27719
  • Firerock
    Elég nagy a fejetlenség itt.
    A multi nagyon hasonló mint a single,azzal a különbséggel hogy itt vannak online játékosok is. Ugyanúgy vannak járókelők,állatok,rendőrök.
  • Tikal #12429
    miért mit hittél, hogy üres a szerver??
  • Herold
    Rendőrök a multiban, konzolon?
  • Tikal #12427
    mintahogy minden coop játéknál szinte?:)
  • ldavid
    arra is hamar ráuntam, mert csak henteltek benne
  • SzinesGeza
    Mindig a single volt a fontosabb?
    Igen, amíg ki nem jött a SAMP. ;)
  • CS@
    Az online küldetések(mission) minimum 80% 1-4iges, úgyhogy szólózható is ;)
    Utoljára szerkesztette: CS@, 2015.03.15. 20:20:34
  • Tikal #12423
    pff :)

Az összes online küldetés coop :)
  • CS@
    Bár kezdetektől olvasom ezt az egész fórumot, eddig kb 5x szóltam hozzá, most eleresztem magam, akit ez zavar ugorja át pls, köszi ;)

A Rockstar szerint jelenleg 33 napot töltöttem ingame a megjelenés óta, ebből sztem kb 3-5 napot 360on storyban és 20at multiban, kb 1-2napot ONEon storyban a maradékot ONEon multiban.

Amíg egyetlen barátomnak se volt meg a játék, de én már végigjátszottam a storyt és már untam, akkor multiztam inkább egyedül, szerintem több mint 20 órát. Értem ezalatt, hogy indítottam egy invite only módot és egyedül voltam egy online sessionbe, küldiztem, autókat csináltam, ruhákat, fegyókat vásároltam lakásokat nézegettem stb. Lehet idiótázni meg szánalmasozni emiatt, de én nagyon bírtam és már akkor is és jobban élveztem ezt, mint amikor összerakott egy halom balfékkel, akiktől még a műhelybe se lehet beállni. Majd a jövő eldönti, de egy véletlenszerűen választott session estén sztem PCn se lesz sokkal jobb az arány a 10hülye 1normálisnál, ami azt jelenti, hogy egy véletlenszerű vadidegenekkel teli sessionbe rajtad kívül max 2 értelmes emberrel futsz össze a többi hülyegyerek :) és persze majd eljön az ideje annak is, amikor szórakozásból kimész egy ilyenbe csak azért, hogy szivasd őket(pl passive módban állj fel egy olyan helyre, ahol nem tudnak elütni autóval…kész élmény egyhelyben állva nézni a vergődésüket).
    Aztán, ahogy a valós életben lévő barátaim megvették a játékot is elkezdték nyomni, akkor megnyíltak azok a lehetőségek is, amik addig nem voltak, tudttam/tudtunk menni olyan küldetésekre, ahova kötelező egynél többen menni. Szétröhögtem magam azon, ahogy egy barátom a kivilágítatlan sivatagi reptéren ipszilonba próbál megfordulni egy Titannal. Vagy amikor el kell menni megmenteni egy lányt és hazavinni a faterjához…a lány azt követi, akit elsőnek meglát…ha együtt ülünk egy helin vagy repülőn, akkor senki se várja ki, hogy leszálljunk, mert mindenki szereti az ejtőernyőt…de a lánynak nem volt ejtőernyője…gond nélkül kiugrott azután akit elsőnek meglátott…természetesen szétkenődött a betonon és az egész küldi egy nagy büdös failed lett a vége előtt pár másodperccel, de azé szétröhögtük az agyunkat rajta :) Az egész multi rész tökéletesen alkalmas arra, hogy egy fárasztó melós nap után, akár fél órára is remek szórakozást nyújtson a barátokkal, de arra is, hogy ha az asszony elmegy egy hétvégére és egyedül maradsz, akkor órákon át ökörködj néhány barátoddal úgy, hogy remekül érzed magad eközben.

A multi küldijei között számos olyan van, ami gond nélkül megállná a helyét a storyban is, sőőőt akár jobbak is annál. És igen 20adjára mindegyik unalmassá válik(eddigre mi nem?). De addig remek szórakozást nyújtanak, ahogy egyre tökéletesebben oldja meg a csapat az adott feladatot, míg oda nem juttok, hogy végül már semmilyen kihívást nem jelent a dolog csak a jutalomért mentek és tulképp már teljesen másképp oldjátok meg az adott küldit mint, ahogy azt a készítők gondolták.

