6727
Topikszabályzat:
-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
-
kisiku #4446 Igen már úgy vagyok vele, hogy nagyon le kéne cserélnem, szerintem meg is teszem az elkövetkező hetekben..Ugyan megjelent az új, 5. generációs Intel Core, de egyelőre 110 a legolcsóbb proci és 70 egy lap hozzá...így maradok a "gagyi" I7-4790-nél ami most kábé 85k meg hozzá 50-60 k egy lap.Ezzel remélem még egy pár évig jó lesz...
A többi alkatrészt végre nem kell cserélnem, mert mind jó hozzá.A DDR4-es ram meg még ki sem jött vagy most jön...
Remélem egy olyanon el fog döcögni a Ribörsz.Hál'Istennek nem a lóvé az akadály, hanem, hogy szétszedem, összerakom, egyáltalán befér-e a házba, stb.Jó, persze ha belegondolunk, ku*va sok pénz ez két alkatrészért.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2014.10.01. 22:25:21 -
#4445 Pedig a patch-el az öreglányokat is legyengítették, pár napja egyik öreganyám egy K-val szenvedett (!!!), a Xenon simán lehámozta a pajzsát.
Azt hittem mehetek temetésre, de a végére összeszedte magát és lenullázta a gépet, utána azért el kellett küldenem egy olcsó javításra.
Valamelyik nap szó volt a skill-ekről, ahogy tapasztaltam némi hatás érezhető, egyetlen K-m van egy gyárhoz rendelve, de tuti ez a legagresszívabb hajóm az összes között. A legénység mondhatni full képességekkel rendelkezik, a gyártól több tíz kilométerrel messzebb is nekimegy az ellenségnek. Van olyan nagy batárom (a legtöbb ilyen) amelyik két-három km-re levő ellenséges vadászok mellett simán elrepül, mintha vak lenne. A legénységet mindig "vakon" toborzom, nem használom a skill módot, és nem beszélgetek fél órát azért, hogy találjak egy kiemelkedő képességekkel rendelkező egyént. A vásárolt hajókhoz járó "gyári kapitányok" a legsilányabbak, skill csillagaik a béka hátsója alatt sincsenek.
Viszont a vadászokban kellemesen csalódtam, "foggal körömmel" küzdenek, mindegy milyen nagy erőfölénnyel rendelkezik az ellenség.
-
Jóózsf István #4444 RC6... RC119... 4127...
Ez az uszítás-durcázás dolog régen sem tetszett, de hogy -30-ról miért kell -19-re (-20) állítani... Nem túl logikus.
Másik. Kinek omlik össze egyáltalán? "• RC6 Fixed more possible causes of seemingly random crashes." Nekem 64 bit óta egyszer sem sikerült megakasztani.
Viku! Gyűjts az új gépre, mert I7 alatt nem fogja tudni számolni a befolyó lóvédat!
Tegnap nekimentem egy öreglánynak, csak úgy kíváncsiságból. Namármost, vagy én öregszem, vagy sokkal flegmábban állok a dologhoz, de vagy négyszer kellett visszatöltenem (három darab pajzs erősítő bigyóm van és folyamatosan nyomkodtam) Rakétákat is kétmarokkal szórtam rá! Nem kevés "mianyánk" hangzott el, a legcifrább formában.
Szó szerint foggal körömmel ragaszkodott az életéhez. Pedig csak el akartam tulajdonítani. -
#4443 Megint elcseszték a patchel a repumat. Rég nem jártam Albániában, erre ez fogad, le se sz@rja a fejemet, most megint dolgozhatok a -30-ért
-
#4442 Ez decemberig itt fog porosodni (ha lesz belőle valami)
-
#4441 Nem tudom, tegnap én se tudtam cifra palotát építeni egyik CV-vel sem, amit régebben csináltam az rendben működik.
