6727
hyxx0QC.png

Topikszabályzat:

-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
  • Jóózsf István #4326
    Hogy még bonyolítsam a dolgot, A RoC-os CV ugyanazokat a gyárakat tudja építeni mint a PMC-s, kivéve a két Xenontech hajógyárat. DE!!! Ha RoC os CV-ből építek nagy hajógyárat, akkor az RoC-os hajókat tud majd építeni. Gondolom ugyanez lesz az Argon CV-vel is. Csak most épp construction urv-t szállítok a Lúré gyárba, hogy építtethessek egy CV-t...
  • Jóózsf István #4325
    Az rendben van, hogy építsek egy hajógyárat, de melyiket?
    Van a PMC-s HoA-s fajta (L-XL) Van valami agyszülemény benne. Egy Sul, aminek bertái vannak és telepíteni kell (lehet) stratégiai pontokra, hogy boldog boldogtalant abajgasson.
    A két kishajógyár. A szimpla és amelyik alapanyagokat is gyárt.
    Ugyanez pepitában Xenontech pmc Ebben két érdekesség van a Mőbiusz (S) és a Gólem (M) még sosem láttam a játékban, csak Roguey oldalán

Lehetne valami debella áruszállító is a játékban, aminek nem kell százat fordulnia, ha tételt akarok szállítani. Mint régen a superfreighterek. (milyen jól jöttek a HUB plotnál)
  • Jóózsf István #4324
    Más farkával a csalánt... :-)

Pont teleépítettem Molten Archon-t de azért meggondolom. Már nekem is izgatta a fantáziámat. Legfeljebb beteszem az Albánokhoz a kapu mellé.
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2014.09.09. 18:27:57
  • kisiku
    A junosztyon nyomott klikk működik már egy ideje, már itt a 2.20-ban is.Alapból a célpont részletek tábláját hozza be, azaz a "Ship Details"-et.

Inkább tudjátok mit meséljetek el?
    Van itt ez a Player Shipyard mod.

Próbáljátok már ki légyszi, hogy működik-e, mert azt írja a fejlesztő, hogy a 2.20-al nem megy, nektek meg van már bétás 2.50.Köszönöm!
    Utoljára szerkesztette: kisiku, 2014.09.09. 10:40:58
  • Jóózsf István #4322
    Affrancba! Egy újrakezdésben tudok kishajót venni. Tehát az agyongyötört mentésem rakoncátlankodik!
    "Azé' nem tudok kishajót venni, me' túl régóta játszom!"

Ha junosztyon nyomom a bal gombot nekem is beadja a targonca menüt, ha a dedikált interakció gombot (nálam "W" alap esetben talán "F") nyomom nem!
  • Jóózsf István #4321
    Talán újítás még, hogy lehet távolról is építtetni. Eddig legalábbis azt tapasztaltam, hogy a másik zónából kiadott építési parancs után nem jelenik meg az anyaglista a kereskedelmi menüben, amíg oda nem megyünk a CV mellé.
    Apropó! A Lúréban levő Rakéta kereskedő egység kereslet-kínálatát sem látom, hiába "figyeltetem"!
    Nekem sosem sikerült belenéznem a saját targoncákba. Mostanság meg inkább lefagy a menü. Ezzel kell is valamit kezdenem, mert nem állapot. Megnézem majd, hogy az ősrégi mentés nem tud alkalmazkodni, vagy a modok zavarnak be.
  • kisiku
    Imre, kiváló tutorial videó, kérlek, tartsd meg a youtube-on, amíg tudod, mert szeretnék majd hivatkozni rá a kézikönyvben, amit mostanság folytatni is fogok, ha kijött a friss patch a kishajókkal.

• kisiku
    Semmi gond, Alt+J-vel hozza elő a hosszú "í"-t, ha magyar karakterkészlet van beállítva.

Jajj, de jó ez a CV pótlás!Erre vártam!Hurrá!
    Utoljára szerkesztette: kisiku, 2014.09.09. 08:32:21
  • dimre
    A videón elnézést a helyesírásért, nincs hosszú "i" betűm az angol billentyűzeten.

• kisiku
    Na, még újabb hír.Nem a kapitány nem akart engedelmeskedni, mert még 2 másikkal is kipróbáltam és azok sem akartak engem, úgy tűnik, a hajóval nem stimmelt valami, ezért meggyilkoltattam

• kisiku
    Megint van egy renegát kapitányom...ezt a csajt úgy kivágom most,mint macskát sz*ni, de lehet hogy jól meg kéne... (a pontok után mindenki képzelje oda amit akar )
    Még jó hogy mentettem a foglalás előtt.

