddal.

Ezt nem értem mondjuk: volt egy kiforrott játékmechanizmusuk, hogy tudtak abból egy ekkora hányadékot csinálni...

Ez mondjuk egy jó alternatíva lehet (nagyhajók, kereskedés meg minden):
Starport Gemini II

A szerkesztés nem hozott eredményt.Nem elég azt a közel 3-4 ezer sort copy+pasteval egyik savegameból a másikba átrakni, valszeg kellene még valami, de ezt oldják meg ezek a köcsög németek, én azt hiszem itt befejezem ezt a játékot, mert ez már élvezhetetlen...
Bocsánat tévedtem az elõbb, NÉGY hajómat törölt ki ez a faszszopó játék.Egyiket sem lelõtték, hanem egyszerûen törölve lettek...

A már említett Titurelen kívül még két Heavy Sul és egy Rahanas Bulk tûnt el a faszba, na most van elegem ebbõl!Asszem visszaszerkesztem õket egy korábbi mentésbõl,ahol még megvoltak...
Ilyen egy ócska hányadék játékot,most már tényleg betelt a pohár.Javításnak se híre,se hamva a közeljövõben...
dimre
A Titusz megvan, mintha egy zóna lenne azon a helyen, vagyis terveztek oda amit nem csináltak meg. A junosztyon megjelent egy szöveg (mint a mentésekben xml_macro....), valamint Betty is közölte hogy beléptünk de a zóna nevét nem mondta.
A hajót messzirõl simán láttam, közelebb érve eltûnt, sikerült elcsalogatni a hajógyárba, ott már teljes fényében pompázik, bár ez erõs túlzás a Titusznál.

Nem kell szerkesztgetnem a mentést, építésnél nem tûnik el semmi, néha ki kell repülnöm a zónából az általam sokszor emlegetett "hiba" miatt.
A fagyás elõjeleit már kitapasztaltam én is, kilépek pár óránként fagyás elõtt. A legmókásabb mikor Yisha feje hátra néz miközben teste elõre, ezt még nem sikerült megörökítenem, eddig kétszer ha elõfordult nálam.

Mivel megjött a Saving Failed, a hangpattogás, ezért még fagyás elõtt kiléptem, hogy elmondjam, újra eltûnt egy hajóm, de csak úgy...megint egy Titurel.
Megyek vissza hajót lopni, meg törni-zúzni mindenkit, mert nagyon elegem van már...
Ez meg valszeg nem fantomhajó, hanem grafikai hiba/bug.Nem fagyott le utána?Nekem amikor elkezd a textúra eltûnni, vagy már nem tölti be az állomások szerkezetét, akkor jön a minidump...

További fagyás elõjelek:
- A Trade menüben a hajó lista görgetésénél nem látszik a hajó adata
- Taxizáskor a karakterek textúrája-objektuma félig látszik/eltûnik
- Erõs akadozás-képregényszerû FPS ott is ahol eddig simán futott
- Beakadó menük
- Eltûnõ térkép
- Zene alatt "pattogás", mintha rosszul érintkezne a hangfal csatlakozód
- Lassan vagy nem jelentkezõ hajók
- Amikor visszaülsz a skunk fülkéjébe, akkor darabos szaggatott mozgás
Nekem lefagyás az szinte csak a kék highwaynél fordul elõ, illetve a 2-3 óránkénti kötelezõ kilépés/lefagyás.
Kipróbáltam a munkahelyi gépemen is, ott valamivel jobb a helyzet, de nem sokkal, ott is borzalmasan beakad a kék highway, de legalább nem annyiszor fagy ki.
Abban a gépben csak 8 giga ram van, meg valami 6xx-es nvidia kártya, viszont I5-4570, itthon 16 giga ram 280X/3Gb-s, viszont csak I5-750-es.
A játékállás ugyanaz, mert szinkronizálja a Gõzön.
Korábban gond nem volt ezekkel, sõt egy idõben a pixeles highway sem volt, asszem 1.20-nál bas*ták el teljesen...

