Ősszel indul az iPhone 5 gyártása

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na, ahhoz kellene a korrektség és a tárgyilagosság, csak az is le vagyon tiltva Steve bácsi által, háhá

Ha mindent elhiszel, amit olvasol, inkább felejtsd el a bet?ket! Japán közmondás

Pretorian
Az a legalapabb 16 gigás verzió ára, a "csúcsmodellre" tegyél még egy százast barátom ;D

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

narumon
???
Ipad2 - 139.900
Galaxy Tab - 124.900
Motorola Xoom - kb 200.000 Ft
Dell Streak 7 - még nincs de 120.000 körül

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

5c0rp330n
szerintem az sgx543-ra gondolsz aminek koze nincs az apple-hoz, ahogy a cortex a9-nek sem, az apple ezt a kettot tette egy chipre es nevezte el a5-nek amit egyebkent pont a samsung gyart nekik, szoval meglehetosen egtevesztes az az apple a5 elnevezes, nem sok kozuk van az egesz dologhoz a valosagban.

Pretorian
Hát közel nem annyiért mint az iPad 2-t, pont ez a lényeg ember!

narumon
"Egyébként meg ez majd akkor lesz jogos (tehát soha), ha ugyanolyan árban adják, mint a konkurens gyártók cuccait"

Akkor nézd meg, hogy a konkurens gyártók mennyiért adják a tableteket. Lásd Samsung Galaxy Tab, Motorola Xoom, Dell Streak, Toshiba Folio.... hajrá hajrá

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
Szervusz, levente68!

"Örömmel látom, nem változol, a tárgyilagosság szele soha nem fog megérinteni, nagyszerû."

Bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejû? :o

"Nem túlárazottak az Apple cuccai? Nem ócskább hardverelemekkel, hiányosságokkal, korlátokkal teliek?"

Mit nevezünk hiányosságnak és korlátnak? Nem tudok jelenleg olyan telefonról a piacon ami mente lenne hiányosságtól és korláttól. Az Iphone is csak egy olyan telefon amiben vannak ilyenek de részemrõl a legkevesebb.

"A BMW jobb, mint a Suzuki?"

Igen.

"Mit ad neked a BMW a Suzuki árszintjén?"

Egy új szuzuki áráért maximum egy használt BMW-t. Viszont ez a használt BMW még akkor is lényegesen nagyobb minõséget és luxust képvisel mint az új szuzuki, sokkal jobb menettulajdonságokkal és kényelemmel. Továbbá nem fog akkorát zuhanni az ára mint az új szuzukinak, és lényegesen jobb feltételekkel tudok majd kiszállni belõle. Mhm, most így átgondolva még egy indok, hogy miért nem vennék soha szuzukit.

"csúcstechnológiát is képvisel, ami azért a BMW-t is erõsen veri, ráadásul árban is!"

Kíváncsi lennék, hogy melyik Szuzuki autó vagy ahhoz használatos dologban van olyan Szuzuki csúcstechnológia ami veri a BMW-t??

"õk csak GYÁRTATNAK, gyár-TAT-nak! Így a komoly elismerés nem õket illeti, csak hát egy Apple fanatikusnak derogál más céget elismerni, miközben a cuccában annak a terméke dolgozik, csak álnéven...."

Ezzel szerintem mindenki tisztában van, de ezt ne sarkosítsd már le az applere! Tudod a HP is veszi bele a dolgokat meg a Dell is. Sõt a BMW is vesz az autójába dolgokat és a Szuzuki is. Sõt a Verbatim sem gyárt lemezt, mégis az egyik legnagyobb lemez forgalmazó. A sort folytathatnám még napestig a világ élvonalába tartozó cégekkel.

"Mikor fogsz két telefont korrekten összehasonlítani?
Vagy a szolgáltatódtól "kedvezményesen" kapott árat nézed mindkettõnél, vagy a teli árat, az a korrekt."

Én mindig is így néztem.

"Ha te milliókat tettél a T zsebébe, kiszámoltad már, mekkora "kedvezménnyel" kaptad a szifonodat százalékosan? Nem és nem fogod..."