• kisiku
    Ne érts félre, nem is cseszegetésből mondom, de nagyon régen, gyermekkoromban még én is azt hittem, az a jó, ha "örökéleted,öröklőszered" van, csak így elveszti a maradék lényegét és élvezetét is.
    Én beleszoktam már abba, hogy csak 30-30 darab fér el a rakétákból, én a két nem-követőből nem is veszek, torpedó meg csak 18-20 darab fér így el, ez általában 2-3 hajófoglalásra elég.Torpedót is csak akkor használok, ha megkér, hogy a Capital Shield Generator MK3-at szedjem le, mert az mással nem jön le.
    Na, meséljetek, minden rendben az állomásépítéssel és bővítéssel?Nem kezdi újra, nem hagyja abba?
    Működik már az állomáshoz rendelt teherhajó?
    Mit láttok, megy a kereskedelem?Abból ítélve hogy száz millákat kerestek, gondolom van kereslet.
  • dimre
    Annyi lóvém van, becsületből levonom a számlámról, de már ti is írtátok jó lenne ha több rakéta férne a borzba.
    Egyébként ott van a Balor vagy Icuka végtelenített nova készlettel.
    Főként lustaságból használok rakétát, régen egyáltalán nem nyomkodtam a launch gombot csak lövöldöztem, de az tovább tart.
    Az, hogy könnyebb lenne, nem tudom, közel százat foglaltam, harminc van a flottámban a többit eladtam. A videón olyan jól esett a harc, inkább az élvezet vezetett mint a gyorsaság.
  • dimre
    Az való életben se működik minden tökéletesen, már nem bosszant ha valamit elcsesztek.
    Kishajó vétel előtt nem árt megnézni a hajógyár készleteit, ha minimális igénye van akkor is érdemes feltölteni, tutira fog gyártani lélekvesztőket. A gyár listájában akarjuk valamelyik hajó paramétereit (enciklopédia) megnézni, biztosan lefagy az irányítás (nálam Windows gomb segített csak), ha megvettük utána már fagyás nélkül megnézhetjük. A kishajók típusa is függ a frakcióktól, Albániában sokkal nagyobb a választék mint a Cantinosoknál.

Le akarom tesztelni egy állomás CV-jét, tényleg újjá lehet építeni ha megsemmisül, majd felveszem a folyamatot.
    Az építkezések most tényleg nagyon simán mennek, a csajok kaphattak valami extra juttatást
    Kísérletképp az egyik gyáramhoz csak lélekvesztőket fogok rendelni, ha rendesen dolgoznak lecserélem az egész tepsi flottát. Olcsóbb, könnyebben pótolhatóak, kevesebb legénység, stb, jó nem tudnak jumpolni de ez a legkevesebb.
    Visszaraktam a speedyt, mert nagy javítást tartok a tepsiknél, nagyon ziláltak külsőleg.
  • kisiku
    Megnéztem a Taranisos videót.Most ezt még könnyebb lett elfogalni?Csomó Tarhonyát foglaltam én már el, de nálam első a hajtómű, utána a két Astrobee Launcher, majd a felső ágyúsor.Aztán szépen leszállok a "fejére" és elengedem az űrkommandót.
    Persze én nem végtelen lőszerrel játszom...

Viszont én a PMC-vel +30-ban vagyok, tehát engem istenítenek.Többek között ez is összejött az 1250 óra alatt.
  • kisiku
    Jajj, de jó hogy én nem bétázok.Elkeserítő, amit írtok.
    Próbáltam is a Steamben beállítani, hogy ne frissítse automatikusan a játékot, de nem lehet.Ki lehet egyáltalán kapcsolni?Mert lehet, hogy sok plusz lesz, meg sok újdonság, de ha ennyi minden elromlik, nem biztos hogy megéri.
    Istenem, miért nem tudnak már úgy kiadni egy frissítést, hogy valamit ne rontsanak el?!
  • Jóózsf István #4310
    Érdekes. Mármint érdekes, hogy kettőöt bétával rég elfeledett hibák bukkannak fel újra. Nálam a párbeszéd ablak random hülyül be. Nem csak kishajót nem tudok venni sehol, de néha a bolhapiacnál, vagy csak simán hajó paraméterei közt vérzik el.

