Grand Theft Auto 5

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nem vé a neve
totyak
Klassz, hogy teleszemetelitek a fórumot ezzel a sok értelmetlen veszekedéssel. Az oké, hogy nincs téma a V-rõl, de attól még nem kéne ezt csinálni.

arty
UBI hazudott nem kicsit, ill a WD sok szempontból is iszonyat ellenszenves (sokaknak).

Ezek ellenére bombasiker.

Ez vágja ki sokaknál a biztit... máskor (pl az emlitett Aliens) a szemét kiadói, fejlesztõi mentalitásra a bukás is eljött, Itt nem 😞

Forza.

Tikal
áá, annyit már nem ér, szerintem már mindenki elmondta a magáét.... én még a fõszálat sem vittem végig, pedig imádom az ilyen tipusu játékokat...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Lacee86
Pontosabban a GTA IV-gyel és a játékos gépek ecsetelésével. 😛 😊

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Tikal
Már két hete nem is voltam ott, a játékot már egy hónapja el sem indítottam, legközelebb majd akkor nézek be mikor bejelentik a következõ részt, ami egy másik városban fog játszani, egy még "élettelenebb" fõszereplõvel ( tetszik ez a szó, köszi Jason Hunter 😄 ) és még szebb grafikával 😄

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

a.carkey
Minden esetre a kérdés áll. Fõleg ott válaszoljatok.

A medve nem játék.

a.carkey
Próbáltam ironizálni, miután GTA 5rõl a WD topikban volt fõleg szó. 😊

A medve nem játék.

Tikal
Igen, engem megbántottak. Talán azért ekkora az ellenszenv a játék és a cég iránt mivel csúúúúnyáán átbaszták itt a népeket többször is, elõször a megjelenéssel, aztán a grafika körüli hazudozással végül a "forradalmi" játékmenettel...

Egyébként ha jól emlékszem a mostani szarcunamit is te indítottad el, azzal hogy bedobtad a WD nevét a topikba, ha nem hozod fel, akkor én se teszek róla említést, egyébként jól el voltak a srácok magukban a GTA V gépigényével... <#beka3><#whatever>

a.carkey
Csak megkérdezném, hogy egyébként, aki ennyire WD ellenes, titeket megbántott vag percenként megbánt az UBI, vagy nagy volt a gépigény és nem ment, vagy mi a fenéért viselkedtek úgy kb. megjelenés elõtt, -warez -tõl (😄), mintha análisan megdugott volna minden fikázót tíz benga néger egyszerre?

Csak mert máskor is volt hype játékoknál, máskor is volt szopás játékkal, máskor is volt szar valami, máskor is volt akinek nem tetszett, de mégis, ilyen állandó fikával még a büdös életben nem találkoztam - pedig 2002 óta látogatom az SGt -, mint amit kiváltott belõletek a WD, mindezt úgy, hogy a fõfikázók közül tízbõl ha ketten megvették? Szinte ugrotok a koncra, mintha valami elcseszett brazil szappanoperák vetélkednének egymással, hogy most a Lucacinta vagy az Isaura a jobb teleregény.

Egyszerûen döbbenet, pedig jelent meg itt Aliens CM, meg jópár Sniper játék, BF4, meg még ki tudja mi, és mégis, olyat, hogy a játék topikjában szidják a játékot, modi 1 szót sem szól, míg máshol meg azonnal megy hasonló esetben ugyanezektõl az "el lehet innen menni duma"?

Komolyan kérdezem ezt, mert ez már lassan tényleg orvosi eset, miközben tényleg 6 millát adtak el belõle úgy, hogy ebben a kulcsoldalak, steam, meg miegymás benne sincs, és vadi új franciról van szó ... 😊

A medve nem játék.

arty
<#eljen>

ráadásul a bug <> a videon is látható ATOMIGÉNYTELEN megoldással (amivel a WD televan)

ettõl még lehet szórakoztató, persze....

Forza.

Pont hogy alig van benne bug az óriási terület+tennivaló ellenére szerintem. Utóbbi években bármelyik játék megirigyelhetné azt a minõséget, amit a GTA Vbe toltak
tommygear
jó marketinggel még a szart is el lehet adni
Lacee86
Na most meg jön a GTA vs. WD... <#gunyos1>

Fpocok
Mert sosem volt az.