Ezt sajnos nem tudom kiszámolni. Mentségemre legyen mondva vannak más telefonok is a cégemnél, azoknál sem tudom ezt kiszámolni.

"Ha egy "ingyen" (háhá) kapott és jailbreakelt szifont egy teli áron vett és eredeti állapotú SGS-sel (és nem egy gyengébbel) hasonlítasz, akkor már sok helyen kiteheted az egyenlõségjelet, de még így is marad néhány egyeseknek nem ok nélkül fontos pont, ahol befürdik a szifon, de ez nem korrekt összehasonlítás, de nem ám!"

Hasonlítsd úgy össze mindkettõt, hogy mindkettõt ingyen vagy kedvezményesen kaptad vagy ahogy akarod. Számtalanszor leírtam már hogy az SGS részemre nem nyújt semmilyen elõnyt? (vagy megint jössz az FM rádióval pl, amit be sem kapcsolok?) Talán fel kellene fognia a magyar embereknek is, hogy azért fizessen amit használ. Az anyagminõség különbségrõl meg leírtam a véleményemet. Egyébként olyankor hol vagy amikor Nokiás vagy HTC-s szidja az SGS-t? Olyankor soha nem látlak. Lehet, hogy te azt gondolod, hogy az SGS a világ legjobb telefonja, de azért vannak páran akik ezt nem így gondolják.

"502 alkalmazás van a gyári állapotú SGS-emen, köztük azért a legócskábbak már nincsenek, de vannak esszenciálisak szép számban, nálad mi a helyzet?"

Nekem kb 20-25 alkalmazás van a telefonomon (a számítógépen lényegesen több), ennél többre nem nagyon szokott szükségem lenni.

"ha te meg mernéd és tudnád, no és persze lehetne terhelned a szifont ilyen mértékben, az is fagyogatna, sõt szifonnak ez se kell hozzá, hogy lefagyjon, akkor mit tehetnél?"

Egyrészt meg lehet tenni, miért ne lehetne, egy barátomnak is rengeteg alkalmazás van egyszerre az iphoneján majd összehozlak vele, nekem nem kell többszáz alkalmazás, mit csináljak vele? Amúgy az iphoneom egyetlenegyszer sem fagyott le.

"Megvárod, míg totál lemerül az akksija, ekkor újraindíthatod, shirály..."

Miért kéne megvárni, hogy lemerüljön az aksija? Egyáltalán mirõl beszélsz. Akkor indítod újra amikor akarod.

"Ez csak egy, ami eszembe jutott hirtelen és ahogy én, úgy te is tudsz sok további hiányosságról, legfeljebb nem ismered el semmiképp..."

Most sem írtál egyetlenegy hiányosságot sem. Melyik lenne az? Az hogy nem lehet akár 500 alkalmazást rárakni? Miért ne lehetne? Nem lehet újraindítani? Miért ne lehetne? Még resetelni is lehet ha végleg kiaakadna. Szóval ugyanott tartunk mint számtalan másik forumban, hogy TE ELKÉPZELED, hogy mit nem tud az iphone, de arra már nem figyelsz amikor leírjuk, hogy ez csak a te fejedben létezik.

"Ugye, nem felejtetted el, hogy Samu proci van a szifonban?!? Juj, fel ne ébredj..."

Van benne Samsung chip is, de ugye nem felejted el hogy a samsung telefonodban is ugyanaz az ARM általá gyárott cpu mag dolgozik, és ugye nem felejtes el, hogy a samsung telefonodban is egy Imagination Technologies PowerVR SGX dobog? Ugye nem felejted el, hogy a Gorilla Glass üveget a Corning gyártja, ugye nem felejted el, hogy az audio Dacot a Wolfson, ugye nem felejted el, hogy.... sorolhatnám jó sokáig. Ennyit errõl.

