40
  • tricky
    #40
    na úgy látom az Operáról nem ír az SG.hu se, pedig egyre jobb lesz
    megjelent az Opera 11.10-es !
  • Dacsy
    #39
    az egész energiatakarékosság semmit nemér, ha dupla annyi időt vesz igénybe egy oldal betöltése. A megnyílás sebességéről nem is beszélve.
  • phoenix1
    #38
    Azta ez nagyon durva! Tyúú az m$ csak fogja szépen vissza magát, mi az ie 9 egy skoda 100-as, hogy fogyaszt?
  • sanyicks
    #37
    Nem én, az intel... egy prescottos fos netburstos dual core celeroncsnak is max 86w-s tdp-je volt, ami erősen kiemelkedett az utána és az előtte kiadottaknál.

    Mellesleg celeroncs p2-t korszaktól nehalemig van.... úgyhogy lehet mondani hogy a 300-as celeronnál gyorsabb egy 4ghz-s i7, csak értelme nincsen.

    Miért nem mondtad, hogy a az 1990- és 2000 között gyártott autók gyengébbek mint a 1960-és 70 között gyártottak? Hasonlóan "lényeges" az információtartalmuk :)
  • roliika
    #36
    Ha te mondod...
  • MrImy
    #35
    Nekem eddig az MS fogyasztott a legtöbbet! ... a pénztárcámból!
  • Piel
    #34
    Érdekes látni ahogyan a böngészők közé becsempészik egyesek a politikusokat. Mintha nekik bármi közük lenne ehhez. Vajon mikor szokunk le a ezekről a felesleges dolgokról és mikor fogunk észérveket használni egy olyan oldalon, ahol hasonló érdeklődésű emberek olvasgatnak, cserélik ki a gondolataikat.
    Én Firefoxot használok a szolgáltatásai miatt a laposomon általában. Ha akkumulátorról használom akkor Chrome-ot fogok használni, mert kevesebb a fogyasztása. A kémkedései miatt még nem kedveltem meg az IE-t.
  • sanyicks
    #33
    Már megint nagyon megalapozott állításokat sikerült prezentálnod :D
  • tricky
    #32
    érdekes, hogy az MS pont a saját böngészőjét találta a saját tesztjeik alapján a leg energia takarékosabbnak...

  • Rotyoka
    #31
    Még ha igaz is lenne, a mai világban ez aztán nagyon számít :D
  • Balumann
    #30
    Ez nem csak Gyurcsánytól vicces. Nameg a legnagyobb vicc, hogy valaki elhiszi, hogy ezt valaki elhiszi... (és hogy ezért szavaznak rá, mert ilyen szépeket mond...) :D
  • rágógumi
    #29
    +5-10 perc tovább használhatóság miatt biztos ie-t fogok használni :DD mekkora ratyi cikk ez.. :D
  • strogg
    #28
    Sőt, bármikor be tudom bizonyitani, hogy ha IE9-et használsz nem fognak kihalni a pandamacik, pedig azok olyan édesek. Akárhányszor firefoxot inditasz, meghal egy cegény, édes cuki panda. Hát van szivetek?
    lol...
  • Darth Dave
    #27
    Hajoska

    Te tudod, hogy baromságokat beszélsz? A Win7-nek több verziója is van, az uj netbookokon is ez fut: Windows 7 Starter. Ja, halottál a Windows Thin PC edition-ról? Jóval keveseb kell neki, mint a WinXP-nek!
  • roliika
    #26
    WTF?
    Egy régi Celeron TDP-je 95W.
    Egy 8-10* erősebb mai i7-esé 20-40-60W, a használat intenzitásától is függ.
    Tipikusan nem a böngésző az ami a legtöbb erőforrást igényli.
  • intrex
    #25
    Basszus, létezik még a Microsoft? Még mindig azt a windows valamit csinálja?
  • Hajoska
    #24
    Milyen kár hogy viszont a Win7-nek 20x erősebb processzorra , ezáltal 20x annyi energiára van szüksége hogy egyáltalán megmoccanjon.
  • Mardel
    #23
    A korábban linkelt blogon van egy kulcsfontosságú mondat.

