105
-
#25 Lassan 2 éve használok szifont, de nem érezem hogy szoftveresen agyonkorlátozott lenne. Sok ismerősömnek van androidos telója, még nem volt olyan helyzet amit én ne tudtam
volna negoldani, ők meg igen a telefonunkról.
Flash hiánya engem nem korlátoz semmiben. Mindig át tudtam eddig hidalni, és nem is vészesen. Néhány példa:
-meg akartam tudni egy étterem, kávézó, egyéb hely elérhetőségét, akiknek teljesen flash alapú volt a honlapjuk. Gúglival rákerestem, és mindig meg tudtam minden infót amire szükségem volt.
-haver átküld egy vicces flash videót egy alternatív oldalról, ami sem html5-öt, sem direkt .mov vagy .mp4 megnyitási lehetőséggel sem bír (az összes nagy videómegosztó támogatja valamelyiket). Megoldás: megnézem a linket Skyfire browserban, az átkonvertálja a flash tartalmat 1-2 perc alatt, és már nézem is a videót.
-Kedvem szottyan játszani valami egyszerű flashes játékkal: szinte az összes ilyennek van ingyenes megfelelője az appstoreban. Konkrét példákat is tudok mutatni, gyakorlatilag az összes populáris flash játékot portolták már iphonera (yeti sportstól, a crush the castle-n át, a fraggerig minden megtalálható)
Szóval a flash hiánya nekem még nem okozott gondot soha.
Az sem igaz, hogy a programok durván korlátozva lennének. Az igaz, hogy a rendszer viselkedésébe egy progi sem nyúlhat bele, de én nem
is akarok ezen változtatni. Ha szeretnék, akkor kb 20 percembe telne jailbreakelni a készüléket, és onnantól kezdve olyan szinten testre tudnám szabni a készüléket ahogy akarnám. Teljesen le tudnám cserélni az UI-t egy általam átrajzoltra, vagy választhatnék a több ezer Theme közül. Válogathatnék a több tucat mod közül, amik gyorsmenüket kapcsolnak be a képernyő tetején, naptár, email widgeteket tesznek ki a lock screenre és kb estig sorolhatnám hogy még mi mindent csinálnak. Ha valaki akarja, az teljesen testre tudja szabni az iphonet is, nem nehéz.
Nincs közös tárhely: ingyenes filekezelő appokkal át lehet hidalni. Ezek segítségével gyakorlatilag pendriveként tudod használni a telefont, wifi hálón vagy kábeles csatlakozáson keresztül. Ez megy jailbreak nélkül is.
Szóval ezek a kifogások már rég nem igazak. Drágának drága a készülék, de ha tud 1-2 évre előre tervezni az ember, akkor meg tudja venni részletre, és amikor 2-3 év után el akarja majd adni, akkor az egyik legértékállób telefont fogja árulni a piacon, sokkal kevesebbet fog rajta bukni mint sok más csúcskategóriás telefonon. Minden nézőpont kérdése. -
#24 "- Nincs flash támogatás."
Mert kihalóban van a flash és amúgy is kell a francnak az a trágya platform. A videómegosztók nagy része már iPhone kompatibilis.
"- A böngésző a mobil szegmensben a leggyengébb.."
Szerintem inkább az egyik legjobb.
@fergusonpapa: ne foglalkozz velük :) Ha valami már olcsóbb, mint itthon az biztos lopott...
Amúgy engem nem érdekel mennyire divat az iPhone, ha nem lesz már az, akkor is iPhone-ot fogok venni. Még most is egy elsőgenerációs iPhone-t használok, mert még mindig elég arra amire használom, de ha a jövőben megtehetem, egyből váltok iPhone4-re, hogy pár évig megint ne kelljen új telót venni. -
#23 Esetleg próbáld meg elképzelni, hogy valaki NEM divatból veszi, hanem mert amire használja arra ez a legjobb. -
#22 "Egy iPhone előállítási költsége bőven a fele az árának ..."
Szerintem jóval kevesebbnek kell lennie, ha fele az előállítási költség a jelenlegi árnak akkor nem lehetne ennyiért adni, csak nullszaldósan vagy erős veszteséggel. A reális az valahol az eladási ár 20-30%-a. Ha ennél több akkor az bukta, és ez nem cégfüggő ez mindegyikkel így van. -
#21 "Ez elég szubjektív ... valakinek a Ferrari ára is 'megfelelő' ... és vagy vesz ... vagy mégsem vesz ..."
