27707
-
Plata #24944 Ph sessionban ha nincs idegen még akkor sem akarják lelőni a ládám ha kérem.
Animal parts-t loptam.Három ládát amonnan a térkép kicseszett túloldaláról.Hiába van buzzardom,rohadt messze volt idegesített és mondtam hogy valaki lője le a két kicseszett ládát mert én fix nem megyek el azért a szarokért. -
RepeszElek #24943 Meg azt is szokták mondani hogy ez a gta!
Szerintem meg ez inkább az ember nem a gta.
A játékban nincs meghatározva mit szabad és mit nem.
De mindegy aki ezt nem bírja nem játszik vele.
Ennyi. -
#24942 Erre szokták azt mondani, "mert lehet".
Sőt, a játék még fel is szólít, hogy lődd szét a másik cuccát, ezzel pénzt és tapasztalatot kapva.
És sokan nem tudnak magukkal mit kezdeni a játékban, így csesztetik a többieket. -
Dienes90 #24941 "Sokan ingyen rendőrködnek" :D hát apukám ilyet se sokan mondanának, inkább rossz indulatúság, hogy tegyen keresztbe és nehogy már neki több legyen alapon megy ez... nálam ilyen gond nincs, belépek és mivel 20mb/1mb netem van, kb 5 perc után magam maradok és jóformán csak friend vagy crew tag tud joinolni, az se nagyon szokott, de 1x 1x előfordul. Az elején még izgi volt a sok töltés meg rablás, már unalmas. Persze ott lenne a sok Jobs de ugye nem solo a játék, mást meg nem érdekel.... Ezer+1 kihasználatlan lehetőség van a játékban, meg amit nem is tudunk, tudok. Szeretem de ez nem egy Fable amit egyedül is nagyon lehet élvezni és többször is kijátszani. Legalább is a multi részét nem.
Várom az új dlc-t, remélem hamarosan bejön, bár én úgy tippelem júli elején bejön , mire már vége a sulinak, gondolom az R* úgy időzít, én legalább is ezt tenném. -
TomI7801 #24940 Csernobog a tökéletes megoldás az ilyen játékosok ellen mert utána is támad a szerencsétlen. Az 2x távolabb értékeli ami repül mire célozna már neki lefőtt a kávé. :)
Én se zavarok senkit inkább ha fent a haver join a ph sessionba azt segítek ha kell nekik. Mostanában uncsi a gta sajnos inkább Dinó park remélem hamarosan jön új dlc. -
RepeszElek #24939 Hát jah csak az a baj hogy én szeretek public session-ban játszani,szeretem ha nem ismerem a többieket, mindenki teszi a dolgát,van aki autót lop van aki ládázik stb.
Viszont így meg elkerülhetetlen hogy ne kelljen néha megvédened magad amire a játék alkalmatlan.
Jó példa erre a tegnapi esetem mikor egy köcsög szétlőte a cargomat 5000ért ezzel némi bosszúságot okozva nekem.
Miért jó ez? Ilyen az ember...
Amúgy leszarom, komolyabb összegeknél saját egyszemélyes publicot szoktam csinálni de azért szomorú...
Nálam szabály hogy pénz gyüjtésben lévő játékosra nem lövünk.
Majd ha rockstar többet fizet érte mint pár ezer dolcsi akkor esetleg segitek neki abban hogy a játékosok ne jussanak olyan “könnyen” ingyen pénzhez..
De látod sokan ingyen rendörködnek.
-
Dienes90 #24938 Ha pvp-zni van kedvem, akkor mortal kombat, killer instict, Counter strike, Black squad, vagy smite, többi pvp játék nem fogott meg szerintem sosem.... gtaban még barátokkal sem szeretek akik nem cheatelnek mert ahogy mondtad PC-n tele van minden csalással... -
RepeszElek #24937 Helyes a pvp amúgy is szopás, nem alkalmas rá a játék,én is csak akkor csinálom már ha jó a azerver kapcsolat ezzel csak az a baj hogy akkor meg büntudatom van mert tudom nem én vagyok ügyes csak gyorsabb a netem.
Múltkor egy 36 os szintű gyerek volt halhatatlan elöző nap meg hárman jöttek rám 300as szintűek emberek és inkább feladták esélyük sem volt pedig látszott nem ma kezdték.