Az építkezés nálam a mai napig így megy:
Új építésnél az elsõ 2 modult megcsinálja, utána savagame szerkesztés:
"obstructioncheck" szóra keresés, majd a Value=1 -rõl Value=0 -ra módosítás.
Ezt vagy javítsák meg vagy vegyék ki, mert felesleges...
Meglévõ építés-bõvítésnél pedig már mindegy egyes alkalommal jön a fenti szerkesztés.
Mellesleg obstructioncheck csak a saját gyárakra van, mivel az AI újat már nem épít (hál'Istennek), ezért könnyû is megtalálni a gigantikus .xml fileban.
dimre
Nehogy örüljek, fantom hajó:
(Titusz lenne ha látszana, ahogy elfoglaltam elkezdett itt a piros hol a pirost játszani velem. Legalább tíz percbe telt mire bedokkoltam rá, hogy a legénységet kirakjam.)

dimre
Egy pozitívum, kíváncsian vártam egy ideje, a managerhez rendelt hajó tankol-e, ha elfogy a nafta. A válasz: igen, tartottam tõle, hogy ez is egy hiányosság lesz, de tévedtem. Hasznos funkció, jó lenne a rejtélyes hajó "lefagyásokat" is orvosolnák, akkor szinte felügyelet nélkül mûködnének a gyárak, ez azért nagy dolog, e játék tekintetében.
Véletlenül vettem észre, spriccelõ tavaszból átsuhantam heves koronába, mert a gyogyó gyáram utolsó tracerért nem tudta az építész összetákolni, nem tiszta építési terület hiba miatt. A benzinkút mellett repkedve meglepõdve néztem az egyik gyáramhoz rendelt hajóra, amint lassan átkecmereg a karikában. A menüjében olvashattam akciójáról, most én fagytam le a megdöbbenéstõl, persze jó értelemben.

Örülök, hogy megtetszett, egyszerûen fantasztikus az a zene és teljesen véletlenül bukkantam rá egy-két hete 😊
Egyébként ennek a játéknak is van egy csomó olyan zeneszáma, ami nem is hallható a játék alatt, már megvan a teljes eddigi megjelent zenéje az X-Rebirth-nek.
Hmm én pont azt vettem észre, hogy minél jobban állsz, annál több harci küldetés jön, ráadásul egyet megcsinálsz, jön a többi szinte azonnal.

Amit találtál Arankát, az nem a sztoriból van ott?Vagy te freeplay-t nyomsz?Mert nekem van 2 álló Aranka, mellette 4 Balor Distress Reek-ben, azok a sztoriból maradtak ott.Mint a Vapour Streamben az Omicron-Devries kapunál csak díszként álló kettõ.Ezeket pl. nem lehet elfoglalni, kommunikálni sem lehet, viszont ha belelõsz, akkor megorrolnak rád.

Arra kíváncsi leszek, hogy megjavítják-e a gyáraikat.Én felhúztam egy URV Integration-t (Omicron), mert lehet, hogy rondább, viszont azokat az anyagokat használja, amit dögivel gyártok és nem tudok eladni, pl EM-Spectrometer, Podkletnov és Plasma Flow Regulator-ok.
Tovább bõvítettem a TechnoCore HI-E-t, a Pharma Lab-ot, most szerintem egy R&D Megacomplex építése jön, mert rohadt drága a Bio-Electric Neuron Gel, a Quantum Tube és a Plasma Pump.
Három gyáram van Lava Flow-ban, egy Water Distillery, egy Pharma Lab és most a URV Integration.
Tegnap foglaltam még egy Titurelt, alighogy megszereztem, megjelent még egy, de az egyik Tarhonyám rögtön megtámadta, így azt nem tudtam elfoglalni még, mert ott mentettem állást, hogy vagy hagyom megpusztulni vagy elfoglalom, csak még legénységet kell toboroznom.
dimre
Kisviku, beszereztem Yakuro - Colors Of The Worlds albumot, vegyesen fut Vangelis-el játék alatt.

Ha valakit érdekel: Yakuro

dimre
Egotól kárpótlásként tisztelet példányt kapsz. <#smile>

Két napja vadászok cartel fõnökökre, egész Albániát végig jártam.
Sokba vannak a kõmûvesek, a múltkori nagy bevételem felét befalazták, pedig nem kezdtem új építkezésbe, befejeztem három gyárat, cirka kétszáz millióba fájt. Szóval megint adományt gyûjtök a devries munkanélküliek számára, vagyis munkahelyet teremtek nekik. Az az érzésem, ahogy növekszik a repum annál kevesebb zsíros küldetést találok, az albán szíveknél nyögve nyelõsen haladok. Találtam egy lefagyott arankát a drágakõ zónában ami az albán szív zászló alatt hajózik(na), a térkép listájában nincs benne, csak vizuális kontakt van. Kicsit megcsikiztem, erre nagyon berágtak, 20-as repum esett kettõt, pedig el sem foglaltam, jó ideje ott lebeg a hajógyár mellett sérülten. Ezért gondoltam elfoglalom, utána eladom nekik. <#ravasz1>
A PMC-nél lassan istenkirály leszek, nehéz náluk jó küldetést találni, mindig unalmas szkennelõst akarnak rám tukmálni, azt nem tudom, mi abban a nagyon nehéz fokozat.
A mai napom végre örömteli, több hete nem találtam tarhonyás killert. A kicsike nem volt rest leamortizálni egy fél gyárat foglalás közben, arankától még ilyet nem láttam, hiába dupla méret és fegyverek.