Tegnap akartam írni pár észrevételt, de már elfelejtettem, megint belemerülök pár órára akkor eszembe jut (ez a rohadt munka káros hatással van az emberre). -
kisiku #4440 Azért remélem összejön, én már várom.Direkt nem is bétáztam, hadd legyen meglepetés nékem.Alig várom, hogy újra visszatérjek, addig is vonatozok :)
-
Jóózsf István #4439 Imre! Jól látom, hogy kivették a Pléjer sípjardnól az alkatrészeket is gyártó hajógyárakat? Tegnap építeni akartam egyet, de csak a kicsiket (szimplán csak kishajókat gyártó) lehetett, akármelyik CV-vel próbálkoztam.
3.0 kissé korai. Ez a kettőöt sem akar összejönni nekik. -
kisiku #4438 Úgy tűnik, mindannyiunk vágya teljesül hamarosan
Jön az X-Rebirth 3.0 -
#4437 Ma nagyon ráértem, építgettem, vásárolgattam, ez a Golem masszív darab, vettem belőle 70 darabot
-
Jóózsf István #4436 Igen a siker titka a gyógyszer részleg fel nem húzása!
Amíg csak a narkót és hozzá a füvet gyártja addig működik.
RC5! Meddig megyünk vajon. Ahhoz képest, hogy mindegyikben fagyás, meg összeomlásról írnak én egyre többet használom a nyomorult Vindóz gombot, mert már rakétákat sem tudok vásárolni, menü eltűnés nélkül. (Persze a rakétákat nem vásároljuk, hanem beleírjuk a mentésbe, de akkor is!)
Pedig megtenném szívesen, mert fussa a 1200 Millióból. (Olyan szépen ballag a gazdaság, csak az a csúnya kartelezés ne lenne) -
kisiku #4435 Igen, nálam merült fel.Először csak narkót termeltem vele, majd melléraktam a gyógyszergyárat, így a narkót tovább nem árulta, hanem házon belül használta fel.
Illegális?Nekem van engedélyem oda is, semmi nem illegális, mivel az összes engedélyem megvan mindenkihez és mindenki szeret a gépeken és a kalózokon kívül. -
Jóózsf István #4434 Oda se neki.
Az Argon gyógyszer laboratóriumot rá lehet bírni, hogy "csak" narkót gyártson és ÁRULJON. Ha valakinek ilyesmire lenne szüksége.
Egyszer mintha felmerült volna ez a kérdés.
Albánoknál illegális! -
kisiku #4433 Nem vagy egyedül, nekem is van egy Split építészem.Ő építette az első és egyetlen erőművemet, amit aztán meg is kellett mentenem egy Xenon I támadásától, de hát én direkt ezért építkeztem oda.
Lassan visszatérek én is ebbe az univerzumba, gyakorlatilag 8 hónapja hallgatom a kocsiban a zenéit, minden nap, egymás után többször is, azóta ki sem vettem a lemezt :)
Reggeli adrenalin növeléshez és autóvezetéshez a kedvenc számom.Egymás után 5-6-szor is meghallgatom.
De nyugodtan a többit is lehetne említeni.
Ebben mindig is nagy volt az Ego, egész pontosan a zenészei.Zakharov mester egy kincs. -
Jóózsf István #4432 Akkor enyém az X világ első férfi építésze! Hacsak a nők nem ugyanúgy néznek ki és a hangjuk is férfias. -
tomonor #4431 Van nemük ugyanúgy férfi és nő. A boronoknak van 3 nemük, teladiknak pedig egy (hímnősek). -
tomonor #4430 Nekem inkább Freelancer klónnak tűnik. Az X szériának megvan a sajátos hangulata, amit más fejlesztők nem nagyon tudnak reprodukálni. -
Although #4429 Megnéztem a videot ez egy sima űrszimulátor semmi köze a X Rebirthhöz, max a X3-hoz de azzal nem hasonlítanám össze, ahhoz képest ez egy egyszerű játéknak tűnnik. -
Jóózsf István #4428 A 08.CAT/DAT fájl 2.0-óta jelen van nálam. A terjedelme viszont, minden alkalommal amikor módosítanak valamit, változik. Most épp elég csekély.