Egy Fingshung Tesco-s DVD játszó is olyan 9990- Forintért mint a 300 ezres denon :-) csak nem néz ki úgy, nem szól úgy és néha ledarálja a lemezt :-)
Milyen BMW-t akarsz te verni Suzukival ? :-) árban maximum..... de semmi másban :-)
A Samu prociját meg az ARM fejlesztette ki... TE IS ÉBREDJ FEL, BÉRGYÁRTÁSRÓL SZÓL A VILÁG !!!
iPhone hiányosságai :-) mert az Androidnak nincsenek mi ? Pl az hogy szar az egész, a market meg tele hulladék, és sok telefonon üzemképtelen appokkal.... ÉBRESZTÕ !!!

Mindenki annyit ugat.. miért nem csináltok jobbat ???? tessék fejleszteni, üzletitervet írni és befektetõt keresni !!! IDIÓTÁK !!!
Pretorian
Most telefonokról van szó vagy tabletekrõl?
Egyébként meg ez majd akkor lesz jogos (tehát soha), ha ugyanolyan árban adják, mint a konkurens gyártók cuccait. Hát ha kétszer-háromszor annyit fizetek valamiért, akkor legyen már jobb baszod!

Szervusz, narumon!

Örömmel látom, nem változol, a tárgyilagosság szele soha nem fog megérinteni, nagyszerû.

Nem túlárazottak az Apple cuccai? Nem ócskább hardverelemekkel, hiányosságokkal, korlátokkal teliek?
A BMW jobb, mint a Suzuki?
Mit ad neked a BMW a Suzuki árszintjén?
Ha képben lennél, tudnád, hogy a Suzuki nem csak olcsó, fõleg errefele (Balkán) szükségszerûen egyszerû dolgokat gyárt és azt is tudhatnád, hogy olyan csúcstechnológiát is képvisel, ami azért a BMW-t is erõsen veri, ráadásul árban is!

Azt is felfoghatnád, hogy az szifon alkatrészeit NEM az Apple gyártja, õk csak GYÁRTATNAK, gyár-TAT-nak! Így a komoly elismerés nem õket illeti, csak hát egy Apple fanatikusnak derogál más céget elismerni, miközben a cuccában annak a terméke dolgozik, csak álnéven....
Mikor fogsz két telefont korrekten összehasonlítani?
Vagy a szolgáltatódtól "kedvezményesen" kapott árat nézed mindkettõnél, vagy a teli árat, az a korrekt. Ha te milliókat tettél a T zsebébe, kiszámoltad már, mekkora "kedvezménnyel" kaptad a szifonodat százalékosan? Nem és nem fogod...
Ha egy "ingyen" (háhá) kapott és jailbreakelt szifont egy teli áron vett és eredeti állapotú SGS-sel (és nem egy gyengébbel) hasonlítasz, akkor már sok helyen kiteheted az egyenlõségjelet, de még így is marad néhány egyeseknek nem ok nélkül fontos pont, ahol befürdik a szifon, de ez nem korrekt összehasonlítás, de nem ám!

502 alkalmazás van a gyári állapotú SGS-emen, köztük azért a legócskábbak már nincsenek, de vannak esszenciálisak szép számban, nálad mi a helyzet? Ha valamelyik szarul mûködik, megy a levesbe, de pl. tegnap az egyik nagyon bekavart, így a gép lefagyott, ilyen most fordult elõ összesen csak néhányadik alkalommal, ez egy ilyen erõs leterheltségnél nem számottevõ, ha te meg mernéd és tudnád, no és persze lehetne terhelned a szifont ilyen mértékben, az is fagyogatna, sõt szifonnak ez se kell hozzá, hogy lefagyjon, akkor mit tehetnél?
Megvárod, míg totál lemerül az akksija, ekkor újraindíthatod, shirály...
Ez csak egy, ami eszembe jutott hirtelen és ahogy én, úgy te is tudsz sok további hiányosságról, legfeljebb nem ismered el semmiképp...

További minden jót kívánok, processzortestvér, háháhá
Ugye, nem felejtetted el, hogy Samu proci van a szifonban?!? Juj, fel ne ébredj...