Ez egy kicsit autós játék, úgyhogy kezdeném az „Autókezeléssel”: Az egész story részben ez egy rossz vicc a multihoz képest, nem is tudom felfogni, hogy ott miért nem lehetett még arra a 3 szerencsétlen autóra se normálisan megoldani azt, amit a multiban mostara 30ra is tökéletesen sikerült. Storyban nincs is semmi értelme az autóvásárlásnak ki akar kiadni(tételezzük fel, hogy olyan kell, amit nem lehet lopni) egy rakás pénzt egy autóra, aztán rákölteni még egy csomót, ha még a ruhaboltig se lehet vele biztonságosan elmenni, mert térülsz, fordulsz és hipphopp már elis tűnt, ja tudom mehetsz utána kuncsorogni a yardra, hogy kéred szépen vissza, de hát csesszemeg. Még mindig vannak nem „biztonságos” garázsok, bár a „nagy” garázs minden karakternél jól működik, de mégis használhatatlan: küldi előtt vagy közben leutazni odáig, kiszedni az autót, amivel menni szeretnél/szeretnétek és ráadásul szinte biztos, hogy valahol a küldetés folyamán ennek az autónak lábakél, remélhetőleg pont akkor, amikor a legjobban kéne…sebaj, küldinek vége valahogy, aztán irány a yard visszakérni a gépet, amit aztán visszaviszel a nagy garázsba és kezdődik az egész procedúra előröl.
    A multiban szerintem remekül megoldották ezt az egészet a GPS a biztosítás és az általam megvett ingatlan(ok)ban található garázzs(ok)al. Plussz erre rájön még a mehanikus…felhívod és egy a garázsodban található autóból választasz egyet, amit odavisz, ahol vagy, ha nagyon elhagyod a hazaszállításáról is gondoskodik, mindezt napidíjért, ami potom összeg. Aztán még ott a biztosítás is, ami szintén segíti a „tulajdon érzetét” és azt, hogy ezáltal használhasd gond nélkül, amiért már megdolgoztál. Aztán a beállítható szabályok: ki és hova ülhet az autódban…+a bomba, ha valakit szándékosan szivatnál ;)

Fejlődés: Sztem ez is tök jól és egyszerűen meg lett oldva, kezdetben örülsz, hogy végre van annyi pénzed, hogy a nyomi uzira vegyél egy tárbővítést, aztán néhány órával/nappal/hónappal később már kimész akár 2x is ugyanarra a küldire csakhogy meglegyen az a fránya Combat MG, mert olyan szép hangja van :) Vagy amikor megkapod szintek szerint a Merryweather szolgáltatásokat és ezekből mondjuk főleg a helikopter(felhívod-helikopter jön-leszáll-pilóta elvisz ahova kéred) jelentősen megkönnyíti az életed az egyszerűen jó. Ez is egy olyan része a játéknak, ahol a storyban szinte csak hátráltatott a Merryweather, és bár a multiban is gyakran összetűzése keveredünk velük, azért itt azt is láthatjuk, hogy ez tényleg egy szolgáltató cég, akit ha megfizetnek, akkor szolgáltat :) Egy alacsonyabb szintű játékos karakterre ráküldeni 8000ért 3 Merryweatherös osztagot, az határozottan szemétség ;) A multiban a story után, ahogy azt kell egy negyedik nézőpontból „szemléljük” a dolgokat, összefutunk a storyból minden jelentős karakterrel(olyannal is akikkel játszottunk), de nem biztos, hogy ugyanúgy fogunk viszonyulni hozzájuk, mint ahogy azt a story 3 karaktere tette(én pl rühelltem Martint a storyban, míg multiban az egyik legszimpibb arc).

Az ingatlanok…Tökre örültem amikor a nyomi garázsból végre átköltözhettem egy szintén prosztó de már 6 garázsos házba. Mire kijön PCre már nyoma se lesz a kezdeti bénázásoknak, amikor még egy lakásod lehetett, aminek a garázsába is csak bugok általi trükközéssel lehet átállni egy autóval egyik pozícióból a másikba(mostmár 3 lehet és szabadon rakosgathatod őket).

Multiban még ott a rengeteg lehetőség, amiből minimálisat láthat az ember a story alatt, mint pl ejtőernyőzés, versenyek.

Úgyhogy a story és a multi baromi jól megfér egymás mellett, ha bármikor aszonta volna a Rockstar a megjelenés óta, hogy mostantól a multi havidíjas és fizetős úgy, mint egy MMOban, akkor se lett volna egy szavam se gond nélkül perkáltam volna érte. Igazából a multi felfogható egyfajta mini story vagy kiegészítő módként is még , akkor is, ha tök egyedül csinálod, ha meg vannak barátok rá, akkor még nagyobb élményt tud nyújtani.