(Néha szoktam játékkönyvtár mentést is készíteni) -
Jóózsf István #4427 Nálam megy a gőzpárás hoa gyár. Úgy ahogy. Anno én segítettem felépíteni, majd gondosan kilődözgettem a CV-KET. Igen kettő volt egymásban (egy hoa és egy roc). De nem szeretek oda szállítani, mert olyan hibás, hogy félő ott ragad a hajó. Ami nem ritkán elő is fordul.
Arra nem esküdnék, hogy valaki igazgatja is. De szoktam tőlük személyzetet szerezni és elvállalok unalmamban egy-egy küldetést. -
mindero #4426 OFF:
Megjelent a Starport Gemini 2, eddig mindenki áradozik róla. Kb ugyanaz mint az X sorozat, csak több. Érdemes lecsekkolni, én holnap szerzem meg:
Metacritic -
kisiku #4425 Nálam az sosem készült el, és sosem volt CV sem mellette, de nem is érdekel. -
#4424 Vapour Stream-ben a HOA-s kajagyár nálatok üzemel ? Nálam félig kész, az építész várakozik (mire?), a gyár nem vesz és ad el semmilyen árut, nincs menedzser. Maga a gyár nagyon közel van az én vízfinomítómhoz, lehet, hogy ez miatt nem épül tovább (?). -
#4423 Játékon belül nem érhetőek el a Steam-es funkciók, a Ctrl+Tab gombokra nem reagál, képernyőmentés sem működik stb.
A tartalom nem is lesz elérhető decemberig, hogy mi a lényege előtöltésnek nem tudom, de valami anyag lejött az biztos. (a játék könyvtárában 08 DAT fájl és katalógus)
Utoljára szerkesztette: dimre, 2014.09.28. 21:22:36 -
kisiku #4422 Természetesen én sem tudtam letölteni, ahogy István is írta, nem található a keresett tartalom.Most hogy mondod Imre, nem is fogom.Mit ba*ott el amúgy a sztímeden?
Én már egy jó ideje ugatok a külön ki-be dokkolás miatt,szerintem sem kellene.Egy füst alatt lehetne minden megcsinálni, csak egy kicsit kéne módosítaniuk a parancsokat, ennyi. -
#4421 Ez az előtöltés nálam kinyírta a Steam-et ingame.
Ezentúl már csak reménykedem (max. imádkozom) az apró kellemetlenségek javításban, pár időszerű és idegesítő tényező
- egy nagy hodállyal ne kelljen már többszörösen be-ki dokkolni hajógyárba javítás, drón és muníció feltöltés miatt
- valahol az óperencián túl megtámadják vagy kilövik egy hajómat, vinnyogjon már valamelyik pléhmanci a fülembe
- az építész nyanyáknak adjanak rendszeresen szárnyas betétet, mert újra és újra visszatér a mikulás
Jó lenne még az új DLC (ami sztm tele lesz javítani valóval) előtt stabilizálni a meglevő hibákat.
Az irányítás bővítéséről már álmodni sem merek.
Utoljára szerkesztette: dimre, 2014.09.27. 20:03:01 -
Jóózsf István #4420 Ez meg akkor fogadott, amikor az előző ablakot bezártam:
Sikeres!
A(z) X Rebirth: The Teladi Outpost most már regisztrálva van a fiókodra a Steamen.
Az új tartalom eléréséhez egyszerűen indítsd el ezt a játékot a játéklistádból a Steamen.
"Köszönjük Sztím!" -
Jóózsf István #4419 Közben megtaláltam. Mert a "HÜLYEGYEREK" módosította egy igen barátságtalan mondatra a gőzre vonatkozóan.