Hajtómű pajzs probléma a Titusznál is jelentkezett. Valahogy összeadódik a hajó pajzsával. Arra következtettem, hogy a piszkált hajóknál állhat fenn. Titusz hajtómű módosítás által érintett bal motor a kritikus pont.

Olyat is tapasztaltam, (még nem fejtettem meg mi a bűnös) hogy építkezésnél két hajó nem tudja eldönteni melyik pakoljon ki és előre hátra csoszognak-piruetteznek. Ha jelen vagyok, ha nem. Megoldás egyelőre, hogy elvinni onnan az egyiket, hátha a másik ráébred a dolgára.
    Építkezések nagyjából rendre lezajlottak. Se hiszti, se malőrök. Egyszer volt "hajó az útban"

Olvastam valami külföldi fórumon, vagy módosítással kapcsolatban, amit már én is pedzegettem, hogy a gyárak a hajókon lévő árukat nem igazán tudják kezelni. Már stabilizálódni látszik a helyzet. A függőkertem olyan hajót kapott, amin maradt 3 v launcher. Később egy építkezésen eladott belőlük, pedig baromira nem a profilja.
    Talán ezért ugrott meg a bevétel.
    Ránéztem a kurrens gyárakra, például a közel félmilliárdot hozó fegyvergyárra és nem nagyon megy a termelés. Egy részleg gyárt valamit. Ergo, nem volt raktársöprés!

Abból a baromi hosszú listából, amit a kettőöt hozott nem sokat tapasztalok.
  • dimre
    Találtam bibit is, a Cantinos hajógyár megint bugos (ez mumus lehet Egoéknál).
    Az összeszerelő részleg hangyányit elcsúszott a dokkhoz képest.

Egy nap múlva már a kész hajó látható, áll mint Katiba a gyerek (persze a hajóárusnál nem lehet venni, javíttatni hajót) lehet szerkeszteni a xml-t vagy megvárni míg Berndék kijavítják.
  • Jóózsf István #4308
    Becsületesen megcibáltad az oroszlán bajszát!
    Ha nem lennék bennfentes, akkor azt sem tudtam volna mi történik. El lehetne adni kampányfilmek.

A hajtóműtesztet is köszönöm. Ugyan nem értem mi okozza, de legalább kiderül, hogy nem nálam van a hiba.

Nálam közben megszaporodtak a dolgok. Találtam a benzinkutamnál 112 millát, miből arra következtettem, hogy a nafta jó biznisz. Gyorsan fel is rántottam még kettőt. Meg egy lebegő kertet, meg némi fejlesztést eszközöltem 3-4 gyárnál és még így is milliárd felett vagyok.
    Összeakadtam egy K-val amit miután kisajátítottam kitagadott. Megy a piacra!
  • dimre

• kisiku
    Valószínűleg már nem fogok többet, mert 14 darabom van, minek több, sőt lehet, hogy már játszani sem nagyon fogok többet, mert mit csináljak már ennyi idő után? 1251 órát játszottam vele. Ha valaki azt mondja, ez beteges, egyetértek vele.
    Az Ego összetenné a két kezét, ha mindenki csak a felét játszotta volna a borzalmasra sikerült termékükkel.
    Látjátok, még kérdeztétek, hogy minek ennyi hajó nekem?Hát ezután dolguk is lesz...
  • Jóózsf István #4305
    Viku! Most foglalj annyi Ilonkát amennyit tudsz, mert az Ego-nak szürta a szemét, icázgatunk és olyan pajzsot kapott a hajtóműve, amit negyed órán keresztül lehet püfölni. (mármint az egyiket!) De nem ám csak úgy puffogtattam fedezékből! Lelőttem az összes fegyverét az I-nek és odaálltam a cső elé váltott fegyverekkel folyamatosan lőttem. Sorozatonként (túlhevülésig) egy százalékot gyengült a pajzs.
    Lehet, hogy a mod összeveszett a kettőöttel?
    Imre megcáfolnád? Így hogy kiszedted a modot rálőnél egy icakipufogóra?

A hekkelésnek van is értelme? Megáll? Nem lő vissza?

Természetesen nem volt szükségem editorra. Csak pánik roham volt. Restellem, hogy megint csalnom kellett. De ha csak így lehet növelni a kapacitást... Cserébe (ha már a bőröm alatt is lóvé van) vettem a boltban a legdrágább teherhajóból egyet pénzért. (mivé lesz a világ?)