Azonnal jelzem az ombudsmannak, hogy hátrányosan vagyok megkülönböztetve az Egosoft által!
Most,hogy játszom munkaidõben <#vigyor> úgy veszem észre, mintha Nvidia kártyán jobban nézne ki a játék, mint otthon Ati-n.És itt csak egy 1280x1024-es régi monitorom van, otthon meg fullHD-s.
Valahogy élesebb a kép vagy tisztább.Arról nem beszélve, hogy itt nem pixeles a highway (tudom,ezt már mondtam).S idebent még nem is valami hú de nagy extra Nvidia kártya van szemben az RX280-as Sapphire-ommal otthon.

Ha jól emlékszem a korábbi X részeknél is inkább az Nvidia-t favorizálta az Egosoft.
Na, akkor pár új mod:

Gyártó hajó.

Ez Reinforced Metal Plating-et gyárt,Ore és Silicon felhasználásával miközben bányászni is tudja õket.Egy átalakított Titurel.

Captain and Defense Officer Overhaul
Elvileg a skillektõl függõen jobban-rosszabbul teljesítenek a hajók mind navigációban, mind harcban.Bétás, vigyázni vele.

Egyiket sem próbáltam még, majd késõbb.
2.0-ás?? <#vigyor>
Kedves István!Nézz be kérlek az egosoft-hoz, hogy az X3-hoz mikorra jött ki...asszem 3-4 évvel a megjelenés után <#vigyor>

1.25-nél tartunk, ez azt jelenti, hogy van még hátra 75 patch, ha egyesével haladnak és nem 1.100 lesz belõle, hehe.
Már rögtön az elején rábiggyesztettem minden gyárra, mert azt hittem köze van a kereskedelemhez.

2.0-ás pecs nem jön még?
Végre más is feltette a kérdést és fél választ kaptam is rá,hogy mire való a radar az állomáshoz avagy a Command Relay?

Itt van a válasz.

Egyesek szerint így az állomás hamarabb értesül az ellenfélrõl, mások szerint meg egyáltalán nem megy a fegyverzet,amíg nincs radar...
Kinek, mi a tapasztalata?Mert 3 milliót elkölteni egy nagyon szép radarközpontra nem olcsó mulatság.Jó, kapunk mellé még pár fegyvert, meg asszem egy rakétakilövõt is,de sosem jöttem rá, hogy mire való.
Hát igen, egyetértünk, Vangelis meg zseni.
dimre
Ha nem a qrva pénz irányítaná a játékipart, a becsület, elhivatottság, a játékszenvedély hiányzik vagy kihalt a készítõkbõl.

Legalább úgy-ahogy megtanultunk egy félkész sz@rr@l játszani, de nevezhetném tesztelésnek is.

Ha már zene én is szoktam variálni, tegnap óta ez a háttérzene nálam. Nem tudom megunni, örök darab.

Szegény házigazdánk, Tomonor nem is idegesítette/idegesíti magát ezen.
Dimre, neked meg aztán van kitartásod, ezt üdvözlöm 😊
Én nem búcsúbeszédet írok most, még fogok egy darabig ezzel játszani, mert mi Magyarok már csak ilyenek vagyunk: reménykedõ nemzet, mindig várunk valami jobbat és a remény hal meg utoljára...

Egy kicsit offtopic leszek, de hallgassátok meg ezt a zenét, szerintem beleillik egy kicsit ebbe a világba.Vagy itt a másik.
Hasonlít is Alexei Zakharov zenéihez.

Végül is mi már teljesítettük,amit megkövetelt a haza úgymond 😊
Csalódás és több-kevesebb öröm, én így tudom összegezni az egészet.
Ideje áttérni valami másra vagy vissza a magánéletbe.Ettõl több ez a játék szerintem a közeljövõben úgysem lesz, azok az álmok, meg a hit, amit annak idején elképzeltünk, elhittünk egy nagy hazugság volt, szerintem ideje lassan abbahagyni.