De azzal együtt is csak idáig jutottam:
Hiba történt a kérésed feldolgozása közben:
A hivatkozás, amelyet követtél, nem tűnik érvényes URL-nek. -
Jóózsf István #4418 Mi a teendő akkor, ha a "HÜLYEGYEREK" nem tudja a gőzjelszavát. (hisz miért is tudná, amikor automatikusan jelentkezik be a gőz)
De mivel a gőz automatikusan bejelentkezik, így nem ajánlja fel, hogy elküldi nekünk levélben. Viszont a böngésző mindenáron tudni akarja a gőzjelszót!... Amit ugye nem tud az isten szerencsétlen barma... (persze annyira nem hülye, mert anno lefényképezte a képernyőt, de azt a jelszót nem veszi be.) -
#4417 Még jó, hogy ingyé adják, ha kemény valutáért árulják a kutya se venné meg. Úgy látszik tanultak valamit a hibáikból. -
Jóózsf István #4416 Mi ez az előtöltés hülyeség? -
kisiku #4415 Jó estét!
Itt az első DLC az X-Rebirth-höz.
Sejtettem hogy lesz valami. -
#4414 Az alsó sorokat elfelejtettem
Known Issues
- Transport drones sometimes take time to reach target (workaround: just wait).
• Autopilot flight over surface of large objects can be erratic (workaround: disable autopilot).
• Using Alt-Tab during fullscreen video playback will cause video/sound to get out of sync (workaround: press Esc to skip video).
-
#4413 Dolgoznak a fiúk, talán jövő héten lesz végleges patch.
Version 2.50 RC1 (186748)
• RC1 Added option to choose between stopping and maintaining speed while in menus (improves feature added in 2.50).
• RC1 Fixed case where build resources are requested for the playership.
• RC1 Fixed disappearing ice asteroids.
• RC1 Fixed missing advertising signs.
• RC1 Fixed ship category in encyclopedia for Hermod, Light Sul and Heavy Sul.
• RC1 Fixed Split "Gangrene Chaser" turrets disappearing and allow re-building.
• RC1 Fixed incorrect AI ship behaviour after having been forced out of a highway.
• RC1 Fixed player ships returned during the plot being inactive.
• RC1 Fixed incorrect Player relations with Plutarch.
• RC1 Fixed mission targets showing group target elements for ships instead of single ship target elements.
• RC1 Fixed target element glitches when using with gamepad controls (problem introduced in 2.50 Beta 9)
• RC1 Fixed platform trader menu getting stuck with discounts.
• RC1 Fixed issues with scrolling down in some menu tables.
• RC1 Fixed being able to remote comm NPCs in the same room.
• RC1 Fixed cases where the dialog menu was not displayed.
• RC1 Fixed subtitles changing too fast for long lines.
• RC1 Fixed incorrect English voice lines for a Teladi speaker.
• RC1 Fixed wrong message text when standard drones arrive via remote delivery.
• RC1 Fixed controls getting stuck in some situations, e.g. conversations when in external view mode (problem introduced in 2.50).
• RC1 Fixed offset mouse position in borderless window mode.
• RC1 Fixed mouse confinement when starting the game in borderless window mode.
• RC1 Fixed several more causes of crashes.
Utoljára szerkesztette: dimre, 2014.09.25. 19:30:49 -
Jóózsf István #4412 Újabb tények: Független kereskedők (saját) továbbiakban KUFÁROK nem használják el a gázolajat, csak kamuból tankoltak. De ami fontosabb, és ez már Viku figyelmét is felkeltheti, hogy a szemem láttára képes volt az egyik a Síptek gyáramból vásárolni 350 fúziós reaktort, (csak azért nem többet, mert előtte belakmározott Bofuból) majd eladni a RoC hajógyárnak! Ergo megoldás lehet az árumozgatásra! Nálam mindenesetre megér egy hatalmas pirospöttyöt (Rókát, boszorkányt, pillangót, csillagos ötöst ami kilóg a naplóból!)
