Kávé

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

smith09
Egy időben vettem a Maresit, az nem volt rossz de nekem horror az ára, úgy hogy leszoktam róla.
Zephyr Retiring
Tej helyett egyszer kóstold meg kávétejszínnel is.

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

smith09
Most ittam egy instant davidoff ot. minimális tejet tettem bele, pedig azt sem szoktam
Zephyr Retiring
Azt előbb utóbb amúgyis mind feldobjuk..

De most előbb magamat dobom fel egy frissen főzött csésze forró reggeli Lavazza kávéval..<#finom>
Kellemes hétvégét<#wave>

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2018.06.15. 22:15:54

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

Musachy
A talpunkat mindenképp! <#vigyor3>

imo :) science fiction is science fact

smith09
Kávézókban is sima presszót iszom vagy éppen hol hogyan hívják.
Cukrot próbálom mellőzni mindenben.
Tikal
Szó szerint, a cukor feldob 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
Azért nem tudják meginni, mert cukor függők vagyunk. Én mondjuk egyik napról a másikra mondtam le róla, egy rövid ideig fura volt, de hamar hozzászoktak az ízlelőbimbóim, és így már minden jobban esik. Eszünk elég cukrot egyébként is, nem kell még az italomba is az a szar.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
Ezt sajnos rosszul gondolod. Biztos vagyok benne ha körbe kérdezel a munkahelyeden a legtöbb ember megelégszik az instant kávéval is, nem érdekli hogy kotyogóssal vagy french pressel készített kávét iszik, hogy robusta vagy arabica, csak üssön. És mivel a legtöbb kávé keserű mert szarul van elkészítve vagy mert rosszabb minőségű ezért nyomják bele a cukrot meg édesítőt. Nem vagyunk egy kávés nemzet 😊

Persze szerencsére sok jo kávézó van már ahova azért ül be az ember hogy egy jó kávét igyon, de mikor reggel fáradtan felkel akkor nem az íz kell neki 😊

smith09
Akkor csak igyák cukorral ha valakit ez feldob.
Zephyr Retiring
Alapesetben én is "tisztán" iszom a kávét. Legtöbbször.
De néha rámtör a +cukor, +tejszín kívánalom is. A szarabb kávékat elviselhetőbbé teszi, a kellemes és jó ízű kávékon meg amúgy sem ront semmit. Legalábbis én még nem taliztam olyan kávéval amin ront a cukor. Egyébként igen: sokan képtelenek meginni cukor nélkül a kávét, így édesítik, hogy másabb legyen az aromája..

smith09
Sehogy.

De a kv t az íze miatt issza szerintem bárki. nem azért hogy cukorral másabb legyen az íze.
Tikal
nem értem, ez hogy kapcsolódik a hozzászólásomhoz. Robusta-bol és arabica-ból is van erős.

smith09
Hát én nem tudom. 30 éves elmúltam mikor először ittam kávét.
Nekem az erősebbek jöttek be, mint az omnia.
Tikal
Persze...

Az a baj, hogy 100% arabica van ráírva, attól még lehet sokkal rosszabb mint egy jobb robusta. Vagy a címke hazudik.
pl. Tesco Espresso 100% Arabica őrölt kifejezetten rossz, savanykás íze van.
Tikal
Mert keserű, szarul főzik le, rossz az íze és ugye főleg a robusták borzalmasak, márpedig a többség azt issza mert az olcsó 😊

smith09
Soha nem is értem miért tesznek bele cukrot?
8 évig jártam ki olaszba havonta(2 havonta).Na ott dobtam hátast a kv-któl 😊.Északtól délig ittam mindenhol.De ez a Gold Omnia olyan selymes lágy hogy leirni nemtudom.Ha tehetem én a kávét simán iszom.Cukor nélkül.

Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2018.06.13. 20:52:12

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

Tikal
de hát ez tuti hogy robusta, hogy lehet jobb mint a Lavazza? 😊

Kb 1 évig ez

_ a napokban váltottam erre

valami fenomenális.Eddig nálam a Lavazza volt a top de ez az új gold nagyon rendben van

smith09
Vettem egy vaj színű üveges davidoff kávét.
Jó íze van nagyon. 😊
Zephyr Retiring
Én már ittam is<#vigyor>
A legutóbbi két típus bevált, hát ismétlünk a héten..

Musachy
Ez nem mentség, innod kellett volna egy finom kávét! <#awink>
Utoljára szerkesztette: Musachy, 2018.06.03. 21:29:26

smith09
Korán volt még na... 😄
Zephyr Retiring
Németül feinere.<#vigyor0>

Musachy
"Magyarul finomabb volt"... Na és németül? <#buck>

smith09
Egy barátom Németo.-ból hozott kávét nekem és nagyon nem ugyanaz volt az íze mint amit itthon lehet kapni, magyarul finomabb volt.
Lehet kávé terén is áttérek a Müllerre.

Zephyr Retiring
Egy kis tajvani aroma ciprusi kiszerelésben.
A baloldalit sima tejeskávénak titulálnám, bár igen finomnak<#finom>

Azt mondják, hogy a robusta a rosszízű, arabica kávéfajta a finom, esetleg keverve.
A Family tuti robusta, de ittam már sokkal rosszabb égetett, nem pörkölt, megkeseredett kávét is.
Illetve az elkészítés módja se mindegy, presszókávéfőző 100 fok alatt (keserű dolgok nem áznak ki), magas nyomással finomabb kávét készít állítólag még a rosszabb kávéörleményekből is.
smith09
Soha nem ittam ilyet de panaszkodtak rá többen hogy nem finom, meg hát ki tudja mi van benne?! 😊
Attól függetlenül a a környezetemben sokan isszák.
Amennyi kávét én iszok megveszek itthonra olyat ami ízlik is.
Zephyr Retiring
Ez nekem sem ízlett különösebben..

Tikal
pénzkidobás. ez tikikusan az a kávé amit muszáj cukorral inni mert olyan rossz <#nevetes1>

új Tchibo Family Espresso
gazdag, karakteres aroma
intenzív ízvilág

mondjuk biztos robusta ez is, de kategóriájában nem rossz a Family, talán ez is iható lehet, egy próbát megér
Musachy
Elhatározás kérdése, bár kávéivó vagyok, ha volna rá okom vagy rákényszerülnék tudnék élni nélküle. Viszont mivel ilyen veszély pillanatnyilag nincs láthatáron, így ez csak elméleti dolog.

smith09
Te hány napig bírnád kávé nélkül? 😊
Zephyr Retiring
Jelenleg a kék sávos Lavazza (a nevét nem néztem), előtte Segafredo Intermezzo, azelőtt meg Omnia Silk..

Tikal
mostanában Lavazza...

Musachy
Ha nem teszek bele, akkor hiányzik...

smith09
Jacobs krönung kávát iszok egy ideje, erősebb íze tetszik, szerintem kitartok mellette.
smith09
Én a Maresi - től vártam nagyon döbbenetet hogy ez mekkora nagy nyugati csoda, aztán rájöttem hogy semmi extra. 😄
Tikal
olyan jól indult, és akkor a végén a completa-val elszúrod 😄

Musachy
Szeretem a kávét, napi 2 szinte alap, néha több is. Saeco géppel, csak szemes arabica kávéval, ezen belül szeretek kísérletezni, váltogatni. A közepes erősségű, crema jellegűek jönnek be, Completával, cukormentesen.

smith09
Nescafé Azera Americano.
Most ezt iszom reggelente, nekem bejön.
smith09
Szerintem reális a lista.
Nekem mondjuk a black and white is bejött.
smith09
Nescafe classic.,
Napi 1 reggel, aztán annyi, de ha nem innám az se hiányozna. 😄

★★★★★

Encore
Hamar hozzászokik a szervezeted és nem lesz gond az alvás. Én napi 4 kávét megiszom, a negyediket néha alvás előtt 1-2 órával és gond nélkül alszom. 😄