A vandalizmusnak mik a következményei?
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2014.09.06. 17:27:10
  • dimre
    Elvállaltam egy "Bad Publicity" küldetést ("reklámtáblák" megsemmisítése, tényleg vandál vagyok)

Hajófoglalásnál lehet válogatni a hackelési pontok között

Icuka út közben sepreget (csak árut szállít közben kiiktatja a konkurenciát)
  • dimre
    Innen letöltöd az editort, ez ua. újabb kiadásban mint amit én linkeltem pár napja.
  • Jóózsf István #4302
    Elegem van, hogy nem tudom összeszedni az űrben lebegő rakétákat, mert kevés a hely a borzon. Hol és mit írok át, hogy nagyobb rakétatárolóm legyen?
  • Jóózsf István #4301
    Elvagyok a szpíddel.

Szomorú tényre jöttem rá. Amíg nem lehet az árakat szabályozni, addig minden gyár minden modulját fel kell építeni, ami ellenkezik a nézeteimmel. Különösen a raktárakat. Mert: dömping = alacsony ár = forgalom = bevétel

Kicsit mintha megint aktívabbak lennének a rosszfiúk...
  • dimre
    Biztos Harry Potter arra repült a seprűjén, és próbálgatta az új varázspálcáját.

István, nekem is észveszejtő összeg van a számlámon, de nem tudom ki rakta rá, nincs kedvem végigolvasni a logbook-ot.
    A patch előtt száz misim se volt, ma már nyolcszáz felett van, mint lentebb írtam aktívak a rendőrök, biztos lekapcsolták a x maffiát.

Van egy hasonló speedy mod, nem próbáltam, én a speedy-t és a bertásat is kiszedtem.

Valamiért a repum a PMC-nél javult a patch után, -30-ról egészen felment -17-re, persze már dolgozom az ügyön most -28-nál tartok.
  • Jóózsf István #4299
    Gúdnyúz! Mondta a pánk aki a junosztyon jelentette, hogy ilyen-olyan bevételre tett szert. Cirka 421 millió!!! Ha gondolom átutalja a számlámra!?!
    Hátmárhogyaviharbaneutalnádkispofám!
    Kb. három órát játszottam a kettőpontöttel, ami alatt usque 800 milla hasznom lett, anélkül, hogy a kisujjamat mozdítottam volna. Értem én, hogy 20+ gyárral mágnás miska vagyok, de eddig ez baromira nem látszott.

Másik jó hír. Megjavították az alfa kvadránst. Az egyik CV elkezdte a delejgyárat. (persze nem önszántából!)
  • kisiku
    Kipróbáltam a beépített "videófelvevőt"...nnah, tehát ez nem videót vesz fel, hanem baromi sok .jpg-et csinál, amit majd valamivel össze kell fűzni, hogy mozgókép legyen.Mindegy, otthon (otthol) felrakom a fraps-ot és megmutatom eme csodát az eltűnő-láthatatlan hajóról...
    Valami új álcázó-teleportáló berendezése van
  • kisiku
    Nem tudja valamelyikőtök, hogyan kell a láthatatlan hajókat kilőni/elfoglalni?Próbáltam festékszóróval is fújni, hátha csak lekopott a fényezés, néha fel is tűnt, de valami terelő generátora van, mert mindig ellök magától.

• kisiku
    Jó reggelt!

Teszteljetek, barátaim, én maradok majd a hivatalosnál.Látom sok szépet, jót és rosszat is ígérnek, kíváncsian várom.Bár most egy időre elvonulok ebből a játékból, ez kábé annyit jelent, hogy nem napi 8-10 órát fogom tolni, csak 2-4-et :))
    Látom közel egy év kellett, hogy a kis hajókat is meg lehessen venni?Ezek benne voltak már, csak egy nyomorult vásárlási engedélyt kellett hozzá írni...nevetséges, de hát idáig is eljutottunk.Hajrá!
  • Jóózsf István #4295
    Közben megint hülyét csinált belőlem. Meg akartam írni, hogy a kiskereskedésnél is a régi rendszer működik a menüben, de közben visszaváltozott az újra. És a kuncsorgós bejelentkezés is visszaállt az új rendre:
    a; manuális átutalás
    b; automatikus
    De miért volt régi és miért változott? X akta?

(Már 380 millónál tartok.) Tehát belenyúltak a gazdaságba is, csak a franc se tudja hol.

