15
  • vato loco
    #15
    Naja hogy kikapcsolja, mert kb. minden kecgent vírusnak detektál. ^^
  • Omega
    #14
    A nod32 kártékony program védelmével jártam egyszer úgy, hogy ki kellet kapcsolnom.
    Ha egy program nem okoz semmi galibát a rendszerben, akkor mi alapján lehet azt eldönteni, hogy valami kártékony-e vagy sem? Pl. ha én szándékosan telepítek egy programot és tudom is hogy micsoda, akkor nem káros, aki véletlen rákattint és úgy telepíti annak nyilván káros a program. Elég szubjektívnak tűnik a dolog.
  • Cyrrus
    #13
    A vírusirók nagyobbik része általában ráharap olyan dolgokra is amikre nem mindig kellene, pl sok trainerre (szgépes játékok "csalásai"), mivel ezek lényegében belepiszkálnak ("jogtalanul") a futó alkalmazásba, játékba, vagy pl a commentekben már emített keygenekre. Az ilyen cuccoknál csak a megfelelő "tapasztalat" segíthet, hogy emlyik megbízható vagy sem :)

    A vírusirtók többsége (tudomásom szerint) "vírus minták" alapján dolgoznak. Ha valamelyik folyamatban megtalálják, esetleg ahhoz hasonló kódot találnak, máris ordibálnak. Illetve a legtöbb próbál védeni a még ismeretlen kártevők ellen is, úgy, hogy figyeli a folyamatokat, és ha az valamilyen (számára) gyanús tevékenységet folytat, letiltja/értesíti a felhasználót.

    Valamelyik nap olvastam, hogy ATW (atw.hu) ingyenes tárhely szolgáltatásánál minden egyes aloldalra (*.atw.hu) ráharapott hibásan a NOD32, mert egyik tárhely esetében vírusos tartalmat jelentettek. (hiba javítva lett).
    Forrás: http://atw.hu/forum?action=comment&threadid=1561
    Úgyhogy ezek sem 100%-ig megbízhatóak.
  • sanyicks
    #12
    Emléxem vót hogy lineage2 botra is vírust írt mert dll injectel működött :D
  • Kensin
    #11
    Honnan tudod hogy nincs bennük vírus? :)
  • Sir Quno Jedi
    #10
    Vérusírtók egy párszáz bájtos, egysorors, fix rekord/mezőszerkezetű TXT állományról is kiderítik neked, hogy ez aztán ultravírusfertőzött. Ezvan.
  • asdasdasd
    #9
    Ha felteszel bármilyen exe-t a virustotal.com-ra, akkor mindíg van egy két vírus ellenőrző aminek minimum gyanus a file. Aztán gondolkodhatsz, hogy 15-ből 4 szerint vírusos, akkor most mi is van.
  • csulok0000
    #8
    nálam a risztások 1-2% fake a többi jogos, de am sincs sok belőle. Mindig olyan helyeken kell keresgélni amit ismersz. mellesleg ha keygenedet ismeri akkor inkább keres újabbat. a legtöbb ilyenbe am is raknak trójaiakat.
  • Rotyoka
    #7
    60% ban fake riasztások. Lásd Trial Reset, keygen etc
  • birdo #6
    Dehogy is ...csak akarnánk )))
    Rögtön nekiálltam hisztizni...
    -mert nem engedett az oldalra...
    -mert már harmadszorra helyezte karanténba a Nod a talált vírusát...és kidobott a levesbe az oldalról...
    -mert jeleztem illetékesnek...és " tisztának találtatott az oldal
    -mert meg voltam sértődve, hogy nem nézhetem meg azt amit akarok ))
  • Hungarikum
    #5
    én is kapcsoltam már ki virusírtót, mert hörgöt egyik fájlnál, igaz én 100%ra tudtam h. ártatlan. (számomra;))

    bár fertőzőtt oldalt ha látok inkább keresek vmi alternatívot helyette.
  • Mardel
    #4
    Ez már túl van bonyolítva és kb. azt jutattja az eszembe amikor Leslie Nielsen valamelyik filmjében (talán a Drágám, add az életed!) mondja a telefonba: "Várj, leárnyékoloma vonalat!" és a fejére húzza a kabátot.
  • amitakartok
    #3
    És mi a helyzet azon fájlokról, amikről a felhasználó TUDJA hogy ártatlan, de a vírusírtó be van drótózva hogy hamispozitívat adjon (pl. nem egy keygen)?
  • smv
    #2
    vagy vesz egy mac/rak linuxot...
  • Sir Quno Jedi
    #1
    Virtual PC 2007, Windows XP virtuális gép feltelepít, Firefox 4 rátelepít +noscript +adblock, undo file bekapcs, indít virtuál gép, netezik rajta kedvére, virtual gép kikapcsol, változások elvetése. Amelyik vírus ezen átjön, az meg is érdemli. (persze be kell kapcsolni a külső fizikai gép tűzfalát ki-be állandóan rákérdező módban, hogy ne tudjon a virtualról kutakodni, meg egy jó vírusírtó sem árt a fizikai gépre, pl. NOD32, COMODO mindre jó, nomeg egy PeerGuardian 2, vagy PeerBlock)