Láttam hogy sniperrel lőnek rám de valahogy sosem találtak el...
Ma így voltam én is mikor békésen sétálgattam a tengerparton és megtámadott egy 12 éves akit nem lehetett eltalálni viszont neki minden lövése one shot volt.
Szal jobban is teszed ha hagyod a pvp-t mert nem rajtad múlik, pc-n meg aztán tele van csalóval. -
Dienes90 #24936 Nem az izgalom ami miatt csinálom, csak ha már steames verzió van és van achiev akkor gondoltam megcsinálom, legalább feloldom a színeket például. meg nem csak ész nélkül rohangálok a városba. PVP orientált meg nem vagyok, izgalom meg elég a hard heistek alatt hogy death nélkül sikerüljön. -
RepeszElek #24935 Én nem tom, ezek a játékmódok sosem érdekeltek,viszont ha valaki izgalomra vágyik próbáljon meg free módban ellopni egy autót.
Az AI nem gyengén lett túl nehezitve. Kocsi mögül csak a keze látszik ki úgy osztogatja a headshotokat.
Buzzarbdból egy lövéssel kiszedett, sniperrel a domb tetejéről behúzott scoppal lövöldöztem míg pisztollyal lövöldöznek vissza halál pontosan.
Nagyon beteg.
-
Dienes90 #24934 Mivel most az én csapatom is vagy nyaral vagy én 12zök, vagy mással játszanak, így elkezdtem a single módot matatni, ezzel kapcsolatban kérdeznék, kiszemeltem magamnak a Stunt jump küldiket, meg is kerestem a térképem, videót is néztem. Ezzel kapcsolatos kérdés, online is beadja az achievmentet? Mert akkor addig is megy a bunker pl, másik dolog viszont amit nem értek, az online karakter a motorokkal talpra esik, mégis meghal így fail, miért van ez? Driving is 100% Heal is, így ezt nem értem, de máskor meg van hogy talpra esik a motoros be is adja a videót még is fail, ez mitől lehet? Youtube videón megadja neki, simán, fékezni kell vagy van valami trükk? Olvastam is a gtaplace oldalon ezekről az achivokról de nem irtak semmi plusz infót ezekről ... -
RepeszElek #24933 Hát nekem is az ember a baj.
Meguntam másokkal játszani.
Köszi azért az infót -
Dienes90 #24932 Bogdan problemet végig viszed, és a host, aki indította a bp-t kilp a végén mielőtt a videó elindulna hogy ki mennyit kap, a másik fél a teljes összeget fogja megkapni ami 1,1m ha jól tudom, ami így dupla alatt 2,2 és kb 10 perc, szóval az nem olyan rossz. Nem próbáltam még ki én sem, de mondták már magyar srácok és videót is láttam róla. Csak sajna vagy időm nem volt vagy ember. -
RepeszElek #24931 Nah nem lett gyorsabb a netem csak jó szervereket kaptam az utóbbi időkben.
Ebben a játékban a szerverkapcsolaton múlik minden.
A glitch lehet engem is érdekelne.
-
Plata #24930 Mi a glitch?
Ha olyan mint a régi kurumás az nem gáz,de ha olyan mint a PS dc az már veszélyes. -
Dienes90 #24929 Ha a bogdan problem még glitchelhető akkor 2,2m 10 percenként....nem szar. -
Dienes90 #24928 19/6/18 Weekly GTA Online Bonuses
New Content:
• Issi Classic Stunt Races
2X$ and RP Activities:
• The Prison Break (Setups & Finale)
• The Humane Labs Raid (Setups & Finale)
• The Bogdan Problem
• Issi Classic Stunt Races
• Lamar’s Contact Missions
Discounted Content:
• Overflod Entity XXR ($1,613,500, 30% Discount)
• Mammoth Avenger ($2,415,000 Base Price, 30% Discount)
• Ocelot Stromberg ($1,676,500, 30% Discount)
• RCV ($1,645,000, 30% Discount)
• Buckingham Akula ($1,949,500, 30% Discount)
• HVY Insurgent Pickup ($945,000, 30% Discount)
• Karin Technical ($665,000, 30% Discount)
• HVY Insurgent ($472.500, 30% Discount)
• Buckingham Valkyrie ($1,995,000, 30% Discount)
• Maibatsu Mule 2 ($22,750, 30% Discount)
• Facilities (40% Discount)
• CEO Offices (50% Discount)
• Hangars (50% Discount)
Time Trial:
• TBA
Premium Race:
• TBA
Targeted Sales:
•TBA -
#24927 A nagyobb csomag lényege a gyorsabb net.