Parasite Eve 2, best game EVER!

JaSoN HuNTeR
V is tele van ilyen hibákkal szóval tök mind1. Csináljatok ti jobbat ne itt siránkozzatok. Én mindkettõ játékkal nagyon jól elvagyok.

Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0

Ez a GTA 5 elsõ napi eladása volt 2 platformra, nem 5re...

HONDA - The Power of Dreams - EK4 -

Tikal

MerlinW
Minecraft-ból, CoD-ból, meg Sims-bõl is eladtak 5x ennyit. Nem hiszem, hogy az eladások száma minõsítene bármit is.

[merlinw.org]

Tikal
lol, élettelen, ez mi akart lenni? 😄DD

Egyébként most mégis mit cáfoltál? Semmit.
Majd kérlek nézz vissza mikor azt beszéljük meg hány milliót adtak el a GTA V PC, PS4 és Xbox One verziójából, köszi 😊

oh, egyébként 8 millió SHIPPED és nem SOLD, de ez már csak szõrszál hasogatás.

JaSoN HuNTeR

Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0

Tikal
Egyébként remélem javítanak olyan dolgokon is mint az AI, fõleg a rendõrökén.... 😞

grebber
Persze hogy nem mivel sokkal nagyobb lesz a gépigénye!

Next PC upgrade: 2022

Tikal
Ott a WD-rõl szoktunk, hogy milyen szar a GTA-hoz képest... szerintem csak maradjanak itt, a WD már lefutott, senkit nem érdekel 😄

a.carkey
Szerintem gyertek át a WD topikba! Ott szoktak a népek a GTAkról vitatkozni. 😊

A medve nem játék.

Lacee86
A picsogást ellenben már vagy 10x használtad... Amúgy köszi, én egy ember vagyok, szóval ne tegyél többes számba.
Amúgy meg a GTA IV-et, az elmúlt évek legoptimalizálatlanabb játékát alapul venni meg részedrõl hülyeség, már bocs. Tucatnyi játékkal, GTA IV-nél jóval újabbakkal, ideiekkel is játszottam már a laptopomon, és teljesen jól elvoltam velük (most mind1, h nem játékos laptop, PC is lehetne, tökmind1), úgyh ne gyere nekem ezzel a "GTA IV nem megy, akkor mit várok" dumával.
A semmit szajkózod egyébként, és nem is igen értem, kit akarsz ezzel gyõzködni.

még mindig nem vágod

egy alkalmi játékos is, ha értelmes, olyan gépet vesz, amin manapság már pl. a GTA IV is elfut stabilan és faszán majdnem max grafikán. Vagy ha régen vett gépet (szerintem a 4 év "régennek" számít), akkor is nagyjából normálisat vett.

Az egész beszélgetés arról szólt eddig, hogy idegesítõ, hogy 2 hetente idejön mindig valaki picsogni, hogy még a GTA IV is szarul megy, akkor mit várjunk a GTA V-tõl, miközben ha a GTA IV se megy jól nála, akkor nem tudom mit vár. Vágod? Az egész arról szólt eddig, hogy ne gyertek ide picsogni, ha 6-8 éves , vagy azon a szinten levõ gépetek van. Ennyi. Te meg még mindig itt erõsködsz, hogy nem értem meg, hogy más igények vannak. DE, MEGÉRTEM.