Rengeteg időt töltöttem 360on a multival, ahol valóban eléggé szembetűnő volt, hogy a „városi élet” a storyhoz képest iszonyat lebutult hulladék volt, negyedakkora forgalom azon belül is minimális változatosság, szinte semmilyen gyalogos vagy állati jelenlét, de ezt ONEon már remekül sikerül elfedni, amiből arra következtetek, hogy PCn se lesz ebből probléma.
  • CS@
    Ja nem kell indokolni boccsy, csak egyszerűen kíváncsi voltam
    gta játékokban korábban sose volt említésre méltó multi
  • arty
    coop szinglit, mimást? :)
  • ldavid
    egy dolog van ami szerintem jobb multiban, a versenyek.
    mondjuk itt úgy rémlik vannak lesznek komolyabb küldetések, azok még érdekelnek is.
  • Tikal #12418
    Rendőrök már most is vannak, és rohadtul idegesítőek :)
  • Herold
    Biztos lesznek itt is rendőrös szerverek, mint a GTA SA-ban, az is jó móka (menekülni a zsaruk elől).
  • Tikal #12416
    Az online-ban 30 játékostól szerinted nem élő a város? Vagy online-ba is szarvasokra akarsz vadászni, meg gyalogosokat követni? :D

Ez a játék erről szól, DM egy nagy városban, autoverseny, közös ökörködések stb. Vagy te mégis mit vártál?
  • hunbalee
    Az istenkirály warezarcok már rég vettek az ilyen célokra ps3-at és xbox 360-at
  • arty
    nem az óra a lényeg, hanem h a szingli élő városhoz a multi egy iszonyat lebutult hulladék - dítmecs egy gta-féle városban, meg primkó grindelése coopban a pofonegyszerű és egy idő után uncsi küldiknek :)

persze a heistek biztos hoznak majd ideig-óráig érdekes multi tartalmat...
  • ratgab
    Én meg köcsögségből szeretném, hogy ne legyen. Igenis vegye meg aki játszani akar vele. Ha meg feltörik legalább 1 hónapig ne sikerüljön had csorgassa rá a nyálát a sok warezos ingyenélő...:-P
  • Tikal #12412
    Akkor szerzel uj haverokat a GTA-ban :)
  • RYO21
    És ha az ember haverjait nem érdekli a GTA? :D
  • Tikal #12410
    aha az... sok órát játszottál vele :)

Nem igazán tudok még egy olyan játékot ahol ennyi mindent lehet csinálni online, ráadásul haverokkal.
  • arty
    Most is a szingli a hangsulyosabb. RS erőlteti az online-t, talán valaha tényleg jó is lesz, de egyelőre elég primkó :)
  • Voltan
    Pl. engem sem érdekel az online, nem csak itt, máshol sem. Soha nem jött be.
    Próbáltam sokfélét, fps hentet, stratégiát, coop-ot (még talán ez az, ami úgy-ahogy le tud kötni), meg több MMORPG-t is.

Nekem a multi nem jön be, ennyi. Csak a single érdekel. Evvan.
  • Tikal #12407
    Kivéve eddig a részig.
  • arty
    fordítva ülsz a lovon, nem?

ha ennyit szaroznak, dugják is fel - részemről ;) (bár én mindenképp max ötdolláros akcios vásárló leszek pécén)
  • Lacika1992
    Én örülnék neki ha nem lenne warez, nem köcsögségből hanem inkább azért, hogy ha már ennyit szaroznak vele akkor vegyék is meg az emberek ha játszani akarnak. :D
    Azért ez nem egy watch dogs.... :D elnézést a WD fanoktól. :D
  • totyak
    Volt már olyan játék, amiből nem volt? Nem hiszem. Vagy csak nagyon elenyésző mennyiség. Eleve kihívásnak tekintik majd a csapatok, hogy ők törjék fel először. Már kiadás előtt napokkal neten lesz. De ha mégsem, engem az sem zavar, mindenképpen meg akarom venni. Bár azért vásárlás előtt kipróbálnám.
    Utoljára szerkesztette: totyak, 2015.03.15. 14:08:41
  • bakkerman
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    szerintem nem lesz warez
  • ldavid
    miért kell indokolni? csak
    GTA játékokban mindig a single volt a fontosabb szerintem
    Utoljára szerkesztette: ldavid, 2015.03.15. 13:09:55
  • CS@
    Miért érdekel kevésbé?
  • ldavid
    miért? mindenki az olnine miatt veszi meg? engem pl. az érdekel a legkevésbé
  • ratgab
    Ha egyáltalán fel tudják majd törni....
  • RYO21
    Külföldi fórumokon azon filóznak, hogy vajon be fognak-e halni a Rockstar szerverei megjelenéskor.

Én inkább arra leszek kiváncsi, hogy az ncore szerverei, hogy fogják majd bírni.
  • Rita79
    Igen, 20 nappal ezelőtt is volt már 30 nap. Reméljük többet nem.
  • NEOreg3
    és ki tudja még hányszor fog 30 napot mutatni
  • zsozso29
    Már megint 30 napot mutat az a számláló elromlott vagy mi van, hogy mindig 30 van még hátra, ohhh.
  • nyirog
    hát ez fail :DDD
  • bakkerman
    hmm 31 nap,az már pikk-pakk elmegy,bf hardline jövőhéten kijön,annak a multijával el lehet lenni a megjelenésig
  • MerlinW
  • tommygear
    lol