    Egyébként a Win7 energiagazdálkodási beállításainál van egy olyan menüpont, ahol IE-re vonatkozóan, a javascript időzítésére van egy külön energiatakarékossági beállítás. Vagyis ha erőteljesen javascriptre épülő fogyasztási tesztet látunk majd valahol, az jó eséllyel az IE-nek fog kedvezni.

    Tehát ez a teszt se ér egy fabatkát sem. Mivel ha úgy írják meg az oprendszert hogy az ő böngészőjüknek kedvezzen akkor aztán azzal lehet dicsekedni...
  • Mardel
    #22
    IE9 nem támogatja az XP-t.
  • Hajoska
    #21
    "Az MS szerint az IE9 a legkevesebbet fogyasztó böngésző"

    Ki gondolta volna.

    Hát még milyen szép eredményeket érhettek volna el ha mindezt a XP-n , vagy egy másik, igazi operációs rendszeren tesztelik.
  • opeca
    #20
    Nem rossz az elgondolás, a probléma csak ott van, hogy a Microsoft állandóan hamisítja a teszteredményeket:)
  • Narxis
    #19
    Teljesen mindegy, egy rakat "gyengébb" gépet kizártak azzal, hogy Vista/Win 7 only lett ez a verzió. Most nem azt vitatom, hogy joggal vagy sem de az a gép amin Vista vagy Win 7 gördülékenyen megy az nem gyenge gép hanem átlagos.
  • socheater
    #18
    Nem vagyok egyik böngésző híve sem, de az tény hogy a netbookomon sokkal gördülékenyebben megy az IE mint a többi. Mivel a hardver gyenge, a különbség jól észrevehető.
  • l300d
    #17
    erdekes dolog. Nalam pl az asztali gepnel nem szamit hogy mennyit fogyaszt mert ugyis annyira zug. Viszon a laptopnal mar erdekesebb a dolog. Harom fordulatszamon mukodik a ventilator neha mikor szerencsem van a masodik fokozaton van viszont bizonyos weboldalaknal amik tele vannak tommve flash meg kulombozo baromsagokkal a maximumon porog a ventilator es az egy dolog hogy az alja olvad annyira forro a fogyasztast is leszarom viszon ugy bug mint egy vadaszgep:) az viszont mar idegesit:)
  • Narxis
    #16
    Az MS saját "mérésein" az IE győzött. Kb. olyan mintha az átkosban Rákosit kérdezték volna, hogy hol van nagyobb demokrácia, a Szovjetunióban vagy nyugaton?

    Vicc.
  • MsUser
    #15
    Kinek az agyából pattant ki hogy az IE-t így próbálja népszerűsíteni?
    Más böngészők fikázásával nem lesz szimpatikusabb senkinek az IE, pláne hogy sok egyéb dolgot is futtatunk a laptopunkon, összességében nincs semmi értelme a lassabb böngészővel tenni. Különben is amennyivel állítólag tovább megy az akkor is kevés ugyanannyi adat betöltéséhez, csak időhúzásra jó, és ezt még hangsúlyozzák is! De rájöttem így sikerült végre egy grafikonon jól teljesíteni
  • noland
    #14
    Mert Gyurcsány azt akarta mondani "én demagóg vagyok". Csak a nyelve összetekeredett. Ő nem tehet semmiről. Szegény..
  • B0nFire
    #13
    "még azok is akik habzó szájjal fikázzák őket, kétpofára habzsolják az amcsi szennyet"

    Fikázás ~ indokolatlan, lesújtó, gyakran ócsárló vélemény valamiről, aminek nincs, vagy nem sok valóságalapja van.

    Amit én mondtam, az pedig tény, amint azt Sam J. Lundwall (svéd) sci-fi író, kiadó és szerkesztő a Holnap történt című, a sciene fiction történetét leíró dokumentum könyvében is leírta. Hadd ne szkenneljem be ide a könyvet, tessék elolvasni!

    Emellett természetesen szeretem az "amcsi szennyet két pofára zabálni", én is ilyen sekélyes ember vagyok; az én kijelentésem és ez nem zárja ki egymást. Amit te mondtál, az pont olyan, mint amikor valakitől megkérdezik, hogy "Ugye, milyen szép időnk van?" és erre te azt válaszolod, hogy "Igen, viszont Kovács Pistike 51 cm-rel született".