Ha mindent elhiszel, amit olvasol, inkább felejtsd el a bet?ket! Japán közmondás

narumon
Fika hardver = elég ha megnézed az Ipad2-t. Valahogy alázza teljesítményben az összes piacon lévõ szereplõt olyan fika. Fél év késéssel lesz talán olyan ami felveszi vele a versenyt.

Pretorian
Kinek a droid, kinek a paplan. Én szifont mondjuk csak levélnehezéknek vennék, vagy sörnyitónak, de végül is igazad van.
Egyébként Androidból is drágák néha a "ropogós mûanyag szarok" (Galaxy S), illetve a prémiumkategóriás WinMo-készülékek is készülnek néha fröccsöntött mûanyagból (Omnia 2 anno).
A szifon (ahogy a Mac is) inkább a dizájnról szól, a konkurencia megoldásaihoz képest fika hardvert raknak a csillogós házba, meg adnak hozzá a csilli villi oprendzsert, ami funkcionalitásában azért hagy "némi" kívánnivalót maga után.
Aztán elbasznak egy valag zsugát marketingre, meg Steve Jobs kiáll a pódiumra, mond 1-2 okosságot, oltogatja a Google-t és a Micosoft-ot, és ennyi. Dõl a lé.

Az Apple nem olcsó, az USA-ban is felpozícionáltabb az ára, de pl drágább sokszor egy Dell munkaállomás ugyanazzal, vagy gyengébb kiépítéssel, mint a MacPRO....stb.

Vannak akiknek nemjóóó, vannak akiknek jóóó... ennyi. Kinek a droid, kinek a szifon...ennyi...
Nem értem mit kell itt fröcsögni 1-2 hikomatnak az iPhone ellen... na és ?? Akinek az kell azt vesz.
Én nemrég vettem 3GS-t tökéletesen megfelel, mindent amit szeretnék meg tudok csinálni rajta.

Ha valakinek az Android a jobb, akkor vegye azt amelyik olyan... a jobbak ott is drágák, a ropogós mûanyag szarok az olcsóbbak.... ennyi.

Az iPhone csak itt drága magyarosztánban, mint minden más !!!

A multik szemetek :-) való igaz...mindenki pénzt akar keresni....

De menj be a KFC-be...és mondd az eladó szemébe, hogy adja oda 100 Forintért a csirkecombot, mert akkor is van rajta haszna, hiszen 35 HUF / Darab a Taravis Kft, és az Aviland szállít nekik :-)

Kóláért se fizess 350 Forintot egy ilyen helyen, mert a pohár 8 Ft, a szivószál 1, a tetõ pedig 2.... a 4 dl üdítõ pedig decinként 7 Fortint...... És mielõtt megkérdõjelezne valaki, felsõvezetõ voltam náluk 3 évig.
passatgt
mondjuk ezzel az alig-al óvatosan, mert pl ott a nvidia tegra amit istenítettek, aztán az apple a5 meg 3-4szer gyorsabb lett😄
de amúgy nem fognak itt változtatni, szokásos idõben jön az iphone 5 szerintem

5c0rp330n
"Galaxy II S" -> ilyen telefon nincs, Galaxy S II az amirol itt szo lesz.
egyebkent erdekes helyzet lesz ez igy, az S II ha tenyleg fel evvel korabban jelenik meg a kovetkezo iphone-nal, akkor a samsung eleg szep nagy piacot hodithatna el most az apple-tol akik alig fognak tudni barmiben is jobb telefont csinalni fel ev mulva is mint amilyen a mar majdnem megjelent S II lesz.

narumon
Hát de aki ilyenkor vesz az meg is érdemli. Meg kell várni, hogy a T (meg a többiek) behozzák, és lámlám egybõl csak 117e forint mondjuk egy törzstésnek. Ez meg nem az a hanyattvágó összeg bárhogy is próbálják a hangulatot kelteni itt néhányan.

narumon
Ha így gondolod akkor elég sokan majmolják a világon még usat, legalábbis az iphone eladásokat nézve.

BaLeeX
Amíg sokan úgy gondolják, hogy attól lesz valaki király csávó mert meg tudja venni méregdrágán a legújabb szifont és aki fikázza az biztos csak azért mert neki nem telik rá, addig menni fog az Apple-nek.

