Nélkülözhetetlenné válik a Google
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
na jó. legyünk tárgyilagosak. vannak termékkategóriák, amikbõl "tízezerszám" életképesek lehetnek egymás mellett az elõállítók, a forgalmazók és a termékek. (játék, zene, film, könyv, újság (fõleg a helyi !). vannak a középutasak, amikbõl (logikailag) nyugodtan megélhetnek egymás mellett többen is a nagy hatalmas erõsek, a közepesek és akár az icipicik is. az én levelezésélményemet semmivel sem rontja vagy javítja, ha olyannak kell levelet küldenem, aki nem ugyanannál a szolgáltatónál van.
és vannak azok a termékek, szolgáltatások, ahol logikus is hogy csak egy big és néhány (de nagyon kevés), nála kisebb, de szintén hatalmas lehet életképes egyidejûleg. egy ki kit ismer alapon mûködõ közösségiháló szolgáltatás erre jobb példa mint a keresõ. és desktop oprendszer egyeduralkodósulására is lehet logikai levezetéseket kreálni, többfélét is.
a harapottalma, a g00000 és az m$ abban nagyon jók, jó arányban tudtak egyik-másik ilyenben az élre kerülni, és jók az arányaik is a "nem bejött" projektek tekintetében. és itt az arányokat a pénztermelési képesség szempontjából kell szemlélni.
hogy egy cég szimpi-e vagy-e nem-e az nem attól függ, hogy hány mindentvivõ terméke/szolgáltatása van, és még csak nem is azon, hogy milyen ezeknek a minõsége, hanem azon, hogy harc elõtt, közben és utána mennyire viselkedik "etikusan" a versenytársakkal, a "fogyasztóival" és a "gyártóival" szemben, mennyire õszinte, mennyire erõszakos, mennyire kiszámítható, mennyire megbízható.
Hozzáteszem, hogy a Microsoftot sincs okunk hasonló okokból utálni, az open source is rengeteget köszönhet nekik, sokan támogatták azért, hogy konkurenciát állítsanak a Microsoftnak, közel sem tartana itt a szabad szoftver kínálat, és a linux sem nélkülük (persze akkor lett volna más, pl. az apple -rõl sem szabad megfeletkezni).
Take care to get what you like - or you will be forced to like what you get!
Ráadásul szar
Milyen keresõ az, amelyik a keresési szóra elõször nem az adott pl termék magyar vagy akár nemzetközi szintû honlapját hozza fel, hanem 26 oldal fizetett na jó szponzolrált hirdetõoldal után talán talán meg lesz amit kerestem. De a múlt héten volt éppen hogy egy termék nevére a 24 oldalnyi találatban NEM VOLT OTT a magyar forgalmazó honlapja.
Aztán Big Brother módra megjegyzi a keresési szokásaid, így a találati listán pl ezeket elõre teszi, sõõt az oldalon a hirdetések is arról szólnak többnyire ami közel áll hozzád.
Nekem pl rendszeresen jelenít meg a szakmámba vágó hirdetéseket, amiazért is végtelen ostobaság, mert soha az élebe nem fogok onnan semmit rendelni mert azok a konkurrencia!!! tehát teljesen haszontalan nekem, de aki ezért fizetett azt is "becsapja" valahol, mert nem a megfelelõ emberekhez jut el a célzott hirdetése
Szóval jobban utálom már mint a Microsoftot...
Ennek is a második része.
Meg az, hogy gyakorlatilag neked minden szar, idióták által megalkotott, ami Microsoft, és minden tökéletes ami nem.
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
http://www.tenke.hu
De azért sok ember csak azt hiszi, hogy gugli az egyedüli keresõ, pedig mellette van még jópár.
facebook.com/dolgap - ambient, downtempo, trip-hop
Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu
Offline mód nincs, de MS Office-ból sincs olyan verzió, ami áram nélkül is mûködik. Márpedig manapság a net kb annyira alapvetõ infrastruktúra, mint az elektromos hálózat: mindkettõ elérhetetlen lehet néha, de azért ma ez már nem annyira jellemzõ.
Mit tud az Office, amit a Docs nem?
Take care to get what you like - or you will be forced to like what you get!
Mi közösen használtuk haverokkal egy idõben szerepjátékhoz (karakterlapok, és minden egyéb marhaság) tárolására. Mindent vitt.
Közös fordítási munka sok ismerõssel, egy adott ~800 oldalas dokis angolról magyarra fordítása. Maga az álom vele dolgozni :)
Páromnak segíteni formázni egy prezit, amíg õ írja bele a cuccot. Szintén nagyon zsír.
De:
Az iszonyatos lehetõségek mellett õrületes elhanyagoltság látszik.
- Volt anno offline módja, aztán kivették. Hogy miért, az mind a mai napig rejtély számomra, õrületesen hiányzik ez a funkciója.
- Nincs benne normális helyesírási szótár
- Táblázatkezelõje sem a legokosabb
Sok hibája van, tipikusan olyan fejlesztésnek tartom, amibe ha sokkal többet feccölnének, iszonyatos sikere lenne. De így csak az alap dolgokra jó. Mondjuk én nem is használom többre ;)
Kéne bele egy olyan dolog, ami a gépeden lévõ kiválasztott mappával szinkronizálja a doksijaidat, mint a dropbox. Verhetetlen lenne, csak szarnak rá...
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Arra, hogy 2 mondatot beleírj és átszínezd arra alkalmas. De itt meg is állt a tudomány.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Nekem pl. amikor mscrm-en dolgoztam akkor jobbára C#-os, MS-es találatokat dobott egy-egy metódus keresésére. Most PHP és android kerül elõre.
Nyilván nagyvállalati környezetben nem állja meg a helyét, de nekem teljesen jó - semmiféle Office nincs a gépemen, amióta használom. Szerintem az átlagfelhasználók 99.9 százaléka a soktízezres MS Office csomag szolgáltatásaiból se használ többet, mint amit a Docs tud.
Az más kérdés, hogy mekkora szívás, ha az egyik Google szolgáltatást valamilyen okok miatt nem használhatod tovább - például, ha a szocik cenzúráztatják a Youtube-profilodat, ahogy velem történt - akkor onnantól kezdve vége annak a kényelmes életnek, hogy elég belépni a Gmailembe, és a leveleidtõl kezdve a dokumentumokon át a kedvenc videóikig bármit elérhetsz.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
(btw nekem semmi bajom a googleval...egyelõre)
http://muszaly.hu A szingularitás fel fog robbanni. Akármit is jelent.
http://muszaly.hu A szingularitás fel fog robbanni. Akármit is jelent.