780
Mit és hogyan iszol, milyen gépen főzöd, avagy hol veszed?
-
Kepek #619 Nem értem, a 100% arabica kávéknak általában rosszabb ízük van mint a robusztoknak.
Holott elvileg azok a jobb kávék.
Ezzel csak én vagyok így? -
#618 De. -
#617 Már senki sem kávézik? :D
-
#616 Most vissza tértem az intsant jacobs krönungra.
:)
-
#615 Szép fotó,
klasszikus csésze. :) -
#614 -
Stockbauer33 #613 -
#612 Hozta azt az íz mert már sok helyen éreztem.
Nekem ízlik, még lehet hogy újra meg is veszem. -
#611 Buék
Környezetemben nagyon népszerű a sárga színü tschibo family kv.
Engedtem a nyomásnak én is vettem egyet.
Holnap kipróbálom. -
#610 -
Stockbauer33 #609 -
Stockbauer33 #608 -
Stockbauer33 #607 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#606 Szép a csomagolás!!
kv is finom lehet -
Stockbauer33 #605 Kisváltás
-
#604 -
#603 köszönöm szépen!! -
#602 Akkor mihamarabbi felépülést! És jó kávét. -
#601 Ezért használok kotyogót! :) -
#600 az, ne is mond.
fekvő gipszben vagyok itthon. -
#599 Meg kicsit feleslegesen sok műanyag szeméttel jár. -
#598 Lehúzás, a kávéipar nagy átverése, amúgy tényleg nem csinál olyan rossz kávét :) -
#597 Mi van veled, beteg vagy? -
#596 Én egy hete kávét se ittam, nem is gondoltam rá mostanáig. :D -
Stockbauer33 #595 Vettem egy spar-os akciós kapszulás gépet.Hozzá egy doboz Essenza Di Moka-t.Most ittam Lőször kapszulást.
Nem rossz -
#594 a cup of coffe -
#593 -
Stockbauer33 #592 :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#591 -
#590 Változó, min. napi kettő. Otthon darálós kávégép van, meló esetén kávéautomata -
#589 ja, az jó volt, meg diódaráló gép is volt
mindig mentem anyámmal vásárolni és a végén kiszedtem a gépből a maradék darált diót és megettem... -
#588 Dugattyus(french press) vagy kotyogos( moka pot), altalaban kettő. Egy csepegtetőst (dripper) akarok most beszerezni most mert nagyon finom kavet lehet vele kesziteni. Szerintem nincs olyan hogy a legjobb, ez attol fugg milyen izt szeretsz, persze sokan vannak akik megmaradnak egy fajta keszitesnel mert azt szoktak meg, aztan abban a hitben maradnak hogy a kávénak olyan izunek kell lennie amilyet ők megszoktak es az a legjobb:) -
#587 Szemes Segafredo Intermezzo kotyogós napi 2-3. -
#586 Én naponta 3-4 kávét iszok. Egyébként ti, hogy vagytok vele? Filteres, kapszulás, kotyogós vagy kávégép a legjobb? -
#585 öö hülyeség. Nyilván aki 500 forintos kávét vesz az nem szeret darálni, mert nem az ízéért veszi a kávét, de ez legalább kétszer annyiba kerül, különféle ízek, tehát más célcsoport elvileg.
-
#584 Lehet mert kényelmesek az emberek és nem szeretnek darálni?
Emlékszem a 90 es évek elején az áfész abc - ben volt kv daráló a pénztár mögött. -
#583 Tesco-nak volt saját márkás szemes kávéja, mindenféle, kenyai, kolumbiai stb... de most már csak őrölt van áááá...nem értem miért szüntették meg -
Stockbauer33 #582 -
Stockbauer33 #581 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Aki kávézik tovább él? Számos orvos, és táplálkozás kutató egyetért abban, hogy a kávé olyan értékes beltartalommal rendelkezik, amely hozzájárul az egészségünk megőrzéséhez.
És ki ne akarna hosszú, teljes életet élni, ráadásul úgy, hogy nem kell lemondania a kávé nyújtotta élvezetről?!
A kávébabban ugyanis megtalálható az úgynevezett klorogénsav, amely erős antioxidánst és szabadgyök megkötő anyagot tartalmaz. Érdekes, hogy ez az anyag a zöld kávészemben termelődik, azonban hatása a pörkölés során nem gyengül, hanem felerősödik.
De mik is azok az antioxidánsok, és miért hasznosak?
Az antioxidánsok nemcsak az öregedéssel szemben tesznek minket ellenállóbbá, de segítenek a daganatos megbetegedések, a 2-es típusú diabétesz, a gyulladásos és májbetegségek kockázatának csökkentésében. A rendszeres kávéfogyasztás 55 százalékkal képes csökkenteni a májbetegségek kockázatát.
Ki mennyi kávét iszik meg egy nap?
Cafe Frei -
Stockbauer33 #580 Vettem ma egy ilyet.Izlett de jó erős :DD.Még mindig nálam a Gold a Best
Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2019.08.08. 18:18:25