    Kábé ennyi az összefüggés.
  • sanyicks
    #12
    Ez kb olyan mint mikor gyurcsány azt mondja: "én demokrata vagyok"
    Szóval egy vicc, amit csak egy hülye hisz el.
  • SchumiBacsi
    #11
    Mérjenek már rá a frissítésekre is hogy az mennyit fogyaszt...
    Meg arra legyenek inkább büszkék hogy az MSN, hány kilowattot fogyaszt el míg letölti magát, ahelyett hogy volna egy telepítő exe a fos letöltő exe helyett...
  • gombabácsi
    #10
    ja és amúgy az IE fogysztásába beleszámolták a windóz fogyasztását is? :)
  • gombabácsi
    #9
    azt kihagytad a listából, hogy a magyar fiatalok legtöbbje is azt tartja a legjobbnak ami amcsi

    még azok is akik habzó szájjal fikázzák őket, kétpofára habzsolják az amcsi szennyet*

    *megjegyzés: nem azt írtam, hogy minden ami amcsi az szenny
  • B0nFire
    #8
    El kéne szakadni néha az internet világától. Nem erről beszélek. Hanem arról, hogy a világ legjobb filmje versenyen kizárólag amerikai filmek indulnak, a sci-fi világkongresszusán kizárólag amerikai szerzők szavazzák meg a világ legjobb sci-fi regényét, aminek díját természetesen kizárólag amerikai kaphatja. Ha egy cikkben az áll, hogy a világ ez, vagy a világ az, akkor az alatt értelemszerűen Amerikát kell érteni, nem mintha Ázsia nem lenne elég nagy, vagy tehetséges, vagy termékeny. Pl a világnak a legtöbb jó programozóját India adja, aki természetesen Amerikába megy ösztöndíjjal, és onnantól kezdve már "a mi fiunk".

    Nem tudom, hogy érted-e a gondolatmenetet? Kicsit nevetséges a világ leg- valamijéről beszélni, amikor kizárólag minden alkalommal amerikait értenek alatta. Legalább az újságírók lehetnének kissé racionálisabbak, és nem kéne egy az egyben átvenni egy amerikai öntömjénező cikk szövegét, hanem az ilyen pontatlanságokat kijavítani. Mert lehet, hogy éppen véletlenül ebben az esetben tényleg a világ leglátogatottabb hírportálját tesztelték, a cikkek maradék 99%-ában a Világ leg- előtag egyszerűen baromság.

    Erről van szó.
  • Hungarikum
    #7
    Mondjuk az 1 órányi + idő (IE9 és Opera közt) már azért elég érdekes. De nem nagyon hiszek az MS mérési eredményeibe.

    majd ha valami független(ebb) szervezet vizsgálja esetleg.

    ettől függetlenül IE-t nem használok.
  • Cat #6
    1. Töklényegtelen melyik híroldalt keresték fel, a fontos az, hogy mindegyik böngésző teljesen ugyanazt töltötte be. Akár az Index vagy Origo is lehetett volna az.
    2. A világ leglátogatottabb oldalai Amerikában vannak. Mi ezen a fura, vagy köpködni való?
  • B0nFire
    #5
    Ennyit az operásoknak, meg a krómozottaknak. Míg vígan böngészgetnek, temérdek energiát pocsékolnak, miközben Afrikában millióan éheznek.

    Csak tudnám, hogy az a fapados króm miért zabál annyit! "Mindent a letisztultság jegyében követünk el, most még a logónkat is »megvérpistikésítettük«, hogy minél rondább legyen..." Nyiha-ha!
  • B0nFire
    #4
    "A következő tesztben a szakemberek a világ egyik legnépszerűbb híroldalát keresték fel."

    Vagyis ez lefordítva: Amerika egyik legnépszerűbb híroldalát keresték fel. Ha amerikaiakról van szó, bármit is csinálnak, az mindig a világ- ez a világ- az.
  • BCS pixel
    #3
    http://blog.baratcsaba.hu/2011/04/bongeszok-fogyasztasi-tesztje/
    IE9: 1:56:02
    Firefox4: 1:55:14
    Chrome10: 1:54:55
  • BCS pixel
    #2
    én nálam nem igazán jött elő figyelembe vehető különbség
    http://blog.baratcsaba.hu/2011/04/bongeszok-fogyasztasi-tesztje/
  • fergusonpapa
    #1
    Ekkora egy marhaságot.