27719
  • gamex032
    én mióta frissítettem win10-re aztó el se indul ..... elkezd tölteni a játék majd hirtelen kidob eddig win7-en működött . pls valaki segítsen mert nem akkarom emiatt a az egyetlen egy program miatt újra rakini a win7-et !!
  • Plata
    Én csak hallottam,de megkérdeztem honnan vette,és innen.
  • VJP
    Az egy dolog, de most mindezt legálisan teszik mert te beleegyeztél! (Ha ez igaz, nem olvastam a licencet.)
  • Hunter of Deer
    amit tudni akartak azt eddig is megtudták bárkiről bármikor, attól mert épp nem tudtál róla :D
  • hellboy4591
    aha és mit csinálnak? jönnek és elviszik a géped? ne legyetek már ennyire hülyék... :D
  • Plata
    Én nem frissítenék a helyedben,Win10-et aki felteszi az elfogadja a szerződést,amiben benne van az is hogy a mircosoft ellenőrizheti a gépedet,és hogy van-e rajta kalóz játék vagy egyéb kalóz tartalom.
    Ma hallottam.
  • hellboy4591
    Egy 600 wattos 80+-os Chietfec van benne, kb 3 éves lehet. Egy 3 gigás HD7950-et hajt meg egy i5 2320 (3Ghz) társaságában, 8 giga rammal. Van még 3db plusz venti a házban, meg a videokarin nem a gyári hűtés van, hanem egy Arctic Accelero Xtreme IV. Eddig soha nem volt ilyen gond a géppel, ezt kb 3 napja kezdte el csinálni mikor Win10-re váltottam. Már kipróbáltam minden felesleges szar lehúzgálásával is a tápról, így is megáll a játék. A videokártyán két BIOS van, próbáltam már mind a kettővel, ugyan az a jelenség. Van még itthon egy régi LC Power tápegység, valami 550 wattos rettenet, azzal is teszek egy próbát, de ha az sem segít akkor teljesen tanácstalan vagyok.
  • Vadnokedli
    A Teljes rendszer fogyasztása mennyire van közel a táp maximális teljesítményéhez? Vagy mennyire jó minőségű a táp? Az is számít, nem biztos hogy táp a ludas az esetedben.
  • hellboy4591
    Akkor hagyom a francba, próbálkozok a táppal.
  • Vadnokedli
    AIDA-ba nem fog előjönni semmi, se Prime95-be. Nálam például GW2 story-ban volt hogy ahogy bejött az a bizonyos effekt egy cutscene-nál automatikus kék halál, egymásután 3x. Tápcsere után nem fordult elő többet.
  • hellboy4591
    Erre eddig nem is gondoltam. Most fut az AIDA64, várok még pár órát, aztán lehúzogatom a plusz ventiket és teszek egy próbát úgy. Kösz a tippet! :)
  • Vadnokedli
    Nekem táp miatt kék halálozott. 4670K + R9 280X mellett volt egy HEXA 500-as. Néhány megterhelő effektnél nem nyújtott eleget és olyankor kék halálozott a gép.. Lehet nem kapott eleget a VGA..
  • Bal0924
    Azt hiszem már értem.
    Köszi.
  • hellboy4591
    Korábban írtam, hogy gondom van a játékkal Win10 alatt. Mint kiderült nem csak ezzel, hanem más játéknál is előjött a probléma. Cseréltem drivert (Catalyst 15.7.1-ről az egyel régebbire) és nem történt változás. Jó, akkor gondoltam hagyjuk ezt a Win10-et, majd pár hónap múlva újra elővesszük. Visszakerült a gépre a jó öreg és bevált Win7. Az első reakcióm mikor ez alatt is lefagyott a játék az volt, hogy felborítom az egész asztalt, mert ilyen nincs. MSI Afterburnerben visszanéztem a hőfokokat, proci is és a videokártya is 56-60 fok körül mozgott a játék alatt. Tehát most már tuti hogy valami hardveres gondom lesz, nem a Win10 volt a hibás.
    Úgyhogy aki váltani akar 10-re, az nyugodtan megteheti, mert most már láttam a játékot futás közben mindkét rendszeren a konfigommal és azt kell mondanom, hogy a Win10-en jobban futott ugyanazokkal a beállításokkal. Amint kiderül, hogy minek van baja a gépemben, azonnal megy is vissza fel a Win10! :)
  • JanáJ
    szvsz ne, mint korábbn is írták: oprendszert nem egyből cserélünk, ha mégis, akkor köszi, hogy te szívsz helyettünk. :-)
  • MerlinW
    Mielőtt frissítenél olvass bele a W10 topikba meg a net többi cikkébe.
  • Dante73
    Nálam még jobb is lett. De másoknál rosszabb, vagy épp crashel. Mondjuk, a videókártyám még a gyártósoron, így intel 4600-al játszom, (i5 4460) 1280x720-ban, és a 30-at most tartja, stabilan. (8.1 alatt ugyan ezekkel a beállításokkal, 24-25-ig le-le látogatott az FPS)
    Utoljára szerkesztette: Dante73, 2015.08.12. 17:42:14
  • Hunter of Deer
    most en is nagyon gondolkodom hogy feltegyem e a win10et. szinte csak GTAval meg CSGO val szoktam jatszani es mind2re azt irtak paran hogy normalisan megy win 10 alatt is.
