Kávé
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szerencsétlenségemre rászoktam már a délutáni/esti kávéra is. Pápá alvás.
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Most tévedtem ide élősszőr. Tudtok esetleg segíteni, hogy a munkahelyemre milyen kávéfőzőt vegyünk? Próbáltam beleásni magam, de a kávé szerelmeseinek az automata kv főző olyan, mint autó bolondnak a villany autó. Márpedig nekünk ilyen kellene, nulla tudással nyomom a gombot és jön a kávé. Daráljon, tudjon habosítani és bírja a napi 30-50 csésze kávét. Elkezdtem Saecocat nézni, de a Philips óta / miatt azt mondják az sem az igazi. Nettó 100-150 a keret. A mostani párnás és Aldi kapszulás helyett lenne.
Esetleg vett valaki mostanában hasonló gépet ami bevált?

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Milyen kávéfőzőt használtál eddig?
UI:
egyébként a kapszulás nem igazán környezetbarát a cucc, rengeteg szemét keletkezik a kis dobozokból, ha ez számít neked 😊
Sokkal finomabb kávét kapok, mind krémes, mind eszpresszó módban. Csak ugye drágábbra jön ki. Havonta 3 250g-os kávét elfogyasztottam, ami mondjuk 3-4000 ft (minőségibb kávé persze), míg ugyanezt a mennyiséget kapszulákból kb havi 6-7000 ft fedez. Viszont minőségileg sokkal finomabb kávét kapok.
Kíváncsiságból nézegettem youtube-on a kapszulák újratöltését is sima kávéval. Nem nehéz, és azzal lehet spórolni. Kérdés, hogy valaki próbálta már? Milyen az így lefőzött kávé?
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
Szóval, hogy megéri e kapszulákat venni, az csak a pénztárcájuktól függ. Emlékeim szerint egy presszó kávé olyan 80-120 forintra jön ki a kapszulással, minőségtől függően. Na most ha eddig 500forintos Karavánt ittak, akkor ez elég nagy ár különbség lesz, de ha eddig is Lavazza-t vagy Illy-t vettek, akkor nem lesz sok különbség.
Amúgy 25 körül már van Philips Saeco, két adagot főz le egyszerre, de ez manuális...
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2014.11.21. 18:06:38
Ezek a Krups márkájú 10-20 ezer környéki kapszulás kávéfőzők mennyire jók? 15bar -os szinte mind! Karácsonyra szeretnék szüleimnek kávéfőzőt vásárolni, mert a mostani elég rehabos már! Napi 2 kávét isznak általában. Megéri nekik a kapszulákat venni? Lidlben, Aldiban is szokott lenni nagyon jó árú és sok fajta kapszula. Azok mennyire jók?
http://gaborszantai.co.uk/
http://gaborszantai.co.uk/
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Mostanában kezdek rászokni a Nescafe 3in1 cuccaira, gyorsan kész van, annyit csinálok belõle amennyi kell és nem kell kiönteni az amúgy fincsi kávét de már mégsem mert már megállott.
Cégünk AEG, De-Longhi, SAECO, JURA, KRUPS automata kávéfõzõ gépek szakszerû karbantartásával, javításával foglalkozik.
Cserekészülék biztosítása igény és lehetõség szerint.
Cím: 3530 Miskolc Király utca 7. (a kis SPAR mögött)
Telefonszám: 36/20/770-3125
E-mail: [email protected]
Miután elromlott, ilyet használtunk:
Jelenleg evvel fõzzük a fekete levest:
http://www.vasipari.hu/upload/termekkepek/tn_kotyogo_SZV600_2szem.jpg