Kávé
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Nothing is True, Everything is Permitted
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Ráadásul ha a kotyogosban hagyod miutan lefőtt az csak tovabb “ég” gyakorlatilag, ezzel is rontva a kávé izét.
Because I said so... that's why.™
Utoljára szerkesztette: becauseIsaid, 2021.01.22. 09:04:08
Utoljára szerkesztette: becauseIsaid, 2021.01.20. 10:14:39
Mi is így szoktuk, reggel frissen daráljuk a szemes kávét és akkor isszuk az első adagot, a másodikat meg délután, de addig átöntjük üvegpohárba és lefedjük, ivás előtt meg melegítés után kicsit megkavarjuk kiskanállal. Nem tudom, hogy ez számít-e valamit. Persze így sem teljesen olyan már, mint frissen.
De ez szerintem nem csak a kotyogós igaz.
Ettől függetlenül én is szoktam ilyet csinálni.
Amikor lefőzöm a kávét, az első csésze elég finom, a második csésze viszont kissé kesernyés ízű. Lehet azért, mert az elsőt reggel frissen iszom lefőzés után, a másodikat meg csak este felé? Addig ugye áll a kiöntőben a kávé, tehát nem friss.
Ez befolyásolhatja a kávé ízét?
"A prémium kávékat jellemzően egyirányú szeleppel ellátott zacskókba csomagolják, amelyek biztosítják, hogy a szemekből kiáramló gázok távozzanak a zacskóból, de a külső légkörből származó oxigént és nedvességet nem engedik a csomagolás belsejébe."
Sok mindent még nem tudnék mondani róla, amikor kivettem a dobozból, az első ami feltűnt, hogy kicsi. 3 személyest vettem, de nem gondoltam volna, hogy ilyen kicsi lesz. Nagyinak szerintem 6 személyes van, ezért tűnik nekem kicsinek. De teszi a dolgát, hozza az elvártat. 😊 Egyébként kaptam hozzá ajándékba örölt kávét és azon van az a kupak, ami nem tudom, hogy igazából mire jó.
Utoljára szerkesztette: Aries1984, 2021.01.18. 09:48:40
link
Utoljára szerkesztette: Aries1984, 2021.01.18. 09:38:24
Pár napja vettem egy Bialetti Moka Express kotyogós kávéfőzőt. Az első lépéseken már túl vagyok, már le főztem két adag kávét is.
Szeretném megkérdezni azoktól akik őrölt kávét vesznek, hogy a csomagolás felső részén mire való az a gomb szerű kupak? Gondolom van valami funkciója 😊
Utoljára szerkesztette: becauseIsaid, 2021.01.15. 13:31:17
Kapszulázok mostanába + arany omnia <#integet2>#integet2>
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
Én most egy ideje reggelente piros kupakos nescafét iszok. kellemes az íze, a dobozon a classic szó szerepel.
nem tudom a zöld kupakos brasiliero milyen lehet?
Holott elvileg azok a jobb kávék.
Ezzel csak én vagyok így?

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
Környezetemben nagyon népszerű a sárga színü tschibo family kv.
Engedtem a nyomásnak én is vettem egyet.
Holnap kipróbálom.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)