Így van a Suzuki is olcsóbb mint a BMW, én mégsem vennék soha Suzukit.
"Pl az iPhone ára a pénztárcámhoz képest nekem is 'megfelelő' lenne, de az ár/érték aránya már nagyon nem, és eszem ágában sem lesz ennyi pénzt kiadni valaha egy okosnak nevezett telefonért."
Nekem pont az ár/teljesítmény aránya tűnt a legmegfelelőbbnek, bár ha olcsóbb lenne annak csak örülnék :) Szerencsére egyelőre így is megengedhetem magamnak, hogy megvegyem mindig az újat. (Bár az iphon5 a hírek szerint nem fog olyan újdonságot hozni ami miatt megvenném, lehet hogy ez a csere most elmarad) -
MsUser #20 A fórum ismét jobb mint a cikk!
Szépen rá is világit a lényegre, az Apple Hi-Tech divat gyártó, szinte elsőként rukkol ki az újjitásokkal, de ez nem jelenti hogy jobb vagy olcsóbb a konkurens termékeknél! Az Sony Xperia a Samsung Galaxy megjelenése is szebb, de a Dell Lightning vagy a Dell Streak is egy jobb elképzelés, szerintem de ez csak az én meglátásom de Pl. nőknek meg nagyon tetszik az iPhone megjelenése.
Ezen kívül ott vétett nagyot az Apple hogy Flash ellenes kampányt csinált az iPhon-al, vagy a programok korlátozása sem a legjobb húzás, és a használatát is erősen korlátozó baki hogy nincs közös minden alkalmazás által elérhető tárhely.
Erre még rászámoljuk a nyilvánvalóan magas árát, hát nem tudom inkább veréb mobilnak kellene hívni mert aki divatból megveszi az igazi......
Azért ez nem kifejezetten egy vezető kategóriába illő profil. -
#19 Nem volt gunyorosság, csak eddig nem láttam ilyen áron független iPhone-t (USA-ban ugye csak AT&T-nél illetve CDMA verziót Verizonnál kapni; holland apple honlapon meg 599 EUR-t írnak). Viszont lehet ráleltem a dolog nyitjára, kanadában lehet kapni függetlenül 659 CAD-ért, ami ~127e HUF - kérdés, ott is áfa nélkül rakják-e ki az árakat, ahogy szomszédjuknál, bár gyanítom ez ott is "megoldható"... -
#18 mi ez a gunyoság.nem lopot.
ha van ismeröseid közt avgy esetleg tevagy az aki apple terméket vett söt szinte bármit usa-bol akkor tudod h a dollárt hiphop euroban nézik nem számitják át.igy ha iphone 4 mondjuk 600dolár europában 600euro.érdekes ugye?? ugyanez van szoftvereknél is pl streamen.Igy az ár már teljesen reális.
Az ismerös meg üzletböl hozta olyan mint a mediamarkt,elektronikai üzlet.ezért mondom nem lopot nem jailbreakelt se semmi,eredeti doboz.Rokona megvette és lepostázta neki.
egyéb probléma?!
komolyan itt csak a kötöszködés és trollkodás megy :)szánalmas. -
#17 Hát, érdekes. Vajon mi lehet a forrás, közvetlen a gyár? -
#16 sztem igen.bontatlan eredeti doboz minden szar.és nincs jailbreakelve a telo se semmi. -
#15 Gondolom annyiért nem "gyári független". -
#14 Egyik ismerösöm most hollandból hozot függetlenül iphone4,magyar nyelv minden, 125 plusz 5 szállitás.doboz minden.
Az inkább szégyen h médiamarktban 300e ....3 lakat alat bezárva 1db..nem tudom mit várnak azok.ha valóban ilyen ára lenne megse szolalnék :) -
#13 Szerintem hardware-n tudnának lefaragni, mondjuk kiadják 3GS-t újracsomagolva, előlapi kamerával, giroszkóppal, voila, kész is az iPhone5 Mini. Általad írt hiányosságok közül számomra az SMS kézbesítési jelentés hiánya a legfájóbb, a böngészős megjegyzéssel viszont nem tudok egyetérteni: melyik mobil browser jobb nála? Eddig S60v5-öt használtam, gyári böngésző említésre sem érdemes, Opera Mobile már jobb, de iOS-é gyorsabb (mielőtt valaki hardverre fogná, HD2-n is próbáltam). Igazából flash hiányán kívül (amit kötve hiszek, hogy valaha bele fognak rakni) egyedül a desktop böngészőként való azonosítás hiányzik számomra. Meg az, hogy ne csak portrait módba lehessen rögzíteni a kijelzőt
fergusonpapa: szerintem is durván túlárazott, hasonlítsuk össze pl egy iPad árával:
iPad2 16GB WiFi - 479 EUR
iPhone4 16GB- 659 EUR
iPhone3GS 8GB - 539 EUR
(Forrás: olasz Apple honlap, ott árulják kártyafüggetlenül is, de idehaza is hasonlóak az arányok...)