Nagy összegben mernék fogadni rá, ha valaki hasonló hozzáállással kijönne valami tech cuccal itt nálunk Mo-on (hasonló hozzáállás alatt azt értem, hogy reklámszöveg+népbutítás+design) és jó drágán adná, na akkor marha hamar csõdbe menne.
Bezzeg az USA-ban ezt is meg lehet csinálni, mi meg majmoljuk õket mert az menõ. Ez van, ez egy ilyen ország. 😊

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

Cumshot
Szar Szifon biztos lesz vagy 400000 forint az import az elsõ 2 hónapban amikor itthon még nem forgalmazza majd senki. Egyébként ma már 3G-t lehet kapni 40-ért használtan jó állapotban, az Android alaposan megb*ssza a piacot, aminek én teljes szívembõl örülök.

i5-2400 II 8GB HyperX Fury 1600MHz II Sapphire 280X Vapor-X Tri-X OC 3GB II Chieftec CTG-750C II Sound Blaster X-Fi HD II ATH-M30X

narumon
Jajj ez nagyon szánalmas volt cicafiú... Remélem tudsz ennél jobbat is. 😞

Ja és tükörben vagy felülrölfényképen jól látszódjon ám a fas.bokon meg az iwi.-en ki a király!<#kocsog>
Tanulság, aki iFonFan az védi annak ellenére hogy nem tud ezt azt "fel kell törni át kell konvertálni" a normál használathoz!
Ja és mindezt drágán és nõi telefon designel hmm. csak velem van a baj vagy az egész világ megbolondult?
Nem baj az a cicafiú aki megengedheti használja is, nem áll senki az útjába, sõt javaslom egybõl akkor kell megvenni amikor megjelenik mert úgy a legdrágább és legmenõbb faszacsávósrajkirály. áááá... futás a Plázába...
narumon
Szerintem nem jár garanciavesztéssel, ráadásul a büdös életben meg nem mondja senki hogy a telefonod jailbreakelve volt vagy nem.

passatgt
jailbreak nem jár garanciavesztéssel

"is akarok ezen változtatni. Ha szeretnék, akkor kb 20 percembe telne jailbreakelni a készüléket, és onnantól kezdve olyan szinten testre tudnám szabni a készüléket ahogy akarnám."

És buktad a garanciát 😄

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Mocskos multi! uristen! ezek profitálni akarnak az Iphone-ból! Milyen mocsok egy cég! nemhogy elõállítási áron adnák + 1 forintért!

drága? ne vedd meg. nekem a BMW is drága, mégse sírok ha más segge alatt az van. vegyél olcsóbb alternatívát, nekem is az van.
Sok embernek még mindig nem tûnt fel hogy nem elsõsorban magyarorszagi piacra szánták a telót. Angliában 2 hét alatt simán megkeresed a kártyafüggetlen iphone 4 árát.
Elõállítási költség feleannyi? Kiváncsi lennék hány termék elõállítási költségének néztetek utána mondjuk a supermarketekben....

Persze nem olcsó!
De ez csak nálunk probléma!
Amerikában 0-100$ között mozog az ára!
nyugati szomszédunknál 1€ elõfizetéssel!
Angliában 500font gyári függetlenül!!!
GregSB
Lassan 2 éve használok szifont, de nem érezem hogy szoftveresen agyonkorlátozott lenne. Sok ismerõsömnek van androidos telója, még nem volt olyan helyzet amit én ne tudtam
volna negoldani, õk meg igen a telefonunkról.

Flash hiánya engem nem korlátoz semmiben. Mindig át tudtam eddig hidalni, és nem is vészesen. Néhány példa:
-meg akartam tudni egy étterem, kávézó, egyéb hely elérhetõségét, akiknek teljesen flash alapú volt a honlapjuk. Gúglival rákerestem, és mindig meg tudtam minden infót amire szükségem volt.