Viszont a nagyobb csomaggal lehet, hogy jobb, erősebb eszközökön megy keresztül a jel, így csökken a válaszidő is.
De ez csak elmélet.
Viszont olyan hub-ot még nem láttam, amin 200 Mb-es csatlakozó lett volna. Hálózati eszközöket 10/100/1000 Mb-tel szokták jelölni. Vagyis egy 200-as netet az 1000-es portba kell, hogy dugják. -
RepeszElek #24926 Tudom, és megnéztem forumokon meg szakoldalakon és mindennütt azt mondják nincs összefüggésben a kettő, mégis akik nagyobb, drágább csomagra fizettek elő esküdöztek hogy gyorsabb lett a net.
...és most te is mondod.
Viszont lepingeltem a gépet és a sebességem nem változott úgy hogy szerintem a gta zabálja a netet ahogy régen is sejtettem ezért megy jobban most. -
Plata #24925 Én nem értek hozzá.
De régivel WoT-ban is 35+ volt a pingem most meg sokszor 7+. -
RepeszElek #24924 Az az optika kábel csak nagyobb sávszéllességet tesz lehetővé, gyorsabb nem lesz tőle a jel szerintem.
Ezek valamit mokólnak ott a T-home-nál vagy nem tom.
Mert ugye van az adat mennyiség, de nekem sosem volt szükségem a játékokhoz nagy adatmennyiség töltésére mert az online játékok ezt nem igénylik.
Minimális a le és feltöltés igényük online játszás során, a lényeg hogy gyors legyen a jel.
Igaz eddig csak a gta-val nem ment a játék ha pvp-re került sor, a bf szériákban szépen helyt állok.
Lehet hogy a gta tartalom olyan nagy hogy itt már számít a sávszéllesség?
Hm..
-
Plata #24923 Mióta valami optikai vagy frantudja milyen szálas netem van néha a pingem 7-10.
Régen 30-40 volt a minimum. -
RepeszElek #24922 Érdekes...
Úgy döntöttem 10mbit-ről 100 megás netet fizetek elő mert a házban elég sokan használják a nete és nem árt egy kis sávszéllesség.
Én úgy tudom ettől a ping-ed vagy latency-d nem lesz gyorsabb, de azt vettem észre hogy a gta-ban a hevy sniperrel megszaporodtak a one shotjaim és úgy egyáltalán sokkal eredményesebb vagyok pvp-ben,mintha gyorsabb lenne a net.
Lehetséges vagy csak bemesélem magamnak? -
Dienes90 #24921 mondjuk nekem a flecca job az tetszett :D -
Plata #24920 Á ezek pont a béna heistek,kevés pénzt adnak alapból,a dupla sem sok. -
Dienes90 #24919 heistek így dupla rp, cash alatt jól fizettek? Sajnos nem volt időm játszani most egyáltalán :/ talán ma, kíváncsi vagyok holnap jön e már valami új finomság és nem a pékségbe gondolom :) -
#24918 Amúgy is kiszámolták már, hogy jobban megéri, ha kártyát veszel, mert azért kevesebbet dolgozol, mint, ha kifarmolnád azt az összeget.
Mondjuk nem a magyarokra nézve számolták, lehet, hogy hazánkban ez nem így van. De külföldön kb. 8-9 óra meló még, ha csak mosogatsz is.
Persze akinek van ideje és élvezi a játékot is, az minek áldozzon rá igazi pénzt? Én sem teszem. Inkább elköltöm másra. -
Dienes90 #24917 most mondjam hogy konkrétan 1 hónapot ha játszott és csak ha új valami jön feljön megnézni hogy megvegye-e? konkrétan ő nem szeret se farmolni se kinlódani. Én konkrétan kidobott pénzként nézek az ilyenre. Nem vagyunk egyformák kb ennyi. Mondjuk ha én így nézném a dolgokat mint Te nem lenne kivel játszani, mivel nincs crew session általában sosem. Szóval a múlthéten csináltam egy saját crew-t amibe csak én vagyok és nagyképűen a crew logo a saját nevem, így ha motoros szerkoba vagyok a börkabin a nevem látom. Na az nekem nagy funny -
Plata #24916 Hát aki be csalja a pénzt az olyan ember is,nekem az nem kell,sem a shark card sem csalt.