Siker volt benne, bár ez inkább keserédes és kényszeredett siker, mert egy nagy rakás kaki az egész, de kitartottam, István is kitartott.Majd talán 1-2 év múlva lesz ebbõl több is (vagy már nem),de hát az mikor lesz még?
Azok,akik már az elején elhagyták eme világot vagy csak most fognak bekapcsolódni, nekik egy darabig élvezetes lesz.De nem elég, hogy a "sztori" rész után végképp üressé válik az egész,de tiszta hiba még mindig és eltelt fél év!
Fél év alatt képtelenek voltak megoldani alapvetõ dolgokat, alapvetõ hibákat.A marketingeseik jól teljesítettek, mert hazudni nagyon jól tudnak.Én nem kérem vissza pénzemet, nem is akartam, én inkább egy idõben feljelenteni akartam õket,de hát ez egy szar videojáték, nem a világ omlott össze.
dimre
Én újra kezdtem az 1.24 környékén, nekem még nem tûnt el hajóm (ezt lekopogom), az állomásokra telepített fegyverek is megvannak.
Maximum "nem tiszta az építési terület" hibával találkoztam, a rakéta, drón szállítási problémám megoldódott. A gyárakhoz rendelt hajók dolgoznak (néha megállnak*), folyamatos a termelés, "dõl a lé".
Egy hónap játék alatt a vagyonom 1 milliárd felett van, hajók (kb.45db), gyárak (5db), cash (~500millió).

*néha megállnak a hajók:
Általában akkor tapasztalom, ha a zónában vagyok, nem csinálok "semmit" csak lebegek, amint bedokkolok valahova, vagy elhagyom a zónát életre kelnek. Devriesben a hajógyárban is ledermednek néha, de csak az L-es hajók, kizárólag javításnál, drónozásnál fordult elõ.

Megint kezdjünk újat?
Már a mi fejünkben is burjánzik a gondolat, hogy a mentés nem az erõssége a játéknak.
716 óra... Majd ezernél kezdek újat Mondjuk valami FPS-t, vagy stratégiát. :-)
607 óránál tartok...kezdjem újra?
Akkor inkább abbahagyom végleg és elbúcsúzom...
De ahogy olvasom, az sem javít sokat, ha újrakezdjük.
dimre
Az én feltételezésem, hogy a mentéseitekben van a hiba, de ezt már tudjátok. Ti egy tavaly kezdett játék mentéseit görgetitek, felülírjátok újra és újra. Egosoft fórumon volt-van errõl a hibáról post, azt tanácsolják kezdjünk új játékot, ez mellbevágó akinek több száz órája benne van. A lényeg, a régi mentésekben levõ "hibás" részeket a foltozott játék nem igazán jól értelmezi, ezt valami hozzáértõ emberke írta.
Egoék tavaly még azt röfögték, a patchek miatt nem kell új játékot kezdeni, ezek szerint megint tévedtek.

Ez az, nyírd csak ki!!Lósz*r ez nem sport, mit néznek én két b*zit? <#vigyor> Idézet a Született Gyilkosok egyik zseniális jelenetébõl.

Kérdéseid jók 😊
Nem tudom, miért most, nem szerepel sem a listában, sem állomáshoz rendelve.El sem adtam õket, valószínûleg egyszerûen törölte.
Nem kerültek elõ.Tegnap foglaltam egy másik tituszt,scaldist meg majd veszek,bár a titusz sokkal jobb.
Ezt a fegyver dolgot sem értem...az elsõ 2 állomásmodulon még minden jó, majd elromlik, eltûnik.Építettem Distress Reek-be - ott van a Foodstuffs Fac. - Targon Tracert is.Minden fasza, tök jó, fegyvere is van, elmegyek máshová.
Visszajövök és a fegyverei "Construction site" nevûek, azaz nem mint fegyverként szerepelnek, hanem csak épülnek.Az állomás listában sem szerepel.DE MIÉRRTTTT?????Mi a lóf*sz történik a háttérben??
A múltkori nem került elõ? Esetleg a türelem segíthet. Ha másképp nem is, de egy 1.26 formájában... :-)
Szerintem ez a hiba összefügg az én másfél millió kilométeres teleportálásaimmal. Egyszerûen hibásak a zónák.
Olyat már tapasztaltam, hogy túl nagy kitérõt tett egy-egy hajó egy zónában, és szó szerint lekerült a térképrõl. Bár akkor nem ellenõriztem, hogy listában maradt-e.
De miért épp most került elõ ez a hiba?
Jó reggelt!