-haver átküld egy vicces flash videót egy alternatív oldalról, ami sem html5-öt, sem direkt .mov vagy .mp4 megnyitási lehetõséggel sem bír (az összes nagy videómegosztó támogatja valamelyiket). Megoldás: megnézem a linket Skyfire browserban, az átkonvertálja a flash tartalmat 1-2 perc alatt, és már nézem is a videót.

-Kedvem szottyan játszani valami egyszerû flashes játékkal: szinte az összes ilyennek van ingyenes megfelelõje az appstoreban. Konkrét példákat is tudok mutatni, gyakorlatilag az összes populáris flash játékot portolták már iphonera (yeti sportstól, a crush the castle-n át, a fraggerig minden megtalálható)

Szóval a flash hiánya nekem még nem okozott gondot soha.

Az sem igaz, hogy a programok durván korlátozva lennének. Az igaz, hogy a rendszer viselkedésébe egy progi sem nyúlhat bele, de én nem
is akarok ezen változtatni. Ha szeretnék, akkor kb 20 percembe telne jailbreakelni a készüléket, és onnantól kezdve olyan szinten testre tudnám szabni a készüléket ahogy akarnám. Teljesen le tudnám cserélni az UI-t egy általam átrajzoltra, vagy választhatnék a több ezer Theme közül. Válogathatnék a több tucat mod közül, amik gyorsmenüket kapcsolnak be a képernyõ tetején, naptár, email widgeteket tesznek ki a lock screenre és kb estig sorolhatnám hogy még mi mindent csinálnak. Ha valaki akarja, az teljesen testre tudja szabni az iphonet is, nem nehéz.

Nincs közös tárhely: ingyenes filekezelõ appokkal át lehet hidalni. Ezek segítségével gyakorlatilag pendriveként tudod használni a telefont, wifi hálón vagy kábeles csatlakozáson keresztül. Ez megy jailbreak nélkül is.

Szóval ezek a kifogások már rég nem igazak. Drágának drága a készülék, de ha tud 1-2 évre elõre tervezni az ember, akkor meg tudja venni részletre, és amikor 2-3 év után el akarja majd adni, akkor az egyik legértékállób telefont fogja árulni a piacon, sokkal kevesebbet fog rajta bukni mint sok más csúcskategóriás telefonon. Minden nézõpont kérdése.

InfectedMann
"- Nincs flash támogatás."
Mert kihalóban van a flash és amúgy is kell a francnak az a trágya platform. A videómegosztók nagy része már iPhone kompatibilis.

"- A böngészõ a mobil szegmensben a leggyengébb.."
Szerintem inkább az egyik legjobb.

@fergusonpapa: ne foglalkozz velük 😊 Ha valami már olcsóbb, mint itthon az biztos lopott...

Amúgy engem nem érdekel mennyire divat az iPhone, ha nem lesz már az, akkor is iPhone-ot fogok venni. Még most is egy elsõgenerációs iPhone-t használok, mert még mindig elég arra amire használom, de ha a jövõben megtehetem, egybõl váltok iPhone4-re, hogy pár évig megint ne kelljen új telót venni.

http://www.avpuniverzum.hu AsRock A780GXH - AMD Athlon II X2 250 - 2GB DDR2 OCZ Reaper 1066Mhz - Sapphire HD4850 Toxic - 250GB+200GB Samsung SATA2 HDD - FSP 350W - Acer 19\"

narumon
Esetleg próbáld meg elképzelni, hogy valaki NEM divatból veszi, hanem mert amire használja arra ez a legjobb.

narumon
"Egy iPhone elõállítási költsége bõven a fele az árának ..."

Szerintem jóval kevesebbnek kell lennie, ha fele az elõállítási költség a jelenlegi árnak akkor nem lehetne ennyiért adni, csak nullszaldósan vagy erõs veszteséggel. A reális az valahol az eladási ár 20-30%-a. Ha ennél több akkor az bukta, és ez nem cégfüggõ ez mindegyikkel így van.

narumon
"Ez elég szubjektív ... valakinek a Ferrari ára is 'megfelelõ' ... és vagy vesz ... vagy mégsem vesz ..."