Persze, minek adják olcsóbban, ha ennyiért is viszik, más sem tenne másként... -
#12 persze teljesen igazad van mert nem potolhatatlan s elég státuszszinbolum.
Az fizesse meg akinek pénze van rá.
A véleményem inkább azoknak szól akik azt mondják h egy 20e ftos androsidos telo jobb mint az iphone4..mert van ilyen sok.(sajna)
apple ahányszor kiadot a kezéből valamit mindig a felső kateoriát célozta meg.
Egy samsungnál meg van 3 réteg is,de ami náluk is felső szint az ugyanennyibe kerül. -
#11 Az, hogy a konkurencia is ennyiért árulja a termékét, még nem egyenlő azzal, hogy annak az ára is elfogadható ...
Egy iPhone előállítási költsége bőven a fele az árának ... nyugodtan lehetne olcsóbb, ha nem a profit maximalizálás lenne a cél. Meg miért is lenne olcsóbb, ha a sokan így is megveszik ... ez a készülék manapság inkább 'drága divat', mintsem tényleg egy pótolhatatlan, szükséges eszköz. Leginkább villogás, státuszszimbólum egy ilyet birtokolni, mert drága, és sokan majmolják ... :)
És ez aztán tényleg tapasztalat :P -
#10 Ez elég szubjektív ... valakinek a Ferrari ára is 'megfelelő' ... és vagy vesz ... vagy mégsem vesz ...
Pl az iPhone ára a pénztárcámhoz képest nekem is 'megfelelő' lenne, de az ár/érték aránya már nagyon nem, és eszem ágában sem lesz ennyi pénzt kiadni valaha egy okosnak nevezett telefonért. -
#9 jelenleg egyárban van a samsung galaxyval az uj iphone (maximum kicsi eltérés) én ennek tekintetében nem nevezném tulárazottnak.Csak nincs alsó kategoriáskészülékük,mindig a legjobbat akarják piacra dobni,remélem ez igyis marad. -
#8 Ez egy jó kérdés, kevesebb vita lenne a forumon az biztos, ha sokan elismernék ezt. Nekem viszont az ára is megfelelő volt, úgyhogy ez engem pl nem érintett. -
#7 "- Nincs közös minden alkalmazás által elérhető tárhely."
igaz.
"- Nincs flash támogatás."
devan.
"- A böngésző a mobil szegmensben a leggyengébb.."
ezt mire alapozod?
"- A szigorú policy miatt korlátozott a programok lehetőségei."
Ez is így van bár ezt ugyanúgy lehet az előnyök közé is sorolni. -
sanyicks #6 nem te vagy az egyetlen, ha feltűnt volna mindenki azt mondja hogy túlárazott. Én is ezért nem veszek... na meg mert erősen korlátolt szoftveresen. -
#5 Szerintem meg jó telefon, csak az ára miatt nem veszek (miért én vagyok az egyetlen aki ezt beismeri? :) -
#4 elvileg megoldható... -
chuky123 #3 Mondjuk a flash nem támogatása miatt tényleg kizáró ok miatt tuti nem veszek
2011 ilyet csinálni ejnye-ejnye. -
#2 egy olcsó változat jól jönne... -
bigjoe #1 Mit akarnak még butítani az Iphone-on így is elég buta..
Nálam az, hogy még az sms "kézbesítési jelentés"-eket sem tudja kivágta a biztosítékot. A rend kedvéért még néhány hiányosság:
- Nincs közös minden alkalmazás által elérhető tárhely.
- Nincs flash támogatás.
- A böngésző a mobil szegmensben a leggyengébb..
- A szigorú policy miatt korlátozott a programok lehetőségei.
(A fikázóknak: volt iphone-om tehát ez tapasztalat)