Shark card minek,meg tudom én szerezni játékkal is tisztességesen.
Csalni meg hackelni nem fogok,aki így szerez magának pénzt vagy ilyen szarabb honlapokról az sem normális,az ilyenekkel nem is nagyon játszanék együtt.
-
Dienes90 #24915 Ja igen a shark cardal kapcsolatban.... ugye az sc drága, a csalást büntetik, erre jó az az oldal aminek a címét nem írom le mert nem tudom szabályzat tiltja-e de az hasonló a dzsétuvéjhoz, csak nem játékot vehetsz hanem accountot vagy játékokba pénzt. Jóval kedvezőbb áron, 1200ft vett haver 500milliót gta-ba. Én nem mertem bevállalni, mert oda kell adnod a felhasználódat, belépnek és becsalják valami úton módon, bár vállalnak felelősséget is "ÁLLÍTÓLAG" lényeg hogy haver azóta is játszik és mindent megvett, maradt 300 milliója még. Szóval néha azért nem árt dolgoknak előbb utána nézni/olvasni mielőtt megvesszünk minden drága drága pénzért. Vagyis én ezzel így vagyok . -
Dienes90 #24914 ÉN azt sajnálom hogy a rockstar totojázik, ha van ötlet tegye bele a játékba, ha nincs tegyen úgy mint anno a sims, adja ki és majd a játékosok bele teszik azt amit szeretnének játszani. Szerintem ez jobb megoldás mint hogy kiadunk valamit, aztán dlc meg hiba javító csomag meg stb....
Mc annyira SZERINTEM nem szar, lehet élvezni, na meg van benne 2-3 ami jól is fizet. Meg izgalmasabb is mint a bunker vagy autó lopás. BÁÁÁÁÁR a postakocsis küldetés a legnagyobb szivatás és folyton kifogjuk, mint 3-an a fullos bunkernál a 4 "bágit" de utálom ráadásul arra 15 perc van meg se lehet csinálni, nagy fos...
Én is játszottam már a gondolattal ha dollárd milliárdos lennék vagy inkább font akkor melyik céget venném meg és hány embert rúgnék ki, de aztán felébredek és leveszem a spongya bobos pizsamámat :D
Továbbá nem panaszkodom, online ha nem köt le megyek single mert azt még nem játszottam ki, bár most hogy ingyen van a for honor és örökre, meg kijött a vampír, elvonta a figyelmem, az hogy 12 órázok végig a héten így egyikre se maradt időm, más tészta :DD -
Plata #24913 Én szeretem az MC-t,de a Rockstart nehéz lenne kivásárolnod,piszok sokat kerestek a GTA Online shark cardal.
Több milliárdot. -
RepeszElek #24912 Jah és utána felvásárolom a DICE-t is és onnan is kirugok mindenkit amiért 1 évig játszottam a teljes áron eladott játukkal úgy hogy tele volt hibákkal.
Hibás terméket az én értékrendem szerint nem rakunk ki a polcra főleg ha tudom is hogy hibás vagy tüntesse fel a terméken ahogy azt illik de nem basszuk át a vásárlót.
Mostanra már elfogadható, szépen stabilan fut, kevés s bug is de nem felejtek!:D -
RepeszElek #24911 Jah az MC-t én is bezártam mert szerintem is szar.
Nah mindegy nem is az volt a tèma hogy hogyan kell elindulni a gta-van mi azt már itt mint tudjuk,az meg hogy mennyien játszanak vele nem számít ami számit az az hogy hánnyan költenek közben mert az hozza ugye a pénzt, szal hiába húzzák a dolgot meg teszik nehézé a megszerzését hogy még kiváncsibb legyenek az emberek és még jobban vággyanak rá ahogy mondod ha pénz helyet órákat csesznek el rá..
Jó hát mindegy így is hoz hasznot,de szerintem úgy még többet hozna, nah de ki vagyok én hogy ezt jobban tudja..