Így van a Suzuki is olcsóbb mint a BMW, én mégsem vennék soha Suzukit.

"Pl az iPhone ára a pénztárcámhoz képest nekem is 'megfelelõ' lenne, de az ár/érték aránya már nagyon nem, és eszem ágában sem lesz ennyi pénzt kiadni valaha egy okosnak nevezett telefonért."

Nekem pont az ár/teljesítmény aránya tûnt a legmegfelelõbbnek, bár ha olcsóbb lenne annak csak örülnék 😊 Szerencsére egyelõre így is megengedhetem magamnak, hogy megvegyem mindig az újat. (Bár az iphon5 a hírek szerint nem fog olyan újdonságot hozni ami miatt megvenném, lehet hogy ez a csere most elmarad)

A fórum ismét jobb mint a cikk!
Szépen rá is világit a lényegre, az Apple Hi-Tech divat gyártó, szinte elsõként rukkol ki az újjitásokkal, de ez nem jelenti hogy jobb vagy olcsóbb a konkurens termékeknél! Az Sony Xperia a Samsung Galaxy megjelenése is szebb, de a Dell Lightning vagy a Dell Streak is egy jobb elképzelés, szerintem de ez csak az én meglátásom de Pl. nõknek meg nagyon tetszik az iPhone megjelenése.
Ezen kívül ott vétett nagyot az Apple hogy Flash ellenes kampányt csinált az iPhon-al, vagy a programok korlátozása sem a legjobb húzás, és a használatát is erõsen korlátozó baki hogy nincs közös minden alkalmazás által elérhetõ tárhely.
Erre még rászámoljuk a nyilvánvalóan magas árát, hát nem tudom inkább veréb mobilnak kellene hívni mert aki divatból megveszi az igazi......
Azért ez nem kifejezetten egy vezetõ kategóriába illõ profil.
asysoft
Nem volt gunyorosság, csak eddig nem láttam ilyen áron független iPhone-t (USA-ban ugye csak AT&T-nél illetve CDMA verziót Verizonnál kapni; holland apple honlapon meg 599 EUR-t írnak). Viszont lehet ráleltem a dolog nyitjára, kanadában lehet kapni függetlenül 659 CAD-ért, ami ~127e HUF - kérdés, ott is áfa nélkül rakják-e ki az árakat, ahogy szomszédjuknál, bár gyanítom ez ott is "megoldható"...

/*WTF?!*/

fergusonpapa
mi ez a gunyoság.nem lopot.

ha van ismeröseid közt avgy esetleg tevagy az aki apple terméket vett söt szinte bármit usa-bol akkor tudod h a dollárt hiphop euroban nézik nem számitják át.igy ha iphone 4 mondjuk 600dolár europában 600euro.érdekes ugye?? ugyanez van szoftvereknél is pl streamen.Igy az ár már teljesen reális.

Az ismerös meg üzletböl hozta olyan mint a mediamarkt,elektronikai üzlet.ezért mondom nem lopot nem jailbreakelt se semmi,eredeti doboz.Rokona megvette és lepostázta neki.

egyéb probléma?!

komolyan itt csak a kötöszködés és trollkodás megy 😊szánalmas.

www.icewebhu

asysoft
Hát, érdekes. Vajon mi lehet a forrás, közvetlen a gyár?<#idiota>

/*WTF?!*/

fergusonpapa
sztem igen.bontatlan eredeti doboz minden szar.és nincs jailbreakelve a telo se semmi.

www.icewebhu

asysoft
Gondolom annyiért nem "gyári független".

/*WTF?!*/

fergusonpapa
Egyik ismerösöm most hollandból hozot függetlenül iphone4,magyar nyelv minden, 125 plusz 5 szállitás.doboz minden.