  • wollnerd #19058
    Hosszabb magyarázat a SSHD-ről az off szövegben:
    "Az SSHD egy hibrid megoldás, fél úton foglal helyet a HDD-k és az SSD-k között. Egy szabvány méretű 2,5”-es csomagon belül találunk egyaránt helyett kapott egy normál 1TB-os HDD, és közös vezérlőre kötve egy 8GB-os NAND flash lapka is. Ez utóbbi 8GB-os modult nem érjük el szabadon, gyakorlatilag nem is látjuk, így a közhiedelemmel ellentétben nem tudunk rá operációs rendszert telepíteni, és nem is kell attól tartani, hogy ráfér-e (valószínűleg úgy sem jönne össze). Az operációs rendszer felé egy meghajtóként látszódik, a trükk pedig a vezérlőben van. Folyamatosan figyeli a merevlemez terhelését, és azon fájlokat, amiket gyakran szoktunk használni, áttükrözi az SSD részegységre, így ha legközelebb szükségünk lesz rá (például az éppen betöltődő operációs rendszer, vagy alkalmazás apró fájljai esetén), akkor azt már SSD-hez közeli sebességgel fogja elérni."
    Forrás
    Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2015.08.12. 11:25:07
  • Bal0924
    Mi az az SSHD?
    Mire jó 8GB SSHD?
  • Meridius
    nem
  • Vadnokedli
    Augusztus 6 óta fent van nálam ez az update- azóta már be és kikapcsoltam párszor a gépet. Nem tapasztaltam végtelen boot-ot.
  • Plata
    Pc worldben olvastam hogy a win 10 első frissítése kinyírta a win 10-et.Akinek fent van win 10 tapasztalt bármit?
    Katt
  • MerlinW
    Ilyeneken dolgozunk a cégnél, jó cucc nagyon. Mondjuk játékra én sem vennék laptop-ot, mert nem arra valók.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2015.08.11. 19:02:31
  • wollnerd #19052
    Ez egy nagyon jó teljesítményű játékra alkalmas laptop, a Lenovo Y50: link1, az ára viszont valóban borsos: (Aqua) link2
    Szerk.: Itt egy videó, amely megmutatja hogy teljesít a GTAV a Lenovo Y50 laptopon. Link
    Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2015.08.11. 18:10:34
  • NEOreg3
    natív felbontáson kizárt, de még fullHDban is necces
  • Plata
    Szerintem ha új jó gépet akarsz,akkor 4 magosnál gyöngébbet ne vegyél.
  • Bal0924
    Ezen normál beállításokkal elfutna? Lenovo
  • strabo1515
    14 colos egértévéhez meg nem is kell max grafika, úgysem látod a különbséget :)
  • hellboy4591
    Úgy néz ki a 2013-as hiányzott és egy órányi játék után kezdtem örülni, mikor megint leállt... Már bezártam minden háttérben futó programot is amire nincs szükségem, (gog galaxy, steam, msi afterburner, fraps) de ez sem hozott megoldást. Kipróbáltam rendszergazdaként és win 7 illetve 8 kompatibilitással futtatni, de semmi javulás. Ezekkel csak annyit értem el, hogy játék közben a menü úgy akadt hogy még a térképet sem tudtam használni. Az tuti hogy ez miatt nem fogok visszatérni win 7-re vagy 8.1-re, majd csak lesz valami megoldás remélhetőleg.
  • Vadnokedli
    Szíved joga hogy asztalira vagy laptopra költöd azt a 300-350 ezret. 300-ért már láttam GTX960M-es Laptopot. Itt van, egész türhető specifikációkkal.
  • Bal0924
    Azért szeretnék laptopot, mert azt könnyebb hozdozgatni mint az asztaligépet. :-)
  • hellboy4591
    aha, a 2005-ös 32bitestől ami eddig kijött mind fent van. egyaránt 32-es és 64-es is
  • Vadnokedli
    Microsoft Visual C++ mindegyike fent van?
  • hellboy4591
    másnak nem crashel a játék win10 alatt? van hogy 10 percet, de van amikor 1 órát is tudok zökkenő mentesen játszani de általában az a vége mindig hogy gta.exe működése leállt. tiszta windows van telepítve, tehát nem frissítettem, a játékot is újra letöltöttem a social clubbal, catalyst-ból meg minden egyéb driverből a lehető legfrissebb van fent, hőfokok stabil 60 fokon vannak a videokártyán és a procin is. egyszerűen nem jövök rá hogy mi lehet a probléma...
  • Ironman2
    Az volt itt a gond hogy hiányzott a microfos media player,mivel a 8.1-es windows N-es jelölésű volt,tehát kibuherált,és annak idején is fel kellett raknom külön a media playert,ezért a windows update is N-es jelölésű-re frissitette a win 10-re,tehát ugyanúgy le kellett töltenem a media packet hozzá.Az N-es jelölésü windowsokban nincsenek meg a mediafájlok.A játék meg nem indul a microfos media player nélkül.Beleerőltették.
    Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2015.08.11. 01:38:36
  • Bal0924
    Ha nem törlődött az a mappa ahová tetted a GTA-t, Akkor 10perc alatt felmegy. :)

Én több órányi telepítésre felkészültem és mikor ugyan oda rakattam a játékot mint előtte volt. Seperc alatt felrakta és csak 53MB-ot töltött le.
  • patchaou
    OK,de ha nem ragaszkodunk a fix 60-hoz hanem megelégszünk egy stabil 40-el akkor máris megússzuk a dolgot egy jóval olcsóbb konfiggal :)
  • NEOreg3
    fullHD fix 60-at értek zökkenőmentes alatt

mint a videóból látható még a Titan X sem elég az említett CPU-val és arról már ne is beszéljünk, hogy pl az erdős területek jobban izzasztják a gépet, mint a GTA 5 beépített benchmarkja
  • patchaou
    4k felbontáson lehet, de ha fullHD-ra az nem elég ott valami egyéb gond van.
    Utoljára szerkesztette: patchaou, 2015.08.10. 20:27:19