És amit ugyancsak befejezhetnétek az az, amit az elõzõ hsz-edben is tolsz: teljesen korrekt, hogy nem mindenki fog venni izomgépet, de már vagy 5x leírtam ide én is meg más is, hogy azért egy korrekt gép megengedhetõ áron van. Ha ezt se teljesíti valaki, akkor ne picsogjon, hogy nem megy semmi nála. Az meg teljesen negyedrangú dolog, hogy egy-két 2013-as játék is minimumon jobban megy, mint a GTA IV; ettõl függetlenül, a mostani korrekt és nem drága gépeken már az is jól megy, magyarán aki ezen picsog, annak semmirevaló gépe van és törõdjön bele. Ezt is vagy 5x írtam le eddig, de valahogy ez is elsikkad a beszélgetésünkben, ahogy nézem.
Lacee86
Egyébként meg nem értem, mit irkálsz. Egy HC Gamernek nyilván cél, h mindig, minden játék full HD max grafikán menjen, és eszerint épít gépet. Ráadásul mindenbõl minél jobbat próbál venni, neki az egere is 10e Ft-nál kezdõdik stb stb.
Egy alkalmi játékos nem fog gamer cuccokat venni, és neki elég ha mondjuk egy pár évig JÁTSZHATÓAK maradnak a játékok. Õ nem is a játéknak fogja alávetni a gép kiválasztását alapvetõen.
A két szempont alapján épített gép közt alapvetõ konfigurációs és fõként óriási árkülönbség lesz...
Autót vki csak azért vesz, h menjen vele, és eszerint is választ, vkinek meg tök más szempontok is vannak. Teljesen más kategória a kettõ.

Lacee86
Már elmondtam, h nem játékra vettem ezt a "hulladék" laptopot...

Lacee86
Tudom, mi mennyibe kerül. Ne oktass.

Sõt, 100k-ból tûrhetõ gépet? Hagyjuk már, a legtöbb alkatrészbõl a lehetõ legszarabbakat összerakod, akkor is szinte itt vagy.
Attól nem fog egyik játék se mágikusan kisebb gépigényt produkálni neked, mert te elkötelezett "ritkánjátszós" vagy. Attól ugyanannyit bele kell fektetni, hogy menjen a játék, hiába nem akarsz. Szerintem 150k rohadtul nem pénz egy gépre. Fõleg, hogy ha ritkán játszol és nem kell költeni annyit egy originál játékra. Ha te veszel egy minimum gépet manapság, akkor az 1-2 évig lehet elég, de talán annyi sem. És áltatod magad, hogy majd néha játszol és arra megfelel a gép. Mostanában láttam, hogy mennyire kínkeservesen lehet összedobni (egy havernak segítettem keresgélni) 100k-ból egy tûrhetõ minimum konfigot. És szerintem fillérbaszás nem rászánni még 30-40 ezret, hogy sokkal több kakaót kapj. Ha játszani akarsz, akkor vedd úgy, hogy ennyibe kerül egy gép és ha most bemész és veszel egy ilyen i3-as hulladék laptopot, akkor ne úgy készülj, hogy majd néha minimumon tolsz játékokat. Hanem úgy, hogy van egy home office-od, amin tudsz netezni és gyakorlatilag lófaszt nem ér játékra.

Komolyan, kérdezz körül gépes topikokban, hogy több éves, akkori közép, vagy 1-2 alkatrész szintjén közép-felsõ kategóriás gép most nekik hogy viszi a játékokat és mennyibe került. Plusz befektetés és sokkal több játékélmény.
Lacee86
Akirõl itt szó van, az a HC Gamer, akirõl meg én beszélek, az az, aki néha szeretne egy-egy nagyobb névvel kicsit játszani, és megelégszik a szerényebb eszközökkel és grafikával. A kettõ közt óriási a különbség. De nem egy dimenzió vagyunk ahogy látom, úgyh egyikünk sem fogja megérteni a másikat, így ezt a beszélgetést itt fejezzük is be.

Szerinted a picsogás mit jelent? Mert az idézetbõl úgy érzem, hogy te nem tudod.

Én csak jeleztem egy lent hozzászólónak és azzal mindenkinek, hogy egy szintet azért ütnie kéne minden gépnek, mert ha 3-4 meg 5 éves konfigokon stabilan megy 50-60 FPS-el a GTA IV és erre idejön valaki sírni, hogy neki bizony nem, akkor lehet találgatni, hogy milyen hardware-rõl van szó. Minden héten kezditek elölrõl ugyanezt a témát és unalmas. És még aztán nekik áll feljebb, amikor kiderül, hogy nem megy, vagy szarul a GTA V. Istenem, azért 4-5 évente nem ártana fejleszteni a gépet, tudod a hobby pénzt visz el. És hidd el, hogy ez még egy olcsóbb hobby. Próbálj meg versenyszerûen tolni bármi olyat, amihez kell felszerelés, esetleg menj el airsoftozni és meglátod mennyi pénzt visz el. Szar ez a világ, de így mûködik. Érdekes módon szinte csak a PC-s világban létezik az, hogy valakinek nincs pénze fejleszteni a felszerelését a "hobbyjához" és azon sír, hogy muszáj.
Lacee86
Akkor ez mi?