Tegnap eltûnt még egy hajóm, illetve csak tegnap tûnt fel, hogy egy Titurel-el kevesebb van.Szintén semmi nyom, törölte.A mentésben is csak annyi van, hogy az utolsó ami történt vele, hogy vásárolt drónokat.
Kibõvítettem a kajagyárat szeszfõzdével, tele fegyverrel.Elkészült, minden oké,fegyverzet rajta, mentés.Kimegyek a szektorból, s nézem, hogy a fegyverzet errõl is eltûnt.
Szégyen gyalázat, hogy még mindig ennyire sz*r ez a játék.Jó persze visszaraktam némi .xml szerkesztést követõen.De ha a játékos ezt nem tudja, akkor rohadjon meg és várjon,amíg kijavítják...

Utolsó bejegyzés a hajómról:

<entry time="1.51786e+006" text="Captain Jo Jovi on Titurel 1 in sector Devoid Clime: Bought 22 Interceptor URV Mk1 for 1524908 Cr" category="squad"/>

Eztán megszûnt létezni...
Még egy dolog.Minél több harci küldetést teljesítesz, annál több újabbat kapsz.Nálam nem egyszer van olyan, hogy ki sem mozdulok a szektorból és 3-4 hajót foglalok ugyanott, sõt ugyanazon állomástól kapom ezeket.
Ha éppen nincs küldetés, akkor a legegyszerûbbet kell elfogadni és teljesíteni, majd utána folyamatosan jelennek meg az újak.
Na, tegnap megcsináltam egy Escort-ot.Unalmas és lassú, mint az Anti Smuggler feladatok.Már csak olyat kéne csinálnom, hogy a kísérendõ célpont mellé odarendelek egy Taranis-t <#vigyor>, na azt támadja meg!
Gratula!
Hmm, lehet, hogy nekem is el kéne adni már a hajóim nagy részét?!De én bespájzolós típus vagyok.Megszakad a szívem, ha el kéne adnom õket, még akkor is ha nem tudok velük mit kezdeni.Én a lóvém nagy részét építésbe raktam.Alighogy megkeresek pár tíz millát, már megy is be építésbe..
dimre
Nem nagy dolog, több mint a hússzorosát kerestem. <#nevetes1>
Amit leírtál azt szoktam csinálni én is, még a térképet is megnéztem. Ebben a rendszerben nincs benzinkút, a CV-ben meg nem volt egy csepp nafta sem, elküldtem tankolni, ilyenkor sokáig (fél óra is volt már) gondolkodik mire elindul. Most gyorsan elintézte magát, nem bánkódtam utána, arankáék kárpótoltak bõségesen, a képen látható. Utána még két aranka befutott, aznap hat összejött, másnap még kettõ meg egy pár lábas jószág. Ennyire sokat két nap alatt még nem kerestem, cirka 450 milliót hoztam össze.

Sajnálom a CV-det, ezért javaslom, hogy mindig nyomj egy quicksave-et küldetés elõtt, én is megszívtam többször.
Nagyon fontos, hogy ha - fõleg arankás - harci küldetést vállalsz el, gondoskodj a hajóidról hogy vagy munkában legyenek vagy ne kövessenek, mert nekem mindig a legrosszabb pillanatban, a legrosszabb helyeken jelennek meg, ha óvatlan vagyok.
Én azt szoktam csinálni, hogy megnézem éppen van-e dolga, ha nincs, akkor MCE-->Navigaton--->Move to Zone vagy Hold Position parancsot adok ki, és akkor nem jön utánad, ergo nem fog zavarni harc közben.
Az sem jó ha harci hajód követ, mert az ki fogja lõni, mielõtt te elfoglalhatnád.
Engem ölt már meg a saját hajóm, úgy hogy elfoglaltam, rádokkoltam gyorsan, de a saját hajómnak kell még néhány másodperc mire felfogja, hogy már nem ellene van és amíg rajta voltam, szétlõtte...<#vigyor>
Most már nem lenne rossz ez az építkezés, ha kivennék az amúgy tök felesleges obstructioncheck-et, és ha végre nem venné el valamilyen okból kifolyólag a fegyverzetet, valamint nem egyesével kellene az anyagokat leszállítani.
Illetve nem veszi el, csak nem készíti el, azaz a "collapsed" állapot helyett "constructing" marad, úgyis, hogy az állomás építési fázisa kész.