Az inkább szégyen h médiamarktban 300e ....3 lakat alat bezárva 1db..nem tudom mit várnak azok.ha valóban ilyen ára lenne megse szolalnék 😊

www.icewebhu

asysoft
Szerintem hardware-n tudnának lefaragni, mondjuk kiadják 3GS-t újracsomagolva, elõlapi kamerával, giroszkóppal, voila, kész is az iPhone5 Mini. Általad írt hiányosságok közül számomra az SMS kézbesítési jelentés hiánya a legfájóbb, a böngészõs megjegyzéssel viszont nem tudok egyetérteni: melyik mobil browser jobb nála? Eddig S60v5-öt használtam, gyári böngészõ említésre sem érdemes, Opera Mobile már jobb, de iOS-é gyorsabb (mielõtt valaki hardverre fogná, HD2-n is próbáltam). Igazából flash hiányán kívül (amit kötve hiszek, hogy valaha bele fognak rakni) egyedül a desktop böngészõként való azonosítás hiányzik számomra. Meg az, hogy ne csak portrait módba lehessen rögzíteni a kijelzõt<#idiota>

fergusonpapa: szerintem is durván túlárazott, hasonlítsuk össze pl egy iPad árával:
iPad2 16GB WiFi - 479 EUR
iPhone4 16GB- 659 EUR
iPhone3GS 8GB - 539 EUR
(Forrás: olasz Apple honlap, ott árulják kártyafüggetlenül is, de idehaza is hasonlóak az arányok...)
Persze, minek adják olcsóbban, ha ennyiért is viszik, más sem tenne másként...

/*WTF?!*/

fergusonpapa
persze teljesen igazad van mert nem potolhatatlan s elég státuszszinbolum.
Az fizesse meg akinek pénze van rá.
A véleményem inkább azoknak szól akik azt mondják h egy 20e ftos androsidos telo jobb mint az iphone4..mert van ilyen sok.(sajna)

apple ahányszor kiadot a kezébõl valamit mindig a felsõ kateoriát célozta meg.
Egy samsungnál meg van 3 réteg is,de ami náluk is felsõ szint az ugyanennyibe kerül.

www.icewebhu

Laza
Az, hogy a konkurencia is ennyiért árulja a termékét, még nem egyenlõ azzal, hogy annak az ára is elfogadható ...

Egy iPhone elõállítási költsége bõven a fele az árának ... nyugodtan lehetne olcsóbb, ha nem a profit maximalizálás lenne a cél. Meg miért is lenne olcsóbb, ha a sokan így is megveszik ... ez a készülék manapság inkább 'drága divat', mintsem tényleg egy pótolhatatlan, szükséges eszköz. Leginkább villogás, státuszszimbólum egy ilyet birtokolni, mert drága, és sokan majmolják ... 😊
És ez aztán tényleg tapasztalat 😛

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Laza
Ez elég szubjektív ... valakinek a Ferrari ára is 'megfelelõ' ... és vagy vesz ... vagy mégsem vesz ...

Pl az iPhone ára a pénztárcámhoz képest nekem is 'megfelelõ' lenne, de az ár/érték aránya már nagyon nem, és eszem ágában sem lesz ennyi pénzt kiadni valaha egy okosnak nevezett telefonért.

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

fergusonpapa
jelenleg egyárban van a samsung galaxyval az uj iphone (maximum kicsi eltérés) én ennek tekintetében nem nevezném tulárazottnak.Csak nincs alsó kategoriáskészülékük,mindig a legjobbat akarják piacra dobni,remélem ez igyis marad.

www.icewebhu

narumon
Ez egy jó kérdés, kevesebb vita lenne a forumon az biztos, ha sokan elismernék ezt. Nekem viszont az ára is megfelelõ volt, úgyhogy ez engem pl nem érintett.

narumon
"- Nincs közös minden alkalmazás által elérhetõ tárhely."
igaz.

"- Nincs flash támogatás."
devan.

"- A böngészõ a mobil szegmensben a leggyengébb.."
ezt mire alapozod?

"- A szigorú policy miatt korlátozott a programok lehetõségei."
Ez is így van bár ezt ugyanúgy lehet az elõnyök közé is sorolni.

nem te vagy az egyetlen, ha feltûnt volna mindenki azt mondja hogy túlárazott. Én is ezért nem veszek... na meg mert erõsen korlátolt szoftveresen.

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)