P3 1000-es 256 megás gépen biztos nem megy jól, te gondolom ilyenen akarod tolni, ha a gta iv szerinted a mai gépeken is szar. Nem értem miért kell olcsójánoskodni.

te kezdted a picsogást és ok nélkül
bizony a konzolokon is 20 körül ment

a gta v meg fõleg
Lacee86
Te meg egy hülye faszkalap vagy, aki nem bír más stílusban beszélni, de persze fórumon mindent lehet, úgyis csak egy nicknév. A sok mínuszodból látom, h nem itt írsz így elõször. Amúgy nem vagyok rád kíváncsi.

természetesen, de mondjuk egy 3-4 éves, akkor 130-140-bõl összerakott pc-n is megy a GTA IV már 50 FPS-el stabilan. És még mindig megy az elõítélet és a sírás azért, mert valakinek a topikban szarul megy a gépén a GTA IV. Már bocs, de ha 5-6 éves gépekrõl van szó, akkor szerintem lassan érthetõ is, hogy miért
Lacee86
1366x768, a minden low-on, és bizony 20-ra leesik sokszor.

Akkor meg mit sírsz, csicska vagy? Ha nem game miatt vetted, akkor egyáltalán minek hozod fel a picsogásodat, hogy szarul megy a GTA IV rajta? És az egyel ezelõtti HSZ-ben kb összegeztem is, hogy miért
Coral Springs
Ez nem jelenti azt hogy majd egy-két konzolátirat játék nem fektet meg néhány csúcsgépet is. A grafika és a gépigény nincs párban egymással, ezt párszol megtapasztalhatta a PC -s társadalom.

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

azt gondolom vágod, hogy most pc-hez mérten ugyancsak kb. low grafikát fogsz látni GTA V-ben egy konzolon (bár eszméletlen szép így is) és a felbontás HD ready, mellette az FPS 20-25. Ezek után szerintem ugyanott vagyunk, amit te tapasztalsz a laptopon és akkor még csak egálban sincs a géped egy ps3-hoz vagy xbox 360-hoz képest. TEchnikailag bizonyos pontokon igen, de mint egy integrált rendszer és optimalizáltság szintjén rohadtul nem.
Lacee86
Nem játék miatt vettem laptopot, úgyh ne oltogass itt senkit. Amúgy itt a teszt a 2 magról... link
Látszik, h az E8***, ami egy sima 2 magos, HT nélkül, vitte ugyanúgy, mint a 4 magosok, csak a magas órajel kellett neki. Úgyh te ne okoskodjál.

Coral Springs
Az új AMD videokártyákban már van Mantle támogatás, pont azért találták ki hogy a konzol átirat játékok probléma mentesen fussanak a PC -ken.

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

Egyébként meg megkérdezném, hogy milyen grafikán hány FPS-el fut most nálad a GTA IV olyan "legendásan szarul"?
next gen miatt? 😄DDD nézted te, hogy mit tudnak azok? Eddig kb a toppot jelentette minden új konzol széria, most meg már egy rakat konfig lenyomja ezerrel azokat a gépeket. Gyakorlatilag már most azért butítottak pl. a PC-s Watch Dogs-on is, hogy ne lássad mekkora különbség van/lehetne PC és PS4 között.
Te meg tudatlan. Most attól, mert egy több éves technológiát kiadnak a mai nap, még nem lesz erõs. 2 magos proci GTA IV-nek? Normális?... Fikáért lehet venni 4-6 magos AMD-t meg i5-öt is, te meg i3-al azt hiszed, hogy megváltod a világot? Pont az elõzõ hsz-ember írtam, hogy nem kell olcsójánoskodni, a fejlesztõk se fognak egy bizonyos szint alá menni.
Lacee86
Utóbbi években lassult ugyan, de most megint kezd elszállni sztem a next gen miatt.