Majd ha dollár milliárdos leszek felvásárolom a rockstart és kirugom a fél vezérkart:) -
Dienes90 #24910 hohohoóóó nem játszottatok a DC universe Online-al azért mondjátok... na ott aztán a farmolás gusztustalanul fel van húzva, 3 év után esett ki egy t1-es style... úgy hogy kb 2 perces a map így majdnem minden nap bementem... nem beszélve a kapszula nyitásról, ahol naponta 5 caps-ot kapsz de csak 4 nap után nyithatsz 1-et, kivéve ha tejelsz mint egy vidéki tehén, de nem az aki a boltba előtted áll
GTA-ra visszatérve, szerintem csak az eleje nehéz, az is egyedül. Én a kék-sárga "BMW"-et lopkodtam amit 24 óránként adhatsz el, játék idő de persze ezt tudjátok. Így vettem egy kis házat garázzsal valami 200k körül.Aztán ugyan ezzel gyűjtve 1 misi ceo irodára. Majd jöttek haverok heistek, meg eladások, meg "szájszíííírek" mire lett garázs. Onnan már dőlt a lové. Onnastól már bunker minden lett, garázs eddig 10milliót hozott bunker 23m, a ládás is kb 5-6m, és még mc nem is vettem mert egy BAMBA haver szerint "Az MC szar, nehéz és alig fizet".... azóta avenger,buzzard, sport kocsik, rakat motor minden hülyeségem van, bár én szeretem az akciókat kivárni, mindig "izgulok" mi az akciós mint a pennybe -
Plata #24909 Én a mai napig szeretem GTA Online-t,nincs meg minden mert ahhoz nagyon sok pénz kellene,főleg azért nincs meg sok minden mert sok dolog nem is érdekel.Mint a repülők,három repülőm van a Hydra meg a Besra és a Rogue,az elsővel tudok repülni a másik kettővel ha felszállok akkor jobb ha mindenki menekül,mert zakó lesz.
Helikopterből van sok,azzal nem zuhanok le,Avenger is van,mert az ha lezuhan akkor is túléli.
Autóm is van sok,bár a legdrágábbak nincsenek,volt nekem olyan kocsim is ami majd 4 misi volt fullosra tuningolva,de utáltam mint a szart és eladtam a picsába.
Szerintem a farmolás csak hozzá állás kérdése.Én szeretek crew sessionban eladni segíteni,nekem az jó hecc,ha valaki kérdezi hogy valakinek volna-e kedve eladni akkor ha ráérek tuti igent mondok,sőt múltkor untam a láda lopást,hármas láda lopásom volt messziről,mondtam a többieknek ha felrobbantják a maradék ládám megyek segíteni eladni,aszitték viccelek,de nem.Így az utolsó ládát felrobbantattam velük.
Úgyis valami hülyeséget kellett lopni,asszem elektromos cuccokat,azt nem szeretem.
mellesleg autóm azért is van sok,mert van asszem 6 lakásom ceo garázsom facility egyéb vacak,sokszor lopok kocsit utcáról és hazaviszem.
Múltkoriban vagy 10 kocsit robbantottam ki a ceo garázsomból,volt ott minden féle szakad verda amit felszedtem az úton.Tévés autó most is van bent,meg valami gáz motor.
Utoljára szerkesztette: Plata, 2018.06.15. 13:04:24 -
#24908 Nekem is ilyen a BF1, kivéve, hogy mióta kijött a Battlefront, főleg inkább azzal tolom. De ott is ez van, amit írtál. Nem kell költeni rá semmit pluszban, meg is van mindenem, és még mindig élvezem, hetente többször felmegyek.
Az, hogy miért csinálják ezt a játékgyártók, hogy ennyit kelljen játszani a maxos kontentek eléréséért, az sztem azért van, hogy a minél nagyobb legyen a játékosbázis, és gerjessze azt a folyamatot, hogy sokan megvegyék a tartalmakat valós pénzért. Az online kártyás (Hearthstone, Legends, Gwent...) játékoknál látszik ez a hozzáállás nagyon. Ha sokat kell játssz, hogy elérj valamit, akkor annál jobban vágsz arra, hogy elérd azt, amit valakinek már sikerült. Annál nagyobb lesz a késztetés azoknak, akik valós pénzt költenek, hogy perkáljanak (úristen, 1995 óta nem használtam ezt a szót, nemtom honnan jött :)). Én úgy gondolom, hogy a nehezen elérhető tartalmak miatt sokkal nagyobbat kaszálnak, mintha olcsóbb lenne minden.
