46
-
nkmedve #6 Nekem elég vegyesek az érzéseim a játékkal kapcsolatban.
Technológiailag egyértelmű visszalépés az elsőhöz képest, lebutitották a motort hogy bármilyen konfigon elfusson. Ez meg is látszik rajta...
Persze nem a grafika legfontosabb, annak idején az első Crysis-t egy 8600GT-n toltam, nem volt túl szép látvány és nem is a látvány fogott meg benne (csak most, 4 év után jutottam oda, hogy olyan konfigom van ami fullHD-ben maximumon viszi).
Ezzel el is jutunk a legfőbb problémámhoz a második résszel kapcsolatban. Lehet, hogy történetileg bonyolultabb mint az első rész, de a játékmenet nagyon bugyutának tűnik. Teljesen lineáris pályatervezés, a nanoruha sem az ami volt az elsőben, és ez az egész városi környezet nem talál a játékhoz (ahoz képest hogy mennyi lehetőséget adhatna a betondzsungel inkább sivárabbá teszi a játékot). Nekem amolyan Modern Warfare klónnak tűnik a játék, teljesen tucat FPS lett (talán ezért is szerepel olyan jól a kasszáknál?). Ettől függetlenül egy bizonyos szinten élvezhető darab, a mostani játék-felhozatalból kiemelkedik, csak más nevet kellett volna adni neki, mert ez nem "az" a Crysis.
Persze ez csak személyes vélemény, de nekem az első rész még mindig (sokszori végigjátszás után is) többet nyujt mint a Crysis 2. Ugyan akkor nem értem mi mostanában ez a sok fikázás az első résszel kapcsolatban, annak idején mindenki el volt ájulva tőle (nem csak a grafikától), most pedig mindenhol csak negativumok jönnek elő ha Crysis-ról van szó (nagyon hamar felejtenek az emberek, úgy tűnik). -
Lowosan #5 Vegyük hozzá a DX11 hiányát, valamint a konzolport-típusú minimum gépigényt, és teljes a kép.
Annak viszont örülök hogy nem változtattak a fegyverek személyreszabhatóságán: féltem hogy az lesz mint az MW-kben, hogy a fegyverekre lesz ragasztva az aktuális kieg- neked meg úgy kell vadászni majd egy számodra megfelelően összeállítottat.
Pajzs tutingolása ugyancsak nagyot dobott a játékélményen, tovább növelve a nanovért amúgy sem kicsi potenciálját, ze.
Történetvezetés (és a történetírás) sokat javult, habár még messze van a tökéletestől, de a jó irányt sikerült meglelniük és el is indultak rajta. A helyszínek változatosabbak, a fegyverek listája is bővült valamelyest a warfire-hez képest, ami elég vérszegény volt a számomra (2 karabély, 1 shoti, 1 pisztoly, 2 géppisztoly, 1 mesterlövész, ha a hagyományos lőfegyvereket veszem).
És egy személyes dolog: nagyon hiányoltam belőle Pszichót :( -
Lowosan #4 "Mindent összevetve sem automatikus célzást, sem egyéb könnyítést nem alkalmazott a Crytek a PC-s változatban"
Pont hogy volt benne célzássegítés, úgy szedték ki az első patch-el.
"nem volt annyi idejük csak a PC-re koncentrálni"
Cserébe azt mondták hogy a PC a fő platform, ami ugyanakkora hazugság mint a sandbox-játékmenet.
Grafikai beállítások lehetőségei úgy le vannak butítva hogy az már pofátlanság, külön programot kell hozzá használni.
Kihajolás is nagyon rossz így 'emulálva', van hogy rossz fele akar hajolni, van amikor nem is engedi, pedig jól jönne. Csak akkor igazán jó ha valami fölött akarok ellőni. -
Holjam33 #3 "A harmadik és egyben kérdőjeles mód a tulajdonképpeni hőkamera, amelyet elég ritkán - tulajdonképpen egyszer sem - fogunk használni, lévén nem lesz rá szükségünk."
Dehogynem, a vége felé lesz egy sötét helyiség, ahonnan ki kell jutni és harcolni is... -
#2 Tényleg nem valami pöpec a cucc. most váltottam 100 megás digire ami azóta ha jól tudom má csak 80 és van amikor 3megával megy csak. a Vidanet legalább a 20as netet végig 20on tolta. Lehet megbántam.... Egyelőre nem tudom. -
#1 Másnak is szarakodik a digi net?Mert nálam baromi lassú.Ha nem tesznek sürgősen valamit,szakállt növesztek és felrobbantom őket