Fogalmam nincs hol tûnt el a Scaldis, asszem valahol Omicronban.Épp narkót vittem vele, az utolsó ahol a log megemlíti, Radiant Haven, aztán semmi.Jó, nem érdekel, veszek másikat...
Én most azzal szórakozok, hogy felszerelem csutkára drónokkal a hadihajóimat, nem mintha önmagukban nem lennének elég erõsek, de így jobb "fílingje" van egy csatának.Sok-sok zöld jel, és mind engem akar megvédeni a gonosz vadászok ellen.
Arra rájöttem, hogy drónt csak akkor küld ki, ha van vadászgép, nagy hajó ellen nem veti be.
Kéne több fajta hajó!De nagyon!
Cuspid Splintben?
Mert az most az új Bermuda háromszög! Nálam is elveszett egy kistepsi, de mivel volt itt némi Zinon aktivitás, így le is írtam. Nálam sem volt a tulajdon listán. Aztán egyszer csak meglett!!?!
Az új ételkomplex megakasztotta a forgalmat. Szó szerint. A zónában levõ összes hajó (kb 30) vele akar kereskedni és csak egy kaput használnak (a hambi kijáratot). ???? Már azt is tudom, hogy ez vágja tele a memóriát és áll meg látszólag indokolatlanul a játék.

Viszont szétvet a büszkeség. Volt ebben a zónában egy félresikerült építési kísérletem. A plotos alienes CV amit Dwarfish Tinderbox-ban foglaltam. Nem akart felépíteni egy EC gyárat. Minden anyagot leszállítottam, de hiába.
Ezért még annó szanaszét lõttem a cv-t, a megkezdett építkezés meg ott éktelenkedett a jobb felsõ sarokban.
Na ezt töröltem ki sikeresen a mentésbõl. Már fel is építettem a helyére egy Gömbös-tányéros-Devrís napkollektort! Ne kérdezzétek... Másodikra sikerült. Elsõre túl kevés sort töröltem és nem is akarta betölteni a mentést.

Így huszadjára már baromi idegörlõ az építkezés. Kezdem visszasírni az X3-as módszert. Engem nem zavart, hogy pöcsölni kellett a térben. Néhány komplex után megszokja az ember.
Nekem meg nyomtalanul tûnt el egy Scaldis, rakományostul, meg a fegyverzet az új kajagyárról, miután a Valley Forge-ot is melléraktam.
A hajómat még a log-ban sem említi, hogy kilõtték volna-e.
Már kezd unalmas lenni ez a sok retkes hiba meg ez az egész játék...
Most kicsit tesztelgetem a harci parancsokat, ez egész tûrhetõ.

Ja, kék highwaynél továbbra is fagy 3 alkalomból kétszer...most is azért írok ide.
Sajnos-hálaistennek nincs nyitva a cd galaxis szombaton. Most ArmA III lenne menü.
Pénteken úgy sikerült abbahagynom az Önkiszolgáló Étterem építését, hogy minden eddig ismert októl eltérõen kifagyott a rebirth. Kicsit megint megrendültem. Pedig jó huzatja lenne ott Cuspid Splint-ben (Ezt már képtelen voltam értelmesen lefordítani). Még el sem készült igazán, de már ott sorjáznak az npc-k.

Vissza a régi iskolához: Áramot és ételt mindenkinek. Aztán jöhet az extra.
dimre
Ma sokáig nézegettem a steamen a kínálatot, az iszonyat enyhe kifejezés.
Mennyi sz@rt árulnak pár kivételével, megnéztem jó pár kedvcsinálót, kedvem lett tõlük elvégezni dolgomat. Maradok ennél a kupacnál, még mindig jobb mint a többi rakás.
Feldühített amit láttam ezért leengedtem a gõzt.
A "kis" méregzsák, háttérben hamuban sült CV.

Ez van, vehetek másikat, persze már volt benne építési anyag, meg is támadták valahol. Javításon volt és elküldtem tankolni, rosszkor rossz helyre érkezett.

Termelés <#vigyor>

Kösz szépen!Elég derekas, ami kell hozzá.Nem kici-óccó-nem drága anyagok. <#vigyor>