Egy másik jelenség a napiquest, meg hogy logolj be minden nap és kapsz valami minimál jutalmat. Ezzel is azt érik el, hogy minél többen játsszanak, mégha pár percet is, annál többet látnak a játékból és annál jobban basztatja őket a kisördög, hogy ezt meg azt megvegyék. Ha minden áldott nap felmész egy játékba, lesz egy olan napod, mikor épp leszarod, vagy jó napod van vagy rossz vagy csak kaptál 40k adóvisszatérítést és perkálsz.
Ilyenek vagyunk. Ki vagyunk számolva. -
#24907 Lehet állatokat is betenni, legjobb kocsikat stb, igen mulatságos.
A sima játékban én is használok trainert. Egyszer már végigjátszottam az egészet tisztán ,másodszor megnézem mivel lehet ökörködni.
De amióta elkezdtem a multit inkább csak azzal foglalkozok. -
RepeszElek #24906 Így van a gta nagyon jó ötlet, szerintem a legjobb játék ötlet a piacon, az alkotókban igaz megrendült a bizalmam és már nem vagyok benne biztos hogy más cég nem csinálná e jobban mint a Rockstar.
De mondok valami.
Nem mindenki szereti annyira a gta hangulatot mint én ezért hamar feladja annak ellenére hogy még szivesen játszana vele csak ugye...
Ezzel pénzt veszit a Rockstar.
Példa:
Már régóta megvan az assetto corsa és minap vettem egy új autót amit pénzért kínált a játék.
Annyira nem volt rá szükségem, de az még nem volt meg és kiváncsivá tett.
Úgy voltam vele hogy 560 forintot megér. Egyszer kipróbáltam és azóta se :D
Amúgy ennyi pénzért nem bántam meg, nem rossz.
Nah most nem hiszem hogy hibázik a rockstar üzletpolitikailag biztos jók a bevételek,viszont a fanatikusok úgy is kifarmolják, abból ugye nincs haszna a gazdag emberek meg úgy is megveszik, a többi meg lemorzsolódik magyarul ezt a játékot ha kiakarod játszani vagy gazdagnak vagy fanatikusnak kell lenni.
Úgy néz ki van elég gazdag játékos akik hozzák a pénzt szóval nincsen baj,de nem vagyok benne biztos hogy annyagilag rosszabbul járnának azzal ha olcsóbb lenne a sharkcard és így a többen vásálonának.
Nem hiszem hogy nem játszanának már a gta-val sem én sem mások azért mert már minden cuccot megvettek.
Többen adják fel amiatt már az aleléjén mert semmijük nincs.
Persze a dlc-t ingyen adják,de ez sem igaz mert csak a lehetőségét adják ingyen marad a farmolás vagy a gazdagok csoportja itt is.,és van hogy egy rakás szart kapunk:lásd hangár amit csak azért vettem meg hogy letudjam kérni a hydra-t,ne kelljen elemenni érte.
A bf4-ben több órám van mint a gta-ban,a bf1-ben is rengeteget raktam sok százat, és a mai napig játszom velük pedig mindenem meg van csak annyit kellett tennem hogy megvettem a premium pass-t kb.8 ezerért vagy mennyiért azóta már kaptam egy rakás ingyen pályát fegyvereket a játék kétszeresére hízott.
Nem is tudom,hogy 8 ezerért mit kapok a gta-ban?
6-8 milla?
Nem a játékot bántom mert azt mádom.
Szóval visszatérve oda ahonnan ez elindult, én megértem azokat akik besokalnak.
Akarják,de se pénzük se türelmük nincs hozzá de kell!!!!!
:)
-
#24905 Én megértelek teljesen, de ár/érték arányban még mindig állati jó a gta5, nem? Ha azt nézed, mennyiért vetted és mennyit játszottál vele. Az, hogy az endgame-nél nagyon sokat kell farmolni, hogy egyről a kettőre juss, az sajnos rengeteg játék betegsége. Kb az összesnek, amivel játszom. Ezért nem szoktam odáig eljutni, mert 10x annyit játszani egy kis extráért - egy lófaszt. Ez a szint tényleg azért lett beletéve a játékba, hogy valós pénzt költs.