Elvállaltam egy olyan patronálós küldetést cirka fél misiért. Tulajdonképp ami a videon is látszik egy szomszédolós küldetés némi taxizással a végén

Azért megnéztem volna annak a kszenonnak az arcát, akit legyorsul egy Fulmekron, majd két másodperc alatt porrálövi. (Még egy + a Szpídnek)
  • dimre
  • dimre
    Nem jött össze, sérült a fájl, próbálgattam egy-két szerkesztővel megnyitni, eredménytelenül.
  • Jóózsf István #4292
    Én is rögzítettem egy tízest, amiben jött egy K beállt a hajógyár és a nagytesó közé 3-3 km-re, és elkezdte lőni a gyárat. Rám és a NT-ra oda se bagózott. A gyári védelem gallyra is vágta. Kisvártatva megjelent egy csapat N rámlőtek, a NT megpördült és volt raj, nincs raj (plusz egy a szpídinek!)

Talán csak a vételnél szarik be a menü, és csak a minirészlegnél. Talicskát gyártathattam volna. De taszkváltós módszert mégegyszer kipróbáltam, és működik!

(újabb 85 milla bevétel. Vigyorgok mint akit ... visznek!!!)
  • dimre
    Szintén zenész, enciklopédiánál lefagyott a gépem, reset gomb, ha minden igaz rögzítettem mozgóképen több tíz percnyi anyagot, most nekiállok vagdosni, mert cseppet nagy méretű lett (95GB). Majd valamikor készen leszek, felkenem a csőre.

Ami fontos, azt meg elfelejtem leírni, feltöltöttem a civ hajógyárat, és láss csodát elkezdte gyártani!!! a kis lélekvesztőket, nem olyan mint a nagy hajók esetében, itt várni kell míg legyárt pár darabot, a menüben látszani fog mennyi van készleten.
    Utoljára szerkesztette: dimre, 2014.09.04. 21:51:59
  • Jóózsf István #4290
    Én hülye! A nullás készletből meglehetősen bajosan tudnék vásárolni. De a menü megint beszart. Rányomtam ez első álalános használatú kishajóra: Májájhevtúkvantitijúvant? És megen huss! Válaszolni már nem állt módomban. Billentyűre sem reagál. Egyelőre nem veszek kishajót, úgy döntöttem!

(újabb 12 csilla bevétel) Ki kéne sasolni melyik gyárból származik!?!?

Jah a kis junoszty Pikcsör In Pikcsört is tud már! Az infok mellett a jobb alsó sarokban jelenik meg a videotelefon.

Hasznos!!! : A menü hibából ki lehet jönni újratöltés nélkül: Taszkot kell váltani! Mire ezeket bepötyögtem és visszaléptem a játékba már újra a menüben voltam.

Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2014.09.04. 21:16:36
  • Jóózsf István #4289
    Csöppöt vegyes a kép.
    Kezdem a rosszal. Benéztem Darnedhoter-be a hajógyárba a minirészlegbe. Valóban nem lehet minden hajót megvenni. Viszont rá akartam nézni egy vehetőre az enciklopédiában és huss a menü. Eltűnt. Se ki, se be, sehova. Újra kellett töltenem. Ez egy rég elfeledett hiba. Velkamegen!

Amikor bejelentkezett egy Gazd.ig., hogy zsé kéne, akkor szintén a régi verzió jött elő:
    a; nevörmájnd,
    b; beszéljünk a pénzügyi dolgokról-(skill lista)

Kavicsok 4km-ig szépen pörögnek, azon felül porszem a csapágyban.

Ami érdekes és nagyon meglepett: Az első "valami csoda folytán nem sikkasztottuk el a lóvédat" üzenetnél még nem is figyeltem, DE A MÁSODIK nettó 33 milla bevétel volt, kisvártatva jött a harmadik, ami kb 84 guriga lehetett, mert 94-ről indultunk (tudom, mert épp visszavettem egy építésztől lóvét) az elsővel és a 33-assal lett 131, és most 215-ből gazdálkodhatok! VATTAFAKK?!?!!

A spídiről csak annyit, hogy a Bertás Nagytesóval olyan pontosan a hajógyár mellé érkeztem, mint régen! NóÓverrán!

Ez kb 15 perc eseménye volt.
    Gyűjtök még infót.
  • Stormbird
    Na ez KARAJság! Köszi dimre az előzetes infókat.
    Nekem nincs beállítva a beta patch-ek letöltése, szóval én megvárom a végleges verziót, de remélem, hogy te még majd írsz róla később is.
  • dimre
    A gőzben be van állítva az auto frissítés.