Másik. Megint belefutottam a teherhajó védelmi pozícióba történő beosztásba. Látom is a hibát, csak nem tudom hogyan lehetne orvosolni. A KAPCSOLÓ A ROSSZ! Az új megacellámban van egy női gazdig. és egy férfi defoff. Hiába nyomom a nőnek a hajót a férfi jelentkezik be, hogy kösz a hajót ... Csak az a fura, hogy az első gázbányász hajót simán bevette. Dolgozik is rendesen. a közvetlen utána ajándékozottat már a defoff kapta. ??????? Nincs felcserélve. Fordítva simán megy minden. Minden verziót kipróbáltam.
Szereztem "Ismeretlen Árut"! A lázadó állomás dobja, csak előtte gondosan szét kell lőni, vagy hekkelni. -
kisiku #4411 Én az egész játékban összesen 6 tepsit vettem.Vettem 1 Fulmekron-t (amikor megjelent a játékban), 1 Tarhonyát (még nagyon az elején) és 2-3 Lipton-t. Szemben veletek, akik hadakoznak a PMC-vel, én +30-as vagyok velük, ergo, nem lopom el a hajóit. A többi hajót foglaltam.Őszintén szólva, csak hadihajókat , még ha a Tituszt és a Xenon I-t is belevesszük, amikkel ugye tudunk szállítani is.
Mivel sosem működött az automata kereskedés (nincs semmi kereskedelmi modom,csak az alapjáték), ezért nem láttam értelmét több teherhajónak.Ezt a 8-10 darab teherhajót meg szépen eligazgatom manuálisan is.A hadihajóim meg állnak vagy állomást védenek.Csak a 2.0 után épült gyárakat védik...
A bányászhajók működnek egyedül normálisan, abból is van 10-15 darab, na azokat nem kellett soha cseszegetnem.
Pár dolgot leszámítva, mindent gyártok.Mivel a PMC-s gyárak szebbek (emberibb formájúak), újonnan azokat építem.Ha kijön a frissítés fogom még egy darabig tolni, meg építkezni, harcolni stb, főleg ha lesz értelme.
Ha változik a felállás, azaz hirtelen pl. ellenség leszek a PMC-nél, akkor én is változtatok. -
Jóózsf István #4410 Nálam más a tünet: Most egy Megacell-(t) Fab-rikálok, mert azt vettem észre, hogy nincs elég plazma cella a piacon. Sajnos egy olyan rendszerben (Dim Flamelet), ahol ritka tré módon működik a Szpídi.
Előtte a szilikon lapka hiányt orvosolgattam.
Olyan érzésem van, mintha lenne értelme gyárakat telepítgeni. Talán, hangsúlyozom: TALÁN mintha kezdene a gazdaság a normális medrébe terelődni!?!
Beállítottam két hajót kufárkodni. Érdekes dolgokat művelnek. Például TANKOLNAK. Ami azért is furcsa, mert az én hajóimat a szeretet hajtja! (Nópléjerdzsámpfjúl). De lehet, hogy nem használják el, csak megveszik, hogy legyen mutatóban ha jön a NAV. -
#4409 Ragályos betegség lehet, az első tepsi amiért fizettem ( a saját gyáramnak ), holnap megyek orvoshoz. A kezelés után lajstromba veszem a flottát, kétszázötven darab körül lehet a kicsiket is beleszámítva, ami biztos, nagy hadihajóból 96 van (külön füzetben írom Viku módszer ).
-
Jóózsf István #4408 Nem tettem fel. NEKTEK találtam. Már egy ideje nem fogalgatok, amit "véletlenül" mégis, azt azonnal eladom legénység nélkül.
Főleg kettőöt óta. Ha kell valami megveszem pénzért! -
kisiku #4407 Nekem sikerült némi xml átírással megoldanom, hogy lőjön torpedót és rakétát is, úgyhogy nekem van egy néhány darabom, a többinél aztán lusta voltam már, így azok nem lőnek
Igen, az általam fekete lyuknak nevezett Xenon I melletti űr előfordult többször is."Kimentem" illetve kiteleportálódtam a szektorból, majd vissza.Ismerős, csak nem tudtam videóra rögzíteni, mert gyenge hozzá a drágám.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2014.09.23. 17:29:15